De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Udforsk nogle af Fjordlandets allerbedste fiskepladser ved kyst, havn eller i fjorderne

Lokationer: Hammer Bakke, Kulhuse Havn, Kyndbyværket, Lerskrænten, Kattinge Vig, Bolund, Bramsnæs Vig, Ejby, Munkholmbroen

Lokationer: Hammer Bakke, Kulhuse Havn, Kyndbyværket, Lerskrænten, Kattinge Vig, Bolund, Bramsnæs Vig, Ejby, Munkholmbroen

Guide til de bedste fiskepladser i Fjordlandet. Nederst på siden findes også Pdf- Kort og foldere over gode fiskeoplevelser i Lejre, Roskilde og Frederikssund.

I Fjordlandet er der mange muligheder for lystfiskeri. Er du til vaders og en stille stund ude ved kysten? Eller er du til en familieoplevelse inde på land i vores Put & Take-søer?

Nogle af Fjordlandets allerbedste fiskepladser finder du her. Der findes selvfølgelig mange flere, som alt afhængig af vejrforhold og vandstand også er et besøg værd.

Isefjord og Roskilde Fjord har naturskønne lystfiskeroplevelser for enhver smag. Derudover finder du også inspiration til børnevenlige fiskesteder i artiklen.

Fisker du med stang, er du lystfisker og skal have et lystfiskertegn –  Find mere information på Fisketegn.dk

Blåmuslinger og hornfiskeri:

Få en masse ny viden og inspiration til at komme ”UD” i naturen på store og små eventyr.

Gordon P. Henriksen har været på besøg i Fjordlandet og gennem hans helt nye Youtube format giver han en masse inspiration og konkrete råd til hvordan du kan få dine egne vilde naturoplevelser.

Kom godt i gang med dit eget eventyr i Fjordlandet og få inspiration til at fiske efter hornfisk og til at samle dine egne blåmuslinger.

Se alle afsnit her – husk også at abonnér på Gordon P. Henriksens Youtube-kanal og få information når nye afsnit udkommer.

Hornfisk til alle

Hornfisken er en absolut herlig fisk og alle kan være ved. I dette afsnit af ”UD” fortæller Gordon om hvorfor han holder så meget af forårsbebuderen, hvor og hvordan du nemmest fanger den – og så får du selvfølgelig Gordons bud på den ultimative måde at tilberede en hornfisk på. Nemlig et stykke smørrebrød med røget hornfisk – Den såkaldte ”Sol over Lejre”.

Saml dine egne blåmuslinger

Lær alt om at samle blåmuslinger selv. Gordon er taget i sin bjælkehytte med et par kammerater og forklarer hvor, hvornår og hvordan du kan samle dine egne muslinger og østers. Og så får du inspiration til hvordan de kan tilberedes når Gordon viser sine to af yndlingsretter: Røgede blåmuslinger med røget urtesmør og porterdampede blåmuslinger.

1. Hammer Bakke

Hammer Bakke ligger tæt på fægen til orø

Hammer Bakke strand

1. Hammer Bakke

Hammer Bakker finder man syd for Øro-færgelejet langs Isefjordens østside.

Det er en fin havørredplads, som byder på fiskeri i nær tilknytning til dybt vand og henover afvekslende bundtyper, som primært består af blæretang, sten og sand samt enkelte muslingebanker. Særligt i foråret kan der være fint fiskeri her, og særligt ind mod vigen øst for Hammer Bakker-pynten.

I efterårsmånederne kan der til gengæld være fint med fisk i området nord på – inde bag Nordhammer Bådelaug. Her er ganske blød bund, så træd forsigtigt.

Parkering finder sted på en lille parkeringsplads på venstre hånd lige inden Hammer Bakker færgeleje.

2. Kulhuse Havn

2. Kulhuse Havn

På Kulhuse Havn er der flere forskellige fiskemuligheder.

Fra molerne kan man nå ud over dybere sandbund, og med et bundforfang og sandorm eller børsteorm kan man være heldig for at fange skrubber og rødspætter. Er man mere til havørred (eller hornfisk), så er hele strækket i sydvestlig retning interessant.

Her er masser af revler, og her gælder det om at fiske aktivt og få dækket en masse vand af. Specielt i efteråret og i de første varme forårsmåneder, kan der være fisk inde på lavt vand.

3. Kyndbyværket

Kyndbyværket finder man nordøst for Orø. Både syd og nord for værket finder man nogle spændende og afvekslende kystpladser, som egner sig fortrinligt til havørredfiskeri.

Herfra kan man gå sydpå og fiske ved den store bugt, som man finder umiddelbart syd for Kundbyværket.

Man kan også søge endnu længere sydvest på og fiske ud mod og omkring de småøer, som ligger her. Området kan huse havørreder hele året igennem, men særligt i efteråret kan bugten og dens rev og revler være spændende at fiske i.

4. Lerskrænten

Lerskrænten ligger smukt ved Boserup Skov. Foto: Michael Bülck

Solopgang på Lerskrænten, Boserup

4. Lerskrænten

Lerskrænten finder man efter en rask gåtur ned gennem Boserup Skov.

Her møder man en stor bugt, som særligt i vintermånederne kan finde stimer af blanke havørreder.

I efteråret kommer mange fisk forbi pladsen på vej til gydning, og her kan man støde på nogle rigtig store individer, men med chance for farvede fisk. Hele bugten byder på afvekslende bundforhold, og fiskene findes som regel lige på kanten af sandbunden og de grødefyldte bælter udefter.

Selve Lerskrænten finder man  mod øst, og herfra og videre nordover er der dybere vand med en mere stenet bund, der samtidig byder på fine, spredte muslingerev.

Bæredygtigt fiskeri

Fishing Zealand er et projekt som har til formål at udvikle bæredygtigt lystfiskeri og forbedre fiskemuligheder i hele regionen. Danmarks Sportsfiskerforbund, adskillige kommuner på Sjælland og Øerne og frivillige lystfiskere arbejder sammen med lokale virksomheder og turistorganisationer om projektet, som er til fordel for lystfiskerturisme og lokal erhvervsvækst, men især for miljøet og lystfiskerne.

Lær mere om lystfiskeri og Fishing Zealand 

Se de spændende og flotte film om fiskeri fra Fishing Zealand

5. Kattinge Vig

Fiskeri i Fjordlandet

5. Kattinge Vig

Kattinge Vig er en af Roskilde Fjords mest besøgte pladser, og det er ikke uden grund.

Nemmest er det at parkere ved Kattinge Værket og derfra bevæge sig igennem skoven nordøstover, så man når uden for fredningsbæltet ved Kornerup Ås udløb.

Herfra kan man fiske mod øst, og særligt i vinterperioden og om efteråret er der gode chancer for at løbe ind i en stor fisk.

6. Bolund

Bolund er en plads som er temmelig svær at overse. Kommer man kørende fra Roskilde ad hovedvej E6, vil man kort efter Risø kunne se en mærkværdig halvø ude i fjorden. Her er også en lille parkeringsplads, og parkerer man her, kan man følge en lille tange ud til selve halvøen.

Man kan fiske hele vejen rundt om halvøen, men særligt ydersiden og sydsiden er oplagte. Her er der masser af store sten, fin bundvækst og derudover mulighed for at finde læ.

7. Bramsnæs Vig

Fiskeri i Fjordlandet - Fluebinding

7. Bramsnæs Vig

Bramsnæs Vig er en naturskøn lille vig, som man finder nord for Munkholm Broen. Det kræver en længere gåtur at komme dertil, men gåturen er det hele værd.

I selve vigen kan man fiske henover en dyndet sandbund med spredte sten, blæretangsbuske og muslinger. Særligt i de tidlige forårsmåneder, kan man opleve et hektisk fiskeri her, når havørrederne frådser i børsteorm.

Hele vigen kan holde fisk, men glem heller ikke ydersiden af den tange, som afskærmer vigen fra den åbne.

På ydersiden af Bramsnæs Vig kan man nemlig også opleve godt fiskeri, og som ikke er så sæsonbetonet, som fiskeriet inde i selve bugten. Hele ydersiden kan affiskes, men selve pynten helt yderst er ofte det sikreste bud.

8. Ejby

Charmerende Ejby havn Foto: Anders Graver

Ejby Havn

8. Ejby

Ejby er et kyststræk nord for Ejby Å og det fredningsbælte, som findes her.

Der kan parkeres ved Solbakken Camping og herfra kan man affiske et kyststræk i nordgående retning, som ofte holder fødesøgende havørreder.

Kyststrækket er karakteriseret ved afvekslende bundforhold med sten, blæretang, sandpletter og spredte muslingebanker. Der er med andre ord tale om perfekte forhold til havørredfiskeri, og specielt i forårsmånederne og i efteråret er der en del trækkende fisk her.

Også i sommermånederne kan man fiske med stor succes her, hvis man ellers satser på de sene aftentimer og tidlige morgentimer.

9. Munkholmbroen

Fisk i Fjordlandet

9. Munkholmbroen

Munkholmbroen byder igennem hele sæsonen på et spændende og folkeligt fiskeri.

I vinterhalvåret kan man i området omkring broen og ved Munkholm opleve et hektisk havørredfiskeri, hvor stimer af fisk passerer forbi. Munkholmen kan være enormt spændende at vadefiske og både nord- og sydsiden kan kaste flotte fisk af sig.

I tillæg kan der fiskes sild og hornfisk under broen i maj-måned, og i juli og august kan man finde iltre makreller her, som kan fanges med kastepirke og makrelforfang.

Der kan parkeres på Munkholmen eller på den offentlige parkeringsplads lige øst for Munkholm-broen.

Pdf- Kort og folder:

Gode fiske- oplevelser i Lejre, Roskilde og Frederikssund

Roskilde Fjord og Isefjord byder på et spændende fiskeri efter ørred året rundt men i sæsonen er der andre fisk som hornfisk, sild, makrel og fladfisk at få på krogen. Derudover er der i Lejre, Roskilde og Frederikssund en del søer og åer, som kan danne rammen om familievenligt fiskeri i ferskvand.

Læs mere om fiskeri i Danmark på www.fishingindenmark.info

Fishing in Denmark - Find fiskeplader, fiskeguides og meget mere

Bliv klogere på alt dette i en mobil- og printvenlig udgave af folderen:

Brug for et kort? – Få overblik over de 22 fiskepladser i Fjordlandet online:

Find flere aktive oplevelser i Fjordlandet

#fjordlandet

Se hvad vores gæster oplever

🚲 Vind en minicykelferie i Fjordlandet for to personer 🚲Vind en unik sommeroplevelse på cykel i det naturskønne Hornsherred. I samarbejde med @nordgaardenferiepaalandet, udlover vi én minicykelferie på to overnatninger for to personer 🤩Med base på Nordgårdens bondegårdscamping, får I mulighed for at udforske Hornsherreds smukke landskab på Nordgårdens helt nye el-cykler.Minicykelferien inkluderer:
🏕️ 2 overnatninger på Nordgårdens bondegårdscamping for cykelturister
🍳 2x morgenmad for to personer
🚲 Lån af to el-cykler i to dage inkl. cykelhjelm, cykeltaske og elektronisk cykelguides
☕️ Velkomst kaffe/kage/saft på gården
🐴 Rundvisning på NordgårdenVinderen får en uforglemmeligt miniferie og bidrager samtidig med at teste et nyt cykelferiekoncept på Nordgården 👏Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er:
❤️ Like opslaget
👉 Følge @visitfjordlandet og @nordgaardenferiepaalandet
🤗 Fortælle os hvem du vil have med på minicykelferieVinderen bliver fundet tirsdag den 9. juli 2024 kl. 12.00 ved tilfældig udtræk og annonceres på dette opslag samt får direkte besked på Instagram 🥳Præmien har en værdi af 2.140 kr. og kan ikke ombyttes til kontanter. OBS! Miniferien skal anvendes inden udgangen af 2024 og deltagerne skal være villige til at give feedback på deres oplevelse til Nordgården.
Konkurrencen er hverken sponsoreret, støttet af, eller associeret med Facebook/Instagram/Meta.

🚲 Vind en minicykelferie i Fjordlandet for to personer 🚲

Vind en unik sommeroplevelse på cykel i det naturskønne Hornsherred. I samarbejde med @nordgaardenferiepaalandet, udlover vi én minicykelferie på to overnatninger for to personer 🤩

Med base på Nordgårdens bondegårdscamping, får I mulighed for at udforske Hornsherreds smukke landskab på Nordgårdens helt nye el-cykler.

Minicykelferien inkluderer:
🏕️ 2 overnatninger på Nordgårdens bondegårdscamping for cykelturister
🍳 2x morgenmad for to personer
🚲 Lån af to el-cykler i to dage inkl. cykelhjelm, cykeltaske og elektronisk cykelguides
☕️ Velkomst kaffe/kage/saft på gården
🐴 Rundvisning på Nordgården

Vinderen får en uforglemmeligt miniferie og bidrager samtidig med at teste et nyt cykelferiekoncept på Nordgården 👏

Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er:
❤️ Like opslaget
👉 Følge @visitfjordlandet og @nordgaardenferiepaalandet
🤗 Fortælle os hvem du vil have med på minicykelferie

Vinderen bliver fundet tirsdag den 9. juli 2024 kl. 12.00 ved tilfældig udtræk og annonceres på dette opslag samt får direkte besked på Instagram 🥳

Præmien har en værdi af 2.140 kr. og kan ikke ombyttes til kontanter. OBS! Miniferien skal anvendes inden udgangen af 2024 og deltagerne skal være villige til at give feedback på deres oplevelse til Nordgården.

Konkurrencen er hverken sponsoreret, støttet af, eller associeret med Facebook/Instagram/Meta.
...

Experience Fjordlandet on a SUP board 🌊SUP is the perfect activity for anyone who wants an active and fun way to explore and enjoy nature. It is the perfect combination of peace and adventure, where both tranquility and nature can be enjoyed simultaneously 😍🌊We have gathered the four best spots for your SUP adventure:📍 Vigen Strandpark
📍 Gershøj havn
📍 Marbæk Strandpark
📍 Jyllinge havn og holmeneFor more inspiration visit our website: Visitfjordlandet.dk📷 Sarah Green#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet
#visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund
#beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark
#govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark
#exploredenmark #traveldenmark #roskilde
#roskildefjord #fjord #summer #summer2024 #SUP
#isasurfing #supexperience #watersports #ISACopenhagen2024

Experience Fjordlandet on a SUP board 🌊

SUP is the perfect activity for anyone who wants an active and fun way to explore and enjoy nature. It is the perfect combination of peace and adventure, where both tranquility and nature can be enjoyed simultaneously 😍🌊

We have gathered the four best spots for your SUP adventure:

📍 Vigen Strandpark
📍 Gershøj havn
📍 Marbæk Strandpark
📍 Jyllinge havn og holmene

For more inspiration visit our website: Visitfjordlandet.dk

📷 Sarah Green

#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet
#visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund
#beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark
#govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark
#exploredenmark #traveldenmark #roskilde
#roskildefjord #fjord #summer #summer2024 #SUP
#isasurfing #supexperience #watersports #ISACopenhagen2024
...

𝐇𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐨𝐧 𝐀𝐝𝐯𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐞?🎣Bring your family on a troll hunt and cast your Line in Fjordlandet.The Troll 'Runde Rie' is fishing in one of the three lakes: "Lynghøjsøerne" near Roskilde.Can you find her? 👀 🔎© Thomas Dambo
📸: Anders Rugbjerg Hoppe#baredanmark #visitfjordlandet #fjordlandet #visitdenmark #bestofdenmark #traveldenmark #travelinspiration #govisitdenmark #opdagdanmark #danmarksnatur #nature #denmark #danmark #thomasdambo #lynghøjsøerne #roskilde #beautifuldestinations #view #visitroskilde #ig_week_scandinavia #sjælland #troll #sculptureart #recycling #upcyclingart

𝐇𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐨𝐧 𝐀𝐝𝐯𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐞?🎣

Bring your family on a troll hunt and cast your Line in Fjordlandet.

The Troll `Runde Rie` is fishing in one of the three lakes: "Lynghøjsøerne" near Roskilde.

Can you find her? 👀 🔎

© Thomas Dambo
📸: Anders Rugbjerg Hoppe

#baredanmark #visitfjordlandet #fjordlandet #visitdenmark #bestofdenmark #traveldenmark #travelinspiration #govisitdenmark #opdagdanmark #danmarksnatur #nature #denmark #danmark #thomasdambo #lynghøjsøerne #roskilde #beautifuldestinations #view #visitroskilde #ig_week_scandinavia #sjælland #troll #sculptureart #recycling #upcyclingart
...

𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐞 𝐁𝐨𝐥𝐮𝐧𝐝 𝐚𝐧𝐝 𝐀 𝐫𝐞𝐥𝐢𝐜 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐭𝐡𝐞 𝐈𝐜𝐞 𝐀𝐠𝐞 🧊In @visitfjordlandet you can find this stunning little peninsula called 'Bolund'. From the top of the peninsula you can enjoy a very beautiful view of Roskilde Fjord 🌊😍Psst.. You can also see the Bolund Stone - a relic from the Ice Age. The legend says a sorceress tried to throw the stone at Roskilde Cathedral 🏰😯📷@sarahinthegreen#baredanmark #visitfjordlandet #fjordlandet #roskilde #visitdenmark #exploredenmark #bestofdenmark #traveldenmark #travelinspiration #govisitdenmark #opdagdanmark #nationalparkskjoldungernesland #nationalpark #roskildefjord #isefjord #fjordlife #fjordliv #friluftliv #outdooradventures #wildnature #vildnatur #hiking #bolund #peninsula #halvø #geology #scenicbeauty #proctectenature #danishnature #summer2024

𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐞 𝐁𝐨𝐥𝐮𝐧𝐝 𝐚𝐧𝐝 𝐀 𝐫𝐞𝐥𝐢𝐜 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐭𝐡𝐞 𝐈𝐜𝐞 𝐀𝐠𝐞 🧊

In @visitfjordlandet you can find this stunning little peninsula called `Bolund`. From the top of the peninsula you can enjoy a very beautiful view of Roskilde Fjord 🌊😍

Psst.. You can also see the Bolund Stone - a relic from the Ice Age. The legend says a sorceress tried to throw the stone at Roskilde Cathedral 🏰😯

📷@sarahinthegreen

#baredanmark #visitfjordlandet #fjordlandet #roskilde #visitdenmark #exploredenmark #bestofdenmark #traveldenmark #travelinspiration #govisitdenmark #opdagdanmark #nationalparkskjoldungernesland #nationalpark #roskildefjord #isefjord #fjordlife #fjordliv #friluftliv #outdooradventures #wildnature #vildnatur #hiking #bolund #peninsula #halvø #geology #scenicbeauty #proctectenature #danishnature #summer2024
...

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×