SUP – Stand Up Paddle i Fjordlandet

Hop op på SUP-boardet i Fjordlandet. Læs denne guide og bliv inspireret til at udforske vandet i og omkring Roskilde, Lejre og Frederikssund.

Der er masser af steder i Fjordlandet, hvor det er ideelt at stå på stand up paddle board (SUP). SUP er for alle, der ønsker en aktiv og sjov måde at udforske og nyde naturen på.

Det er den perfekte kombination af fred og eventyr hvor både du kan nyde stilheden og naturen samtidigt med at du udfordrer dig selv med teknik og udholdenhed.

Fjordlandet er spækket med hyggelige havne og flotte strandparker, som alle er steder hvorfra du kan starte din tur på SUP-boardet. Herfra kan du udforske fjorden og finde frem til naturskønne viger, øer, flotte kystlandskaber og små landsbyer.

En stor del af fjorden er en del af Nationalpark Skjoldungernes Land og der er aldrig langt til skøn natur og kystområdet i fjorden er mange steder værd at opleve fra vandsiden. Hertil kan du opleve masser af liv på vandet i Roskilde Fjord. Fjorden er rig på fugleliv, andre friluftsudøvere på vandet og “vikingeskibe” der stævner ud fra Roskilde havn.

På denne side kan du opdage de bedste steder at paddleboarde i Roskilde, Lejre og Frederikssund, finde udlejning og kurser og få inspiration til andre spændende vandaktiviteter.

Så hop op på SUP-brættet og oplev den unikke fornemmelse af at glide over vandet i Fjordlandet.

De bedste SUP-steder i Fjordlandet

Vigen Strandpark

Roskilde

Udforsk Roskilde Fjord fra det smukke Vigen Strandpark, som tilbyder grønne strandenge og en dejlig sandstrand med en badebro ud i fjorden. Fra vandet her kan der nydes en unik udsigt af Roskilde, hvor UNESCO verdensarv tårner op i form af Roskilde Domkirke og vikingeskibe stævner ud fra Vikingeskibsmuseet.

Du kan starte din tur ved at padle op til Veddelev Havn og krydse over til Kattinge Vig, hvor læ og fantastiske pausesteder venter dig ved Boserup Skov.

Gershøj havn

Kirke Hyllinge

Med nem og bekvem isætning ved havnen samt veludstyrede landefaciliteter er det let at komme i gang med din tur på vandet ved Gershøj Havn.

Når du er i vandet, kan du tage nordpå mod Møllekrogen og Selsø Slot og nyde godt af den rolige tur og det maleriske landskab. Eller sæt kurs sydpå mod Lejre Vig og oplev de fantastiske omgivelser langs ruten.

Marbæk Strandpark

Frederikssund

Med smuk natur og spændende seværdigheder undervejs er Marbæk Strand et ideelt udgangspunkt for din SUP-oplevelse i Frederikssund. Her er fin og nem isætning af dit SUP-board og du kan hurtigt komme ud på vandet.

Du kan starte med at padle nordpå og opleve Marbæk Havn. Tag en afstikker gennem kanalen ved Enghusene og fortsæt til Frederikssund Havn, hvor du kan nyde havneatmosfæren. Afslut eventuelt med en pause ved det skønne havnebad.

Jyllinge havn og holmene

Jyllinge

Jyllinge Havn er et perfekt udgangspunkt for din SUP-oplevelse. Nyd de fine faciliteter på land og udforsk de spændende udflugtsmuligheder blandt holmene ikke langt fra havnen.

Tag en tur til Roskilde Fjords største ø Eskilsø, som er et fugle- og blomsterparadis. Husk adgangsbegrænsninger på Holmene og landgang kun via havnen på Eskilsø.

Lej udstyr til SUP hos Outdoor Adventures

Tag på SUP-udflugt i Fjordlandet med udlejning fra Outdoor Adventures. Her finder du alt udstyr og ekspertise til dit næste SUP-eventyr. Lej enten ved Vigen Strandpark eller få udstyret leveret til dig.

Lej SUP-udstyr fra Outdoor Adventures

Outdoor Adventures tilbyder alt det udstyr, du skal bruge for at begive dig ud på spændende eventyr på SUP-board i Fjordlandet. Her sørges for, at du er godt udrustet til din oplevelse og du kan få gode råd om vind og vejr, gode steder at besøge eller paddleboard teknik.

Du kan finde paddleboards ved den faste udlejningsstation ved Vigen Strandpark. Der tilbydes også mobilt paddleboard-udlejning og udstyret bringes gerne til dig, hvis I er en gruppe.

Lej SUP-udstyr hos Outdoor Adventures

Paddleboard kursus

Kom i gang med Stand Up Paddling på et 2-timers paddleboard-kursus. Kurset inkluderer en grundlæggende introduktion til teknik, udstyr, vind og vejr, så du trygt kan begive dig ud på fjorden.

Det er muligt at booke kurser flere steder:

Stand Up Paddle Boarding (SUP) er en populær vandsport, der er en alsidig og sjov aktivitet, som kan nydes af folk i alle aldre og færdighedsniveauer. SUP foregår på et stort surfbræt hvor du står op, eller sidder på knæ og bruger en lang padle til at skubbe dig gennem vandet.

Det er en alsidig og sjov aktivitet, der kan nydes af folk i alle aldre og færdighedsniveauer.

 • For begyndere, både børn og voksne, tilbyder SUP en lavintensiv og sjov måde at komme ud på vandet og nyde naturen. Det er nemt at lære at balancere på paddleboardet.
 • For den erfarne vandsportsentusiast giver SUP mulighed for at udfordre sig selv både fysisk og mentalt. Fra at padle lange strækninger til at udføre avancerede manøvrer og tricks, er der altid nye måder at forbedre sine færdigheder på.
 • SUP er også velegnet til familier og grupper, der søger en sjov og interaktiv aktivitet sammen. Det er en fantastisk mulighed for at tilbringe kvalitetstid med hinanden i naturen.

“DownWind” refererer til en specifik type paddling, hvor paddleren udnytter vinden til at bevæge sig i en bestemt retning. Når man paddleboarder “downwind”, betyder det, at man bevæger sig med vinden i ryggen, hvilket gør det lettere at glide fremad på vandet.

For at padle “downwind” effektivt kræver det god forståelse af vindens retning og styrke samt dygtighed til at kontrollere boardet og reagere på bølger og vindforhold undervejs. Det er en spændende og udfordrende teknik, der kræver både færdigheder og erfaring inden for SUP-sporten.

DownWind i Fjordlandet

Der er gode muligheder for DownWind SUP på Roskilde Fjord. Oftest ved vestenvind, fra Gershøj til Salvadparken eller Veddelev afhængigt af vindretning.  Bemærk dog, at DownWind anbefales kun for øvede SUP’ere.

Sikkerhed

Når du skal ud på SUP-boardet, er det vigtigt, at du er opmærksom på visse sikkerhedselementer. Med følgende 5 grundlæggende regler ønsker vi at hjælpe dig med at have en sikker tur på vandet.

 1. Brug ALTID en sikkerhedsline (reb, der forbinder dig til brættet)
 2. Husk at bære en PFD/redningsvest (det er ulovligt at padle uden)
 3. Medbring din telefon i en vandtæt taske
 4. Gå ikke alene på vandet, og informer nogen om, hvor du vil hen, og hvornår du forventer at vende tilbage.
 5. Tjek ALTID vind- og vejrforholdene, før du går ud. Gå ikke ud i fralandsvind, hvis du er begynder eller let øvet.

Oplev verdens bedste i København

Vores stand up paddle guide er udviklet i tæt samarbejde med Surf & SUP Danmark, det nationale styrende organ for surfing og SUP, som vil være vært for verdensmesterskabet i SUP i København fra den 16.-22. september 2024. Alle er inviteret til at deltage i denne paddle festival, hvor der vil være masser af sideaktiviteter. Dette inkluderer masse-deltagelsesbegivenheden, København SUP, som vil give dig mulighed for at padle rundt i Københavns havn og opleve byen fra vandsiden. Læs mere

 • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
  Læs Fjordlandets Private Policy
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×