Smag på Sensommeren i Fjordlandet
Oplev og smag på Fjordlandet hele sensommeren. Her får du gode idéer til events, besøg på gårdbutikker og spisesteder i Lejre, Roskilde og Frederikssund.
Den 30. september afholdes Mjødens Dag og her kan du smage mjød fra en række af Danmarks bedste mjødproducenter. Eventet finder sted på Vikingeskibsmuseet i Roskilde.
Udover at smage på den sagnomspundne drik, kan du på en række foredrag blive klogere på hovedelementet ved mjød: honningen og bierne, der sørger for den. Du kan også høre om de kulturelle aspekter ved mjød såsom dets tilblivelse, historie og mytologi.
Hop med ombord på Naturekspressen og bliv klogere på “Mælkevejen” mellem Svanholm og Hansens Is:
- Svanholm, som driver et alsidigt økologisk landbrug og er en af pionererne inden for økologien.
- Hansens Is, som med 100 års erfaring fremstiller kvalitets is af gode råvarer.
Hvornår: d. 17. september
Musicon Street Food Festival
Mad fra HELE verden, når Søjlepladsen ved Musicon omdannes til et sandt Foodmekka.
I foråret 2023 samledes over 15.000 med hygge og god mad i Roskildes kreative bydel. I sensommeren vender de populære gadekøkkener tilbage på Musicon med spændende madtilbud.
Det bliver 3 dage med masser af spændende madoplevelser og mange andre aktiviteter.
Hvornår: 15.-17. september kl. 12.00-20.00
Tang-event hos Café Fjordliv
Tag med på en bæredygtig smagsrejse når Café Fjordliv byder på tang-event.
Lær om tang som bæredygtig og nærende råvare og tag med på en gåtur til tang-spots anført af en miljøbiolog hvor du får en førstehåndsoplevelse af hvor tangen kommer fra. Efterfølgende vil Café Fjordlivs kokke demonstrere tangens alsidige karakterer gennem en tang-orienteret frokost.
Hvornår: 27. august og 3. september
Gourmet på
Svogerslev
Kro
Svogerslev Kro tilbyder lækker mad lavet fra bunden af friske danske råvarer og menuen er altid inspireret af årstiderne og det danske vejr.
Svogerslev Kro er grundlagt ved kongelig resolution omkring år 1756 og gennemgik i 2021 en stor renovering og nu er Svogerslev kros restaurant tro mod kroens historie, men også med et menukort der har en moderne, ny skandinavisk profil. Masser af frisk fisk, godt dansk kød og de allerbedste grøntsager.
Hvis du søger en madoplevelse med sjæl og charme, er Svogerslev Kro et besøg værd.
Få alle dine isdrømme opfyldt hos Hansens Iscafé i det gamle mejeri i Jægerspris!
Nyd lækre, lokale og kolde fristelser i form af et fantastisk udvalg af ispinde, isvafler og håndlavede islagkager. Eller måske du vil nyde en hånddyppet ispind med drys, en lækker iscreme eller en sprød vaffel med kugler? Hvad end du vælger er Hansens Is en iselskers paradis!
Egholm Slot præsenterer en skøn vinaften i slottets “hemmelige stuer”, hvor museumsdirektør Rikke Falck deler slottets historie. Udover velsmagende vine serveres der også tapas til arrangementet.
Vildt, Skov & Mark
Byd efteråret velkommen og tilbring en hyggelig og velsmagende aften hos Bautahøj
Den 13. og 14. oktober kan I nyde det tidlige efterårssmagsoplevelser inden for temaet Vildt, Skov & Mark med et gourmetophold på Bautahøj. Prisen er 1.798,- pr. person og inkluderer:
- Aperitif & Snack
- 7 retter med efteråret i hovedrollen
- Vinmenu
- Kaffe/the
- Overnatning
- Morgenmad
Andre smagsoplevelser i sensommeren
Roskilde Spiser Grønt
– en uge med inspirerende og velsmagende måltider
Den 4.-10. september sætter Roskilde Spiser Grønt fokus på grønne, sunde og velsmagende måltider.
Når du tilmelder dig vil du i løbet af ugen blive inspireret til at spise grønnere ved bl.a. at få tilsendt opskrifter på mail.
Herudover kan du deltage i en række aktiviteter i løbet af ugen, såsom fællesspisninger, foredrag og smagsevent på Stændertorvet – læs mere her
Blandt andet er Sct. Hans Have og Kunstsmedjen en del af kampagnen og vil i løbet af ugen inspirere til at spise grønnere.
RO:KOST
– smag på Roskildes lokale spisekammer
Fra den 9. – 15. oktober hylder RO:KOST Madfestival Roskildes restauranter og de mange fødevareproducenter som findes i lokalområdet nær Roskilde.
Med grundlag i lokale fødevarer sammensætter alle RO:KOST restauranter i løbet af ugen en speciel 2-retters menu med minimum fem lokalt producerede fødevarer til 325,-.
Billetsalget åbner den 18. september.