Kom ud og oplev vinteren

Tag familien med ud i naturen i Fjordlandet

VisitFjordlandet guider her til steder, der er oplagte til vinterbadning, vandreture, kælketure og hyggelige ture ud i naturen i Nationalpark Skjoldungernes Land!

Kom ud og oplev vinteren

Tag familien med ud i naturen i Fjordlandet

Det’ for børn:

– Find inspiration til at tage ud i naturen på egen hånd og lav aktiviteter med familien:

Med børn på vandretur:
På jagt efter dyrespor

Med børn på vandretur:

Ta’ på jagt efter dyrespor

Tag på jagt efter dyrespor i fjordlandet
Tag på jagt efter dyrespor i fjordlandet

Vintervandretur med børnene kan være sjov hvis i skal kigge efter spor i jordbunden eller sneen i skoven eller parken.

Alting forandrer sig i naturen, når årstiden skifter. Tag en vinter-vandretur hvor I skal kigge efter spor og se hvor mange dyrespor I kan finde. Se pdf med dyrenes fodspor i linket

Guide til vintersjov:
Kælkebakker

Guide til vintersjov:

Kælkebakker i Fjordlandet

Når frosten kommer og sneen lægger sig som et hvidt lag på Fjordlandets bakker, er der rig mulighed for at få en skøn dag med kælken.

I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes kælkebakker for hele familien. Vi har samlet en lille guide over 6 familievenlige kælkebakker.

Top-10 aktiviteter i:
Nationalparkens natur

Top-10 aktiviteter i

Nationalparkens natur

Vinteren er over os, og National-park Skjoldungernes Land bugner med vinteraktiviteter for store og små og deres forældre.

Læs guiden til vinterlige natur-oplevelser for børn og voksne i Nationalparken. Med appen ‘Nationalpark Skjoldungelandet’ finder I bålpladser og faciliteter.

Snør vandreskoene og få frisk luft i kinderne!

Guide:
vandreture i Fjordlandet

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove, gå på opdagelse i herregårdslandskabet eller tag turen rundt langs fjorden.

I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes vandreture for familier, læseheste og vandhunde – og mere krævende ruter for seje vandrefugle.

Se vores guide til Fjordlandets mange vandreture

Ruter i guiden: Gundsømagle Sø, Skjoldungestierne, Fjordstien, Ejby Ådal, Heide Overdrev, Gudernes Stræde, Eskilsø, Pontoppidan-ruten

Guide:
12 vandreture i Fjordlandet

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove, gå på opdagelse i herregårdslandskabet eller tag turen rundt langs fjorden.

I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes vandreture for familier, læseheste og vandhunde – og mere krævende ruter for seje vandrefugle.

Se vores guide til Fjordlandets mange vandreture

Ruter i guiden: Gundsømagle Sø, Skjoldungestierne, Fjordstien, Ejby Ådal, Heide Overdrev, Gudernes Stræde, Eskilsø, Pontoppidan-ruten

Guide til Fjordlandet: Vandreture for alle

Ganske tæt på København, nærmere betegnet Fjordlandet, kan I opleve unik natur, masser af frisk luft og mærke historiens vingesus.

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove, gå på opdagelse i herregårdslandskabet eller tag turen rundt langs fjorden!

Tryk på linket og se en guide til 12 gode vandreture i Fjordlandet

… Eller læs med nedenfor hvor vi både guider til en unik tur til Gundsømagle Naturreservat med børnene og til den hyggelige app “Natureventyr”, som er udviklet af Nationalparken, Roskilde kommune og Lejre kommune. 

Genskab pagten med skoven:

Bliv vogter af Boserup Skov

Tag børnene med når Nationalpark Skjoldungernes Land inviterer til en magisk dag i skoven d. 19. og 20. februar kl. 11.00 – 14.00 med start ved Boserupgård Naturcenter.

Bliv vogter af Boserup Skov og find de største træer, der vogter over de andre træer og dyrelivet i skoven. Magiske væsener skal man også holde sig gode venner med, så de ikke laver narrestreger.

Der skal findes store træer og genstande efterladt af magiske væsener.

Når alt er fundet vil pagten mellem Boserup Skov og mennesket fortsætte. Som symbol på jeres nye pagt, kan i brændemærke jeres eget segl og riste runer på det, der viser, at I nu er vogtere af Boserup Skov.

Læs mere om arrangementet her

Kom ned i gear:

Gå Selsøruten og nyd roen i naturen

Start ved Selsø Kirke og gå den blot 4,3 km lange tur, der tager dig omkring Møllekrogen, Skrivernæbbet, Herregårdsmuseet Selsø Slot og retur til Selsø Kirke.

Som gæst er du på egen hånd. Museet, caféen og toilettet er lukket for sæsonen, men det er naturen ikke – den er smuk, storslået og lige til en tur alene, med en ven eller ungerne.

På den nordlige side af Linders Allé er der et krat, som er indrettet til leg og hulebyggeri. Og ved det overdækkede madpakkehus foran Selsø Slot er der en bålplads, hvor du kan grille din medbragte snobrødsdej, skumfiduser eller andet – husk blot brænde og hvad du ellers har brug for.

Gå på opdagelse i:

Gundsømagles Rørskov

– et fantastisk udflugtssted for hele familien!

Den 800 m. lange trampesti og den ca. 300 meter lange gangbro i Rørskoven er enestående i Danmark og giver en unik mulighed for at opleve rørskovens fugleliv på nært hold. Tilmed er den bygget så man oplever en fornemmelse af at ’blive væk’ i naturen!

gundsoemagle-soe-normann-lindgaard-sloth

Gundsømagle sø et et fuglereservat, som ejes og drives af Fugleværnsfonden.

Her kan i gå på opdagelse på den lange trampesti og den 300 meter lange og unikke gangbro, hvor der flere steder er opsat små bænke, hvis I vil gøre et hvil. Broen forbinder naturreservatets to fugletårne, hvorfra I kan kigge på naturen fra stedets to fugletårne. Oplev blandt andet skægmejser, fiskehejrer og rørhøge.

For cyklister; Cykelstien “Jyllingesløjfen” føre dig forbi Gundsømagle Sø og Fuglereservat.

Gå på opdagelse i:

Bidstrup Skovene

Bidstrup Skovene byder på et væld af naturoplevelser for hele familien. Her finder du et varieret landskab med bakker, tæt skov, vådområder og åbne overdrev, der betyder, at området har et rigt dyreliv og er perfekt til skovturen med familien.

Bidstrup skovene er en del af Skovhøjlandet, der er Sjællands næststørste skovområde. Er du tålmodig og heldig, kan du blandt andet se rådyr, ræv, musvåge, dådyr, krondyr, hasselmus, egern, skovmår, grævling og rød glente i Bidstrup Skovene.

Nyd de store søer på en smuk gåtur ad naturstier og gangbroer forbi Bøllesø eller forsæt ad stien til badesøen, Avnsø. Den smukt beliggende skovsø med det rene vand er meget børnevenlig med en lille strand og en badebro, og benyttes af mange lokale både i sommerperioden og om vinteren. Der er bålpladser, borde og bænke, hvor du kan spise den medbragte mad.

Et af overdrevene i området er Særløse Overdrev, som er et naturskønt og fredet område. Der er shelters i området, så du kan nyde at vågne op til den mest fantastiske udsigt. Dele af overdrevet har aldrig været opdyrket, og det rummer derfor mange spændende og sjældne planter.

Du kommer nemt til Bidstrupskovene med tog til Hvalsø station og derefter en kort gåtur. Eller kun ca. 60 minutters kørsel fra København.

Gå et eventyr med:

‘Natureventyr’-appen

Nationalpark Skjoldungerne har i samarbejde med Lejre og Roskilde Kommune udviklet en række eventyr, som kan opleves på egen hånd i naturen via appen ”Natureventyr”.

Natureventyr med Nationalparken
Gå et natureventyr i fjordlandet

I appen kan du se, hvor ruterne begynder, og i takt med at du går ruten, vil kapitlerne låse sig op.

I appen ”Tidslommen” er der netop udgivet et istids-eventyr, som du kan høre langs en rute i Bidstrup Skovene og er målrettet de 5-10 årige.

Oplev Sjællands første Nationalpark

– Fjordlandets er en del af Nationalpark Skjoldungernes Land, som dækker Roskilde, Lejre og Frederikssund.

nationalpark skjoldungernes land roskilde lejre og frederikssund

Guide:
Vinterbadning

Man kan vinterbade overalt langs Roskilde fjord og Isefjord samt i en del badesøer i Fjordlandet!

Vandretur på: Skjoldungestien

Sarah Green er rejseblogger (SarahintheGreen) og har i samarbejde med Fjordlandet gået på Skjoldungestien

Vandretur på skjoldungestierne i fjordlandet lejre (1)

Mere inspiration til vinterferien?

– Læs også:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×