Familievenlige Shelters

Tag børnene med på eventyr under stjernerne i børnevenlige shelters. Vi guider dig til shelters der kan bookes, har nær adgang til parkering, toilet, drikkevand, bål og evt. brænde.

Familie sheltere i Fjordlandet

Tag børnene med på eventyr under stjernerne. Vi guider dig til de nemmest tilgængelige shelters, der kan bookes, har nær adgang til parkering, toilet, drikkevand, bål og evt. brænde.

Skjoldungesti Shelters

På den smukke vandrerute gennem Nationalpark Skjoldungernes Land passerer du shelters i al slags natur. Så hvorfor ikke overnatte undervejs?

Shelterplads Helvigstrup Skov

På den smukke vandrerute gennem Nationalpark Skjoldungernes Land passerer du shelters i al slags natur. Så hvorfor ikke overnatte undervejs?

Vandkants-Shelters

Langs Fjordlandets kyststrækninger møder du skønne shelterpladser. Her kan du lande kano og kajak – og måske sejlbåd i nærliggende havn. Få en dukkert eller find et godt fiskespot

Skuldelev strand shelter Finn jørgensen

Langs Fjordlandets unikke kyststrækninger møder du skønne shelterpladser. Her kan du lande kano og kajak – og måske sejlbåd i nærliggende havn. Få en frisk dukkert. Finde et godt fiskespot

Se kortet og læs mere om shelters i Fjordlandet

Klik ind på en shelter via placeringen på kortet eller navnet på listen i venstre side. Læs om bla.: Hvor mange personer shelterne kan rumme, om de skal bookes osv. Du får også info om parkering, toiletforhold, links til booking og meget andet.

Familievenlige shelters

Tag børnene med på eventyr under stjernerne i børnevenlige shelters, der kan bookes, har nær adgang til parkering, toilet, drikkevand, bål og evt. brænde. Så det er nemt at planlægge en rigtig god oplevelse i naturen for hele familien. Nedenfor har vi udvalgt nogle stykker.

Lerbjerg shelteren

Lerbjerg shelter

Omgivet af skov finder du to shelters til hver 5-6 personer. Du kan vandre ad Skjoldungestien eller cykel ad 44 Istidsruten hertil. Eller pakke unger og udstyr i bilen og parkere 200 meter fra shelterne. I kanten af lejrpladsen er et muldtoilet, og lige ved shelterne en vandpost (dog lukket fra nov.-apr.).

Avnstrup shelteren

Avnstrup shelter

Midt i Bidstrup Skovene finder du en stor shelter til 10-12 personer. I området er flere MtB-spor for børn og voksne. Parkering 200 meter fra shelteret. Shelteret er indrettet handicapvenligt og på p-pladsen er der toiletbygning med handicaptoilet og drikkevand (dog lukket i vinterhalvåret).

Skuldelev strand shelteren

Skuldelev Strand shelter

Nyd fjordlivet i shelteret til 6 personer ud til Roskilde Fjord. Shelteret ligger tæt ved et lille stykke sandstrand, hvor du kan lægge til med kano og kajak og kun 400 meter fra Skuldelev Havn med badebro. Ved havnen er der også toiletbygning og drikkevand. P-plads blot 50 meter fra shelteret.

Himmelsø shelteren

Himmelsøen shelters

Tæt ved Roskilde finder du 3 shelters til hver 6 personer i en gl. grusgrav. Shelterne ligger lige ned til det rene, friske vand. Ved shelterne er der flere bænke og borde samt bålpladser med bålriste. P-plads blot 100 meter fra shelters. Kun 70 m. fra pladsen er der 3 toiletter, inkl. handicaptoilet, udendørs hane, og skabe med kodelås til værdigenstande.

Salvad parken shelter

Salvadparkens shelters

Ud til Roskilde fjord finder du 2 shelters til hver 8 personer. Du kan vandre og cykle dertil ad Fjordstien, og sejle til med kano eller kajak. Stor p-plads mellem de to shelters. Det ene shelter er indrettet handicapvenligt. Udenfor hver shelter er der bålplads med rist, bænke og borde.  Midt på området er der et muldtoilet. Medbring selv vand.

Sillebro Ådal shelter

Sillebro Ådal shelters

Besøg et skønt naturområde med hele 3 shelterpladser: ”Midgård” med 4 shelters til i alt 28 personer. ”Bifrost” til 8-10 personer, samt ”Njord” til 3-4 personer. Alle shelters har borde, bænke og bålplads. P-plads 200 m. fra shelters. Ca. 100 m. fra shelters er der toiletter og udendørs vandhane (okt.-marts er der tidsstyret lås på toilet ml. kl. 18-08).

Shelters ved Skjoldungestien

Skjoldungestien er en af Sjællands fineste vandreruter, der snirkler sig smukt gennem Nationalpark Skjoldungernes Lands afvekslende natur. Du går i vikingernes fodspor og passerer undervejs oldtidshøje, stengærder, vandmøller mm.

Flydende bivuak på Roskilde Fjord

I Møllekrogen ved Selsø  ligger der en flydende platform, som du kan slå op som en bivuak ved at trække i et håndtag. Med den flydende lejrplads kan du falde i søvn på Roskilde Fjord til lyden af fugleskrig og bløde bølgeskvulp. Overnatning på den flydende lejrplads sker på eget ansvar.

Læs mere og book her

Shelters ved Fjordlandets attraktioner

Tag på sheltertur ved attraktioner og overnatningssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund, og kombinér friluftsliv med kulturoplevelser. Fra disse shelters har du let adgang til ekstra faciliteter, lækre lokale produkter og aktiviteter for store og små.

Naturistcamping shelter

I hjørnet af Solbakken camping, kun 150 m. fra strand og badebro, finder du et hyggeligt lille shelter. Nyd naturistlivet sammen med de øvrige campister, og de fælles faciliteter med sauna, butik, fællesrum.

Tæt på stranden med badebro, finder du et hyggeligt lille shelter. Nyd naturistlivet sammen med de øvrige campister og de fælles faciliteter med sauna, butik, fællesrum mv. og de naturskønne omgivelser.

Svanholm Storkollektiv Shelter

Du kan nyde roen i Svanholms skov med hyggelige shelterpladser.  Men også nyde varm chokolade og lokale produkter i Svanholms café og butik. Og måske deltage i rundvisning på det historiske, økologiske kollektiv?

Shelterplads Helvigstrup Skov

Du kan nyde roen i Svanholms skov med hyggelige shelterpladser. Men også nyde varm chokolade og lokale produkter i Svanholms café og butik. Og måske deltage i rundvisning på det historiske, økologiske kollektiv?

Kulhuse Camping Shelters

I et roligt, naturskønt hjørne af campingpladsen kun 200 meter fra stranden finder du 2 shelters. Tæt ved finder du rare bekvemmeligheder med pladsens moderne faciliteter, og alt til legesyge børn.

Skuldelev strand shelter Finn jørgensen

I et roligt, naturskønt hjørne af campingpladsen kun 200 meter fra stranden finder du 2 shelters. Men tæt ved finder du også rare bekvemmeligheder med pladsens moderne faciliteter, og alt til legesyge børn.

Tadre Mølle Shelters

Blot 250 meter fra den det kulturhistoriske museum og naturcenter, finder du en skøn Naturlejrplads med 3 shelters ved en lille å. Her kan du finde ro og gå ture på eng og i skov. Og måske deltage i de mange spændende aktiviteter, der arrangeres over året.

Tadre Mølle shelter

Blot 250 meter fra den det kulturhistoriske museum og naturcenter, finder du en skøn Naturlejrplads med 3 shelters ved en lille å. Her kan du finde ro og gå ture på eng og i skov. Og måske deltage i spændende aktiviteter, som museet, Nationalparken, DN og Tadre Mølles Venner arrangerer.

Stjernekigger-shelters

Hos Observatoriet i Brorfelde kan du booke ét af de 4 Stjernekiggershelters, som er isolerede, men åbne til naturen, og med vindue til himlen. Og der er meget andet at opleve, både i og udenfor Observatoriets åbningstider

Observatoriet shelter

Hos Observatoriet kan du booke ét af de 4 Stjernekiggershelters, som er isoleret, men åbne til naturen, og med vindue til himlen. Og der er meget andet at opleve, både i og udenfor Observatoriets åbningstider

Information, Tips & Tricks

Her får du info, tips & tricks, så du får en god oplevelse med at sove i shelter – også med børn.

Booking: Nogle shelters kan/skal bookes. Du skal evt. oprette en bruger, men det er nemt og hurtigt. Andre shelters er først til mølle. Er der optaget, kan I måske deles? Eller du må opsætte telt eller hængekøje på pladsen. Husk at afbooke, hvis du er forhindret, så andre kan få fornøjelsen.

Betaling: Shelters er oftest gratis. På få, private shelters skal du betale et lille beløb.

Tips til sheltertur i fjordlandet foto adam grønne

Tips & Tricks

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×