Aktiv sommerferie i Fjordlandet

Roskilde, Lejre og Frederikssund byder på masser af oplevelser til sommeren i Danmark

I denne guide finder I hyggelige og aktive udendørs oplevelser i naturen omkring Lejre, Roskilde og Frederikssund

1. Kajakture på Roskilde Fjord:

Kajakuge v. Kulhuse Havn 

Med Fjordlandet Outdoor

Mandag d. 25 juli – fredag 29. juli

Har du lyst til at prøve at sejle i en havkajak ved Kulhuse Havn? Så har du muligheden hver dag i uge 30!

Kom med ud og prøv kræfter med kajak med instruktør fra Fjordlandet Outdoor. Prøv en times sejlads i en havkajak og få indblik i alle de fantastiske oplevelser havkajakverdenen byder på.

Læs mere og book jeres kajaktur her

Solnedgangs- ture i kajak

Med Outdoor Adventures

Tirsdage, onsdage, fredage juli – august

Kom med Outdoor Adventures ud på Roskilde Fjord fra Vigen strandpark ved solnedgangstid. Enten går turen mod nord i retning af Ellore eller vest i Kattinge Vig.

Imens er der rig lejlighed til at få opfrisket eller øvet kajakteknik eller bare nyde turen, roen, duftene og lydene.

Læs mere og book jeres kajaktur her

Ringøen Rundt i kajak

Med Amfibius

Udvalgte søndage i juli, august og sept.

På disse guidede kajakture med Amfibius går turen i roligt tempo til Kattinge vig og Ringøen. Ringøen er yngleplads for utallige fugle og øens facon er stadig et mysterium. Der er pause på stranden hvor der laves kaffe.

Der er kajakture søndag d. 3. jul., søndag d. 14. aug. og søndag d. 4. sep.

Læs mere og book jeres kajaktur her

Se flere oplevelser i kajak på Roskilde Fjord:

2. Fly-High Til-Tops på Ledreborg

Hos Fly-High Til-Tops på Ledreborg kan I prøve kræfter med en 400 meter lang svævebane (Big B), 1 svævebanerunde med 12 svæveture (Little John),  og 1 forhindringsbane (Mama Mia) med forhindringer i op til 11 meters højde! Alle i nogenlunde god fysisk form, fra 8 år og op kan være med!

Læs mere, book tid og kursus til et par timer i trækronerne her

2. Fly-High Til-Tops på Ledreborg

Fly-High Til-Tops på Ledreborg i Lejre har hele sommeren aktiviteter i træerne for hele familien!

Hos Fly-High Til-Tops på Ledreborg kan I prøve kræfter med en 400 meter lang svævebane (Big B), 1 svævebanerunde med 12 svæveture (Little John),  og 1 forhindringsbane (Mama Mia) med forhindringer i op til 11 meters højde!

Alle i nogenlunde god fysisk form, fra 8 år og op kan være med!

Åbningstider:

Hver lørdag og i juli tirsdag – lørdag

Book en starttid til banerne. De reserverer udstyr og instruktør til dig. Regn med ½ times instruktion og 1-2,5 timers klatring. Du betaler for 3,5 timers adgang til klatreanlægget. Når du booker kan du se de ledige tider.

Læs mere, book tid og kursus til et par timer i trækronerne her

3. Vandaktiviteter med board:

Kitesurf med Kitekollektivet

… og mærk adrenalinen, den friske luft, vandet og sammenholdet! Prøv kræfter med Kitesurfing i Fjordlandet ved Landerslev og Dalhuse og uanset om du aldrig har prøvet kæfter med det før, er letøvet eller til det avancerede niveau på vandet kan du være med!

Kitekollektivet er for ALLE niveauer og aldre (obs: som udgangspunkt undervises børn under 8 år ikke uden særlig aftale) og du booker kursus alt efter dit niveau hos Kitekollektivet her.

SUP med Outdoor Adventures

Få meter ned til Roskilde Fjord ved Roskilde Camping holder Outdoor Adventures til. Her kan i hoppe i våddragter og blive instrueret i hvordan man bruger paddleboard og komme ud på fjorden med instruktør. Fjorden er som ofte blikstille og Roskilde Fjord er perfekt til den slags vandaktiviteter. Vandet er meget lavt selv når man kommer et stykke ud.

Outdoor Adventures udlejer paddleboards og afholder SUP-kurser. Læs mere om kurserne her.

Outdoor Adventures tilbyder også ture i kajak og vandreture. Læs mere her.

4. Sov under stjernerne i Fjordlandet

– Tag hele familien med på tur, oplev sommerens smukke grønne farver og overnat i nye arkitekttegnede vikinge-sheltere i Lejre.

De to nye sheltere har form som skibsstævne, som er inspireret af områdets sagnomspundne fortid og med vikingeskibet som omdrejningspunkt. Her er der plads til hele familien!

Pladsen ligger ved Lavringe Å, syd for Lejre og ved to ikoniske ruter i Nationalpark Skjoldungernes Land – den vestsjællandske rute, Istidsruten, og den 46 km. lange vandrerute, Skjoldungestien.

Læs mere om hvem der har tegnet shelterne, hvordan de fungerer mm. 

5. Børnevenlig vandre- og skovtur

Gåtur gennem Heide Overdrev

Lige syd for Lejre findes en naturperle, som indbyder til en klassisk skovtur for hele familien. I alt er ruten cirka 8 kilometer, og I kan tage barnevognen med.

Se vandretursfolderen Bidstrup Skovene for at få mere at vide om det, der kan opleves på turen rundt i skoven.

Avnsø – badesøen, der er en smeltet isklump fra sidste istid!

På turen gennem skoven passerer man et fredet overdrev og en hyggelig skovsø, hvor I kan holde hvil på bænken, mens børnene fanger smådyr ved søbredden. Avnsø, som skovsøen hedder, er en fin badesø og er resultatet af en smeltet isklump fra sidste istid.

Søen er klarvandet, der er badebro, vandkvaliteten er fin og der findes borde og bænke, hvor du kan spise din medbragte mad.

6. Yoga i Fjordlandet

Sct. Hans Have:

Onsdage kl. 17:30-18:45 til og med september 

Kom med til yoga i Sct. Hans Have i Roskilde. Klæd dig efter vejret og gerne i flere lag. Hvis det regner, rykker yogaen ind under halvtaget. Tag et tæppe med til afspænding og evt. egen måtte (ellers kan du låne en).

Læs mere om Yoga i haven her

Yoga med Outdoor Adventures:

Søndage indtil d. 14. august

Deltag  i Yoga med instruktør Astrid fra Mind the Moment og fra første parket til Roskilde fjord. Hatha yoga timen består af yogastillinger (asanas), åndedrætsøvelser (pranamaya) og meditation (dhyana). Fokus er på “alignment” – form før dybde i strækkene – og med vejrtrækning som den vigtigste følgesvend.

7. Tag på tur med veterantoget i Hedeland

Hedeland Veteranbane fører jer tilbage i tiden og ud det grønne!

Hver søndag hele sommerferien kører Veteranbanen med plads til også de helt mindste i familien! Der er afgang hver søndag 10.30 og 11.00, herefter hvert 45. minut indtil 15.30.

At køre med Veterantoget er en ideel tur til en sommeraktivitet med frokost i det grønne, for I kan stå af på stationerne ved fx Fem Ege og lege på naturlegepladsen i nærheden og spise jeres medbragte frokost. Derefter kan i tage toget hjem igen til “Hedehusgård”.

Fra Roskilde tager det kun 15. minutter i bil at nå til Hedeland Veteranbane.

Voksenbillet: 80 kr. t/r – Børn over 3 år: 40 kr. t/r –  Børn under 3 år er gratis. Cykler og barnevogne kan medtages gratis, såfremt der er plads i toget.

8. Snør vandreskoene og få frisk luft i kinderne!

Guide:

11 vandreture i Fjordlandet

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove, gå på opdagelse i herregårdslandskabet eller tag turen rundt langs fjorden. I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes vandreture for familier, læseheste og vandhunde – og mere krævende ruter for seje vandrefugle.

Ruter i guiden: Gundsømagle Sø, Skjoldungestierne, Fjordstien, Ejby Ådal, Heide Overdrev, Gudernes Stræde, Eskilsø, Pontoppidan-ruten

Natur & Historie:

Vandringer ved Lejre Museum

Lejre Museum-historiske sommervandringer-Fjordlandet-Nationalpark Skjoldungernes Land

Tag hele familien med på historiske sommervandringer ved Lejre Museum

Man kan kombinere sin glæde ved naturen og sin interesse for historie, og man kan både blive klogere på skjoldungerne og vikinger og guder.

Vandringerne ligger udvalgte torsdage og søndage i juni, juli og august.

Læs program for juli og august her

9. Lån en gratis Nationalpark Kano

I Nationalpark Skjoldungernes land findes en særlig natur og fine muligheder for oplevelser i det fri – blandt andet i en nationalpark-kano.

Kanoerne er tilbage i Gershøj og i Møllekrogen, hvor de vil ligge sommeren over.

I Gershøj ligger kanoerne på et areal ved stranden, som Gershøj Kro stiller gratis til rådighed.

I Møllekrogen lægger Selsø-Møllekrogen Bådelaug deres jollestativ til.

Kanoerne er gratis at låne, og de er ikke til at tage fejl af med nationalparkens logo og farver malet stort henover siderne.

Kanoerne kan benyttes til en hyggelig rundtur ud på fjorden med familien.

Konceptet er først til mølle. Det vil sige, at kanoerne ikke kan bookes.

10. Besøgsgårde og klappedyr

I Fjordlandet kan I tage hele familien med på landet og klappe dyr!

Besøg Bl.a. Nordgaarden, Hegnsholt, Sagnlandet Lejre og Café Dejlighed. Her kan man bl.a. kæle en sød kanin, kramme et får og klappe de små miniature heste og geder.

Besøg Snoremark og bierne og pres jeres egen honning

Snoremark Mjødbryggeri i Roskilde er der hele sommeren aktivitet for hele familien fra maj til slut august, hvor bierne er aktive. Besøg bigården, hør om de dovne droner, høstbierne, vogterbierne og den super produktive bidronning.

Herefter får jeres egen fyldte honningtavle, hvor i skal presse honningen ud og fylde på glas. Dagen slutter i orangeriet, hvor I bager pandekager til jeres honning.

11. Lej jeres cykler i Fjordlandet

Cykeloplevelser er der nok af i Roskilde, Lejre og Frederikssund. Hvis du vil leje en cykel er her nogle muligheder:

– Fjordlandet Outdoor

Lej en cykel eller Mountain bike hos Fjordlandet Outdoor / MTB tours og tag på oplevelse i hele Fjordlandet.

Kontakt:
kontakt@fjordlandet-outdoor.dk
Tlf.: 29370852 / 5162 3272
Læs mere om Fjordlandet Outdoor

Bycykler – Donkey Republic

Cyklerne lejes ved at downloade app’en ”Donkey Republic”. Du betaler via dit betalingskort og prisen afhænger af, hvor længe du har cyklen. Låses op med appen. I løbet af udlejningen kan du åbne/låse din cykel så meget, som du ønsker.

Priser finder du her i denne pdf 

Roskilde Cykelcenter

Roskilde Cykelcenter tilbyder udlejning af cykler til voksne med 7 gear og fodbremse, komplet med lys for og bag. Du kan også leje en elcykel.

Kontakt:
Tlf.: 46350828
Læs mere om Roskilde Cykelcenter 

Flere udendørs oplevelser i Fjordlandet:

20. maj

Kursus: Lær at sejle et vikingeskib 2023

Et dagskursus i sejlads giver nye oplevelser for både den uerfarne sejler og den, der søger nye udfordringer og vinkler på sin sejlererfaring. Hele kurset er baseret på praktiske øvelser på Roskilde Fjord, og inden afgang fra museumshavnen vil du få en kort sikkerhedsinstruks og udleveret en redningsvest. Vi medbringer frokostmadpakke og vand, og frokosten spises ombord. Læs mere om pris, dato og køb billetter her:
3. jun

Kursus: Lær at sejle et vikingeskib 2023

Et dagskursus i sejlads giver nye oplevelser for både den uerfarne sejler og den, der søger nye udfordringer og vinkler på sin sejlererfaring. Hele kurset er baseret på praktiske øvelser på Roskilde Fjord, og inden afgang fra museumshavnen vil du få en kort sikkerhedsinstruks og udleveret en redningsvest. Vi medbringer frokostmadpakke og vand, og frokosten spises ombord. Læs mere om pris, dato og køb billetter her:
10. jun

Kursus: Lær at sejle et vikingeskib 2023

Et dagskursus i sejlads giver nye oplevelser for både den uerfarne sejler og den, der søger nye udfordringer og vinkler på sin sejlererfaring. Hele kurset er baseret på praktiske øvelser på Roskilde Fjord, og inden afgang fra museumshavnen vil du få en kort sikkerhedsinstruks og udleveret en redningsvest. Vi medbringer frokostmadpakke og vand, og frokosten spises ombord. Læs mere om pris, dato og køb billetter her:
1. aug - 30. sep

Daglige sejlture på Vikingeskibs-museet

Hver dag hele sommeren frem til 30. september - kan du få en helt særlig sejladsoplevelse på Roskilde Fjord, da du som deltager er en del af skibets besætning og derfor skal tage aktiv del ombord ved at ro. Turene varer ca. 50 minutter inkl. udlevering af redningsvest og introduktion. Se aktuelle Sejladstider for den kommende uge
27. maj

Kursus: Lær at sejle et vikingeskib 2023

Et dagskursus i sejlads giver nye oplevelser for både den uerfarne sejler og den, der søger nye udfordringer og vinkler på sin sejlererfaring. Hele kurset er baseret på praktiske øvelser på Roskilde Fjord, og inden afgang fra museumshavnen vil du få en kort sikkerhedsinstruks og udleveret en redningsvest. Vi medbringer frokostmadpakke og vand, og frokosten spises ombord. Læs mere om pris, dato og køb billetter her:
17. jun

Kursus: Lær at sejle et vikingeskib 2023

Et dagskursus i sejlads giver nye oplevelser for både den uerfarne sejler og den, der søger nye udfordringer og vinkler på sin sejlererfaring. Hele kurset er baseret på praktiske øvelser på Roskilde Fjord, og inden afgang fra museumshavnen vil du få en kort sikkerhedsinstruks og udleveret en redningsvest. Vi medbringer frokostmadpakke og vand, og frokosten spises ombord. Læs mere om pris, dato og køb billetter her:

Overnatningssteder i Fjordlandet:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×