Kunst i Fjordlandet

I Fjordlandet kan du opleve både den store, professionelle kunst og det spirende talent hos de mange kunstnere og gallerier. Du kan også nyde kunst i det åbne rum – i byen eller i det smukke landskab, til fods eller fra cyklen.

Vi guider dig til de bedste kunstoplevelser i Lejre, Roskilde og Frederikssund.

Ida Lehrmann - De Lokale anbefaler

Følg i kunstnernes fodspor

Følg med når den lokale kunsthistoriker, Ida Lehrmann Madsen, guider dig i fodsporene på nogle af de store danske kunstnere, som har ladet sig inspirere af landskaberne omkring Roskilde fjord Genoplev naturen, landskaberne og byerne langs fjorden med kunstens øjne.

Du finder guiden her.

Roskilde Kunstforening

“Roskilde Åben” ​ 11. nov. – 10. dec. 2023

Roskilde Kunstforening er hvert år arrangør på denne store, censurerede udstilling med værker af såvel anerkendte som up-coming kunstnere. Tre censorer gennemgår alle indleverede værker, som ofte er i omegnen af 700-850 værker,  og udvælger ca. 60-75 værker, der bliver udstillet i Palæfløjen i det smukke Gule Palæ midt i Roskilde. Der bliver uddelt priser til de tre bedste værker/kunstnere.

Fernisering lørdag den 11. november. Udstillingen varer til søndag den 10. december.

Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden 

Live fra 28. oktober 2022

D. 28. oktober slår museet sine virtuelle porte op til den digitale udstilling Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden, der midt i en verden i opbrud spørger: Hvordan vil du gennem små handlinger være med til at skabe forandring?

Udstillingen er skabt af den internationalt anerkendte kunstner Morehshin Allahyari, der har udstillet på alt fra MoMA og New Museum i New York til Centre Pompidou i Paris og meget snart præsenterer et nyt værk i det virtuelle rum her på siden.

J.F. Willumsens Museum - Frederikssund - kunst symbolisme ekspressionisme - arkitektur

Willumsens Museum

Museet er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne. Oplev den danske multikunstner J. F. Willumsens grænseoverskridende, storladne, til tider bizarre og ekstreme figurative kunst.

Fjordlandets kunstnere og gallerier:

Roskilde Kunstforening

Roskilde Kunstforening

Oplev udstillinger og arrangementer for børn og voksne året rundt.
Museet for Samtidskunst Roskilde Fjordlandet-lydkunst-performancekunst-videokunst

Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst i Roskilde arbejder med lydkunst, performancekunst, videokunst og andre kunstformer

Kunstsmedjen på Musicon

KunstSmedjen på Musicon i Roskilde er et kunstværksted, kunstneratelier, galleri, kunstskole og scene for musik og performance

Kunst på Kulturstrøget i Roskilde

En alternativ tur i Roskilde bymidte "Kulturstrøget" - Artiklen viser et udvalg af de 20 offentlige kunstudsmykninger på Kulturstrøget
Gunhilds Galleri og sommerfuglehave-atelier-kunst-Lejre-Kirke Hyllinge-Fjordlandet

Gunhilds Galleri

Velkommen til atelier, galleri og unik sommerfuglehave. Børn kan tegne og male imens de voksne besøger galleriet.
Glasgalleriet - glaspusteri Skak Snitker-Roskilde Havn-Rodkilde Gasværk-Fjordlandet-arbejdende værksted-butik

Glasgalleriet

Velkommen til Glaspusteriet ved Skak Snitker - med arbejdende værksted, udstilling og butik i det gamle gasværk på Roskilde Havn.
Atelier Galleri 67

Atelier & Galleri 67, Billedhugger Michael Behrend

Besøg det lille smukke Atelier og Galleri i hjertet af Roskilde, med skulpturer af Billedhugger Michael Behrend Hansen.
HBH art Helle borg

Atelier HBH-Art

Velkommen til Atelier HBH-Art. Arbejdende værksted for billedkunstneren Helle Borg Hansen
Atelier HeNoCaBa - Helge Nordstrøm og Christelle Bamford - atelier galleri skulpturhave - Lejre Kommune - Nationalpark Skjoldungernes Land

Atelier HeNoCaBa

Bag Atelier HeNoChBa står kunstnerne Helge Nordstrøm og Christella Bamford. Atelieret og skulpturhaven ligger naturskønt midt i Nationalparken
J.F. Willumsens Museum - Frederikssund - kunst symbolisme ekspressionisme

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne.

Kunst og kreative begivenheder i Fjordlandet

Begivenheder

Roskilde Kunstforening-Det Gule Palæ-udstillinger-for børn-Fjordlandet-udstilling Intuition

Roskilde Kunstforening

Oplev spændende kunstudstillinger, kunstneraftener, koncerter, ferniseringer mv. i hjertet af Roskilde i det smukke Gule Palæ. Roskilde Kunstforening er en af landets ældste kunstforeninger, men stadig meget dynamisk og aktiv, og med over 700 medlemmer er foreningen en af landets største.

Museet for Samtidskunst Roskilde Fjordlandet-lydkunst-performancekunst-videokunst-for børn-Roskilde Guides-bobler

Museet for Samtidskunst

Museet blev grundlagt i 1991 som landets første museum for samtidskunst. Museet arbejder med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer. Museet eksisterer kun i det åbne byrum – helt uden mure. Ønsket er at være et opsøgende, nærværende og bæredygtigt museum, som arbejder uden fast adresse, altid sammen med andre og uden fysiske eller tidslige begrænsninger.

Kunst i det offentlige rum

Trænger du til et udendørs alternativ til at gå på museum? Så har vi lavet en oversigt over de mange steder, du kan opleve kunst udendørs i Fjordlandet.

Kunst på Kulturstrøget – En alternativ gåtur i Roskilde bymidte

Gå på opdagelse på Kulturstrøget, og kik efter de mange både kendte og ukendte kunstudsmykninger, der findes mellem de smukke kulturhistoriske bygninger. Her følger en introduktion til udvalgte kunstværker fra ruten.

"Birgit" - Skulptur af Povl Søndergaard

Kunst i Frederikssund

Kunstindeks Frederikssund kan du finde en udførlig liste over artikler og beskrivelser af kunstværker og kunstnere med tilknytning til Frederikssund. Indekset inkluderer også artikler om kunstforeninger, kunstnersammenslutninger og institutioner i Frederikssund Kommune.

Cykel-kunstruten i Roskilde

Oplev vild samtidskunst, banebrydende arkitektur og moderne kunst i særklasse fra cyklen. På denne cykeltur gennem Roskilde kommer du bla. forbi et lysende kraftvarmeværk, en hyldest til Roskilde bysbarn Lise Nørgaard, en 800 kilo tung gigant-skulptur og meget mere. Download app’en ‘Kunsthal Charlottenborg’ og find ‘BIKE ART Roskilde

Museet for Samtidskunst Roskilde Fjordlandet-lydkunst-performancekunst-videokunst-podcast

Podcast for Samtidskunst

Podcast for Samtidskunst er Museet for Samtidskunst lydplatform til nye lydværker skabt særligt til museet. Museet for Samtidskunst er kendt for sin store samling af lydkunst og eksperimenterende musik. Museet har valgt at arbejde med podcasts som platform for lydkunst og kunstformidling, så flere kan få glæde af værkerne, og museets brugere kan nu lytte til samtidskunst, når det passer dem.

J.F. Willumsens Museum - Frederikssund - kunst symbolisme ekspressionisme

Willumsens Museum webshop

Willumsens museum har en museumsbutik og en webshop, som indeholder et mix af produkter, som har relation til Willumsens kunstneriske univers. På webshoppen kan du købe fine Gaveidéer og finde bøger, diverse tegneartikler, malebøger,  skønne oplevelser til museet, flotte plakater, postkort og fint tilbehør med motiver af Willumsens værker.

Er du på jagt efter flere unikke gaver?


Kunst i Pinsen

Traditionen tro slog kunstnerne dørene op for alle kunstinteresserede i Pinsen, d. 18.-20. maj kl. 11.00 – 17.00

Her var det muligt at tage en tur i det smukke landskab og besøge både professionelle og amatører. Man kunne høre om deres kreative processer og se deres værker i værksteder, gallerier og private hjem i hele Fjordlandet.

Hent Kunstipinsens app, hvor du kan planlægge din rute:

Flere kunstnere og gallerier i Fjordlandet

Skulptør og billedkunstner Inge Prier

Skulptør og billedkunstner Inge Prier maler, fordi hun ikke kan lade være, og oplever en indre glæde når det, hun søger, opstår.

Kathe Rasmussen, Kathekunst

I det farvede glas kan jeg udtrykke mig gennem smukke farver og spændende former. I vinduesglas arbejder jeg med det rene, naturlige udtryk.

Atelier og galleri BAGHUSET

Atelier og galleri BAGHUSET er et arbejdende værksted og består af Sonja Nisgaard, Kirsten Fagerli, Søren Andersen og Kirsten Adrian.

Billedkunstner Charlotte Hjelholt

Maleri, tekstiler og undervisning – i malerierne er naturen den gennemgående inspirationskilde.

Vævestuen Roskilde

På Vævestuen væves stof i naturmaterialer på en gammel dansk væv, som bliver syet til moderne beklædning.

Kunstnerværkstedet Roskilde

26 kunstnere har atelierplads og galleri i det arbejdende værksted. Der arbejdes med billedkunst, akvarel, Ikoner, keramik, skulpturer, glas, filt, papir, pileflet mv.

Berit Sundberg

Det er i stilheden man finder sig selv – og det er præcis sådan jeg har det, når jeg maler. Så er der plads til, at de kreative tanker kan komme op til overfladen og ned på lærredet.

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×