Drag ud i sensommeren i Fjordlandet!

Fjordlandet byder på masser af oplevelser i sensommeren. Find aktive, hyggelige og lærerige oplevelser i naturen omkring Lejre, Roskilde og Frederikssund.

Fjordens Dag

Fjordens Dag

Tag familien under armen og vær med, når Fjordens Dag fejres med arrangementer i havne rundt omkring Roskilde Fjord.

Hvornår: den 10. september

I både Gershøj, Jyllinge, Herslev og Roskilde er der arrangementer, hvor lokale foreninger har forberedt aktiviteter, der henvender sig til hele familien:

 • Smag på fjorden
 • Afprøv forskellig vandsport
 • Klap en fisk
 • Lån udstyr til at gå på opdagelse i vandkanten
 • Prøv saunagus
 • Oplev gamle fiskeredskaber
 • Hør om egnens traditioner og fiskekultur
 • Og meget mere

Nyd naturen med Frederikssund Museum

Smag på fjorden: Sanketur under overfladen

Lørdag d. 26 august inviterer Frederikssund Museum på sanketur, hvor I kan være med til at samle og plukke råvarer fra fjordens madkammer.

Tag familien under armen og følg med naturvejleder Thomas J.J. Johansen ud i fjorden. Udstyret med net vil I blive vejledt af Thomas’ ekspertviden og fortællinger. Efterfølgende tilberedes de sankede dyr og planter mens der fortælles mere om fangstens biologi og deres fascinerende kulturhistorie.

Der vil være brug for badetøj og håndklæde (eller andet, du kan gå i fjorden med).

Læs mere om sanketuren her

Lær at lave plantetryk

D. 30 september kan i komme med til en dejlig dag udendørs med et program fyldt med planter, kreativitet og spændende historier når Færgegården inviterer til at lave smukke plantetryk.

Med besøg af plantefarver Fria Gemynthe vil i samle blade og blomster som I derefter bruger til at lave smukke og holdbare plantetryk. Til arrangementet får I mulighed for at lave jeres egne plantetryk, som I kan tage med hjem.

Læs mere her

Vandaktiviteter med board:

Kitesurf med Kitekollektivet

… og mærk adrenalinen, den friske luft, vandet og sammenholdet! Prøv kræfter med Kitesurfing i Fjordlandet ved Landerslev og Dalhuse og uanset om du aldrig har prøvet kæfter med det før, er letøvet eller til det avancerede niveau på vandet kan du være med!

Kitekollektivet er for ALLE niveauer og aldre (obs: som udgangspunkt undervises børn under 8 år ikke uden særlig aftale) og du booker kursus alt efter dit niveau hos Kitekollektivet her.

SUP med Outdoor Adventures

Få meter ned til Roskilde Fjord ved Roskilde Camping holder Outdoor Adventures til. Her kan i hoppe i våddragter og blive instrueret i hvordan man bruger paddleboard og komme ud på fjorden med instruktør. Fjorden er som ofte blikstille og Roskilde Fjord er perfekt til den slags vandaktiviteter. Vandet er meget lavt selv når man kommer et stykke ud.

Outdoor Adventures udlejer paddleboards og afholder SUP-kurser. Læs mere om kurserne her.

Outdoor Adventures tilbyder også ture i kajak og vandreture. Læs mere her.

Vandreruter i Fjordlandet

Hvis du ønsker en naturskøn vandretur, er Fjordlandets mange vandreture ideelle. Oplev varierede landskaber, frisk luft og historiens vingesus. Snør traveskoene, pak rygsækken og begiv dig ud på en af nationalparkens dybe skove eller gå langs fjorden. Naturens skønhed venter på dig!

Læs mere om vandreruter i Fjordlandet her.

Hop på Naturekspressen eller ombord på Skarven

Lad Naturekspressen tage jer rundt i Hornsherred.

Den 6., 9. og 13. august – 17. september – og 8. og 14. oktober.

NaturEkspressen Visit Fjordlandet-Skibby Aktive-Frederikssund-Hornsherred-sommerferie-for børn-historiske ture-familieture

Naturekspressen tager jer på eventyr i det smukke fjordland mellem Roskilde Fjord og Isefjord! Tag med på en af deres mange ture og oplev skøn natur, lokale ildsjæle, interessante historier og seværdigheder.

Hop blandt andet på Naturekspressen d. 17. september og kør med ad Mælkevejen når Naturekspressen besøger Svanholm og Hansens Is.

Hop ombord på museumsbåden Skarven og sejl ud i Nationalparken

Den 8., 9., 10., 16. og 17. september.

Museumsbåden Skarven er bygget i 1959 og sejler nu igen på Roskilde Fjord. Mærk vinden i håret og hør bølgerne skvulpe, når Skarven lægger sig i fjordens bølger.

Den 8., 9. og 10. september sejler Skarven fra Roskilde Havn og her kan du opleve Kattinge Vig og Ringøen. På turen vil en nationalpark-guide fortælle om fuglelivet, landskabet og Nationalparken.

Den 16. og 17. september sættes kursen mod Eskilsø, når der er afgang fra den Jyllinge Lystbådehavn. Herfra sejles der rundt om Lilleø og Jyllinge Holme til Eskilsø. Der lægges til ved Eskilsø jollehavn, hvor der gås en guidet rundtur på Eskilsø – blandt andet op til den gamle klosterruinen fra 1100-tallet og ud til Bovbjerg.

Vidste du, at Roskilde Fjord udgør en tredjedel af Nationalpark Skjoldungernes Land? Det er derfor en hel særlig oplevelse af se fjordlandskabet fra vandsiden.

Udforsk Hedeland Naturpark

Hedeland Naturpark er et område hvor en række friluftsaktiviteter og naturoplevelser kan findes for hele familien.

Udforsk de ca. 100 km gang-, ride- og naturstier parken har at byde på – og se om du kan finde Thomas Dambos trolde! Du kan også prøve dig af på den 1,3 km lange Power-fitnessbane, suse gennem luften på en 35 meter lang svævebane eller tag en tur med Hedeland Veteranbane.

Hedeland Naturpark

Find to af Thomas Dambos trolde i Hedeland

Gå på troldejagt og se om i kan løse gåderne og finde jubilæumstrolden Måne Mor og Glade Anders der gemmer sig dybt inde i naturen i Hedeland.

Når du trænger til en pause kan du slå dig ned på en af de mange opholdspladser eller bålpladser i området – eller finde en skøn plet i naturen og finde picnickurven frem.

Fly-High Til-Tops på Ledreborg

Hos Fly-High Til-Tops på Ledreborg kan I prøve kræfter med en 400 meter lang svævebane (Big B), 1 svævebanerunde med 12 svæveture (Little John),  og 1 forhindringsbane (Mama Mia) med forhindringer i op til 11 meters højde! Alle i nogenlunde god fysisk form, fra 8 år og op kan være med!

Læs mere, book tid og kursus til et par timer i trækronerne her

Kajakture på Roskilde Fjord:

Nationalpark Kayaking

Mandage i august og september

Kajak på Fjorden

Kom med på en 2-timers kajaktur i Nationalpark Skjoldungernes Land med fokus på naturoplevelser, fælleskab og dyrelivet. Det hele foregår på Roskilde Fjord, som er en stor del af Nationalparken.

Kajakturene foregår Hver mandag kl. 19.00 til 21.00 i august samt kl. 18.00 til 20.00 i september.

Læs mere og book jeres kajaktur her

Solnedgangs-ture i kajak fra Vigen

To onsdage i august og en i september

Kajak ro-med solnedgangstur - Frederikssund

Kom med Outdoor Adventures ud i kajak på Roskilde Fjord fra Vigen Strandpark ved solnedgangstid. Enten går turen mod nord i retning af Ellore eller mod vest i Kattinge Vig.

Læs mere og book jeres kajaktur her

Ro en tur på Roskilde Fjord i UNESCO-kulturarv

Tag til Kattinge Vig og benyt jer af Nationalparkens to egnstypiske joller til en rolig rotur i den lille vig! 

De to nye joller er klinkbyggede træbåde og er en del af en tradition som gennem flere tusinde år har været afgørende for de nordiske folks tilknytning til havene og har dét tilfælles med vikingeskibe, at de er klinkbyggede. Det er også Vikingeskibsmuseet i Roskilde, der har bygget dem.

Slusehuset ved Kattinge Vig danner rammen om oplevelsen og kan lånes af alle, til korte roture på eget ansvar. Man sender en sms og får en kode retur som skal bruges til at låse jollerne op. Ved jollerne ligger redningsveste og årer. Man kan parkere ved Slusehuset. Jollerne ligger tilgængelige indtil slut oktober.

Læs mere her

de-to-rojoller-som-nationalparken-nu-laaner-ud-til-gaester-der-gerne-vil-opleve-roskilde-fjord-paa-den-gammeldags-maade-foto-mikkel-eeg

En helt ny opfindelse er landet på Roskilde Fjord. I Møllekrogen i den nordlige del af Nationalpark Skjoldungernes Land ligger der en tømmerflåde, som gemmer på en overraskelse…

Når kajakroere og alle andre, der færdes på fjorden, kommer ud til den flydende platform, kan de trække i et håndtag og derved slå en bivuak op ude på vandet. Med den flydende lejrplads kan du overnatte midt på Roskilde Fjord til lyden af fugleskrig og bløde bølgeskvulp.

Lejrpladsen bliver lagt ud omkring 1. april og tages op igen den 15. oktober. Det er ikke muligt at bruge lejerpladsen uden for denne periode.

Overnatning på den flydende lejrplads sker på eget ansvar.

Læs mere her

Booking af bivuakken gå til linket her

Naturekspressen og lokale smagsoplevelser

Oplev Hornsherred spisekammer

I Hornsherred produceres der utallige lækre fødevarer. Søndag d. 28. august kan du hoppe ombord på Naturekspressen og tage med ud og opleve de hyggelige gårdbutikker og lokale fødevareproducenter.

Turen tager dig med forbi flere lokale producenter, og på denne tur gør vi  stop hos

Mød de lokale fødevareproducenter og hør om hvad de laver. Turen vil også byde på smagsprøver samt en souvenir som I kan tage med jer hjem.

Læs mere og køb billetter her

NaturEkspressen Visit Fjordlandet-Skibby Aktive-Frederikssund-Hornsherred-sommerferie-for børn-historiske ture-familieture

Tag på cykelferie i Fjordlandet

Cykeloplevelser er der nok af i Roskilde, Lejre og Frederikssund. Naturen byder nemlig på både familievenlige og mere avancerede cykelruter med sit unikke og kuperede istidslandskab. Oplev de varierede landskaber og den friske landluft!

Se cykelruter her

Lej jeres cykler her

Fjordlandet Outdoor

Lej en cykel eller Mountain bike hos Fjordlandet Outdoor / MTB tours og tag på oplevelse i hele Fjordlandet.

Kontakt:
kontakt@fjordlandet-outdoor.dk
Tlf.: 29370852 / 5162 3272
Læs mere om Fjordlandet Outdoor

Roskilde Cykelcenter

Skulle I få lyst til at opleve mere af Fjordlandet tilbyder Roskilde Cykelcenter også udlejning af cykler.

Kontakt:
Tlf.: 46 35 08 28
Læs mere om Roskilde Cykelcenter

Bycykler – Donkey Republic

Roskildes bycykler kan lejes ved at downloade app’en ”Donkey Republic”. Du betaler via dit betalingskort – prisen afhænger af, hvor længe du bruger cyklen. Find din cykel og lås den elektroniske lås op med appen.

Returnér cyklen på et afleveringssted, som du finder i appen. Lås herefter cyklen og afslut din leje i appen.

Priser finder du her i denne pdf 

Gå på Troldejagt i Fjordlandet

Gå på troldejagt og find Thomas Dambos unikke trolde.

I Fjordlandet gemmer sig hele tre trolde – Runde Rie, Glade Anders og Måne Mor – alle troldenes moder!

I juni 2020 skød kunstneren Thomas Dambo den store troldefestival i gang, hvor han med sine imponerende kæmpetrolde har skabt et interaktivt univers, hvor du ledes fra post til post, ved hjælp af koordinater på kobberplader…

Troldene er gemt godt, så I skal lede grundigt, for at finde troldene.

Hop med på troldejagt og giv ungerne en eventyrlig oplevelse.

Find guiden her til de tre imponerende kæmpetrolde, som kunstneren Thomas Dambo har gemt på smukke spots i Fjordlandet

Runde Rie Thomas Dambo

Yoga for alle i Sct. Hans Have

Onsdage i august og september

På onsdage kl. 17:30-18:45 kan man dyrke yoga i Sct. Hans Have i Roskilde.

Klæd dig efter vejret. Hvis det regner, rykker yogaen ind under halvtaget.

Tag et tæppe med til afspænding og evt. egen måtte (ellers kan du låne en).

Læs mere om Yoga i Sct Hans Have her

Sct. Hans Have i Roskilde - rekreativ have - café - gartneri - mødested - økologi - butik - events

Høstmarkeder i Fjordlandet

I september måned slår Fjordlandets stalddøre op til efterårets fester

Find vej til lækre lokale fødevarer direkte fra marken. Tag børnene med på tur for at se, hvor maden kommer fra og kom helt tæt på dyrene.

I år er der bl.a. fest og markeder følgende steder:

 • Herslev Bryghus
 • Snoremark
 • Andelslandsbyen Nyvang
 • Lejre Høstfestival

Læs mere her

Høstmarkeder i fjordlandet (4)
Høstmarked på herslev bryghus (1)

Arkitekttegnede sheltere ved Lejre

Tag hele familien med på tur, oplev efterårets flotte natur og smukke farver og overnat i nye arkitekttegnede vikinge-sheltere i Lejre.

De to nye sheltere har form som skibsstævne, som er inspireret af områdets sagnomspundne fortid og med vikingeskibet som omdrejningspunkt. Her er der plads til hele familien!

Pladsen ligger ved Lavringe Å, syd for Lejre og ved to ikoniske ruter i Nationalpark Skjoldungernes Land – den vestsjællandske rute, Istidsruten, og den 46 km. lange vandrerute, Skjoldungestien.

Læs mere om hvem der har tegnet shelterne, hvordan de fungerer osv her

Se en guide over alle shelters i Fjordlandet her

Kom helt tæt på historien,

når I besøger Fjordlandet…

Smag på Fjordlandet

hele sensommeren

Find vej til lokale fødevarer

når der afholdes høstmarkeder.

Flere oplevelser for familien i Fjordlandet:

Overnatningssteder i Fjordlandet:

 • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
  Læs Fjordlandets Private Policy
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×