Kunst i Fjordlandet

I Fjordlandet kan du opleve både den store, professionelle kunst og det spirende talent hos de mange kunstnere og gallerier.

Du kan også nyde kunst i det åbne rum – i byen eller i det smukke landskab, til fods eller fra cyklen. Så drag ud i det smukke Fjordland til en dag fyldt med oplevelser for alle sanser.

Vi guider dig til de bedste kunstoplevelser i Lejre, Roskilde og Frederikssund.

Roskilde Åben_Roskilde Kunstforening

“Roskilde Åben” ​ 12. nov. – 11. dec. 2022

Roskilde Kunstforening er hvert år arrangør på denne store, censurerede udstilling med værker af såvel anerkendte som up-coming kunstnere. Tre censorer gennemgår alle indleverede værker, som ofte er i omegnen af 700-850 værker,  og udvælger ca. 60-75 værker, der bliver udstillet i Palæfløjen i det smukke Gule Palæ midt i Roskilde. Der bliver uddelt priser til de tre bedste værker/kunstnere.

Fernisering lørdag den 12. november. Udstillingen varer til søndag den 11. december.

Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden 

Live fra 28. oktober 2022

D. 28. oktober slår museet sine virtuelle porte op til den digitale udstilling Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden, der midt i en verden i opbrud spørger: Hvordan vil du gennem små handlinger være med til at skabe forandring?

Udstillingen er skabt af den internationalt anerkendte kunstner Morehshin Allahyari, der har udstillet på alt fra MoMA og New Museum i New York til Centre Pompidou i Paris og meget snart præsenterer et nyt værk i det virtuelle rum her på siden.

J.F. Willumsens Museum - Frederikssund - kunst symbolisme ekspressionisme - arkitektur

Willumsens Museum

Museet er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne. Oplev den danske multikunstner J. F. Willumsens grænseoverskridende, storladne, til tider bizarre og ekstreme figurative kunst.

Roskilde Kunstforening-Det Gule Palæ-udstillinger-for børn-Fjordlandet-udstilling Intuition

Roskilde Kunstforening

Oplev spændende kunstudstillinger, kunstneraftener, koncerter, ferniseringer mv. i hjertet af Roskilde i det smukke Gule Palæ. Roskilde Kunstforening er en af landets ældste kunstforeninger, men stadig meget dynamisk og aktiv, og med over 700 medlemmer er foreningen en af landets største.

Museet for Samtidskunst Roskilde Fjordlandet-lydkunst-performancekunst-videokunst-for børn-Roskilde Guides-bobler

Museet for Samtidskunst

Museet blev grundlagt i 1991 som landets første museum for samtidskunst. Museet arbejder med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer. Museet eksisterer kun i det åbne byrum – helt uden mure. Ønsket er at være et opsøgende, nærværende og bæredygtigt museum, som arbejder uden fast adresse, altid sammen med andre og uden fysiske eller tidslige begrænsninger.

Kunst i det offentlige rum

Trænger du til et udendørs alternativ til at gå på museum? Så har vi lavet en oversigt over de mange steder, du kan opleve kunst udendørs i Fjordlandet.

Kunst på Kulturstrøget – En alternativ gåtur i Roskilde bymidte

Gå på opdagelse på Kulturstrøget, og kik efter de mange både kendte og ukendte kunstudsmykninger, der findes mellem de smukke kulturhistoriske bygninger. Her følger en introduktion til udvalgte kunstværker fra ruten.

Cykel-kunstruten i Roskilde

Oplev vild samtidskunst, banebrydende arkitektur og moderne kunst i særklasse fra cyklen. På denne cykeltur gennem Roskilde kommer du bla. forbi et lysende kraftvarmeværk, en hyldest til Roskilde bysbarn Lise Nørgaard, en 800 kilo tung gigant-skulptur og meget mere. Download app’en ‘Kunsthal Charlottenborg’ og find ‘BIKE ART Roskilde

Museet for Samtidskunst Roskilde Fjordlandet-lydkunst-performancekunst-videokunst-podcast

Podcast for Samtidskunst

Podcast for Samtidskunst er Museet for Samtidskunst lydplatform til nye lydværker skabt særligt til museet. Museet for Samtidskunst er kendt for sin store samling af lydkunst og eksperimenterende musik. Museet har valgt at arbejde med podcasts som platform for lydkunst og kunstformidling, så flere kan få glæde af værkerne, og museets brugere kan nu lytte til samtidskunst, når det passer dem.

Fjordlandets kunstnere og gallerier:

Roskilde Kunstforening

Oplev udstillinger og arrangementer for børn og voksne året rundt.

Galleri Koé

Velkommen til Galleri Koé ved den kendte Roskilde-kunstner Henri Koé. Galleri Koé er stedet for abstrakt billedkunst.

Atelier HBH-Art

Velkommen til Atelier HBH-Art. Arbejdende værksted for billedkunstneren Helle Borg Hansen

Kunst på Kulturstrøget i Roskilde

En alternativ tur i Roskilde bymidte "Kulturstrøget" - Artiklen viser et udvalg af de 20 offentlige kunstudsmykninger på Kulturstrøget

Kunstsmedjen på Musicon

KunstSmedjen på Musicon i Roskilde er et kunstværksted, kunstneratelier, galleri, kunstskole og scene for musik og performance

Glasgalleriet

Velkommen til Glaspusteriet ved Skak Snitker - med arbejdende værksted, udstilling og butik i det gamle gasværk på Roskilde Havn.

Atelier 1, Maiken Hejnfelt

Velkommen til atelier1.dk v/ Maiken Hejnfelt – Arbejdende værksted og galleri i Frederikssund

Gunhilds Galleri

Velkommen til atelier, galleri og unik sommerfuglehave. Børn kan tegne og male imens de voksne besøger galleriet.

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne.

Tine Refsgaard

Tine Refsgaard byder velkommen til en særlig kunstoase i sit galleri ”Musik Ord Billeder” på Sillemosegård i Hvalsø

Atelier HeNoCaBa

Bag Atelier HeNoChBa står kunstnerne Helge Nordstrøm og Christella Bamford. Atelieret og skulpturhaven ligger naturskønt midt i Nationalparken

Galleri Malmstrup

Velkommen til Galleri Malmstrup
J.F. Willumsens Museum - Frederikssund - kunst symbolisme ekspressionisme

Willumsens Museum webshop

Willumsens museum har en museumsbutik og en webshop, som indeholder et mix af produkter, som har relation til Willumsens kunstneriske univers. På webshoppen kan du købe fine Gaveidéer og finde bøger, diverse tegneartikler, malebøger,  skønne oplevelser til museet, flotte plakater, postkort og fint tilbehør med motiver af Willumsens værker.

Er du på jagt efter flere unikke gaver?


Kunst-begivenheder:

14. jan - 26. feb

Deja-vu, udstilling af Lars Rasmussen, Roskilde Kunstforening

Oplev en retrospektiv udstilling med Roskildekunstneren Lars Rasmussen i anledning af hans 50 års jubilæum. fernisering den 14. januar.
11. feb - 26. feb

Farve-værksted på Vikingeskibsmuseet

Vikingerne var virkelig glade for farver – tænk bare på de bemalede skjolde, de stribede sejl og de farverige skibssider. Hver eftermiddag hele vinterferien åbner farveværkstedet. Her kan de kreative farvelægge flotte vikingemotiver med vikingetidsmaling, som handelsmænd bragte til Skandinavien fra fjerne lande. Værkstedet er åbent hver dag fra kl. 14.00-15.30
14. feb - 17. feb

Prøv kræfter med grafiske tryk

I vinterferien uge 7 inviterer Willumsens Museum til børnevenlige kreative værksteder. Med inspiration i museets udstillinger kan man i værkstedet arbejde med det grafiske udtryk og afprøve forskellige trykketeknikker. man kan også deltage i Portræt maleri værksteder og "Lær at tegne en hest" workshop for børn.
15. feb - 17. feb

Maske værksted til fastelavn RAGNAROCK

Slip kreativiteten løs og lav din egen rockstjerne-maske og bliv klar til at slå katten af tønden som David Bowie, Kiss eller King Diamond! 15.- 17. februar i museets åbningstid

Flere kunstnere og gallerier i Fjordlandet

Skulptør og billedkunstner Inge Prier

Skulptør og billedkunstner Inge Prier maler, fordi hun ikke kan lade være, og oplever en indre glæde når det, hun søger, opstår.

Kathe Rasmussen, Kathekunst

I det farvede glas kan jeg udtrykke mig gennem smukke farver og spændende former. I vinduesglas arbejder jeg med det rene, naturlige udtryk.

Atelier og galleri BAGHUSET

Atelier og galleri BAGHUSET er et arbejdende værksted og består af Sonja Nisgaard, Kirsten Fagerli, Søren Andersen og Kirsten Adrian.

Galleri Blå i Roskilde

I Galleri Blå i Roskilde har der gennem tiden været udstillinger af både begyndere, viderekomne og genier. Galleriet rummer også et antikvariat for psykologisk, filosofisk og spirituel litteratur.

Vævestuen Roskilde

På Vævestuen væves stof i naturmaterialer på en gammel dansk væv, som bliver syet til moderne beklædning.

Billedkunstner Charlotte Hjelholt

Maleri, tekstiler og undervisning – i malerierne er naturen den gennemgående inspirationskilde.

Kunstnerværkstedet Roskilde

26 kunstnere har atelierplads og galleri i det arbejdende værksted. Der arbejdes med billedkunst, akvarel, Ikoner, keramik, skulpturer, glas, filt, papir, pileflet mv.

Berit Sundberg

Det er i stilheden man finder sig selv – og det er præcis sådan jeg har det, når jeg maler. Så er der plads til, at de kreative tanker kan komme op til overfladen og ned på lærredet.

Oplev mere i Fjordlandet: Fantastiske Fund

Fantastiske Fund i Kulhuse er et sandt eldorado for tingfindere og andre med hang til spændende genbrugsting. Besøg Kræmmer Erik og slå en god handel af.

Oplev mere i Fjordlandet: Fotokurser

Fotokurser i naturskønne Lejre med international anerkendt fotografisk kunstner Pernille Westh. Skræddersyede kurser, eneundervisning og hold. Begyndere og let øvede.

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×