Årets største begivenheder i Fjordlandet

Roskilde, Lejre og Frederikssund har events og begivenheder hele året rundt

Få her et overblik over de største events, som er værd at rejse til Fjordlandet for – og sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Lysfest i Roskilde

24. – 30. januar 2022

Tag familien med til nogle smukke aftener på Roskildes kulturstrøg. Til Lysfesten kan I gå en aftentur i bymidten og se Roskilde Bymidte skinne i vintermørket, hver aften fra kl. 17.00 – 22.00.

Oplev bl.a. laserlys på Roskilde Kloster, coronarefleksioner i Rådhuskælderens have eller træd på cykelpedalerne og vær med til at lyssætte Byens Hus i en interaktiv lysinstallation. Derudover er Kulturstrøgets små haver lyssat. Oplev også Ditte Ejlerskovs virtuelle skulptur The Wrestlers som et svævende hologram og augmented reality, når Museet for Samtidskunst blænder op for en ny måde at opleve skulpturer på.

Tour de France 100-dages optakt

23. marts 2022

100 dage op til Tour de France-start vil der være en masse små og store events. Bliv en del af den store gule folkefest og varm op til Tour de France (Opdateres).

Stensbølgård økologisk landbrug og gårdbutik-stalddørssalg-Kyndeløse-Hornsherred-Lejre-Fjordlandet-lokale produkter-køer

Økodag – Køerne kommer på græs

10. april 2022

Traditionen tro kommer alle de økologiske køer i Fjordlandet ud på græs hvert år til Økodag. Tag familien med til en hyggelig dag på landet, hvor der mange steder er masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Alle økologiske køer er ude hele sommerhalvåret, hvor de får masser af frisk luft og gumler grønt græs i lange baner.

Himmelske Dage

26. – 29. maj 2022

Kom til Roskilde og oplev over 400 events og fire dage med inspiration og stof til eftertanke! Himmelske Dage vil med temaet GRIB FREMTIDEN udfordre deltagere til at møde fremtiden med håb. Vores kristne tro giver fremtiden håb, hvis vi griber og aktivt præger den.

Der bliver også aktiviteter og oplevelser for børn som aldrig før – Store stjerner som Heino og Sigurd Barrett underholder og Roskilde by bliver omdannet til et mekka af talks, debatter, teater, musik og koncerter.

Ledreborg Slot og Slotspark på Ledreborg Allé ved Lejre - barokanlæg - rundvisninger - træklatring - events - møder - Livsstilsdage

Ledreborg Livsstilsdage

26. – 29. maj 2022

Ledreborg Livsstilsdage er spændende dage med inspiration inden for Have, Bolig, Kunst, Gastronomi, Outdoor og Sundhed.

Der er masser at oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne.

Ledreborg Livstilsdage afholdes på det smukke Ledreborg, der med sine smukke og unikke omgivelser danner en fantastisk ramme om udstillingen. Ledreborg arrangerede, som de første i Danmark, deres første livsstilsudstilling i 1995, som var inspireret af de engelske flower shows.

Roskilde Dyrskue-Fjordlandet-for børn-aktiviteter

Roskilde Dyrskue

27.- 29. maj 2022

Roskilde Dyrskue er Danmarks største dyrskue og udendørs maskinudstilling.

Der er masser af oplevelser og formidling fra det danske landbrug for hele familien. Brug en hel dag på dyrskuet og oplev langt over 1.000 dyr – vær med både når dyrene bedømmes, eller når den store ring fyldes af det fantastiske hesteshow.

Udover de mange boder, dyr og store maskiner, er der en stor fødevareudstilling, og der er DM i grill og esport spillet ”Farming Simulator”. Og når du nu er der, så glem ikke traktortrækket og Ankers Tivoli men kom i god tid, så du får det hele med.

Kunst i Pinsen

4., 5. og 6. juni 2022

Gå på opdagelse hos små og store kunstnere i Fjordlandet.

Kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og kunstværksteder i hele Fjordlandet byder indenfor til spændende udstillinger indenfor alle kunstarter og for enhver smag. Tag familie og venner under armen, pak en madkurv og drag ud i Fjordlandet til de mange unikke og spændende kunstnere i det smukke landskab.

Frederikssund Vikingespil-friluftsscene-teater-Vikingeboplads-Roskilde Fjord-

Frederikssund Vikingespil

17. juni – 10. juli 2022

Sommertid er vikingetid! Til hest og med drabelige fægtekampe genskaber Frederikssund Vikingespil vikingetidens stemning med en dramatisk udendørs forestilling om magt, begær, kærlighed og komik.

Årets vikingespil 2022 hedder ‘Skjoldunge’, og er en eventyrlig rejse gennem fremmede verdener og blandt jætter og guder…

Roskilde Festival

25. juni – 2. juli 2022

Roskilde Festival er Nordeuropas største festival, der har eksisteret siden 1971. Hvert år skaber over 30.000 frivillige rammerne for en folkefest for folk i alle aldre og med interesser indenfor alle genrer af musik.

Det er ikke kun musik, der er i centrum på Roskilde Festival, men også kunst, aktivisme, camping og frihed. Festivalen har stort fokus på bæredygtighed og samarbejder med flere universiteter og forskere om at skabe nye løsninger.

Tour de France

2. juli 2022

Lørdag den 2. juli 2022 kommer verdens største cykelløb, Tour de France, til Fjordlandet, når Grand Départ-rytterne cykler igennem den naturskønne destination.

Roskilde er startby for 2. étape af Tour de France og herefter går touren gennem Lejre, inden feltet fortsætter de 199 km mod målbyen Nyborg.

Spejdernes Lejr

23. – 31. juli 2022

Fællesskab, friluftsliv og udfordringer! I dagene fra den den 23. juli til den 31. juli 2022 flytter omkring 40.000 spejdere fra Danmark og udlandet til naturområdet Hedeland Naturpark i Høje-Taastrup, Greve og Roskilde Kommune.

Selvom man ikke er spejder kan børn deltage i sjove og læreringe aktiviteter i Roskilde centrum. Fx kommer der til at være masser af sjove aktiviteter og lege for børn og unge i Byparken og Folkeparken i Roskilde, på Vikingeskibsmuseets græsarealer!

Opera Hedeland

5. 12. og 13. august 2022

Operaforestilling i 2022: AIDA

Giuseppe Verdis operaforestilling AIDA om den slavegjorte etiopiske prinsesse, der forelsker sig i den egyptiske hærfører Radamés

Ledreborg Slot og Slotspark på Ledreborg Allé ved Lejre - barokanlæg - rundvisninger - træklatring - events - møder - Come2Live koncerter

Come2Live Slotskoncert

13. august 2022

Besøg Ledreborg hvor Come2Live inviterer til koncert under åben himmel i haven på smukke Ledreborg Slot.

Her er der lagt op til fællessang, dans og hygge i skønne, grønne omgivelser foran slottet – en oplevelse, du sjældent finder andre steder.

Oplev Mads Langer, Jacob Dinesen, Barbara Moleko og Folkeklubben på smukke Ledreborg Slot til Come2Live Slotskoncert

Snake City Jazz Festival

SnakeCity Jazzfestival

24. – 28. august 2022

Svingende jazzrytmer og en forrygende atmosfære er, hvad der venter dig i Slangerup, når Snakecity Jazzfestival finder sted hvert år i august måned!

Der er program hver dag med noget for alle; børnejazz, kæmpe fester og svingende jazzrytmer

Store Hestedag

3. – 4. september 2022

Shows, shopping & konkurrencer til Danmarks største udendørs heste- og hundeevent med masser af fantastiske heste og hunde. Der er oplevelser for hele familien på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Program for 2022 er klar i august.

Verdensarvsdag

November – Dato følger

Kom til Verdensarvsdag, og bliv klogere på, hvordan Roskilde Domkirkes røde mursten har placeret Roskilde på verdenskortet.

Roskilde Domkirke er udpeget som bevaringsværdig verdensarv af UNESCO på grund af sin enestående arkitektur, og er dermed kommet sammen med verdensberømte monumenter som pyramiderne i Egypten, Taj Mahal i Indien og Den kinesiske mur.

For første gang vil dagen også være en fejring af, at Vikingeskibsmuseets arbejde med at bygge både efter gamle metoder, og hele fællesskabet med frivillige bådelaug, der sammen vedligeholder og sejler bådene, er optaget på UNESCOs liste over menneskehedens immatrielle kulturarv.

Flere begivenheder i Fjordlandet:

7. aug - 28. aug

Herslev Bryghus: Ølsmagning og rundvisning

En hyggelig ølsmagning og rundtur mellem bryggeriets tanke, blandt naturen. Du kommer helt tæt på brygningen af Herslevs øl, når der fortælles historien om Bryghuset, bryggeprocessen og hvorfor de laver netop det øl de gør. – og så smager I selvfølgelig på den friske øl. Hver søndag kl. 15.30 I juli og august. Køb billetter her:
17. jul - 11. sep

Hedeland Veteranbane kører hver søndag

Hedelands Veteranbane fører jer tilbage i tiden. Hver søndag hele sommeren kører toget med afgang fra kl. 10.30 og hvert halve time indtil kl. 15.30. Børn i alle aldre kan være med, så tag picnickurven med, stå af og nyd legepladsen og naturen i Hedeland.
25. jul - 31. aug

Gratis rundvisninger: Vikingeskibsmuseet

I juli og august kan man komme med på guidede rundvisninger i vikingeskibshallen, hvor man går tæt på museets 5 rekonstruerede vikingeskibe -rundvisningerne på dansk er kl. 13.00 - 13.45 og foregår på engelsk kl. 15.00-15.30.
18. aug

Paddleboard intro kursus – Frederikssund

Torsdag d. 18. august kl. 17.00-19.00 kan du i trygge rammer med uddannet SUP instruktør komme godt fra start med Stand Up Paddling. Du vil blive undervist i hvordan udstyret bruges korrekt, hvordan du kommer sikkert ud og hjem igen, balance og vende teknikker. Kurset tager 2 timer

EKSEMPEL 1. Hvornår vil du udforske Fjordlandet?

Find den tid på året, der passer ind i din ferieplanlægning

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×