Sommerferie i Fjordlandet!

Fjordlandets guide for børn i sommerferien – en ferie fyldt med oplevelser for børn og  deres familier!

Vi har samlet en liste over sjove, unikke og aktive oplevelser i sommermånederne, så besøg Lejre, Roskilde og Frederikssund og få en mindeværdig ferie med familien:

Udvalgte oplevelser til sommeren i Fjordlandet:

Gratis hop-on hop-off bus

Fjordlandet Sightseeing

Drag med ud og kør gratis med Fjordlandets Sightseeing bus hele sommeren på 2 unikke busruter: “ØL, ROCK & VIKINGER” og “KUNST, FJORDLIV & EVENTYR”.

Kajakuge i Kulhuse Havn

kajakuge-kulhuse-havn

Har du lyst til at prøve at sejle i en havkajak ved Kulhuse Havn? Så har du muligheden hver dag i uge 30! – Turene udbydes 3 gange dagligt fra mandag d. 25 juli – fredag 29. juli.

Snup en dukkert i Fjordlandet

Hvor skal vi bade? Se listen vi har samlet over gode bademuligheder i Roskilde, Lejre og Frederikssund.

Cykelferie i Fjordlandet

cykel i fjordlandet

Cykeloplevelser er der nok af i Roskilde, Lejre og Frederikssund. Naturen byder på både familievenlige og mere avancerede cykelruter!

Flødeis som i gamle dage

Hansens is mejeri

Tag familien under armen og besøg det fine ismejeri og nyd de økologiske ispinde, vafler, Laktosefri flødeis, sorbet og den klassiske iscreme. Der afholdes rundvisninger og børnevenlige arrangementer over sommeren

Hop på NATUR-ekspressen

Hop ombord på den rullende Naturekspres og oplev bøgeskov, anemoner og Hornsherreds skønne natur. Hornsherreds NATURekspres er en traktortrukket vogn med plads til 26 personer og to kørestole. NATURekspressen kører fra 1. april-31. oktober. I kan fx køre med på sommertur til Selsø Slot, hver onsdag i skolernes sommerferie, eller hoppe ombord og køre med til Egholm Slot!

Flere oplevelser for familien i Fjordlandet:

15. maj - 11. sep

Toget fløjter afgang! Hedeland Veteranbane kører hver søndag!

Hedelands Veteranbane fører jer tilbage i tiden. Hver søndag hele sommeren kører Veteranbanen og der er afgang fra kl. 10.30 og hvert halve time indtil kl. 15.30. Børn i alle aldre kan være med - så tag picnickurven med, stå af og nyd legeplads og naturen i Hedeland.
13. jun - 14. aug

Twisted Tunnel

Twisted Tunnel Tour er et interaktivt kunstværk, skabt af kunstnerne Tea Bendix og Mathias Madsen Munch og elever fra Østervangsskolen i en tunnel under Østre Ringvej. Oplev et inddragende kunstværk med lyd, musik og bevægelse, inspireret af det kendte spil Twister og af intensiteten forbundet med Tour de France.
17. jun - 22. jul

Årets Vikingespil – “Skjoldunge”

Skjoldunge som er 2022s forestilling, byder på eventyr i særklasse, helte i kamp, kujoner i skjul og kvinder, du ikke må danse med. Køb billetter her:
20. jun - 30. jul

Cikel-sommer i Lützhøfts Købmandsgaard

Besøg den gamle købmandsgaard i juni og juli og bliv klogere på Roskildes cykelhistorie i købmandsgårdens nye miniudstilling, om væltepeters indtog i Roskildes gader. Du og familien kan komme i lære som cikelbud, spise en is og drikke en gul sodavand i den hyggelige gård.
21. jun - 30. sep

Daglige sommersejlture på Roskilde Fjord

Hver dag hele sommeren frem til 30. september - kan du få en helt særlig sejladsoplevelse på Roskilde Fjord, da du som deltager er en del af skibets besætning og derfor skal tage aktiv del ombord ved at ro. Turene varer ca. 50 minutter inkl. udlevering af redningsvest og introduktion. Se aktuelle Sejladstider for den kommende uge
25. jun - 31. aug

Vikingeskibsmuseet: Familie-rundvisninger

I sommersæsonen er der udendørsrundvisninger på museumsøen på Vikingeskibsmuseet og de dygtige formidlere fortæller om de rekonstruerede skibe og der er aktiv deltagelse for både store og små, når der drages på krigstogt på rundvisningerne. De særlige familierundvisninger er tilrettelagt, så alle i familien kan være med. Alle dage kl. 12.30-13.15 og igen fra kl. 14.00-14.45
29. jun - 3. aug

Roskilde Kloster sommerrundvisninger

Kom med på sommerrundvisning på Roskilde Kloster udvalgte onsdage i sommerferien. Hold øje med datoer for sommeren 2022 her
5. jul - 27. jul

Mød dyrene i Fjorden

Tirsdage og onsdage i sommerferien kan i bøde jeres eget fiskegarn eller udforske historien om ålen: verdens mest gådefulde fisk! I kan gå på opdagelse akvarier, hvor fjordens smådyr kribler og krabler. Hop selv i fjorden med net og spand og så skal rejefangsten med tilbage på museet, hvor I kan tilberede den over bål

Overnatningssteder i Fjordlandet:

Sommerferie – også for de voksne:

8. jun - 28. jul

Kajak ro-med solnedgangstur – Frederikssund

Kom med udvalgte onsdage eller torsdage fra 8. juni til 17. august på en skøn ro-med kajaktur i Frederikssund for let øvede! Enten går turen til den nyopførte Kronprinsesses Marys bro eller mod nord til den nye havn og kronprins Frederiks bro.
9. jun - 28. jul

Paddleboard intro kursus – Frederikssund

På torsdage fra 9. juni – 18. august kan du i trygge rammer med uddannet SUP instruktør komme godt fra start med Stand Up Paddling. Du vil blive undervist i hvordan udstyret bruges korrekt, hvordan du kommer sikkert ud og hjem igen, balance og vende teknikker. Kurset tager 2 timer
12. jun - 14. aug

Yoga ved fjorden

På søndage fra 12 juni – 14. august kan du deltage i Yoga med instruktør Astrid fra Mind the Moment og fra første parket til Roskilde fjord. Hatha yoga timen består af yogastillinger (asanas), åndedrætsøvelser (pranamaya) og meditation (dhyana). Fokus er på “alignment” - form før dybde i strækkene - og med vejrtrækning som den vigtigste følgesvend.
17. jun - 26. aug

Solnedgangsture i kajak med instruktør

Kom med udvalgte tirsdage, onsdage og fredage juni, juli og august, når Outdoor Adventures ror ud på Roskilde Fjord fra Vigen strandpark ved solnedgangstid. Enten går turen mod nord i retning af Ellore eller vest i Kattinge Vig. Imens er der rig lejlighed til at få opfrisket eller øvet kajakteknik eller bare nyde turen, roen, duftene og lydene.
25. jun - 2. jul

Tour de Vin i Bunkeren

Nyd et glas natur-cykelvin og et stykke pizza i det underjordiske Roskilde! Hos Bunkerafvin, kan du fejre Tour De France's Grand Départ med spændende naturvin og mundvandsdrivende pizza. Besøg bunkeren alle dage fra den 25. juni til og med den 2. juli.
26. jun

Kildemarked på Tadre mølle

Kom og vær med når der er kildemarked på den smukke møllergård i Elverdamsdalen.
Mød stadeholdere, håndværkere og kunstnere der præsenterer deres brede udvalg af originale og håndlavede varer. Der vil også være underholdning i form af musik, gøgl og konkurrencer. Der er også mulighed for at købe mad, sødt og drikke!
26. jun

Offentlig omvisning Selsø Slot

Kom med rundt på Herregårdsmuseet og få historierne om det liv der har udspillet sig særligt i 17 og 1800 tallet. Og hør om bygningen og de fantastiske barokke bemalinger og empire-rummenes tapeter. Læs mere og køb billetter:
26. jun - 25. sep

Rundvisning på Svanholm

Rundvisninger på Svanholm hver søndag kl. 11.00 til og med september. Hør fortællingen om Svanholm storkollektiv og deres økologiske landbrug og kom hele godset rundt. Rundvisningen tager ca. halvanden time. Pris 100 kr. pr. deltager. Tilmelding ikke nødvendig.
1. jul

Mjød og urter Snoremark og Roskilde Oplevelseshavn

Roskilde Oplevelseshavn får besøg af Snoremark, der tilbyder smagsprøver og salg af mjød, som de producerer efter gamle opskrifter. Mjøddet indeholder bl.a. urter, som vokser i Kællingehaven lige efter havnen, og en af vores formidlere står klar til at vise jer urterne derude.
2. jul

Tour De France-brunch

Book et af Florentz' 5 vinduesborde (min. 4 pers.) & følg Tour karavanen & cykelløbet når de køre forbi os på Algade i tidsrummet kl. 10.00-12.30. Find brunch menu og køb billet her;
3. jul

Kajaktur Ringøen Rundt, Kattinge Vig

Kom med på guidet kajaktur i Roskilde Fjord med Amfibius. Turen går rundt om Ringøen og Kattinge Vig. Kaffe og sandwich er inkluderet i billetten. Læs mere og køb billetter:
3. jul - 31. jul

SUP Yoga – på paddleboard ved Vigen

På søndage fra 3 juli – 14. august kan du træne styrke, smidighed og balance på Roskilde Fjord. SUP-yoga sessionerne varer 1.5 time og består af en kort intro til brættet på land og derefter 75 minutter yoga med fokus på styrke, smidighed og balance på vandet og en ”flydende” afspænding til sidst! Erfaring med SUP eller yoga er ikke nødvendig.
3. jul - 31. jul

Historiske sommervandringer ved Lejre Museum

Gå med på historiske sommervandringer ved Lejre Museum - På vandringerne kan I kombinere glæden ved naturen og eventuelt interesse for historie, hvor landskabet med de mange historiske spor omkring Lejre Museum danner rammen om de historiske sommervandringer. Vandringerne ligger udvalgte torsdage og søndage i juni, juli og august. Alle ture starter på parkeringspladsen foran Lejre Museum.
3. jul - 31. jul

3-timers kajakintro kursus ved Marbæk Strand

På udvalgte søndage, mandage, onsdage og fredage fra 8. juni – 11. september kan du komme med på begynderkursus i kajak fra Marbæk strandpark. Begynderkurset tager 3 timer og du vil lære alt hvad du har behov for, for at komme sikkert ud på fjorden!
5. jul

Byparkskoncert i Roskilde

Kom til Roskilde og oplev de hyggelige gratiskoncerter under åben himmel i Byparken, hver tirsdag i juli. Første koncert er d. 5. juli med Katinka Band og Alberte Winding. Arrangementet starter kl. 19.30
5. jul - 13. aug

Fjordlandet Sightseeing bus: KUNST, FJORDLIV & EVENTYR-ruten

Tag toget, parker din bil eller overnat i Fjordlandet… og spring på busruten "KUNST, FJORDLIV & EVENTYR". I skal ikke bestille plads/booke billet til bussen. Bare mød op og hop på! Uddybende info om stoppesteder og tider for de 2 ruter findes her:
6. jul

Solnedgangstur i kajak på Lejre Vig

Kom med på en smuk Solnedgangstur i stabile toer-kajakker på Lejre vig med Amfibius. Turen varer ca 3 timer og i vil selfølgelig få introduktion til at ro kajakkerne. Drink nydes i solnedgangen. læs mere og køb billetter:
kør med bussen sightseeing
6. jul - 14. aug

Fjordlandet Sightseeing bus: ØL, ROCK & VIKINGER-ruten

Tag toget, parker din bil eller overnat i Fjordlandet… og spring på busruten "ØL, ROCK & VIKINGER". I skal ikke bestille plads/booke billet til bussen. Bare mød op og hop på! Uddybende info om stoppesteder og tider for de 2 ruter findes her:
8. jul

Naturdag ved Tadre Mølle

Hele familien er inviteret, når Tadre Mølle holder naturdag i den smukke Elverdamsdal. Den kyndige naturvejleder vil udstyre jer med grej til at gå på opdagelse i naturens blomstrende, summende og pippende liv omkring den gamle vandmølle. Klokken 12.00-16.00
12. jul - 12. jul

Byparkskoncert i Roskilde

Kom til Roskilde og oplev de hyggelige gratiskoncerter under åben himmel i Byparken, hver tirsdag i juli. Anden koncert er d. 12. juli med PATINA, Blæst og RoseeLu. Arrangementet starter kl. 19.30
13. jul

Fuldmåne tur i kajak fra Vigen Strandpark

Ro med på en smuk fuldmåne kajaktur i Fjordlandet (For let øvede). Vi ror ud på Roskilde Fjord og oplever fjorden i fuldmånens skær og ser byen fra mørket. Imens er der rig lejlighed til at få opfrisket eller øvet kajakteknik eller bare nyde turen, roen, duftene og lydene.
19. jul

Byparkskoncert i Roskilde

Kom til Roskilde og oplev de hyggelige gratiskoncerter under åben himmel i Byparken, hver tirsdag i juli. Tredje koncert er d. 19. juli med Lis Sørensen og Pil. Arrangementet starter kl. 19.30
25. jul - 29. jul

Kajak-uge på Kulhuse Havn

Har du lyst til at prøve at sejle i en havkajak ved Kulhuse ? Så har du muligheden hver dag i uge 30! Fra mandag - fredag kan du booke billetter til en times kajakoplevelse med instruktør, kl. 10.00, kl. 11.15, eller kl. 12.30. Læs mere og køb billetter her:
26. jul

Byparkskoncert i Roskilde

Kom til Roskilde og oplev de hyggelige gratiskoncerter under åben himmel i Byparken, hver tirsdag i juli. Sidste koncert denne sommer er d. 26. juli med Allan Olsen, Morgan Helltown & The Lost Cause. Arrangementet starter kl. 19.30
1. aug - 31. aug

Paddleboard intro kursus – Roskilde

På udvalgte søndage, mandage og onsdage over sommeren kan du i trygge rammer med uddannet SUP instruktør komme godt fra start med Stand Up Paddling. Du vil blive undervist i hvordan udstyret bruges korrekt, hvordan du kommer sikkert ud og hjem igen, balance og vende teknikker. Kurset tager 2 timer
1. aug - 11. sep

3-timers kajakintro kursus ved Vigen strand

Udvalgte søndage, mandage, onsdage og fredage over sommeren, kan du deltage i kurset som er for begyndere - basis introduktion til havkajak. Formålet er at give de bedste forudsætninger, så du kan komme ud i en havkajak. Du vil blive undervist i korrekt brug af udstyr, hvordan du kommer sikkert ud og hjem igen, vende og balancerings teknikker. Undervejs på de 3 timer kan du øve dig og få tips og tricks.
2. aug - 26. aug

Ro-med tur i kajak fra Vigen

Udvalgte tirsdage og fredage hele sommeren kan du som let øvet i kajak ro med på skønne kajakture i Roskilde Fjord. Enten går turen mod nord og i retning af Ellore eller vest ind i Kattinge Vig. Imens er der rig lejlighed til at få opfrisket eller øvet kajakteknik eller bare nyde turen, roen, duftene og lydene.
3. aug

Solnedgangstur i kajak på Lejre Vig

Kom med på en smuk Solnedgangstur i stabile toer-kajakker på Lejre vig med Amfibius. Turen varer ca 3 timer og i vil selfølgelig få introduktion til at ro kajakkerne. Drink nydes i solnedgangen. læs mere og køb billetter:
3. aug - 17. aug

Kajak ro-med solnedgangstur – Frederikssund

Kom med udvalgte onsdage eller torsdage fra 8. juni til 17. august på en skøn ro-med kajaktur i Frederikssund for let øvede! Enten går turen til den nyopførte Kronprinsesses Marys bro eller mod nord til den nye havn og kronprins Frederiks bro.
4. aug - 28. aug

Historiske sommervandringer ved Lejre Museum

Gå med på historiske sommervandringer ved Lejre Museum - På vandringerne kan I kombinere glæden ved naturen og eventuelt interesse for historie, hvor landskabet med de mange historiske spor omkring Lejre Museum danner rammen om de historiske sommervandringer. Vandringerne ligger udvalgte torsdage og søndage i juni, juli og august. Alle ture starter på parkeringspladsen foran Lejre Museum.
4. aug - 18. aug

Paddleboard intro kursus – Frederikssund

På torsdage fra 9. juni – 18. august kan du i trygge rammer med uddannet SUP instruktør komme godt fra start med Stand Up Paddling. Du vil blive undervist i hvordan udstyret bruges korrekt, hvordan du kommer sikkert ud og hjem igen, balance og vende teknikker. Kurset tager 2 timer
5. aug - 13. aug

Opera Hedeland

Opera Hedeland er Danmarks største permanente udendørsscene og danner hvert år ramme om store operaoplevelser. I år præsenteres "AIDA" og tilbyder d. 5. 12. og 13. august 2022.
6. aug

Jazzet sommerfest på Frederikssund Museum

Mad, mode, musik – dans & drinks. Tag med til sommerfest i museumshaven, når 1940erne udforskes! Aftenen igennem vil der være live musik og blive spillet op til dans i tidens lystige toner. Kom gerne i dit flotteste 40’er inspirerede outfit.
7. aug - 14. aug

SUP Yoga – på paddleboard ved Vigen

På søndage fra 3 juli – 14. august kan du træne styrke, smidighed og balance på Roskilde Fjord. SUP-yoga sessionerne varer 1.5 time og består af en kort intro til brættet på land og derefter 75 minutter yoga med fokus på styrke, smidighed og balance på vandet og en ”flydende” afspænding til sidst! Erfaring med SUP eller yoga er ikke nødvendig.
11. aug

Fuldmåne tur i kajak fra Vigen Strandpark

Ro med på en smuk fuldmåne kajaktur i Fjordlandet (For let øvede). Vi ror ud på Roskilde Fjord og oplever fjorden i fuldmånens skær og ser byen fra mørket. Imens er der rig lejlighed til at få opfrisket eller øvet kajakteknik eller bare nyde turen, roen, duftene og lydene.
13. aug

Come2Live – Ledreborg slotskoncert

Oplev Mads Langer, Jacob Dinesen, Barbara Moleko og Folkeklubben på smukke Ledreborg Slot til Come2Live Slotskoncert
14. aug

Kajaktur Ringøen Rundt, Kattinge Vig

Kom med på guidet kajaktur i Roskilde Fjord med Amfibius. Turen går rundt om Ringøen og Kattinge Vig. Kaffe og sandwich er inkluderet i billetten. Læs mere og køb billetter:
14. aug

Mølle Maries fødselsdag

På Tadre Mølle fejres traditionen tro Mølle-Maries fødselsdag. Mølle-Marie, der drev den smukke vandmølle i et halvt århundrede ville i år have haft 120 års fødselsdag. Så kom til en festlig sommerdag med musik og dejlig stemning i de naturskønne omgivelser ved Tadre Mølle.
17. aug

Solnedgangstur i kajak på Lejre Vig

Kom med på en smuk Solnedgangstur i stabile toer-kajakker på Lejre vig med Amfibius. Turen varer ca 3 timer og i vil selfølgelig få introduktion til at ro kajakkerne. Drink nydes i solnedgangen. læs mere og køb billetter:
4. sep

Kajaktur Ringøen Rundt, Kattinge Vig

Kom med på guidet kajaktur i Roskilde Fjord med Amfibius. Turen går rundt om Ringøen og Kattinge Vig. Kaffe og sandwich er inkluderet i billetten. Læs mere og køb billetter:
10. sep

Smag på naturen – sanketur

Frederikssund Museum og Vild Mad-formidlere inviterer på sanketur i skov og have: Lær hvordan du kan nyde godt af naturens grønne ressourcer. Vi tilbereder smagsprøver med det vi har sanket. Køb billet:
14. sep - 14. sep

Golden Days på Roskilde Kloster

Roskilde Kloster er det første af de nye adelige jomfruklostre i Danmark. På denne rundvisning "Handlekraft og godgørenhed", som er en del af Golden Days med temaet ”Queens”, hører I om klosterets grundlæggere; de to handlekraftige adelskvinder, Margrete Ulfeldt og Berte Skeel. Som afslutning bydes på et godt glas vin i den imponerende riddersal.​

Vil du læse mere?

Inspirerende artikler:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×