Kunst i Fjordlandet

I Fjordlandet kan du opleve både den store, professionelle kunst og det spirende talent hos de mange kunstnere og gallerier.

Du kan også nyde kunst i det åbne rum – i byen eller i det smukke landskab, til fods eller fra cyklen. Så drag ud i det smukke Fjordland til en dag fyldt med oplevelser for alle sanser.

Vi guider dig til de bedste kunstoplevelser i Lejre, Roskilde og Frederikssund.

Roskilde Åben_Roskilde Kunstforening

“Roskilde Åben” ​ 12. nov. – 11. dec. 2022

Roskilde Kunstforening er hvert år arrangør på denne store, censurerede udstilling med værker af såvel anerkendte som up-coming kunstnere. Tre censorer gennemgår alle indleverede værker, som ofte er i omegnen af 700-850 værker,  og udvælger ca. 60-75 værker, der bliver udstillet i Palæfløjen i det smukke Gule Palæ midt i Roskilde. Der bliver uddelt priser til de tre bedste værker/kunstnere.

Fernisering lørdag den 12. november. Udstillingen varer til søndag den 11. december.

Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden 

Live fra 28. oktober 2022

D. 28. oktober slår museet sine virtuelle porte op til den digitale udstilling Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden, der midt i en verden i opbrud spørger: Hvordan vil du gennem små handlinger være med til at skabe forandring?

Udstillingen er skabt af den internationalt anerkendte kunstner Morehshin Allahyari, der har udstillet på alt fra MoMA og New Museum i New York til Centre Pompidou i Paris og meget snart præsenterer et nyt værk i det virtuelle rum her på siden.

J.F. Willumsens Museum - Frederikssund - kunst symbolisme ekspressionisme - arkitektur

Willumsens Museum

Museet er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne. Oplev den danske multikunstner J. F. Willumsens grænseoverskridende, storladne, til tider bizarre og ekstreme figurative kunst.

Roskilde Kunstforening-Det Gule Palæ-udstillinger-for børn-Fjordlandet-udstilling Intuition

Roskilde Kunstforening

Oplev spændende kunstudstillinger, kunstneraftener, koncerter, ferniseringer mv. i hjertet af Roskilde i det smukke Gule Palæ. Roskilde Kunstforening er en af landets ældste kunstforeninger, men stadig meget dynamisk og aktiv, og med over 700 medlemmer er foreningen en af landets største.

Museet for Samtidskunst Roskilde Fjordlandet-lydkunst-performancekunst-videokunst-for børn-Roskilde Guides-bobler

Museet for Samtidskunst

Museet blev grundlagt i 1991 som landets første museum for samtidskunst. Museet arbejder med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer. Museet eksisterer kun i det åbne byrum – helt uden mure. Ønsket er at være et opsøgende, nærværende og bæredygtigt museum, som arbejder uden fast adresse, altid sammen med andre og uden fysiske eller tidslige begrænsninger.

Kunst i det offentlige rum

Trænger du til et udendørs alternativ til at gå på museum? Så har vi lavet en oversigt over de mange steder, du kan opleve kunst udendørs i Fjordlandet.

Kunst på Kulturstrøget – En alternativ gåtur i Roskilde bymidte

Gå på opdagelse på Kulturstrøget, og kik efter de mange både kendte og ukendte kunstudsmykninger, der findes mellem de smukke kulturhistoriske bygninger. Her følger en introduktion til udvalgte kunstværker fra ruten.

Cykel-kunstruten i Roskilde

Oplev vild samtidskunst, banebrydende arkitektur og moderne kunst i særklasse fra cyklen. På denne cykeltur gennem Roskilde kommer du bla. forbi et lysende kraftvarmeværk, en hyldest til Roskilde bysbarn Lise Nørgaard, en 800 kilo tung gigant-skulptur og meget mere. Download app’en ‘Kunsthal Charlottenborg’ og find ‘BIKE ART Roskilde

Museet for Samtidskunst Roskilde Fjordlandet-lydkunst-performancekunst-videokunst-podcast

Podcast for Samtidskunst

Podcast for Samtidskunst er Museet for Samtidskunst lydplatform til nye lydværker skabt særligt til museet. Museet for Samtidskunst er kendt for sin store samling af lydkunst og eksperimenterende musik. Museet har valgt at arbejde med podcasts som platform for lydkunst og kunstformidling, så flere kan få glæde af værkerne, og museets brugere kan nu lytte til samtidskunst, når det passer dem.

Fjordlandets kunstnere og gallerier:

Galleri Malmstrup

Velkommen til Galleri Malmstrup

Atelier HBH-Art

Velkommen til Atelier HBH-Art. Arbejdende værksted for billedkunstneren Helle Borg Hansen

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne.

Kunstmaler Carsten Bruun

Carsten Bruuns atelier ligger i Skibby, Frederikssund. Kunst og og fine malerier udtrykker de ting vi har for travlt til at få øje på i hverdagen.

Gunhilds Galleri

Velkommen til atelier, galleri og unik sommerfuglehave. Børn kan tegne og male imens de voksne besøger galleriet.

Kan I finde Runde Rie? På troldejagt i Roskilde!

Savner I inspiration til en vandretur i Fjordlandet? Gå på troldejagt ved Lynghøjsøerne i Roskilde og find Thomas Dambos unikke Runde Rie

Atelier HeNoCaBa

Bag Atelier HeNoChBa står kunstnerne Helge Nordstrøm og Christella Bamford. Atelieret og skulpturhaven ligger naturskønt midt i Nationalparken

Atelier 1, Maiken Hejnfelt

Velkommen til atelier1.dk v/ Maiken Hejnfelt – Arbejdende værksted og galleri i Frederikssund

Kunst på Kulturstrøget i Roskilde

En alternativ tur i Roskilde bymidte "Kulturstrøget" - Artiklen viser et udvalg af de 20 offentlige kunstudsmykninger på Kulturstrøget

Glasgalleriet

Velkommen til Glaspusteriet ved Skak Snitker - med arbejdende værksted, udstilling og butik i det gamle gasværk på Roskilde Havn.

Galleri Koé

Velkommen til Galleri Koé ved den kendte Roskilde-kunstner Henri Koé. Galleri Koé er stedet for abstrakt billedkunst.

Roskilde Kunstforening

Oplev udstillinger og arrangementer for børn og voksne året rundt.

Tine Refsgaard

Tine Refsgaard byder velkommen til en særlig kunstoase i sit galleri ”Musik Ord Billeder” på Sillemosegård i Hvalsø

Kunstsmedjen på Musicon

KunstSmedjen på Musicon i Roskilde er et kunstværksted, kunstneratelier, galleri, kunstskole og scene for musik og performance
J.F. Willumsens Museum - Frederikssund - kunst symbolisme ekspressionisme - museumsbutik

Willumsens Museum webshop

Willumsens museum har en museumsbutik og en webshop, som indeholder et mix af produkter, som har relation til Willumsens kunstneriske univers. På webshoppen kan du købe fine Gaveidéer og finde bøger, diverse tegneartikler, malebøger,  skønne oplevelser til museet, flotte plakater, postkort og fint tilbehør med motiver af Willumsens værker.

Er du på jagt efter flere unikke gaver?


Kunst-begivenheder:

19. nov - 16. dec

Fiktion – fotoudstilling David Foli

Den lokale natur rykker ind i Rejsestalden, når fotograf David Foli udstiller sine billeder, der primært tager udgangspunkt i natur og er et melankolsk greb om en virkelighed, der fremmanes i skovens mørke men også i lyset og lykken. Værkerne er på den måde Folis forgreninger ind i et virkelighedsprincip, en fiktion, bygget op om den hukommelse, naturen fastholder os i. Foli er professionel fotograf fra Jægerspris
28. nov - 11. dec

Roskilde Åben – Kunstudstilling

Roskilde Kunstforening er hvert år arrangør på denne store, censurerede udstilling med værker af såvel anerkendte som up-coming kunstnere i Palæfløjen midt i Roskilde. Der bliver uddelt priser til de tre bedste værker/kunstnere. Udstillingen varer til søndag den 11. december.
28. nov - 18. dec

Museet for Samtidskunst – Zoba’ah (زوبعة)

Museet for Samtidskunst har slået sine virtuelle porte op til den digitale udstilling Zoba’ah(زوبعة): Hvirvelvinden. Udstillingen, der midt i en verden i opbrud spørger: Hvordan vil du gennem små handlinger være med til at skabe forandring?
28. nov - 18. dec

KunstSmedjens Vinterudstilling

KunstSmedjen på Musicon i Roskilde er både kunstværksted, kunstneratelier og galleri. Kom og se den årlige vinterudstilling hvor 13 kunstnere udstiller grafik, plakat- og fotokunst, maleri, croquis og akvarel, keramik og skulpturer mv. Og find en masse unikke gaver til jul. Der er også Coolart-market d. 3.-4. dec. og d. 10.-11. dec. kl. 10-16
28. nov - 13. jan

A Feeling of Healing af Jacolby Satterwhite, Museet for Samtidskunst

Oplev Jacolby Satterwhites glinsende, farvemættede verden i den todelte udstilling A Feeling of Healing. Udstillingen er i den nedlagte natklub på Hestetorvet 3, Roskilde.
3. dec - 11. dec

Julestue hos By Tedaldi kunsthåndværk

By Tedaldi åbner dørene for en julestue i kunsthåndværkets navn. Her finder du masser af julepynt, julegaver, værtindegaver eller måske lidt nyt til dig selv. Produkterne er specielt indenfor glas og tekstil. Kom og sig hej - Der bydes på en kop kaffe - Julestuen har åbnet alle adventsweekender og der er fri entré.
11. dec - 18. dec

Juleåbent i Galleriet hos Tine Refsgaard

Kom til stemningsfuldt juleåbent i galleri og køb unikke gaver fra spændende udstillere af kunst og kunsthåndværk. Nyd julestemningen med gran og juletræer - også fæld selv. Alle 8 dage åbent kl. 11-18
11. dec - 1. feb

Fernisering i Snostrup Kirkes Præstegård, Maiken Hejnfelt

Maiken Hejnfelt udstiller malerier fra serien Danmarks Fjorde og Kyster. Fernisering d. 11. dec. kl 11.30 i Præstegården. Udstilling kan ses, når Præstegården er åben for arrangementer frem til 1. februar 2023.
18. dec

Offentlig omvisning på Willumsens Museum

Tag med en af museets dygtige omvisere på en omvisning i udstillingen Willumsens verden. Udstillingen har i 2021 fået tilføjet et nyt kapitel med en nyiscenesættelse af Willumsens værker fra 1890’erne i den store reliefsal.
11. jan

Keramikworkshop for børn og voksne

Keramikworkshop på Willumsens Museum giver jer en introduktion til at skabe jeres egne genstande i keramik. Kurset foregår over to gange med praktisk arbejde og introduktion til Willumsens værker og passion for at udvikle glasurer og teknikker. Det koster 850,- kroner at deltage på kurset. Workshoppen er tilrettelagt så alle kan være med. Børn op til 12 år kan deltage på kurset, gratis i følge med en voksen. Kurset foregår d. 11. januar og 1. februar.

Flere kunstnere og gallerier i Fjordlandet

Skulptør og billedkunstner Inge Prier

Skulptør og billedkunstner Inge Prier maler, fordi hun ikke kan lade være, og oplever en indre glæde når det, hun søger, opstår.

Kathe Rasmussen, Kathekunst

I det farvede glas kan jeg udtrykke mig gennem smukke farver og spændende former. I vinduesglas arbejder jeg med det rene, naturlige udtryk.

Atelier og galleri BAGHUSET

Atelier og galleri BAGHUSET er et arbejdende værksted og består af Sonja Nisgaard, Kirsten Fagerli, Søren Andersen og Kirsten Adrian.

Galleri Blå i Roskilde

I Galleri Blå i Roskilde har der gennem tiden været udstillinger af både begyndere, viderekomne og genier. Galleriet rummer også et antikvariat for psykologisk, filosofisk og spirituel litteratur.

Vævestuen Roskilde

På Vævestuen væves stof i naturmaterialer på en gammel dansk væv, som bliver syet til moderne beklædning.

Billedkunstner Charlotte Hjelholt

Maleri, tekstiler og undervisning – i malerierne er naturen den gennemgående inspirationskilde.

Kunstnerværkstedet Roskilde

26 kunstnere har atelierplads og galleri i det arbejdende værksted. Der arbejdes med billedkunst, akvarel, Ikoner, keramik, skulpturer, glas, filt, papir, pileflet mv.

Berit Sundberg

Det er i stilheden man finder sig selv – og det er præcis sådan jeg har det, når jeg maler. Så er der plads til, at de kreative tanker kan komme op til overfladen og ned på lærredet.

Oplev mere i Fjordlandet: Fantastiske Fund

Fantastiske Fund i Kulhuse er et sandt eldorado for tingfindere og andre med hang til spændende genbrugsting. Besøg Kræmmer Erik og slå en god handel af.

Oplev mere i Fjordlandet: Fotokurser

Fotokurser i naturskønne Lejre med international anerkendt fotografisk kunstner Pernille Westh. Skræddersyede kurser, eneundervisning og hold. Begyndere og let øvede.

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×