Alt om

Roskilde

I domkirkebyen Roskilde kan du opleve verdensarv, vikinger og rock

Det sker

Vær kreativ: Farveværksted på Vikingeskibsmuseet

Find jeres kreative side frem i farveværkstedet, hvor vi arbejder med vikingetidens farver. Her blandes de farvestrålende pigmenter til maling og I kan farvelægge smukke vikingemotiver med de hjemmelavede malinger. Farveværkstedet har åbent hver dag i Vinterferien fra kl. 14.00 til 15.30.

Familierundvisning på Vikingeskibsmuseet

Tag med på familie-rundvisning i vinterferien, hvor I kommer med på togt med stormanden 'Ottar' på hans rejse fra Norge til Hedeby i Danmark. Hvad mon han har med i sit store handelsskib? Bliv en del af historien om vikingernes togter, som fortælles af museets guide. Rundvisningerne starter kl. 11.00.

Vær fortidsdetektiv på Vikingeskibsmuseet

Når man skal finde ud af noget om fortiden, må man ofte kigge på de ting, fortidens mennesker har efterladt sig - for man kan jo ikke spørge nogle, der levede for 1000 år siden... Køb opdagelseshæftet (25kr) i Museumsbutikken og start rejsen rundt på Vikingeskibsmuseet. Når alle 10 poster er fundet og alle opgaver er løst får børnene en præmie for veludført togt!
Stjerneløbet i Roskilde

Stjerneløb i Roskilde – cykelløb

Bliv en del af den store gule folkefest, når Tour de France starter i Roskilde. Stjerneløbet er et motions- og hyggecykelløb der køres fra Stændertorvet - samme sted, hvor Tour de France-feltet sendes afsted 14 dage senere. Du kan deltage på motionsruten på 61 km eller på hyggeturen på 18 km.

Brus for børn – workshop med æblebrus

Inviter børnene med ud på det lokale gårdbryggeri, hvor de kan smage på og lære om Herslev Bryghus Brusserie, som består af både æble, ingefær, kvæde og kirsebær. På workshoppen ”Brus for børn” forklares hele processen i fremstillingen og de smager på det hele undervejs og får 1 æble brus og 1 kupon til en lækker snack fra caféen. Læs mere og køb billet

Ølsmagning & Mad “Skål for Kål”

Kom med til en hyggelig ølsmagning og rundtur mellem bryggeriets tanke - helt tæt på brygningen af Herslevs øl. Denne ølsmagning inkluderer sæsonens kål og parre 2 ud af 6 øl til retter med kål. Vi skåler for kålen.

Fællesspisning “Mad der varmer” på Herslev Bryghus

Fællespisning på gårdbryggeri – På Herslev spiser vi sammen ca en gang om måneden - altid økologisk og hjemmelavet mad. Hver fællesspisning har nyt tema, denne dag “Mad der varmer”. Maden bliver serveret kl. 18 og du er velkommen fra kl 17.30. Køb billet her:

Tour de France-trofæet ankommer til Roskilde

Tour de France-trofæet cykles fra Lejre til Roskilde som en festlig åbning på årets lysfest. Cykelfeltet tegner et lysende spor gennem byen med trofæet forrest. Stil dig langs ruten med en lommelygte, cykellygte mv. og bliv en del af optoget.

1000-års jubilæum fejres med 1000 lys

Roskilde Domkirken lyses op af værket MILLUMEN til dette års lysfest. 1000 lyskugler symboliserer 1000 års jubilæet for Roskilde stift og fortæller hver sin historie om kongemagtens gravkirke, og den ikoniske bygning.

‎Øl, mad og vandretur

Herslev Bryghus har gjort madpakken og vandreturen klar til dig - De har lavet 3 forskellige gå-ruter i nærområdet: 3km, 5 km og 12 km - Få et printet kort med fra cafeen, hvor der også er sandwich, øl og friskbagt brød til turen eller nyd frokosten efter vandreturen. Åbent: ons - søn kl. 11.00-17.00

Himmelske dage

Kom til Roskilde og oplev over 400 events og fire dage med inspiration og stof til eftertanke! Himmelske Dage vil med temaet GRIB FREMTIDEN udfordre deltagere til at møde fremtiden med håb

Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue har åbnet for billetsalget til næste års dyrskue. Roskilde Dyrskue byder på oplevelser for alle aldre, og alle dyr på Roskilde Dyrskue er her for at konkurrere. Du kan bl.a. opleve halm-labyrinten, få rundvisning af en ægte landmand, mad- boder og værksteder, 200 maskinudstillere og meget mere

Kunst i Pinsen

Gå på opdagelse i +100 udstillinger i hele Midt- og Vestsjælland. Kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og kunstværksteder i Fjordlandet byder indenfor til nogle spændende dage.

Roskilde Festival

Roskilde Festival er Nordens største festival, hvor der spilles rock, pop, elektronisk musik, hiphop og verdensmusik i mange genrer. Oplev også events, talks og kunstinstallationer i verdensklasse. Roskilde festival er 8 dage med musik, kunst, aktivisme, camping og frihed

Tour de France

Lørdag den 2. juli 2022 kommer verdens største cykelløb, Tour de France, til Fjordlandet, når Grand Départ-rytterne cykler igennem den naturskønne destination. Roskilde er startby for 2. étape af Tour de France og herefter går touren gennem Lejre

Store Hestedag

Masser af heste og hunde. Kom til Roskilde og få spændende oplevelser for hele familien. Shows og konkurrencer på Dyrskuepladsen i Roskilde til årets Store Hestedag

Verdensarvsdag i Roskilde

Roskilde Domkirke er udpeget som af “enestående værdi for hele menneskeheden” af UNESCO. Kom til Verdensarvsdag, og bliv klogere på hvordan de røde mursten har skaffet Roskilde på verdenskortet.

Foredrag m. Adrian Hughes

Foredrag på Roskilde Museum; "Min morfar var Mads Andersen-Skjern – en familiehistorie om Korsbæk på vrangen". Danmarkshistorisk beskrivelse af et nyrigt overklasseliv hvor formuepleje kommer før familierelationer.

Baristatræning hos Just Coffee

Du vil få praktisk viden om espressoens tilblivelse og mulighed for at steame mælk til forskellige typer kaffe. Hvis du har en latte-art-entusiast gemt i dig kan du få et par begynder-tricks!

Baristatræning hos Just Coffee

Du vil få praktisk viden om espressoens tilblivelse og mulighed for at steame mælk til forskellige typer kaffe. Hvis du har en latte-art-entusiast gemt i dig kan du få et par begynder-tricks!

Baristatræning hos Just Coffee

Du vil få praktisk viden om espressoens tilblivelse og mulighed for at steame mælk til forskellige typer kaffe. Hvis du har en latte-art-entusiast gemt i dig kan du få et par begynder-tricks!

Kaffesmagning hos Just Coffee

Bliv introduceret til den økologiske kaffes verden. Just Coffee vil give en introduktion til viden om kaffeproduktionen, især før og efter høst samt smage kaffe fra forskellige dele af verden, med forskellige ristningsprofiler.

Kaffesmagning hos just Coffee

Bliv introduceret til den økologiske kaffes verden. Just Coffee vil give en introduktion til viden om kaffeproduktionen, især før og efter høst samt smage kaffe fra forskellige dele af verden, med forskellige ristningsprofiler.

Kulturstrøgets Lysfest

Traditionen tro samler Kulturstrøget hele Roskilde i lysets tegn i den sidste uge af januar, hver aften fra kl. 17.00 - 22.00. Oplev laserlys på Roskilde Kloster, coronarefleksioner i Rådhuskælderens have eller træd i pedalerne og vær med til at lyssætte Byens Hus i en interaktiv lysinstallation.

Roskilde Kongrescenter

Roskilde Kongrescenter er byens mødested for kultur, idræt og erhverv. I kongrescenteret kan du opleve et væld af koncerter, stævner, messer, foredrag og shows. Se hvad der sker i Roskilde Kongrescenter her

Sider

Vinterferie på Fjordlandets attraktioner

Besøg Lejre, Roskilde og Frederikssund og oplev en spændende og hyggelig vinterferie på de mange attraktioner og museer i Fjordlandet

Årets største begivenheder

Årets største begivenheder i Fjordlandet. Roskilde, Lejre og Frederikssund har events og begivenheder hele året rundt

Alternativ overnatning i Fjordlandet

Alternativ overnatning i Fjordlandet

Outdoor oplevelser

Oplev smuk og varieret natur når du besøger fjordlandet på vandretur, cykelferie eller bare vil en tur i skoven

Bæredygtige julegaver

Giv en gave man aldrig glemmer! - Giv en oplevelse Fra Fjordlandet. Vi guider her til de bedste steder, hvor du kan finde unikke gaver og oplevelser, som er meget mere end bare en julegave

Hent juletræet i Fjordlandet

Fæld familiens juletræ i Fjordlandet - Hent årets juletræ med hjem fra Fjordlandet. Vi har lavet en guide til steder hvor i kan få julen med hjem

Jul på museerne

Jul på museerne i Fjordlandet- Besøg Lejre, Roskilde og Frederikssund og oplev den eventyrlige jul på de mange attraktioner og museer.

Julefrokost i Fjordlandet

Hold årets julefrokost i Fjordlandet

Julemarkeder i Fjordlandet

Besøg Lejre, Roskilde og Frederikssund og oplev en eventyrlig jul i Fjordlandet. Vi har lavet en guide over julemarkeder her

Jul i Fjordlandet

I Fjordlandet byder vi velkommen til en juletid fyldt med lys, hygge og spændende aktiviteter og arrangementer for både børn og voksne.
Himmelsøen

Sensommer i Kongerigets vugge

Sommerferien går på hæld, men det betyder ikke færre oplevelser Roskilde, lejre og Frederikssund. Drag tilbage i tiden og oplev sensommeren i Fjordlandet!

Tag ud og oplev sensommeren i Fjordlandet

Snør skoene og drag ud i sensommeren i Fjordlandet - Vi har samlet en guide til aktive og sjove udendørs oplevelser for børn og familier

Tour de France 2022 | Touren starter i Roskilde

Årets største cykel event kommer til Danmark. Vel og mærke med etapestart i Roskilde. Klik ind her og læs mere om eventet og dagen

Mountainbiking i Fjordlandet

Prøv kræfter med de mange gode og udfordrende mountainbike spor i Roskilde, Lejre og Frederikssund

Oplevelser

M/S Sagafjord

Tag på cruise i vikingernes kølvand på Roskilde Fjord med M/S Sagafjord som dækspassager. Afgang fra Roskilde Havn og rundture af forskellig længde i Roskilde Fjord.

Sct. Hans Have

Sct. Hans Have er en unik perle med cafe og gartneri og et udflugtsmål tæt på Roskilde by og havn samt Boserup Skov. Åbent weekender fra juli-dec. Oplev yoga i det fri, koncerter eller gør et pitstop på jeres vandretur!

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er et økologisk bryggeri og her kan du slå dig ned ved langbordene med en frisk fadøl og en økologisk, hjemmelavet frokost. I Bryghusets gårdsalg kan du få hele udvalget af øl og bryghuset afholder jævnligt rundvisninger, smagninger og øl-yoga.

Snoremark – Mjød

På det prisvindende og økologiske mjødbryggeri og ciderplantage Snoremark venter spændende rundvisninger og smagsoplevelser med mjød og cider produceret på lokale råvarer. Tag børnene med og oplev besøgs-bigården og pres jeres egen honning.
Kajaktur med guide i roskilde fjord Amfibius

Amfibius Oplevelser i kajak

Nyd en tryg guidet tur på fjorden i stabile kajakker med plads til hele familien eller kollegaerne.

Kunstnerværkstedet Roskilde

26 kunstnere har atelierplads og galleri i det arbejdende værksted. Der arbejdes med billedkunst, akvarel, Ikoner, keramik, skulpturer, glas, filt, papir, pileflet mv.

Vævestuen Roskilde

På Vævestuen væves stof i naturmaterialer på en gammel dansk væv, som bliver syet til moderne beklædning.

Guide: Fjordlandets vandreture

Find vandreture i Lejre, Frederikssund og Roskilde til din ferie i Fjordlandet

Kælkebakker i Fjordlandet

Oplev Fjordlandet med kælk. I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes kælkebakker for hele familien.
Fiskeri ved solnedgang VisitFjordlandet

De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Guide til de bedste fiskepladser i Fjordlandet, Lejre, Roskilde og Frederikssund. Find også inspiration til børnevenlige fiskesteder

MTB spor – Hedeland Naturpark

Kør MTB i Fjordlandet -  Natur- og friluftsområdet Hedeland, som er meget velegnet til MTB-træning og byder på stor variation, godt gemte singletracks og hårde stigninger

MTB Trekroner sporet – Himmelev Skov

Trekroner MTB sporet cykles i en gammel grusgrav, og på størstedelen af sporet i Himmelev Skov kan man få god fart på

MTB spor – Boserup Skov

Kør MTB i Fjordlandet –  Læs mere om Mountainbike sporet i Boserup Skov, som er en flot og udfordrende tur hvor du kan køre 13 km på en afmærket rute

MTB spor – Lynghøjsøerne

Kør MTB i Fjordlandet -  Læs mere om Mountainbikesporet ved Lynghøjsøerne i Roskilde her

Kunst på Kulturstrøget – En alternativ tur i Roskilde

Gå en alternativ tur i Roskilde bymidte, som kaldes for "Kulturstrøget" - Artiklen introducerer et udvalg af de i alt 20 offentlige kunstudsmykninger på Kulturstrøget i Roskilde.
Michael Bülck

Anemonesporet i Boserup Skov

Det er et helt særligt syn man møder i Boserup Skov i marts og april måned, for her består skovbunden af det smukkeste farverige anemonehav.
Runde Rie @Thomas Damgaard Trold_Foto Lisbet Lücke Larsen Foto Lisbet Lücke Larsen

Kan I finde Runde Rie? Gå på troldejagt i Roskilde!

Savner I inspiration til en vandretur i Fjordlandet? Gå på troldejagt ved Lynghøjsøerne i Roskilde og find Thomas Dambos unikke Runde Rie

Badesteder i Fjordlandet

Har du lyst til at drage mod det friske vand og hoppe i vandet? Find information om gode badesteder i Fjordlandet her

Vinterbadning i Fjordlandet

Flere er begyndt at hoppe i vandet i de kolde vintermåneder og vinterbadning i Fjordlandet er også muligt med gode badesteder eller badeklubber

Fjordstien Rute 40 – cykel og vandrerute

Fjordstien | Rute 40 - 275 kilometer. Oplev Fjordstien, som er en af Danmarks smukkeste cykelruter.

Jyllingesløjfen – cykelrute

På cykelruten Jyllingesløjfen kommer du forbi gravhøje og unikke udsigtsposter over fjorden.

Tour de France-ruten

Hop på cyklen og afprøv Tour De France ruten og udforsk Nationalpark Skjoldungernes Land, verdensarv, vikinger og hyggelige gårdbutikker.

Sankt Laurentius Kirkeruin

Sankt Laurentius i Roskilde er 1000 års historie samlet på ét sted!

Galleri Malmstrup

Velkommen til Galleri Malmstrup

Kunstsmedjen på Musicon

KunstSmedjen på Musicon i Roskilde er et kunstværksted, kunstneratelier, galleri, kunstskole og scene for musik og performance

Overnatning

Bb Roskilde City

Bo centralt i en villa i et lille hyggeligt stræde i gåafstand til Roskilde Domkirke.

Zleep Hotel Prindsen Roskilde

Smukt, klassisk og stemningsfuldt hotel centralt i Roskilde med gåafstand til de fleste attraktioner.

Autocamper stellplads i Hedeland

Smuk beliggenhed i det naturskønne Hedeland nær Roskilde.

Lærkevang ved Roskilde

Hyggelig plads på et lille landsted nær Roskilde.

Lej sommerhus i Fjordlandet

Sommerhusferie er en skøn måde at opleve Fjordlandets på. Og du behøver heldigvis ikke selv at eje et sommerhus. Der findes nemlig sommerhuse i Fjordlandet, som du kan leje, i skønne områder langt fra storbyens stress og jag, men alligevel tæt på København.

Kærgaard Bed & Breakfast

Overnat på Kærgaard B&B i Roskilde og i naturskønne omgivelser med udsigt til Roskilde Domkirke

Lindegaarden Bed & Breakfast

Et unikt sted i en fantastisk natur og med sin helt egen personlighed

Roskilde Camping

Roskilde Camping er en smukt placeret campingplads i Fjordlandet med alle pladser idyllisk placeret med udsigt til Roskilde Fjord og badestrand med blåt flag.

Scandic Roskilde Park

Velkommen til Scandic Roskilde. Det oplagte valg til forretning og fritid i Fjordlandet. Tæt på Roskilde by med unik beliggenhed og flot udsigt over park og sø.

Danhostel Roskilde

Vandrerhjemmet ligger attraktivt i byens unikke havnemiljø, tæt på grønne områder og Roskilde bymidte.

Comwell Hotel Roskilde

Comwell Hotel Roskilde ligger med en fantastisk udsigt over Roskilde Fjord og med den skønneste natur lige uden for hoveddøren.

Mad og drikke

Comwell Roskilde restaurant Comwell Roskilde

Restaurant ROSWELL

Restauranten på Hotel Comwell Roskilde serverer nordiskinspirerede retter med fokus på årstidernes friske råvarer. Når vejret er godt, kan du nyde maden på en af de skønne terrasser.

Café Knarr – Ny Nordisk Vikingemad

PÅ cafeen kan du få Ny Nordisk Vikingemad! Caféen er en del af Vikingeskibsmuseet og du kan her få spændende mad så hold øje med den sæsonaktuelle menu her
Café Gimle

RAVEN – Gimles Café

I caféen kan du blandt andet opleve små live-koncerter, foredrag, debataftner osv. Caféen har altid vegetariske og veganske retter og du går ikke galt i byen hvis du prøver stedets brunch og cafeens legendariske Gimleburger!

Café Fru Jørgensen

På Sankt Ols Gade 24 - et stenkast fra Roskilde gågade og Roskilde Museum – finder du Café Fru Jørgensen, der sætter en ære i, at alt er lavet fra bunden af ærlige råvarer.

WHY Food & Cocktails

Inspirationer fra skandinavisk / asiatisk køkken kombineret med lækre cocktails, i hyggelige omgivelser.
Grundsmag Spisehus i Roskilde

Grundsmag Økologisk spisehus

Grundsmags spisehus i hjertet af Roskilde laver ærlig og god mad af de bedste økologiske råvarer

Restaurant Bryggergården

Restaurant Bryggergården ligger på centralt på gågaden, tæt på Roskilde Domkirke. Velsmagende traditionel dansk mad og øl fra lokale bryggerier.

Røde Port

Velkommen til Røde Port Bistro. Her er der højt til loftet og masser af hygge, lækker mad og gode og fadøl fra eget bryggeri på hanen

Raadhuskælderen

Raadhuskælderen ligger 50 meter fra Roskilde Domkirke og serverer smørrebrød, frokosttallerkner, bøffer, salater, sandwich og dagens fisk.

Conditoriet

Besøg det hyggelige og passionerede bageri i Roskilde hvor du kan købe lækre kager, godt brød, en sandwich og få en god kop kaffe. Husk det er muligt at bestille online.

Pipers Hus

Pipers Hus ligger midt i naturskønne omgivelser i Byparken. Restauranten byder på god og ærlig mad, lavet fra bunden og med masser af kærlighed.

M/S Sagafjord

Tag på cruise i vikingernes kølvand på Roskilde Fjord med M/S Sagafjord. Der er afgang fra Roskilde Havn og rundture af forskellig længde i Roskilde Fjord, hvor man kommer tæt på en række af Danmarks smukkeste historiske steder.

Sct. Hans Have

Sct. Hans Have er en rekreativ have, et mødested med cafe og gartneri og et udflugtsmål tæt på både Roskilde by, Boserup Skov og Roskilde Fjord.

Restaurant Vigen

Restaurant Vigen ligger smukt placeret lige ud til Roskilde Fjord og serverer gourmet mad frokost og aften

Florentz Café & Brasserie

Florentz Cafe & Brasserie ligger i hjertet af Roskilde by og byder på cafeklassikere krydret med lækre aftenretter

Producenter

Røde Port Bryghus

Mikro-bryghuset Røde Port i Roskilde byder på en stor sanselig oplevelse og man kan booke en ølsmagning og smage på øl der allerede er i produktion.

GetSpirits

Oplev et lokalt rom- og gindestilleri. Alt er lavet fra bunden, gæret, destilleret, lagret og tappet på flaske i destilleriet.

Vin-à-vis

Naturvinhandel beliggende i Roskilde

Caseus Ost & Delikatesser

Caseus Ost & Delikatesser – Sælger fantastiske smagsoplevelser og har et stort og udsøgt udvalg af oste, pølser og friskbagt brød fra eget bageri.

Just Coffee

Just Coffee i Roskilde er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri, der importerer specialkaffe af høj kvalitet ud fra bæredygtige principper.

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er dejlig, økologisk mad, lækre produkter og selvfølgelig - masser af lækker øl!

Snoremark

Den økologiske gård Snoremark i Roskilde venter spændende oplevelser med mjød og cider produceret på lokale råvarer.

Artikler

Transport – kom til, fra og rundt i fjordlandet

Sådan kommer du rundt i fjordlandet i bil, med bus, på cykel eller med offentlig transport. Guide til leje af bil og cykler i Lejre, Roskilde og Frederikssund
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×