Smag på foråret i Fjordlandet

Oplev og smag på Fjordlandet i foråret. Her får du gode idéer til events, besøg på gårdbutikker og spisesteder i Lejre, Roskilde og Frederikssund.

1. Forår i Sct. Hans Have

Tag på udflugt i hyggelige rekreative naturomgivelser i den unikke grønne oase Sct. Hans Have, i gå afstand fra Roskilde Havn

Forår i
Sct. Hans Have

Tag på udflugt i den unikke
grønne oase Sct. Hans Have
,
som ligger i gå afstand fra
Roskilde Havn

Sct. Hans Have i Roskilde - rekreativ have - café - gartneri - mødested - butik

Fra d. 9. marts, slår Sct Hans Have garageporte og drivhusdøre op for en sprød ny sæson i haven og inviterer til hyggelige stunder i det økologiske gartneri og café.

Gartneriet bliver langsomt grønnere, butikken står knivskarpt med skønne forårs- og påskevarer og køkkenet har tryllet en skøn ny forårsmenu frem!

Find også de skønneste biodynamiske krydderurter som er klar til køb og plantning i uopvarmede drivhuse – find dem i haven den 7.-8. april!

Haven byder på forårsfrokost og grønt liv i alle havens haver kl. 11 til 17 alle weekender og helligdage frem til og med efterårsferien.

2. Helt ÆRLIGT issulten? 

Besøg Cafe ÆRLIGT på havnen i Frederikssund, og smag deres hjemmelavede is!

Cafe ærligt hjemmelavet is

Kom forbi ÆRLIGT og smag på en is der er noget helt (S)ÆRLIGT. 

Foråret er på vej og hos ÆRLIGT på havnen i Frederikssund laver de deres egen is på rene råvarer og økologisk fløde fra Thise.

De bruger frisk frugt, bær og Callebaut chokolade, alt er håndlavet fra bunden og det kan smages.

Mere end bare is:
Ærligt tilbyder herudover en bred vifte af kvalitetskaffe, bagværk og klappere i deres hyggelige kagehus og kaffebar i Frederikssund, samt morgenmad, brunch og måltider, altid med fokus på råvarer og kvalitet!

3. Herslev Bryghus

Oplev det spirende forår på Herslev Bryghus – hvor du kan nyde en lækker påskefrokost eller udforske øllets verden med en ølsmagning.

På Herslev Bryghus kan I smage på naturen. Øllet er brygget med korn fra egne marker, lokale råvarer og med respekt for deres omgivelser. Det samme gælder deres køkken i ”Øl & Mad” på bryghuset, der serverer hjemmelavet retter med lokale råvarer fra producenter i fjordlandet.

Besøg Herslev Bryghus til en frokost, gå en tur i de skønne naturomgivelser og kom med bag om en økologisk ølproduktion.

Book bord her

Hver måned er der forskellige aktiviteter, som fredagsbar, rundvisning, fællesspisning, musik og fester – følg med i deres kalender her

Herslev Bryghus fejrer 20-års fødselsdag

I år er det tyve år siden, at Tore Jørgensen var med til at igangsætte mikrobryg-bølgen, da han etablerede Herslev Bryghus ved Roskilde. Det fejres bl.a. med en helt særlig 20-års jubilæums øl.

4. Svanholm

Kollektiv, økologi, café og søndagsomvisninger

Fejr foråret på Svanholm Gods

Kom og smag lækre økologiske produkter og nyd en skøn dag på landet med live musik, lækre madboder og hyggelige aktiviteter. Det finder sted d. 14. april fra kl. 10.00.

Obs: Svanholm plejer at holde “køernes dag” – det afholdes ikke i år på grund af sæsonkælvning. Kom i stedet og fejr foråret d. 14. april!

Svanholm har igen åbnet dørene for gårdbutik og cafe for denne sæson!

Her sælges eget okse- og lammekød, Hansens Flødeis, honning, samt udvalgte produkter fra lokale producenter der deler Svanholms værdisæt. I grøntbutikken findes årstidens grøntsager og mælk. Det hele er selvfølgelig økologisk.

Kig forbi fra kl. 10.00-17.00 hver lørdag og søndag.

Omvisninger på søndage kl. 11.00: Fra første søndag i april kan du komme med til halvanden times rundvisning om kollektivets livsstil og om både godsets og kollektivets historie. Pris: 130,- pr person. Betales ved cafeen.

5. Gourmetophold på Skoemager-kroen

Skoemagerkroen inviterer til forårs-get-away i deres historiske omgivelser værende Danmarks ældste kgl. post og diligence kro som emmer af charme, varme og nærvær.

Møde på skoemagerkroen
Møde Skoemagerkroen

Der serveres friskbrygget kaffe, sødt ved ankomst samt aperitif og snacks før middagen, som består af en 6-retters signaturmenu af egne og lokale råvarer. Middagen ledsages af udvalgte vine. Herefter kan I nyde en cocktail inden I går til ro for natten. Når I vågner kan I nyde en lækker morgenmad.

Prisen er 2795,- pr. person og inkluderer altså følgende:

 • Friskbrygget kaffe og sødt ved ankomst
 • Aperitif og snacks før middagen
 • 6-retters signaturmenu med tilhørende vinmenu af 6 glas vin
 • Kaffe, avec og sødt
 • Overnatning i dobbeltværelse eller naturhytte
 • Serveret morgenmad, juice og kaffe
Møde Skoemagerkroen

6. Valnøddegården

Trænger du til rolige omgivelser, lækre hjemmedyrkede grøntsager, marmelader og survarer? Så besøg gårdbutikken på Valnøddegården.

Der er også mulighed for at gå med op på markerne, og se til alle deres skønne dyr.

Lørdag den 27. april kl. 11-16 kan man finde Valnøddegården med en stadeplads på Vikingemarkedet hos Vikingerne i Frederikssund.

I gårdbutikken kan du blandt andet finde:

 • Æg fra deres egne Sussex høns, eller høns af gammel dansk landrace.
 • Friske frugter og bær plukket direkte fra gårdens frugtplantage – hvilke skifter efter sæson.
 • Hjemmedyrkede og biodynamiske grøntsager.

Følg med på Facebook for at se gårdbutikkens åbningstider.

Ventevej 6, 4050 Skibby

7. Rundvisning i vinmarken

Kom med på spændende rundvisninger i vinmarken i Frederikssund hos Langelinie Vin

LangeLinie Vin ved Frederikssund - Pilegaard - vingård - bæredygtighed - vinbutik - rundvisning - vinsmagning

Dansk vin og taps hos Langelinie Vin i Frederikssund

Oplev en ægte dansk vinaften med tapas, arrangeret af Langelinie Vin, hvor deltagerne kan nyde historier om livet som vinbonde i Danmark. Fire af Langelinie Vins hjemmedyrkede vine præsenteres sammen med lækre lette tapas, der skaber en hyggelig atmosfære og gode stunder.

Hvornår:  torsdag d. 25. april fra kl. 18.00 – 20.30

Butik & Café Dejlighed

Oplev Ejbys hyggelige Café og Butik Dejlighed med en af Danmarks skønneste udsigter til “Dejligheden”.

Her serveres kaffe, kage, tapas og is i landlige omgivelser og rolig atmosfære.

Åbningstider: Fra d. 1. maj – 25. september: Lørdage & Søndage kl. 12.00 – 16.00

Gå på opdagelse i området

Når du besøger Butik & Café Dejlighed kan du gå en dejlig tur langs kysten. Strandstien bugter sig og her kan man blandt andet se den gamle lille fiskerhavn Ejby Havn og det skønne lille strandhus “Røghuset”. Her er en uspoleret autentisk stemning der vidner om de gamle dages fisker liv.

7. Smag på naturen – Guidede sanketure

Frederikssund Museum inviterer på sanketur under overfladen!

Lige så længe der har boet mennesker ved fjorden i Frederikssund, har dyrene og planterne i vandet spillet en vigtig rolle for hverdagen og livet.

Frederikssund Museum Færgegården - sanketur smag på fjorden

Foråret er den bedste årstid til at smage på naturen.

Så tag med ud i fjorden og lær hvordan, du stadig kan nyde godt af dens mange ressourcer d. 4 juni  kl. 10:00 – 13:30, når der er “Smag på fjorden – sanketur under overfladen” i Frederikssund. Smagsprøver bliver tilberedt med det I har sanket.

Køb billet til sanketuren her

Foråret er den bedste årstid til at smage på naturen.

Lige så længe der har boet mennesker ved fjorden i Frederikssund, har dyrene og planterne i vandet spillet en vigtig rolle for hverdagen og livet.

Tag med Frederikssund Museum ud i fjorden og lær hvordan, du stadig kan nyde godt af dens mange ressourcer d. 4 juni  kl. 10:00 – 13:30, når der er “Smag på fjorden – sanketur under overfladen” i Frederikssund.  Vi tilbereder smagsprøver med det vi har sanket.

Køb billet til sanketuren her

Påskefrokost hos Herthadalen

Med et besøg på Herthadalen får du lov til at opleve påskemenu af lokale råvarer fra lokalområdet samt fra Herthamarken

Påskefrokost
i Skoven;
 Restaurant
H
erthadalen

Med et besøg på Herthadalen får I en udsøgt påskemenu af lokale råvarer samt fra ‘Herthamarken’

Planlæg en tur forbi til påskefrokost i skoven sammen med familien eller vennerne og nyd en gåtur rundt om Knapsø og køb lækkerier med hjem fra Gårdbutikken…

Traditionen tro holder Herthadalen åbent i restauranten til påske med en lækker 3-retters påskemenu af råvarer fra lokalområdet samt grønt fra Herthamarken.

Hvornår: Torsdag d. 6. Fredag d. 7. lørdag d. 8. søndag d. 9. og mandag d. 10. April 2023 – Alle dage til frokost fra kl. 11.30

Gourmetophold på Skoemagerkroen

Med et besøg på Skoemagerkroen får du lov til at opleve Danmarks ældste post- og diligencekro

Gourmet på Skoemager
kroen

Med et besøg på Skoemagerkroen
oplever I Danmarks ældste post- og diligencekro

Skoemagerkroen-Lejre-Visit Fjordlandet-kg. priviligeret post-og dilligencekro-værelser-naturhytter-gourmetophold-selskaber-take away-wellness-gastromøder-forår

Et ophold på Skoemagerkroen tager dig med på en rejse tilbage i tiden.
Her har store skikkelser som Ludvig Holberg og Krigsminister Frederik Tscherning færdes i 1800-tallet og man kan næsten dufte danmarkshistorien i det øjeblik man træder indenfor.

Kroen giver dig mulighed for at besøge en 500 år gamle vinkælder, udforske dine sanser gennem høj gastronomi og slappe af i vores udendørs wellnessområde. Alt sammen i målet om at nyde hinandens selskab i landlig idyl midt i smuk natur.

Læs meget mere om jeres næste ophold på Skoemagerkroen her

8. Issulten? 

Besøg det lokale og gammeldags is-mejeri Hansens Is

Hansens Ismejeri og Café - Jægerpris - Frederikssund - Hansens Flødeis

Kom på søndagsomvisninger og få smag for Fjordlandet på Hansens Is

Så kan I få alle jeres isdrømme opfyldt hos Hansens Is Mejeri i Jægerspris. Søndage i marts og april holder Hansens Is ‘Søndage på Mejeriet’, hvor du kan komme med på omvisning og høre om produktionsmetoder, historien og udvikling af nye spændende smage.

Du vil selvfølgelig også smage på is, som passer til søndagens emne

12. Røde Port

Bistro, bryghus og bottleshop

Røde Port i Roskilde - Bistro - Bryghus - Bottleshop - mikrobryggeri

11. Røde Port

Bistro, bryghus og bottleshop

Besøg det lokale Røde Port i centrum af Roskilde og nyd udsøgte “ugens ret”, og deltag i påskens øl-banko d. 16. april. 

Vidste du, at Røde Port for nyligt har modtaget et fint diplom af Danske Øl-entusiaster Roskilde? For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø. Læs mere om diplomet til Røde port her på facebook

Røde Port har åben tirsdage – lørdage og du kan booke bord her

Læs mere om Øl banko på Røde Ports facebook her

Forår på Fjordlandets
attraktioner og museer

Forår og påske på museerne i Fjordlandet 

Påskefrokoster i Fjordlandet

Smag på lokale råvarer
og lækre påske-anretninger…

Forår i Fjordlandets Natur

Tag på vandretur, familieudflugt
eller gå på anemone jagt i skoven…

Spisesteder, cafeer og restauranter i Fjordlandet:

Butik & Café Dejlighed

Oplev Ejbys hyggelige gårdcafé og livsstilsbutik med en af Danmarks skønneste udsigter til "Dejligheden". Her serveres kaffe, kage, tapas og is i landlige omgivelser og rolig atmosfære.
Klosterkælderen i Roskilde

Klosterkælderen

Denne skjulte perle midt i Roskilde har et overvældende udbud af spændende øl.

Restaurant Bryggergården

Restaurant Bryggergården ligger på centralt på gågaden, tæt på Roskilde Domkirke. Velsmagende traditionel dansk mad og øl fra lokale bryggerier.
Café Knarr på Vikingeskibsmuseet i Roskilde - ny nordisk vikingemad

Café Knarr – Ny Nordisk Vikingemad

PÅ cafeen kan du få Ny Nordisk Vikingemad! Caféen er en del af Vikingeskibsmuseet og du kan her få spændende mad så hold øje med den sæsonaktuelle menu her
Comwell Roskilde - hotel - Roskilde Fjord - nordisk stemning

Restaurant ROSWELL

Restauranten på Hotel Comwell Roskilde serverer nordiskinspirerede retter med fokus på årstidernes friske råvarer. Når vejret er godt, kan du nyde maden på en af de skønne terrasser.
Røde Port i Roskilde - bistro - bryghus - bottleshop

Røde Port

Velkommen til Røde Port Bistro. Her er der højt til loftet og masser af hygge, lækker mad og gode og fadøl fra eget bryggeri på hanen
Fastelavnsboller i Fjordlandet Roskilde og frederiksund

Find fastelavnsboller i Fjordlandet

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have! Vi guider til fastelavnsboller i Fjordlandet
Restaurant Kalvø-udsigt-park-Frederikssund-Fjordlandet-a la carte-take-away-selskaber

Restaurant Kalvø

Restaurant i Frederikssund med unik udsigt til Roskilde Fjord der byder på klassisk mad med passion for solide råvarer og det gode håndværk.

Café Fjordliv

Velkommen til et afslappet og stemningsfyldt pusterum med den smukkeste udsigt over Roskilde Fjord, og med fokus på det gode håndværk i både råvarer, og maden der serveres.
Flid Gods Gårdbutik og cafe

Flid Gods – gårdbutik og gårdcafé

På Flid Gods får du en helhedsoplevelse: Besøg Godset, hils på dyrene, få gode smagsoplevelser leveret med de bedste råvarer i caféen og fyld madkurven med lækre, hjemmelavede delikatesser.
Florentz Café & Brasserie i Roskilde - terrasse - historiske Hotel Prindsen - selskaber - møder

Florentz Café & Brasserie

Florentz Cafe & Brasserie ligger i hjertet af Roskilde by, og byder på lækker mad lavet fra bunden af de bedste råvarer.

Herslev Bryghus – ØL & MAD

Herslev Bryghus er dejlig, økologisk mad, lækre produkter og selvfølgelig - masser af lækker øl!

10. Lokale producenter og gårdbutikker

Svanholm Storkollektiv-økologisk landbrug-gårdbutik og café-rundvisning-overnatning trætelte shelter-Fjordstien cykel-Frederikssund-Hornsherred-Fjordlandet

Svanholm Storkollektiv

Besøg Danmarks største kollektiv. Her deler de alt, beslutter alt ved konsensus og producerer lækre, økologiske produkter i fællesskab - og du er mere end velkommen!
Just Coffee-kafferisteri-baristakurser-økologi-bæredygtighed-Roskilde-Fjordlandet

Just Coffee

Just Coffee i Roskilde er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri, der importerer specialkaffe af høj kvalitet ud fra bæredygtige principper.

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er dejlig, økologisk mad, lækre produkter og selvfølgelig - masser af lækker øl!

Mikkel Friis-Holm Chokolade

Friis-Holm producerer verdensklasse chokolade! Friis-Holm Chokolade er sat i verden af Mikkel Friis-Holm med det formål at lave verdens bedste chokolade.
 • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
  Læs Fjordlandets Private Policy
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×