Årets største begivenheder i Fjordlandet

Roskilde, Lejre og Frederikssund har events og begivenheder hele året rundt

Få her et overblik over de største events, som er værd at rejse til Fjordlandet for – og sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Lysfest i Roskilde centrum

Lysfest i Roskilde

2. februar 2024

Tag familien med til en smuk aften på Roskildes kulturstrøg. Velkommen til en verden af lys og glæde midt i vintermørket!

I vinterens mørke skabes en magisk oase af lys og aktiviteter, der forvandler den dunkle årstid til en fest af lysinstallationer. Lad dig betage af en imponerende svævende Gople, oplev lyden omdannet til ild, eller drøm dig væk i et strålende cirkustelt.

Lysfesten er en fejringen af lyset i den mørke tid og en fast årlig tradition på Kulturstrøget i Roskilde.

Stensbølgård økologisk landbrug og gårdbutik-stalddørssalg-Kyndeløse-Hornsherred-Lejre-Fjordlandet-lokale produkter-køer

Økodag – Køerne kommer på græs

14. april 2024

Traditionen tro kommer de økologiske køer i Fjordlandet ud på græs hvert år til Økodag. Tag familien med til en hyggelig dag på landet, hvor der mange steder er masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Alle økologiske køer er ude hele sommerhalvåret, hvor de får masser af frisk luft og gumler grønt græs i lange baner.

DM i Skills i Roskilde

DM i Skills i Roskilde

17. – 20. april 2024

Det bliver 3 spændende dage og en faglig fest uden sidestykke, når op mod 50.000 besøgende samles på Dyrskuepladsen

DM i Skills 2024 er både en festival og en konkurrence, hvor unge kæmper inden for forskellige fag og skaber fokus på erhvervsuddannelserne.

Ledreborg Slot og Slotspark på Ledreborg Allé ved Lejre - barokanlæg - rundvisninger - træklatring - events - møder - Livsstilsdage

Ledreborg Livsstilsdage

17. – 20. maj 2024

Ledreborg Livsstilsdage er spændende dage med inspiration inden for Have, Bolig, Kunst, Gastronomi, Outdoor og Sundhed.

Der er masser at oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne.

Ledreborg Livstilsdage afholdes på det smukke Ledreborg, der med sine smukke og unikke omgivelser danner en fantastisk ramme om udstillingen. Ledreborg arrangerede, som de første i Danmark, deres første livsstilsudstilling i 1995, som var inspireret af de engelske flower shows.

Kunst i Pinsen

18. – 20. maj 2024

Gå på opdagelse hos små og store kunstnere i Fjordlandet.

Kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og kunstværksteder i hele Fjordlandet byder indenfor til spændende udstillinger indenfor alle kunstarter og for enhver smag. Tag familie og venner under armen, pak en madkurv og drag ud i Fjordlandet til de mange unikke og spændende kunstnere i det smukke landskab.

Roskilde Dyrskue-Fjordlandet-for børn-aktiviteter

Roskilde Dyrskue

31. maj – 2. juni 2024

Roskilde Dyrskue er Danmarks største dyrskue og udendørs maskinudstilling.

Der er masser af oplevelser og formidling fra det danske landbrug for hele familien. Brug en hel dag på dyrskuet og oplev langt over 1.000 dyr – vær med både når dyrene bedømmes, eller når den store ring fyldes af det fantastiske hesteshow.

Udover de mange boder, dyr og store maskiner, er der en stor fødevareudstilling, og der er DM i esport spillet ”Farming Simulator”. Og når du nu er der, så glem ikke traktortrækket og Ankers Tivoli men kom i god tid, så du får det hele med.

Frederikssund Vikingespil-friluftsscene-teater-Vikingeboplads-Roskilde Fjord-

Frederikssund Vikingespil

21. juni – 14. juli 2024

Sommertid er vikingetid! Til hest og med drabelige fægtekampe genskaber Frederikssund Vikingespil vikingetidens stemning med en dramatisk udendørs forestilling om magt, begær, kærlighed og komik.

Årets vikingespil 2023 hedder ‘Brokks Besværgelse’, og du kan opleve drabelige kampe, storslået kærlighed, ildspyende gøglere, og profetier der bliver opfyldt….

Roskilde Festival

29. juni – 6. juli 2024

Roskilde Festival er Nordeuropas største festival, der har eksisteret siden 1971. Hvert år skaber over 30.000 frivillige rammerne for en folkefest for folk i alle aldre og med interesser indenfor alle genrer af musik.

Det er ikke kun musik, der er i centrum på Roskilde Festival, men også kunst, aktivisme, camping og frihed. Festivalen har stort fokus på bæredygtighed og samarbejder med flere universiteter og forskere om at skabe nye løsninger.

Opera Hedeland

9., 16.- 17. august 2024

Operaforestilling i 2024: “Pigen fra Vesten”

Oplev en moderne og farverig forestilling af Giacomo Puccinis “Pigen fra Vesten”, når guldgravermiljøet fra det vestlige USA rykker ind i Opera Hedeland i sommeren 2024. Fortællingens kerne kredser om ægte kærlighed, når den modige Minnie står over for en kamp for kærligheden efter at have forelsket sig i en eftersøgt bandit. Sammen kæmper de for at skabe en fælles fremtid.

Snake City Jazz Festival

SnakeCity Jazzfestival

21. – 25. august 2024

Svingende jazzrytmer og en forrygende atmosfære er, hvad der venter dig i Slangerup, når Snakecity Jazzfestival finder sted hvert år i august måned!

Der er program hver dag med noget for alle; børnejazz, kæmpe fester og svingende jazzrytmer

Store Hestedag 2022

Store Hestedag

7. – 8. september 2024

Shows, shopping & konkurrencer til Danmarks største udendørs heste- og hundeevent med masser af fantastiske heste og hunde. Der er oplevelser for hele familien på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Verdensarvsdag

12. oktober 2023

Kom til Verdensarvsdag, og bliv klogere på, hvordan Roskilde Domkirkes røde mursten har placeret Roskilde på verdenskortet.

Roskilde Domkirke er udpeget som bevaringsværdig verdensarv af UNESCO på grund af sin enestående arkitektur, og er dermed kommet sammen med verdensberømte monumenter som pyramiderne i Egypten, Taj Mahal i Indien og Den kinesiske mur.

For første gang vil dagen også være en fejring af, at Vikingeskibsmuseets arbejde med at bygge både efter gamle metoder, og hele fællesskabet med frivillige bådelaug, der sammen vedligeholder og sejler bådene, er optaget på UNESCOs liste over menneskehedens immatrielle kulturarv.

EKSEMPEL 1. Hvornår vil du udforske Fjordlandet?

Find den tid på året, der passer ind i din ferieplanlægning

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×