Nationalpark Skjoldungernes Land

En af de bedste måder at opleve Nationalpark Skjoldungernes Land er til fods. Snør vandrestøvlerne, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens store, dybe skove, gå på opdagelse i herregårdslandskabet eller tag cyklen rundt langs fjorden. 

Nationalparken dækker 170 kvadrat- kilometer og giver masser af muligheder for gode oplevelser både på egen hånd ude i landskabet og via de mange besøgssteder. Landskabet er varieret med små og store skove, godslandskaber, agerland og enge gennemskåret af åer og søer – og så er der den smukke fjord med dens øer og holme og et rigt fugleliv. Hele området er overstrøet med fortidsminder. Her har mennesker levet siden stenalderen – og lige siden Danmark blev til. Og det har dyrene heldigvis også: Danmarks største rovfugl, havørnen, yngler og fouragerer i nationalparkområdet, og cirka 2-4 havørne lever nu ved fjordens enorme forrådskammer.

Snør vandrestøvlerne

Der er god mulighed for at vandre i Nationalpark Skjoldungernes Land. F.eks. ad Skjoldungestiernes 40 km stinetværk, der alle går gennem Gl. Lejre. En gren af Skjoldungestierne tager dig rundt om Lille Kattinge Sø – en tur på 8,5 km. Undervejs kommer du til en lille trækfærge, hvor du selv må trække dig over åen. Har du en smartphone, kan du hente ruten i nationalparkens app. App’en viser dig vandreruten på et kort, men også seværdigheder og faciliteter f.eks. parkeringspladser og toiletter undervejs.

Nationalpark Skjoldungernes Land ligger i Fjordlandet, kun 30 km fra København.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

#visitfjordlandet

Se hvad vores gæster oplever

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Få inspiration direkte i din indbakke
Få inspiration direkte i din indbakke

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×