Forår i Fjordlandets natur

VisitFjordlandet guider her til skønne forårsoplevelser i Roskilde, Lejre og Frederikssund. I kan tage på vandreture, cykelture, kajakture eller hvad med at gå på anemone jagt i skoven?!

*OBS: Siden opdateres løbende

Guide: Forårsbebudere i Boserup Skov

Tag ud på “Anemonesporet”

Forår er anemonetid og i marts og april blomstrer anemonerne i Boserup. Det er et helt særligt syn, for på store områder spreder anemonehavet sig ud og maler skovbunden i de smukkeste farver.

Året rundt i nationalparken

Find vej med kortet over det 4km lange anemonespor – lige til at printe ud eller se på mobilen!

Del også gerne din oplevelse på Instagram med hashtagget #anemonesporet 

Anemonerne springer ud før bøgen. Og når bøgebladene folder sig rigtigt ud, spreder de skygge i skovbunden, hvor anemonerne vokser, og derfor har anemonerne travlt med at blomstre og sætte frø, før lyset forsvinder.

I Boserup Skov i Roskilde findes både almindelige hvide og gule anemoner samt de sjældne blå anemoner.

Gå en tur på ’anemonesporet’ som er en ca. 4 km lang gåtur i skoven, hvor anemonerne særligt maler skovbunden hvid!

Guide: Tag ud i naturen

Og få unikke oplevelser

Foråret er over os, og Fjordlandet bugner med naturoplevelser og plads til leg og fordybelse

Guide: Tag ud i naturen

Og få unikke natur-oplevelser i Fjordlandet

Foråret er over os, og Fjordlandet, som er en del af Nationalpark Skjoldungernes Land, bugner med naturoplevelser

Storslået natur, blåt vand og eventyrlige skove! Her får VisitFjordlandets forslag til spændende og mindeværdige udflugter i områdets forrygende natur

Fjordlandet anbefaler:

Et 1000 år gammelt træ

Tag familien med i den fortryllende Nordskov ved Jægerspris slot, hvor du finder Kongeegen, Danmarks ældste, levende væsen.

Du kan udvide oplevelsen med at gå en tur i parken ved Jægerspris Slot, hvor du blandt andet kan møde Kongeegens efterkommer, Danneregen, der blev skabt i 1986 som en podning af Kongeegen.

Natur-begivenheder i Roskilde, Lejre og Frederikssund:

Danmarks Naturfredningsforening:

25 Naturperler i Roskilde

Danmarks Naturfredningsforening lancerer ny folder over 25 naturperler i Roskilde Kommune. Se den nye fine folder her. I kan i maj og juni komme med til udvalgte naturperler på forskellige guidede ture. Turene i Roskilde er bl.a. vandretur til Ramsødalen, vandreture i Roskildes parker og Sct Hans have, og Insekt-safari i Koldemosen i Roskilde!

Guide:

Vandreture i Fjordlandet

Ganske tæt på København kan du opleve unik natur, masser af frisk luft og mærke historiens vingesus.

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove, gå på opdagelse i herregårdslandskabet eller tag turen rundt langs fjorden!

Book oplevelse:

Vandretur med Outdoor Adventures

Herslev Bryghus - idyllisk landsby - Roskilde - Lejre - økologisk gårdbryggeri - tap room café - ølsmagning - events - smag på Fjordlandet

Kom med på denne hyggelige og aktive smagsoplevelse i Nationalpark Skjoldungernes Land d. 21. maj. Skøn guidet vandretur via Kælligehaven ad Fjordstien langs nordkysten ved Boserup skov, til kattinge og Kattingeværket. Nordpå til Herslev strand og slutteligt stik syd mod Herslev by og det skønne bryghus.

Hornfisk i Sigte:

Kom med på fisketur med Fishing Zealand

Vil du med ud og fange hornfisk?

Torsdag d. 5. og torsdag d.19. maj, i tidsrummet 16 – 20, har du mulighed for at være med til det underholdende fiskeri, efter de stærke og velsmagende hornfisk ved Munkholmbroen. Arrangementet henvender sig særligt til nybegyndere og mindre erfarne. Derfor er der også mulighed for at låne alt det fiskeudstyr, som man skal bruge.

Fjordlandet anbefaler:

Oplevelser til vands

I Fjordlandet er der mange muligheder for aktiviteter på vandet. Er du til solnedgangsture og en stille stund i kajak? Eller er du til en familieoplevelse med fuld fart på med Kite surfing? Isefjord og Roskilde Fjord har naturskønne oplevelser for enhver smag.

Gå på opdagelse i:

Gundsømagles Natur

– et fantastisk udflugtssted for hele familien!

Den 800 m. lange trampesti og den ca. 300 meter lange gangbro i Rørskoven er enestående i Danmark og giver en unik mulighed for at opleve rørskovens fugleliv på nært hold. Tilmed er den bygget så man oplever en fornemmelse af at ’blive væk’ i naturen!

Gundsømagle rørskov og plankesti

Gundsømagle sø et et fuglereservat, som ejes og drives af Fugleværnsfonden.

Her kan i gå på opdagelse på den lange trampesti og den 300 meter lange og unikke gangbro, hvor der flere steder er opsat små bænke, hvis I vil gøre et hvil.

Broen forbinder naturreservatets to fugletårne, hvorfra I kan kigge på naturen fra stedets to fugletårne. Oplev blandt andet skægmejser, fiskehejrer og rørhøge.

For cyklister; Cykelstien “Jyllingesløjfen” føre dig forbi Gundsømagle Sø og Fuglereservat.

Gå et eventyr med:

‘Natureventyr’-app

Nationalpark Skjoldungerne har i samarbejde med Lejre og Roskilde Kommune udviklet en række eventyr, som kan opleves på egen hånd i naturen via appen ”Natureventyr”.

I appen kan du se, hvor ruterne begynder, og i takt med at du går ruten, vil kapitlerne låse sig op.

I appen ”Tidslommen” er der netop udgivet et istids-eventyr, som du kan høre langs en rute i Bidstrup Skovene og er målrettet de 5-10 årige.

Eventyret er en del af Istidsruten, som er støttet af Nordea-fonden.

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×