De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Udforsk nogle af Fjordlandets allerbedste fiskepladser ved kyst, havn eller i fjorderne

Lokationer: Hammer Bakke, Kulhuse Havn, Kyndbyværket, Lerskrænten, Kattinge Vig, Bolund, Bramsnæs Vig, Ejby, Munkholmbroen

Lokationer: Hammer Bakke, Kulhuse Havn, Kyndbyværket, Lerskrænten, Kattinge Vig, Bolund, Bramsnæs Vig, Ejby, Munkholmbroen

De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Guide til de bedste fiskepladser i Fjordlandet. Nederst på siden findes også Pdf- Kort og foldere over gode fiskeoplevelser i Lejre, Roskilde og Frederikssund.

I Fjordlandet er der mange muligheder for lystfiskeri. Er du til vaders og en stille stund ude ved kysten? Eller er du til en familieoplevelse inde på land i vores Put & Take-søer?

Nogle af Fjordlandets allerbedste fiskepladser finder du her. Der findes selvfølgelig mange flere, som alt afhængig af vejrforhold og vandstand også er et besøg værd.

Isefjord og Roskilde Fjord har naturskønne lystfiskeroplevelser for enhver smag. Derudover finder du også inspiration til børnevenlige fiskesteder i artiklen.

Fisker du med stang, er du lystfisker og skal have et lystfiskertegn –  Find mere information på Fisketegn.dk

Fiskekonkurrence: Fjordlandet Open

Den 8.-10. oktober 2021 afholdes tolvte udgave af fiskekonkurrencen, Fjordlandet Open, hvor alle kan deltage uanset erfaringsniveau.

Fisken, der fiskes efter, er havørreden, og deltagerne har to dage – lørdag og søndag – til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord eller Isefjorden.

Denne udgave af Fjordlandet Open bliver drevet i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, #plasticinthebasket og Fishing Zealand.

Fjordlandet Open er Danmarks eneste ”catch & release” kystkonkurrence. Man skal tage et par fotos af sin fangst samt måle længden på fisken – og så kan man genudsætte havørreden i fjorden igen. Derefter indsendes fangstbillederne til arrangørerne, hvorved fangsten indgår i konkurrencen.

Læs mere om konkurrencen her

1. Hammer Bakke

Hammer Bakke ligger tæt på fægen til orø

Hammer Bakke strand

1. Hammer Bakke

Hammer Bakker finder man syd for Øro-færgelejet langs Isefjordens østside.

Det er en fin havørredplads, som byder på fiskeri i nær tilknytning til dybt vand og henover afvekslende bundtyper, som primært består af blæretang, sten og sand samt enkelte muslingebanker. Særligt i foråret kan der være fint fiskeri her, og særligt ind mod vigen øst for Hammer Bakker-pynten.

I efterårsmånederne kan der til gengæld være fint med fisk i området nord på – inde bag Nordhammer Bådelaug. Her er ganske blød bund, så træd forsigtigt.

Parkering finder sted på en lille parkeringsplads på venstre hånd lige inden Hammer Bakker færgeleje.

2. Kulhuse Havn

2. Kulhuse Havn

På Kulhuse Havn er der flere forskellige fiskemuligheder.

Fra molerne kan man nå ud over dybere sandbund, og med et bundforfang og sandorm eller børsteorm kan man være heldig for at fange skrubber og rødspætter. Er man mere til havørred (eller hornfisk), så er hele strækket i sydvestlig retning interessant.

Her er masser af revler, og her gælder det om at fiske aktivt og få dækket en masse vand af. Specielt i efteråret og i de første varme forårsmåneder, kan der være fisk inde på lavt vand.

3. Kyndbyværket

Kyndbyværket finder man nordøst for Orø. Både syd og nord for værket finder man nogle spændende og afvekslende kystpladser, som egner sig fortrinligt til havørredfiskeri.

Herfra kan man gå sydpå og fiske ved den store bugt, som man finder umiddelbart syd for Kundbyværket.

Man kan også søge endnu længere sydvest på og fiske ud mod og omkring de småøer, som ligger her. Området kan huse havørreder hele året igennem, men særligt i efteråret kan bugten og dens rev og revler være spændende at fiske i.

4. Lerskrænten

Lerskrænten ligger smukt ved Boserup Skov. Foto: Michael Bülck

Solopgang på Lerskrænten, Boserup

4. Lerskrænten

Lerskrænten finder man efter en rask gåtur ned gennem Boserup Skov.

Her møder man en stor bugt, som særligt i vintermånederne kan finde stimer af blanke havørreder.

I efteråret kommer mange fisk forbi pladsen på vej til gydning, og her kan man støde på nogle rigtig store individer, men med chance for farvede fisk. Hele bugten byder på afvekslende bundforhold, og fiskene findes som regel lige på kanten af sandbunden og de grødefyldte bælter udefter.

Selve Lerskrænten finder man  mod øst, og herfra og videre nordover er der dybere vand med en mere stenet bund, der samtidig byder på fine, spredte muslingerev.

Bæredygtigt fiskeri

Fishing Zealand er et projekt som har til formål at udvikle bæredygtigt lystfiskeri og forbedre fiskemuligheder i hele regionen. Danmarks Sportsfiskerforbund, adskillige kommuner på Sjælland og Øerne og frivillige lystfiskere arbejder sammen med lokale virksomheder og turistorganisationer om projektet, som er til fordel for lystfiskerturisme og lokal erhvervsvækst, men især for miljøet og lystfiskerne.

Lær mere om lystfiskeri og Fishing Zealand 

Se de spændende og flotte film om fiskeri fra Fishing Zealand

5. Kattinge Vig

Fiskeri i Fjordlandet

5. Kattinge Vig

Kattinge Vig er en af Roskilde Fjords mest besøgte pladser, og det er ikke uden grund.

Nemmest er det at parkere ved Kattinge Værket og derfra bevæge sig igennem skoven nordøstover, så man når uden for fredningsbæltet ved Kornerup Ås udløb.

Herfra kan man fiske mod øst, og særligt i vinterperioden og om efteråret er der gode chancer for at løbe ind i en stor fisk.

6. Bolund

Bolund er en plads som er temmelig svær at overse. Kommer man kørende fra Roskilde ad hovedvej E6, vil man kort efter Risø kunne se en mærkværdig halvø ude i fjorden. Her er også en lille parkeringsplads, og parkerer man her, kan man følge en lille tange ud til selve halvøen.

Man kan fiske hele vejen rundt om halvøen, men særligt ydersiden og sydsiden er oplagte. Her er der masser af store sten, fin bundvækst og derudover mulighed for at finde læ.

7. Bramsnæs Vig

Fiskeri i Fjordlandet - Fluebinding

7. Bramsnæs Vig

Bramsnæs Vig er en naturskøn lille vig, som man finder nord for Munkholm Broen. Det kræver en længere gåtur at komme dertil, men gåturen er det hele værd.

I selve vigen kan man fiske henover en dyndet sandbund med spredte sten, blæretangsbuske og muslinger. Særligt i de tidlige forårsmåneder, kan man opleve et hektisk fiskeri her, når havørrederne frådser i børsteorm.

Hele vigen kan holde fisk, men glem heller ikke ydersiden af den tange, som afskærmer vigen fra den åbne.

På ydersiden af Bramsnæs Vig kan man nemlig også opleve godt fiskeri, og som ikke er så sæsonbetonet, som fiskeriet inde i selve bugten. Hele ydersiden kan affiskes, men selve pynten helt yderst er ofte det sikreste bud.

8. Ejby

Charmerende Ejby havn Foto: Anders Graver

Ejby Havn

8. Ejby

Ejby er et kyststræk nord for Ejby Å og det fredningsbælte, som findes her.

Der kan parkeres ved Solbakken Camping og herfra kan man affiske et kyststræk i nordgående retning, som ofte holder fødesøgende havørreder.

Kyststrækket er karakteriseret ved afvekslende bundforhold med sten, blæretang, sandpletter og spredte muslingebanker. Der er med andre ord tale om perfekte forhold til havørredfiskeri, og specielt i forårsmånederne og i efteråret er der en del trækkende fisk her.

Også i sommermånederne kan man fiske med stor succes her, hvis man ellers satser på de sene aftentimer og tidlige morgentimer.

9. Munkholmbroen

Fisk i Fjordlandet

9. Munkholmbroen

Munkholmbroen byder igennem hele sæsonen på et spændende og folkeligt fiskeri.

I vinterhalvåret kan man i området omkring broen og ved Munkholm opleve et hektisk havørredfiskeri, hvor stimer af fisk passerer forbi. Munkholmen kan være enormt spændende at vadefiske og både nord- og sydsiden kan kaste flotte fisk af sig.

I tillæg kan der fiskes sild og hornfisk under broen i maj-måned, og i juli og august kan man finde iltre makreller her, som kan fanges med kastepirke og makrelforfang.

Der kan parkeres på Munkholmen eller på den offentlige parkeringsplads lige øst for Munkholm-broen.

Pdf- Kort og folder:

Gode fiske- oplevelser i Lejre, Roskilde og Frederikssund

Roskilde Fjord og Isefjord byder på et spændende fiskeri efter ørred året rundt men i sæsonen er der andre fisk som hornfisk, sild, makrel og fladfisk at få på krogen. Derudover er der i Lejre, Roskilde og Frederikssund en del søer og åer, som kan danne rammen om familievenligt fiskeri i ferskvand.

Læs mere om fiskeri i Danmark på www.fishingindenmark.info

Fishing in Denmark - Find fiskeplader, fiskeguides og meget mere

Bliv klogere på alt dette i en mobil- og printvenlig udgave af folderen:

Brug for et kort? – Få overblik over de 22 fiskepladser i Fjordlandet online:

Find flere aktive oplevelser i Fjordlandet

#fjordlandet

Se hvad vores gæster oplever

Tip til en kunstnerisk weekenden 🎨

Besøg @willumsensmuseum og træd indenfor i Willumsens verden, hvor grænseoverskridende, vilde og ambitiøse værker udfordrer og fascinerer 🤩

I den aktuelle særudstilling "𝐸𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑐𝑜 𝑜𝑔 𝑛𝑜𝑟𝑑𝑖𝑠𝑘 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑠𝑚𝑒. 𝑆𝑜𝑚 𝑒𝑡 𝑏𝑎𝑟𝑛, 𝑑𝑒𝑟 𝑘𝑙𝑖𝑝𝑝𝑒𝑟 𝑜𝑔 𝑠𝑎𝑚𝑙𝑒𝑟" har du mulighed for at opleve nogle af de vigtigste nordiske kunstenere fra slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet på helt nært hold 🎨

Læs mere om oplevelserne der venter jer på Willumsens Museum via link i bio 👉 @visitfjordlandet

#visitfjordlandet #opdagfjordlandet #fjordlandet #frederikssund #willumsensmuseum #kunst #keramik #exhibition #ceramics #ceramicsculpture #art #dänemark #travelgram #govisitdenmark #baredanmark #museum #modernisme #elgreco

Tip til en kunstnerisk weekenden 🎨

Besøg @willumsensmuseum og træd indenfor i Willumsens verden, hvor grænseoverskridende, vilde og ambitiøse værker udfordrer og fascinerer 🤩

I den aktuelle særudstilling "𝐸𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑐𝑜 𝑜𝑔 𝑛𝑜𝑟𝑑𝑖𝑠𝑘 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑠𝑚𝑒. 𝑆𝑜𝑚 𝑒𝑡 𝑏𝑎𝑟𝑛, 𝑑𝑒𝑟 𝑘𝑙𝑖𝑝𝑝𝑒𝑟 𝑜𝑔 𝑠𝑎𝑚𝑙𝑒𝑟" har du mulighed for at opleve nogle af de vigtigste nordiske kunstenere fra slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet på helt nært hold 🎨

Læs mere om oplevelserne der venter jer på Willumsens Museum via link i bio 👉 @visitfjordlandet

#visitfjordlandet #opdagfjordlandet #fjordlandet #frederikssund #willumsensmuseum #kunst #keramik #exhibition #ceramics #ceramicsculpture #art #dänemark #travelgram #govisitdenmark #baredanmark #museum #modernisme #elgreco
...

Spring is the perfect excuse to get out and enjoy nature 🌿💚

Did you know that Fjordlandet is an amazing destination for Birdwatching 🐦

Roskilde Fjord, the forests and the large open landscapes provide many good opportunities to see birds up close - or with binoculars 👀 
You can find bird towers and good vantage points all around Fjordlandet. Eg near Selsø Lake or in Gundsømagle Nature Reserve 🌿

Get inspired for spring experiences in Fjordlandet via link in bio 👉 @visitfjordlandet 

Foto: @sarahinthegreen og Niels Jørgen Rasmussen 🙏

#opdagfjordlandet #visitfjordlandet #fjordlandet #danmarksnatur #inspiration #naturtur #vandretur #naturaktiviteter #outdooradventures #forår #foråridanmark #springindenmark #spring #springvibes #springmood #guidestonature #exploredenmark #bestofdenmark #traveldenmark #opdagdanmark #nature #naturelovers #beautıfuldestınatıons #govisitdenmark #baredanmark #birdwatching #fuglesafari #nationalpark #nationalparkskjoldungernesland

Spring is the perfect excuse to get out and enjoy nature 🌿💚

Did you know that Fjordlandet is an amazing destination for Birdwatching 🐦

Roskilde Fjord, the forests and the large open landscapes provide many good opportunities to see birds up close - or with binoculars 👀
You can find bird towers and good vantage points all around Fjordlandet. Eg near Selsø Lake or in Gundsømagle Nature Reserve 🌿

Get inspired for spring experiences in Fjordlandet via link in bio 👉 @visitfjordlandet

Foto: @sarahinthegreen og Niels Jørgen Rasmussen 🙏

#opdagfjordlandet #visitfjordlandet #fjordlandet #danmarksnatur #inspiration #naturtur #vandretur #naturaktiviteter #outdooradventures #forår #foråridanmark #springindenmark #spring #springvibes #springmood #guidestonature #exploredenmark #bestofdenmark #traveldenmark #opdagdanmark #nature #naturelovers #beautıfuldestınatıons #govisitdenmark #baredanmark #birdwatching #fuglesafari #nationalpark #nationalparkskjoldungernesland
...

Northern Lights at Herslev beach 🤩✨

Did you catch this stunning view in Fjordlandet yesterday?
Please share it with us 👉 #visitfjordlandet @visitfjordlandet

Foto: @tegnermedia 🙏

#nordlys #northernlights #northernlight #herslevstrand #herslevbeach #opdagfjordlandet #fjordlandet #visitfjordlandet #fjord #sunset #sunsetlovers #magicalsunsets #exploredenmark #bestofdenmark #traveldenmark #danmarksnatur #opdagdanmark #nature #naturephotograpy #fjordlandsliv #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark

Northern Lights at Herslev beach 🤩✨

Did you catch this stunning view in Fjordlandet yesterday?
Please share it with us 👉 #visitfjordlandet @visitfjordlandet

Foto: @tegnermedia 🙏

#nordlys #northernlights #northernlight #herslevstrand #herslevbeach #opdagfjordlandet #fjordlandet #visitfjordlandet #fjord #sunset #sunsetlovers #magicalsunsets #exploredenmark #bestofdenmark #traveldenmark #danmarksnatur #opdagdanmark #nature #naturephotograpy #fjordlandsliv #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark
...

𝙂𝙡æ𝙙𝙚𝙡𝙞𝙜 Ø𝙧𝙣𝙚𝙣𝙨 𝘿𝙖𝙜! 🦅

Vidste du, at du i Fjordlandet finder 170 kvadratkilometer nationalpark med enestående natur og et af Danmarks fineste fjordlandskaber. OG at du her kan opleve Nordeuropas største ørn - nemlig havørnen 🦅🤩!

Havørnen er Nordeuropas største rovfugl med et vingefang på op mod 2,5 meter!

I dag den 26. februar kl. 10.00 inviterer @nationalparkskjoldungernesland store som små til at opleve den majestætiske havørn ved Jyllinge havn. Her er nemlig helt perfekt udsigt til fjordens havørne, som har sit daglige jagtterritorium over holme og øer.

Læs mere via link i bio 👉 @visitfjordlandet

-
-
-

𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐄𝐚𝐠𝐥𝐞'𝐬 𝐃𝐚𝐲! 🦅 

Did you know that in Fjordlandet you will find 170 square kilometers of national park with unique nature and one of Denmark's finest fjord landscapes. AND that here you can experience Northern Europe's largest eagle -  the white-tailed eagle ! 🦅🤩

Foto: John Larsen

#opdagfjordlandet #fjordlandet #visitfjordlandet #nature #nationalpark #nationalparkskjoldungernesland  #exploredenmark #bestofdenmark #traveldenmark #danmarksnatur #opdagdanmark #nature #naturephotograpy #fjordlandsliv #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #ørnensdag #havørn #whitetailedeagle

𝙂𝙡æ𝙙𝙚𝙡𝙞𝙜 Ø𝙧𝙣𝙚𝙣𝙨 𝘿𝙖𝙜! 🦅

Vidste du, at du i Fjordlandet finder 170 kvadratkilometer nationalpark med enestående natur og et af Danmarks fineste fjordlandskaber. OG at du her kan opleve Nordeuropas største ørn - nemlig havørnen 🦅🤩!

Havørnen er Nordeuropas største rovfugl med et vingefang på op mod 2,5 meter!

I dag den 26. februar kl. 10.00 inviterer @nationalparkskjoldungernesland store som små til at opleve den majestætiske havørn ved Jyllinge havn. Her er nemlig helt perfekt udsigt til fjordens havørne, som har sit daglige jagtterritorium over holme og øer.

Læs mere via link i bio 👉 @visitfjordlandet

-
-
-

𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐄𝐚𝐠𝐥𝐞'𝐬 𝐃𝐚𝐲! 🦅

Did you know that in Fjordlandet you will find 170 square kilometers of national park with unique nature and one of Denmark's finest fjord landscapes. AND that here you can experience Northern Europe's largest eagle - the white-tailed eagle ! 🦅🤩

Foto: John Larsen

#opdagfjordlandet #fjordlandet #visitfjordlandet #nature #nationalpark #nationalparkskjoldungernesland #exploredenmark #bestofdenmark #traveldenmark #danmarksnatur #opdagdanmark #nature #naturephotograpy #fjordlandsliv #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #ørnensdag #havørn #whitetailedeagle
...

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×