Årets største begivenheder i Fjordlandet

Roskilde, Lejre og Frederikssund har events og begivenheder hele året rundt

Få her et overblik over de største events, som er værd at rejse til Fjordlandet for – og sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Lysfest i Roskilde

27. januar 2023

Tag familien med til en smuk – og strømbesparende – aften på Roskildes kulturstrøg.

Klimakrise og energikrise rimer ikke umiddelbart på lysfest – og så alligevel. Oplev en strømbesparende “Levende Lysfest”. For selvom vi skal spare på strømmen, så har vi stadig brug for at samles.

I år bliver der en del mindre installationer, som varer i kortere tid og lysfesten foregår kun én dag. Det kommer derfor til at handle om at se lyset i mørket fremfor at lyse mørket væk. Så kom til lysfest og sluk ALT, hvad du kan derhjemme, så det bliver endnu mere strømbesparende.

Stensbølgård økologisk landbrug og gårdbutik-stalddørssalg-Kyndeløse-Hornsherred-Lejre-Fjordlandet-lokale produkter-køer

Økodag – Køerne kommer på græs

16. april 2023

Traditionen tro kommer de økologiske køer i Fjordlandet ud på græs hvert år til Økodag. Tag familien med til en hyggelig dag på landet, hvor der mange steder er masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Alle økologiske køer er ude hele sommerhalvåret, hvor de får masser af frisk luft og gumler grønt græs i lange baner.

Ledreborg Slot og Slotspark på Ledreborg Allé ved Lejre - barokanlæg - rundvisninger - træklatring - events - møder - Livsstilsdage

Ledreborg Livsstilsdage

26. – 29. maj 2023

Ledreborg Livsstilsdage er spændende dage med inspiration inden for Have, Bolig, Kunst, Gastronomi, Outdoor og Sundhed.

Der er masser at oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne.

Ledreborg Livstilsdage afholdes på det smukke Ledreborg, der med sine smukke og unikke omgivelser danner en fantastisk ramme om udstillingen. Ledreborg arrangerede, som de første i Danmark, deres første livsstilsudstilling i 1995, som var inspireret af de engelske flower shows.

Kunst i Pinsen

26 – 29. maj 2023

Gå på opdagelse hos små og store kunstnere i Fjordlandet.

Kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og kunstværksteder i hele Fjordlandet byder indenfor til spændende udstillinger indenfor alle kunstarter og for enhver smag. Tag familie og venner under armen, pak en madkurv og drag ud i Fjordlandet til de mange unikke og spændende kunstnere i det smukke landskab.

Roskilde Dyrskue-Fjordlandet-for børn-aktiviteter

Roskilde Dyrskue

2. – 4. juni. 2023

Roskilde Dyrskue er Danmarks største dyrskue og udendørs maskinudstilling.

Der er masser af oplevelser og formidling fra det danske landbrug for hele familien. Brug en hel dag på dyrskuet og oplev langt over 1.000 dyr – vær med både når dyrene bedømmes, eller når den store ring fyldes af det fantastiske hesteshow.

Udover de mange boder, dyr og store maskiner, er der en stor fødevareudstilling, og der er DM i grill og esport spillet ”Farming Simulator”. Og når du nu er der, så glem ikke traktortrækket og Ankers Tivoli men kom i god tid, så du får det hele med.

Frederikssund Vikingespil-friluftsscene-teater-Vikingeboplads-Roskilde Fjord-

Frederikssund Vikingespil

23. juni – 16. juli 2023

Sommertid er vikingetid! Til hest og med drabelige fægtekampe genskaber Frederikssund Vikingespil vikingetidens stemning med en dramatisk udendørs forestilling om magt, begær, kærlighed og komik.

Årets vikingespil 2023 hedder ‘Lodbrogs sønner’, og du kan opleve drabelige kampe, storslået kærlighed, ildspyende gøglere, og profetier der bliver opfyldt….

Roskilde Festival

24. juni – 1. juli 2023

Roskilde Festival er Nordeuropas største festival, der har eksisteret siden 1971. Hvert år skaber over 30.000 frivillige rammerne for en folkefest for folk i alle aldre og med interesser indenfor alle genrer af musik.

Det er ikke kun musik, der er i centrum på Roskilde Festival, men også kunst, aktivisme, camping og frihed. Festivalen har stort fokus på bæredygtighed og samarbejder med flere universiteter og forskere om at skabe nye løsninger.

Opera Hedeland

5., 11.- 12. august 2023

Operaforestilling i 2023: Askepot

Rossinis spøgefulde operaforestilling ’Askepot’ om steddatteren Askepot, der holdes som tjenestepige, og som vinder prinsens hjerte til stor misundelse for sine to stedsøstre.

Ledreborg Slot og Slotspark på Ledreborg Allé ved Lejre - barokanlæg - rundvisninger - træklatring - events - møder - Come2Live koncerter

Come2Live Slotskoncert

16. – 20. august 2023

Oplev MAMMA MIA! under åben himmel på det smukke Ledreborg slot.

Alle fans af megasuccesen MAMMA MIA! og ABBAs tidløse hits kan godt begynde at glæde sig! Den verdensomspændende hit-musical kan i sommeren 2023 for første gang opleves under åben himmel i Ledreborg Slotspark.

Snake City Jazz Festival

SnakeCity Jazzfestival

23. – 27. august 2023

Svingende jazzrytmer og en forrygende atmosfære er, hvad der venter dig i Slangerup, når Snakecity Jazzfestival finder sted hvert år i august måned!

Der er program hver dag med noget for alle; børnejazz, kæmpe fester og svingende jazzrytmer

Store Hestedag 2022

Store Hestedag

2. – 3. september 2023

Shows, shopping & konkurrencer til Danmarks største udendørs heste- og hundeevent med masser af fantastiske heste og hunde. Der er oplevelser for hele familien på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Program er klar i august.

Verdensarvsdag

November – Dato følger

Kom til Verdensarvsdag, og bliv klogere på, hvordan Roskilde Domkirkes røde mursten har placeret Roskilde på verdenskortet.

Roskilde Domkirke er udpeget som bevaringsværdig verdensarv af UNESCO på grund af sin enestående arkitektur, og er dermed kommet sammen med verdensberømte monumenter som pyramiderne i Egypten, Taj Mahal i Indien og Den kinesiske mur.

For første gang vil dagen også være en fejring af, at Vikingeskibsmuseets arbejde med at bygge både efter gamle metoder, og hele fællesskabet med frivillige bådelaug, der sammen vedligeholder og sejler bådene, er optaget på UNESCOs liste over menneskehedens immatrielle kulturarv.

EKSEMPEL 1. Hvornår vil du udforske Fjordlandet?

Find den tid på året, der passer ind i din ferieplanlægning

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×