Kunst i Fjordlandet

Vi guider her til de bedste kunstoplevelser i Lejre, Frederikssund og Roskilde

Willumsens Museum

Willumsens Museum er et museum for den danske multikunstner Jens Ferdinand Willumsens (1863-1958) grænseoverskridende, storladne, til tider bizarre og ekstreme figurative kunst samt hans egne kunst- og billedsamlinger. Museet er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne. J.F. Willumsen beskæftigede sig nemlig med stort set alle kunstmedier, både maleri, skulptur, keramik, grafik, fotografi og arkitektur. Og fælles for de mange kunstformer var hans sans for farver, former og fortællinger.

Genåbner 21. april 2021

Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst blev grundlagt i 1991 som landets første museum for samtidskunst. Den grundlæggende idé bag museet var at skabe et museum, der skulle arbejde med den nyeste kunst og de nyeste kunstformer. I dag arbejder museet med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer. Det er bl.a. lydkunst, performancekunst, videokunst, netkunst og andre kunstformer, der har været med til at forny opfattelsen af kunst i de sidste årtier. Udstillinger og formidling af samtidskunsten foregår både i og uden for museet.

Genåbner 21. april 2021

Begivenhed: Kunst i Pinsen

Kunst i Pinsen er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier i en række midt- og vestsjællandske kommuner åbner dørene for publikum i pinsen. Kunstdagene er for både amatører og professionelle. Kunst i Pinsen foregår 22.-24. maj 2021

 

Kunst i det offentlige rum

Trænger du til et udendørs alternativ til at gå på museum? Så har vi lavet en oversigt over de mange steder, du kan opleve kunst udendørs i Fjordlandet.

Kunst på Kulturstrøget – En alternativ gåtur i Roskilde bymidte

Gå på opdagelse på Kulturstrøget, og kik efter de mange både kendte og ukendte kunstudsmykninger, der findes mellem de smukke kulturhistoriske bygninger. Her følger en introduktion til udvalgte kunstværker fra ruten.

Cykel-kunstruten i Roskilde

Oplev vild samtidskunst, banebrydende arkitektur og moderne kunst i særklasse fra cyklen. På denne cykeltur gennem Roskilde kommer du bla. forbi et lysende kraftvarmeværk, en hyldest til Roskilde bysbarn Lise Nørgaard, en 800 kilo tung gigant-skulptur og meget mere. Download app’en ‘Kunsthal Charlottenborg’ og find ‘BIKE ART Roskilde

Begivenhed: Kunstrunden 2021

Se oversigt over kunstnere beliggende i Fjordlandet som du kan besøge under Kunstrunden 30. oktober og 31. oktober 2021 kl. 11-17 2021 her  

Fjordlandets kunstnere og gallerier:

Kunstnerværkstedet Roskilde

Kunstnerværkstedet er et arbejdende værksted, hvor 26 kunstnere har atelierplads og galleri. Der arbejdes med billedkunst, akvarel, Ikoner, keramik, skulpturer, glas, filt, papir, pileflet mv.

Gunhilds Galleri

Velkommen til atelier, galleri og unik sommerfuglehave

Billedkunstner Charlotte Hjelholt

Maleri, tekstiler og undervisning - i malerierne er naturen den gennemgående inspirationskilde.

Kathe Rasmussen Kathekunst

I det farvede glas kan jeg udtrykke mig gennem smukke farver og spændende former. I vinduesglas arbejder jeg med det rene, naturlige udtryk.
Atelier HeNoChBa

Atalier HeNoChBa

Værkstedet og de faste udstillinger byder på maleri, grafik og tegning - placeret naturskønt på Skjoldungestien med en smuk udsigt fra skulpturparken.

HBH-Art

Oliemalerier og skulpturer - Original kunst af Helle Borg Hansen

Frybjørg Kruse – Fryjoart

Mine billeder afspejler mest den færøske natur, hvor jeg er født og opvokset. Men den danske natur er nu efter mange år ved at trænge sig på.

Gå på opdagelse i museumsbutikkerne online

Willumsens Museum webshop

Willumsens museum har en museumsbutik og en webshop, som indeholder et mix af produkter, som har relation til Willumsens kunstneriske univers. På webshoppen kan du købe fine Gaveidéer og finde bøger, diverse tegneartikler, malebøger,  skønne oplevelser til museet, flotte plakater, postkort og fint tilbehør med motiver af Willumsens værker.

Museet for Samtidskunst – online bogsalg

I boghandlen på Museet for Samtidskunst finder du et bredt udvalg af dansk og international litteratur om samtidskunst. Derudover sælger museet tidsskrifter om lyd og musik. Du kan nu købe bøger online hos Museet for Samtidskunst  – og netop nu er der bogudsalg og alle bøger på web sælges for 60 kr.

Er du på jagt efter flere unikke gaver?


Find flere oplevelser i Fjordlandet

Særlige særudstillinger i Fjordlandet

Oplev og opdag Frederikssund, Roskilde og Lejre i maj måned. I denne guide får du masser af gode idéer til særudstillinger på Fjordlandets attraktioner.

Fjordlandets bedste cykelruter

Kig på vores turforslag her på siden, hvor vi løbende kommer med nye forslag til familievenlige cykelruter. Cykelruterne er gennemkørte og så vidt muligt lavet, så der køres på cykel- og naturstier samt små veje.

Anemonesporet i Boserup Skov

Det er et helt særligt syn man møder i Boserup Skov i marts og april måned, for her består skovbunden af det smukkeste farverige anemonehav.
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×