Forår i Fjordlandet

Skal i holde ferie i Fjordlandet? Find de mange aktiviteter for hele familien i Roskilde, Lejre og Frederikssund her

I denne guide får I masser af gode idéer til forårsoplevelser i Fjordlandet

(Opdateret maj 2022)

Forår på museerne:

Tag familien med til hygge og oplevelser på museerne

Tag familien til Fjordlandet og oplev de spændende museer og attraktioner. Kør med Hedeland veteranbane, besøg Lejre Museums Gl. Kongsgård, se den nye udstilling på Willumsens Museum og meget mere

Ud i Fjordlandets natur

Tag hele familien med ud på en aktiv tur i Fjordlandets spirende natur

Læs mere om de bedste udendørs oplevelser i Fjordlandet og Nationalparken. Find vandreruter, slap af på den smukke fjord i kajak eller nyd fjorden fra landsiden på cykel

Smag på foråret i Fjordlandet

Nyd foråret med lokale produkter, fødevarer-events og rundvisninger

Tag familien med ud at købe lokale varer direkte fra producenten hos Hegnsholt, besøg Herslev Bryghus, oplev Hansens Is omvisninger eller tag med på sanketure med Frederikssund Museum

Kom på rundvisning eller med guide i naturen:

Kan I finde Runde Rie?

Besøg Lynghøjsøerne og tag på Interaktiv troldejagt med 5 poster
15. maj - 11. sep

Toget fløjter afgang! Hedeland Veteranbane kører hver søndag!

Hedelands Veteranbane fører jer tilbage i tiden. Hver søndag hele sommeren kører Veteranbanen og der er afgang fra kl. 10.30 og hvert halve time indtil kl. 15.30. Børn i alle aldre kan være med - så tag picnickurven med, stå af og nyd legeplads og naturen i Hedeland.
22. maj

Insekt-safari i Kildemosen

Kom med til Kildemosen og se det vilde insektliv. Vi sniger os rundt på gåben, så tag gerne godt fodtøj på. Vi zoomer ind på de små insekter og ser hvor mange, vildt seje, og forskellige insekter vi kan få øje på.
24. maj

Rundvisning i Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke er ikke uden grund udnævnt til UNESCO-verdensarv: Enestående arkitektur fra romansk/gotisk over renæssance/nyklassisme til byzantisk og moderne stil, banebrydende byggeteknik med røde teglsten, kongelig gravplads for mindst 22 danske konger og 19 dronninger, som alle har spændende historier. Turen starter kl. 10.30 og varer ca. en time. Pris 125 kr. /100 kr. for studerende og pensionister.
25. maj

Solnedgangstur i kajak på Lejre Vig

Kom med på en smuk Solnedgangstur i stabile toer-kajakker på Lejre vig med Amfibius. Turen varer ca 3 timer og i vil selfølgelig få introduktion til at ro kajakkerne. Drink nydes i solnedgangen. læs mere og køb billetter:
26. maj - 28. maj

Himmelske Dage i Sct. Hans Have

Besøg Sct. Hans have under Himmelske Dage og oplev og deltag bl.a. i meditationskoncert, pilgrimsvandring for kærestepar, workshops, Bøn i Bevægelse meditationer, Kropsbøn, oplæg om pilgrimsspor, sansevandringer, sakral dans og meget mere. Fra d. 26. maj – 28. maj.
26. maj

Aftenrundvisning på Gråbrødre Kirkegård

På rundvisningen med Kirkegårdsleder Rasmus Christoffersen handler det på denne aftenrundvisning om kirkegården som er omgærdet med både mystik, tabuer og en god portion uhygge, når den besøges om natten. Hør om kirkegårdens rolle- Rundvisningen starter ved kapellet og varer ca. en times tid.
26. maj - 27. maj

Rundvisninger på Roskilde Kloster (Kr. Himmelfart)

Kom med på unik rundvisning på Roskilde Kloster, som er en lille kulturhistorisk perle midt i Roskildes travle centrum med et unikt, historisk bygningskompleks og en stor parklignende have samt en hel speciel kulturhistorie. Rundvisningerne er kl. 11.00 eller kl. 14.00 og tager en time. Læs mere og køb billetter her:

Vil du læse mere?

Inspirerende artikler:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×