Forår i Fjordlandet

Skal i holde ferie i Fjordlandet? Find de mange aktiviteter for hele familien i Roskilde, Lejre og Frederikssund her

I denne guide får I masser af gode idéer til forårsoplevelser i Fjordlandet

(Opdateret maj 2022)

Forår på museerne:

Tag familien med til hygge og oplevelser på museerne

Tag familien til Fjordlandet og oplev de spændende museer og attraktioner. Kør med Hedeland veteranbane, besøg Lejre Museums Gl. Kongsgård, se den nye udstilling på Willumsens Museum og meget mere

Ud i Fjordlandets natur

Tag hele familien med ud på en aktiv tur i Fjordlandets spirende natur

Læs mere om de bedste udendørs oplevelser i Fjordlandet og Nationalparken. Find vandreruter, slap af på den smukke fjord i kajak eller nyd fjorden fra landsiden på cykel

Smag på foråret i Fjordlandet

Nyd foråret med lokale produkter, fødevarer-events og rundvisninger

Tag familien med ud at købe lokale varer direkte fra producenten hos Hegnsholt, besøg Herslev Bryghus, oplev Hansens Is omvisninger eller tag med på sanketure med Frederikssund Museum

“Det sker” i Fjordlandet

Få et overblik over begivenheder i Roskilde, Lejre og Frederikssund:

Kom på rundvisning eller med guide i naturen:

Kan I finde Runde Rie?

Besøg Lynghøjsøerne og tag på Interaktiv troldejagt med 5 poster
17. jul - 28. aug

Omvisninger på Selsø Slot

Hver søndag i juli og august kan I få fortalt Selsøs historie, mens I følger med en af museets omvisere rundt. Hør om menneskene, der boede på Selsø Slot – og om dem, der arbejdede her. Hør om bygningen og de fantastiske barokke bemalinger og empire-rummenes tapeter. Hør om livet på en herregård i 1700- og 1800-tallet.
17. jul - 11. sep

Hedeland Veteranbane kører hver søndag

Hedelands Veteranbane fører jer tilbage i tiden. Hver søndag hele sommeren kører toget med afgang fra kl. 10.30 og hvert halve time indtil kl. 15.30. Børn i alle aldre kan være med, så tag picnickurven med, stå af og nyd legepladsen og naturen i Hedeland.
18. jul - 30. sep

Daglige sejlture på Vikingeskibs-museet

Hver dag hele sommeren frem til 30. september - kan du få en helt særlig sejladsoplevelse på Roskilde Fjord, da du som deltager er en del af skibets besætning og derfor skal tage aktiv del ombord ved at ro. Turene varer ca. 50 minutter inkl. udlevering af redningsvest og introduktion. Se aktuelle Sejladstider for den kommende uge
20. jul - 28. sep

Yoga for alle i Sct. Hans Have

På onsdage kl. 17:30-18:45 til og med september kan man dyrke yoga i Sct. Hans Have. Klæd dig efter vejret og gerne i flere lag. Hvis det regner, rykker vi under halvtaget. Tag et tæppe med til afspænding og evt. egen måtte (ellers kan du låne en).
24. jul - 25. sep

Rundvisning på Svanholm

Rundvisninger på Svanholm hver søndag kl. 11.00 til og med september. Hør fortællingen om Svanholm storkollektiv og deres økologiske landbrug og kom hele godset rundt. Rundvisningen tager ca. halvanden time. Pris 100 kr. pr. deltager. Tilmelding ikke nødvendig.
25. jul - 31. aug

Fly-High Til-Tops på Ledreborg

Fly-High Til-Tops på Ledreborg i Lejre har hele sommeren aktiviteter i træerne for hele familien! Fly-High Til-Tops har åbent alle lørdage.
25. jul - 31. aug

Gratis rundvisninger: Vikingeskibsmuseet

I juli og august kan man komme med på guidede rundvisninger i vikingeskibshallen, hvor man går tæt på museets 5 rekonstruerede vikingeskibe -rundvisningerne på dansk er kl. 13.00 - 13.45 og foregår på engelsk kl. 15.00-15.30.

Vil du læse mere?

Inspirerende artikler:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×