Høstfestival i Fjordlandet

Find vej til lækre lokale fødevarer direkte fra marken når der er høstfestival og høstmarkeder i Fjordlandet i sensommeren 2023. Tag børnene med på tur for at se, hvor maden kommer fra og kom helt tæt på dyrene - der gerne må klappes.

Fjordlandet er Københavns forhave, ikke engang en times kørsel fra storbyen. Her kan du få økologiske kvalitetsprodukter, direkte fra marken og stalden. Alt fra jordbær til gris, økologiske grøntsager og kvædepilsner.

Herslev Bryghus

Lørdag d. 2. september kl. 17.00-23.00

Smag på Fjordlandet til Herslev Bryghus‘ Høstfest. Oplev den gode sensommerstemning og vær med til at fejre årets høst sammen med Herslev Bryghus’ lokale fødevarenetværk.

Der er live musik, pop-up køkken, høstfest dans og friske fadøl på programmet – og mulighed for at tage en shuttlebus til og fra Roskilde st. hvis man ønsker at lade bilen stå derhjemme.

Læs mere og køb billetter her

Snoremark

Lørdag d. 2. – søndag d. 3. september kl. 10.00 – 16.00

Kom til Snoremarks traditionsrige økologiske høstmarked den første weekend i september.

Hils på fårene eller gå en tur med i plantagen, og smag på de engelske cidersorter. Hør om bierne, biavl og få smagsprøver på friskpresset honning. I kan også hygge i Snoremarks cafe med kaffe, te, cider, mjød, lammegrillpølser, æblekage mm.

Der er tændt op i bålgryden, så I kan bage snobrød, pandekager eller riste popcorn. I kan gratis moste jeres æbler (max 15 kg) på gådens elektriske kværn.

Høstmarkedet er en del af Økologisk Landsforenings Økologiske Høstmarkeder i 2023 – hvilket du kan læse mere om her

Lejre Høstfestival

Lørdag d. 16. september kl. 10.00-16.30 

Lejre Høstfestival byder på en festlig og hyggelig dag med stort økologisk marked, fantastiske madvarer, musik, lokalpolitisk debat, forfatterforedrag, ponyridning, et stort børneområde og dygtige kunsthåndværkere.

Læs mere

Lejre Høstfestival

Lejre Høstfestival

Vidste du at: I vikingetiden bad man til guden Frej, for at få en god høst – han var nemlig frugtbarhedsgud!

Stensbølgård

Lørdag d. 2. september kl. 10.00-15.00

Besøg Stensbølgård og oplev en hyggelig dag på landet, mød gårdejerne, og nyd naturen og atmosfæren på gården. Aktiviteter inkluderer rundvisninger kl. 11.00 og 13.00, hvor du kan se drivhuset, grøntsagsmarken og gårdens høns. I gårdbutikken kan du købe gårdens egne produkter.

Høstmarkedet er en del af Økologisk Landsforenings Økologiske Høstmarkeder i 2023 – hvilket du kan læse mere om her

Langelinie Vin – rundvisning og vinsmagning

Torsdag d. 31. august og fredag d. 22. september

Kom med på rundvisninger i vinmarken hos Langelinie Vin i Frederikssund og smag på deres spændende vine. Under rundvisningerne fortæller ejerne Helle Hjorth og Jan Hansen om beskæring og pasning af deres vinstokke gennem sæsonen.

I skal smage på 4 af deres vine, produceret af druerne, som de dyrker på gården. Herudover bliver der d. 22. september serveret tapas.

Læs mere her

LangeLinie Vin ved Frederikssund - Pilegaard - vingård - bæredygtighed - vinbutik - rundvisning - vinsmagning

Sct. Hans Have

Lørdag d. 9. – søndag d. 10. september.

Smag på grønne frodige Fjordlandet i Sct. Hans Have.

Sct. Hans Have fejrer sensommerens friske grønsager fra Fjordlandet. Menuen i caféen i Sct. Hans Have gror ud af de økologiske råvarer, der kan høstes i haven eller i vores nære, frodige opland. Maden kan nydes i drivhusene under vinranker, figen- og mandeltræer, i bærhaven eller under pergolaen.

Hele weekenden vil køkkenet i Sct. Hans Have byde på grønne serveringer og give inspiration til smagfulde grønne retter som en del af kampagnen Roskilde Spiser Grønt.

Læs mere om Sct. Hans Have her

Andelslandsbyen Nyvang

Lørdag d. 9. – søndag d. 10. september kl. 10.00-16.00 

Det traditionsrige og populære Høstmarked er fyldt med spændende boder og aktiviteter før børn og voksne. Oplev et høstmarked med udgangspunkt i livet i en andelslandsby i midten af 1900-tallet – altså som det tog sig ud, dengang man ordentligt fejrede, at høsten var i hus.

Læs mere her

Andelslandsbyen Nyvang

Andelslandsbyen Nyvang

Under Åben Himmel – Grøn Kirkefestival

Fredag d. 1. – søndag d. 3. september

Kirkerne i Herslev, Gevninge, Kornerup, Sæby, Gershøj, Skibby, Ferslev og Vellerup inviterer til kirkefestival. Der vil være koncerter, optræden, friluftsgudstjeneste, halmlegeplads og hoppekirke, boder, kreative værksteder og mulighed for at købe lækker mad fra foodtrucks, der kan nydes ved langbordene eller siddende på en halmballe.

Læs mere og se programmet her

Smag på Fjordlandet

Find smagsoplevelser i Fjordlandet i sensommeren. Find vej til lokale fødevare-producenter eller spis udenfor på de mange restauranter.

Find de mange smagsoplevelser i Fjordlandet:

Just Coffee-kafferisteri-baristakurser-økologi-bæredygtighed-Roskilde-Fjordlandet

Just Coffee

Just Coffee i Roskilde er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri, der importerer specialkaffe af høj kvalitet ud fra bæredygtige principper.
Røde Port i Roskilde - Bistro - Bryghus - Bottleshop - mikrobryggeri

Røde Port Bryghus

Mikro-bryghuset Røde Port i Roskilde byder på en stor sanselig oplevelse og man kan booke en ølsmagning og smage på øl der allerede er i produktion.
Snoremark-økologisk gård-mjød-cider-lokale råvarer-Roskilde-Fjordlandet-oplevelser-bryggeri-honningevents-for børn

Snoremark

Den økologiske gård Snoremark i Roskilde venter spændende oplevelser med mjød og cider produceret på lokale råvarer.
Svanholm Storkollektiv-økologisk landbrug-gårdbutik og café-rundvisning-overnatning trætelte shelter-Fjordstien cykel-Frederikssund-Hornsherred-Fjordlandet

Svanholm Storkollektiv

Besøg Danmarks største kollektiv. Her deler de alt, beslutter alt ved konsensus og producerer lækre, økologiske produkter i fællesskab - og du er mere end velkommen!
Hansens Ismejeri og Café - Jægerpris ved Frederikssund - Hansens Flødeis - butik

Hansens Ismejeri og Café

Du kender sikker Hansens Is, men vidste du at de fremstiller deres lækre is på det smukke Hornsherred Mejeri ved Jægerspris?
Bunker af Vin i Roskilde - naturvin - events - vinsmagning - vinsalg

Bunker af Vin

Bunker af Vin - Oplev en Roskilde bunker fra 40’erne, hvor Andreas og Stefan både opbevarer, sælger og byder på smagning af vin. Man er velkommen i bunkeren hver lørdag formiddag fra kl. 11.00 -14.00
Stensbølgård økologisk landbrug og gårdbutik-stalddørssalg-Kyndeløse-Hornsherred-Lejre-Fjordlandet-lokale produkter

Stensbølgård Økologisk Landbrug og Gårdbutik

Stensbølgård, et økologisk landbrug og gårdbutik

Mikkel Friis-Holm Chokolade

Friis-Holm producerer verdensklasse chokolade! Friis-Holm Chokolade er sat i verden af Mikkel Friis-Holm med det formål at lave verdens bedste chokolade.
LangeLinie Vin ved Frederikssund - Pilegaard - vingård - bæredygtighed - vinbutik - rundvisning - vinsmagning

LangeLinie Vin

Rundvisning hos LangeLinie vin lige udenfor Frederikssund – oplev vingården og marken incl. vinsmagning når der arrangeres for grupper på min. 6 personer.
Hegnsholt økologisk landbrug - lejre - gårdbutik lokale fødevarer og gaver - fritgående høns får grise - restprodukter - gåture take away

Hegnsholt 

Hegnsholt i Lejre har kærlighed til dyr, mennesker og natur. Her kan I opleve gårdens økologiske dyr på tæt hold og handle lokale råvarer i gårdbutikken.
Caseus Ost & Delikatesser Roskilde bymidte - bageri - sandwich- mad ud af huset

Caseus Ost & Delikatesser

Caseus Ost & Delikatesser – Sælger fantastiske smagsoplevelser og har et stort og udsøgt udvalg af oste, pølser og friskbagt brød fra eget bageri.

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er dejlig, økologisk mad, lækre produkter og selvfølgelig - masser af lækker øl!
Godis Grønt i Lejre Fjordlandet

Godis Grønt

Friske økologiske grøntsager Godis Grønt - en grøn oase ved Lejre Station
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×