Aktiv sommer-ferie i naturen

Fjordlandet byder på masser af aktive oplevelser til sommerferien. I denne guide finder I inspiration til aktive udendørs oplevelser omkring Lejre, Roskilde og Frederikssund

Kajakture på Roskilde Fjord:

Kajakture på Roskilde Fjord:

Guidede aften-kajakture fra Roskilde Havn

Med Fjordlandet Outdoor

Mandage i juni og august

Nationalpark Kayaking er en kajaktur på 2 timer (kl. 19.- 21) fra Roskilde havn og ud på Roskilde Fjord, som er en stor del af Nationalpark Skjoldungernes Land. På kurset får i velkomst, minikursus i kajakroning og guidet tur med indlagt pause.

Læs mere og book jeres kajaktur

Nationalpark Kayaking er et kursus og en kajaktur på 2 timer (kl. 19.- 21) på Roskilde Fjord fra Roskilde havn

Læs mere og book jeres kajaktur

Solnedgangs-ture i kajak fra Vigen

Med Outdoor Adventures

Tirsdag, onsdag, fredag i juli – august

Kom med Outdoor Adventures ud i kajak på Roskilde Fjord fra Vigen Strandpark ved solnedgangstid. Enten går turen mod nord i retning af Ellore eller mod vest i Kattinge Vig.

Læs mere og book jeres kajaktur her

Kom med Outdoor Adventures ud på Roskilde Fjord fra Vigen strandpark ved solnedgangstid enten i retning af Ellore eller vest i Kattinge Vig.

Læs mere og book jeres kajaktur 

Se flere oplevelser i kajak på Roskilde Fjord:

2. Fly-High Til-Tops på Ledreborg

Hos Fly-High Til-Tops på Ledreborg kan I prøve kræfter med en 400 meter lang svævebane (Big B), 1 svævebanerunde med 12 svæveture (Little John),  og 1 forhindringsbane (Mama Mia) med forhindringer i op til 11 meters højde! Alle i nogenlunde god fysisk form, fra 8 år og op kan være med!

Læs mere, book tid og kursus til et par timer i trækronerne her

Fly-High
Til-Tops
i Ledreborg

Fly-High Til-Tops på Ledreborg i Lejre har sommer- aktiviteter i træerne for hele familien!

Åbent maj/juni: lørdage og juli: tirsdage – lørdage

Hos Fly-High Til-Tops på Ledreborg kan I prøve kræfter med en 400 meter lang svævebane (Big B), 1 svævebanerunde med 12 svæveture (Little John),  og 1 forhindringsbane (Mama Mia) med forhindringer i op til 11 meters højde!

Alle i nogenlunde god fysisk form, fra 8 år og op kan være med!

Sjove aktiviteter på Fjorden:

Aktiviteter
på Fjorden:

Kitesurfing med Kitekollektivet

Mærk adrenalinen, den friske luft, det friske vand og sammenholdet når I prøver kræfter med Kitesurfing i Fjordlandet ved Landerslev og Dalhuse!

Uanset om du aldrig har prøvet kæfter med det før, er letøvet eller prof kan du være med!

Book kursus alt efter dit niveau her

SUP med Outdoor Adventures

Få meter ned til Roskilde Fjord ved Roskilde Camping holder Outdoor Adventures til. Her kan i hoppe i våddragter og få kursus i Paddleboard og komme ud på fjorden med instruktør. Fjorden er som ofte blikstille, vandstanden er lav og perfekt til den slags aktiviteter!

Outdoor Adventures udlejer paddleboards, kajak og afholder SUP-kurser

Læs mere her

SUP med Outdoor Adventures

Få meter ned til Roskilde Fjord ved Roskilde Camping holder Outdoor Adventures til. Her kan i hoppe i våddragter og få kursus i Paddleboard og komme ud på fjorden med instruktør. Fjorden er som ofte blikstille, vandstanden er lav og perfekt til den slags aktiviteter! Outdoor Adventures udlejer paddleboards, kajak og afholder SUP-kurser.

Læs mere og book her

Sejlads på Vikingeskibs-museet

Hver dag hele sommeren kan I få en særlig oplevelse på Roskilde Fjord, når de nordiske klinkbyggede træbåde stævner ud med jer selv, som aktivt deltager i at ro og sætte sejl. De nordiske klinkbådstraditioner er optaget på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv.

Billetter kan købes online til udvalgte sejlture her

Flydende Bivuak på Fjorden

I Møllekrogen i den nordlige del af Nationalpark Skjoldungernes Land ligger en bivuak, som kajakroere og andre, der færdes på fjorden, kan bruge som overnatningsmulighed på Roskilde Fjord. Man trækker i et håndtag og derved slås en bivuak op ude på vandet. Overnatning på den flydende lejrplads sker på eget ansvar.

Læs mere og book den her

Deltag i Familiekursus: “Friluftsliv for begyndere”

Kom på
familiekursus:
‚Friluftsliv for begyndere‘

Hvis du og din familie er nybegyndere ud i outdoor-livet og mangler tips til telt, bål og madlavning; er dette kursus lige noget for jer!

Hvornår: Fredag d. 23. – lørdag d. 24. juni 

Hvis du og din familie er nybegyndere i outdoor-livet og mangler nogle tips til telt, bål og madlavning; er dette kursus lige noget for jer!

Hvornår: 23. – 24. juni 2023

Friluftslivs-turen er med dygtige og erfarne guider fra Fjordlandet Outdoor, som i løbet af kursus-weekenden lærer jer om overnatning i det fri, shelter-, telt-, og hængekøje typer, opstart af bål, mad over bål, guide til soveposer, liggeunderlag, knob, pakning af rygsæk, grej og påklædning…

Der vil være måltider og aftenbåls-hygge på turen. Alle får udleveret en notesbog, som vi kalder Grønspættebogen

Pris for turen inkl. mad: 650kr. pr. person.

Friluftslivs-turen er med dygtige og erfarne guider fra Fjordlandet Outdoor, som i løbet af kursusweekenden lærer jer om overnatning i det fri, shelter- og telt typer og hængekøjer, opstart af bål, mad over bål, guide til soveposer og liggeunderlag, knob, pakning af rygsæk, grej og påklædning…

Der vil være måltider og aftenbåls-hygge på turen. Alle får udleveret en notesbog, som vi kalder Grønspættebogen!

Pris for turen inkl. mad: 650kr. pr. person.

Lån en gratis Nationalpark Kano

I Nationalpark Skjoldungernes land findes en særlig natur og fine muligheder for oplevelser i det fri – blandt andet i en nationalpark-kano.

Lån en gratis
Nationalpark
Kano

I Nationalpark Skjoldungernes land er der fine muligheder for oplevelser i det fri – blandt andet i en gratis tur i en nationalpark-kano…

Kanoerne kan benyttes til en hyggelig rundtur ud på fjorden med familien! Kanoerne er gratis at låne, og låses op med en simpel sms. Der er redningsveste til rådighed.

I Gershøj Havn ligger kanoerne på arealet ved p-pladsen ned til den lille strand. Ved Møllekrogen lægger Selsø-Møllekrogen Bådelaug jollestativ til og kanoerne står lige ved p-pladsen.

Konceptet er først til mølle og kan altså ikke bookes.

Besøgsgårde og klappedyr

Klappedyr &
Besøgsgårde

I Fjordlandet kan I tage hele familien med på landet og klappe dyr!

Besøg Bl.a. Nordgaarden, Hegnsholt, Sagnlandet Lejre og Café Dejlighed.

Udover at kunne overnatte, købe lokalt, eller spise frokost på disse steder, kan børnene bl.a. kæle en sød kanin, kramme et får og klappe de små miniature heste og geder.

Snoremark

Besøg Snoremark, „Klap bierne“ og prøv at presse jeres egen honning!

Snoremark Mjødbryggeri i Roskilde er der fra maj til slut august sjove aktiviteter for hele familien, – her er bierne nemlig aktive, så I kan besøge bigården, høre om de dovne droner, høstbierne og den produktive bidronning.

Herefter får I jeres egen fyldte honningtavle, hvor I skal presse honningen ud og fylde på glas. Dagen slutter i orangeriet, hvor I bager pandekager til jeres honning.

Tag på tur med veterantoget i Hedeland

Tag ud på tur i
Hedelands
Veteranbane

Hedeland Veteranbane fører jer tilbage i tiden og ud det grønne!

Hver søndag hele sommerferien kører Veteranbanen med plads til også de helt mindste i familien! Der er afgang hver søndag 10.30 og 11.00, herefter hvert 45. minut indtil 15.30.

At køre med Veterantoget er en ideel tur til en sommeraktivitet med frokost i det grønne, for I kan stå af på stationerne ved fx Fem Ege og lege på naturlegepladsen i nærheden og spise jeres medbragte frokost. Derefter kan i tage toget hjem igen til „Hedehusgård“.

Fra Roskilde tager det kun 15. minutter i bil at nå til Hedeland Veteranbane.

Voksenbillet: 80 kr. t/r – Børn over 3 år: 40 kr. t/r –  Børn under 3 år er gratis. Cykler og barnevogne kan medtages gratis, såfremt der er plads i toget.

Yoga i Fjordlandet

Yoga
i Fjordlandet

Sct. Hans Have:

Kom til Yoga i Sct. Hans Have hver onsdag kl. 17.30-18.45 indtil september.

Kom med til yoga i Sct. Hans Have i Roskilde. Hvis det regner, rykker yogaen ind under halvtaget. Tag et tæppe med og evt. egen måtte (ellers kan du låne en).

Læs mere om Yoga i haven her

SUP Yoga på Roskilde Fjord:

Deltag i SUP Yoga med Outdoor Adventures og instruktør Astrid fra Mind the Moment.

SUP-yoga er yoga på et SUP-surfbræt hvor man bruger brættet som flydende yogamåtte. Man står, ligger og sidder på brættet – fokus er på balancen og vejrtrækningen.

Tag med ud i naturen på Sanketur

Tag med på
guidede
sanketure

Guider fra ’sanketure‘ byder på udflugter og workshops over sommeren

Om sommeren bugner naturen med lækkerier, og I Fjordlandet er det muligt at tage med erfarne guider på sanketure med fokus på alt, der kan spises i naturen. Du kan forvente at smage en masse nye ting, lære om spiselig, vild mad, få sanketips og blive bedre rustet til at bruge dine sankede goder hjemme i køkkenet.

Sanketure oplevelse i Fjordlandet

‚Sanketure‘ byder på udflugter og workshops over sommeren

Sanketure oplevelse i Fjordlandet

Om sommeren bugner naturen med lækkerier, og I Fjordlandet er det muligt at tage med erfarne guider på sanketure med fokus på alt, der kan spises i naturen. Du kan forvente at smage en masse nye ting, lære om spiselig, vild mad, få sanketips og blive bedre rustet til at bruge dine sankede goder hjemme i køkkenet.

Gå på Troldejagt i Fjordlandet

Gå på
Troldejagt

Gå på troldejagt og find Thomas Dambos unikke trolde. I Fjordlandet gemmer sig hele tre trolde – Runde Rie, Glade Anders og Måne Mor – alle troldenes moder!

Gå på troldejagt og find Thomas Dambos unikke trolde.

I Fjordlandet gemmer sig hele tre trolde – Runde Rie, Glade Anders og Måne Mor – alle troldenes moder!

I juni 2020 skød kunstneren Thomas Dambo den store troldefestival i gang, hvor han med sine imponerende kæmpetrolde har skabt et interaktivt univers, hvor du ledes fra post til post, ved hjælp af koordinater på kobberplader…

Troldene er gemt godt, så I skal lede grundigt, for at finde troldene.

Hop med på troldejagt og giv ungerne en eventyrlig oplevelse.

Find guiden her til de tre imponerende kæmpetrolde, som kunstneren Thomas Dambo har gemt på smukke spots i Fjordlandet

I juni 2020 skød kunstneren Thomas Dambo den store troldefestival i gang, hvor han med sine imponerende kæmpetrolde har skabt et interaktivt univers, hvor du ledes fra post til post, ved hjælp af koordinater på kobberplader…

Troldene er gemt godt, så I skal lede grundigt, for at finde troldene. Hop med på troldejagt og giv ungerne en eventyrlig oplevelse.

Find guiden her til de tre imponerende kæmpetrolde, som kunstneren Thomas Dambo har gemt på smukke spots i Fjordlandet

Snør vandreskoene og få frisk luft i kinderne!

Guide:
vandreture i Fjordlandet

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove, gå på opdagelse i herregårdslandskabet eller tag turen rundt langs fjorden.

I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes vandreture for familier, læseheste og vandhunde – og mere krævende ruter for seje vandrefugle.

Se vores guide til Fjordlandets mange vandreture

Ruter i guiden: Gundsømagle Sø, Skjoldungestierne, Fjordstien, Ejby Ådal, Heide Overdrev, Gudernes Stræde, Eskilsø, Pontoppidan-ruten

Guide:
12 vandreture i Fjordlandet

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove, gå på opdagelse i herregårdslandskabet eller tag turen rundt langs fjorden.

I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes vandreture for familier, læseheste og vandhunde – og mere krævende ruter for seje vandrefugle.

Se vores guide til Fjordlandets mange vandreture

Ruter i guiden: Gundsømagle Sø, Skjoldungestierne, Fjordstien, Ejby Ådal, Heide Overdrev, Gudernes Stræde, Eskilsø, Pontoppidan-ruten

Lej jeres cykler i Fjordlandet

Cykeloplevelser er der nok af i Roskilde, Lejre og Frederikssund. Hvis du vil leje en cykel er her nogle muligheder:

Lej cykler i
Fjordlandet

Bycykler – Donkey Republic

Cyklerne lejes ved at downloade app’en ”Donkey Republic”. Du betaler via dit betalingskort og prisen afhænger af, hvor længe du har cyklen. Låses op med appen. I løbet af udlejningen kan du åbne/låse din cykel så meget, som du ønsker.

Priser finder du her i denne pdf 

Roskilde Cykelcenter

Roskilde Cykelcenter tilbyder udlejning af cykler til voksne med 7 gear og fodbremse, komplet med lys for og bag. Du kan også leje en elcykel.

Kontakt:
Tlf.: 46350828
Læs mere om Roskilde Cykelcenter 

Overnatningssteder i Fjordlandet:

5. Børnevenlig vandre- og skovtur

Gåtur gennem Heide Overdrev

Lige syd for Lejre findes en naturperle, som indbyder til en klassisk skovtur for hele familien. I alt er ruten cirka 8 kilometer, og I kan tage barnevognen med.

Se vandretursfolderen Bidstrup Skovene for at få mere at vide om det, der kan opleves på turen rundt i skoven.

Avnsø – badesøen, der er en smeltet isklump fra sidste istid!

På turen gennem skoven passerer man et fredet overdrev og en hyggelig skovsø, hvor I kan holde hvil på bænken, mens børnene fanger smådyr ved søbredden. Avnsø, som skovsøen hedder, er en fin badesø og er resultatet af en smeltet isklump fra sidste istid.

Søen er klarvandet, der er badebro, vandkvaliteten er fin og der findes borde og bænke, hvor du kan spise din medbragte mad.

Erfahrungen

Hier sind andere Erlebnisse, die Sie in Fjordlandet genießen können …

Tadre Mühle

Die Tadre Mølle ist die letzte von insgesamt 13 Wassermühlen, die es früher im Elverdamstal gab.

Die Eiszeit-Route

Probieren Sie die Eiszeit-Route auf einer Tour durch die früheste Geschichte Dänemarks

Wikingerschiffs-museum

Erlebe echte Wikingerschiffe, sieh dabei zu, wie die Schiffe gebaut werden, oder steche auf einem richtigen Wikingerschiff in den Fjord.

#visitfjordlandet

Sehen Sie, was unsere Gäste erleben

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user visitfjordlandet.

Del dine oplevelser i Fjordlandet

#visitfjordlandet

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user visitfjordlandet.
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.

Testfamilie im Fjordland werden!

Wir suchen eine deutsche Familie, die im Fjordland Urlaub macht und Attraktionen und Erlebnisse testen möchte

Get these in your inbox.

92021
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×