Roskilde

I domkirkebyen Roskilde kan du opleve verdensarv, vikinger og rock

Danhostel Roskilde

Danhostel Roskilde

Skal du overnatte i Roskilde, er Danhostel Roskilde helt sikkert et besøg værd. Her får du billig overnatning i Roskildes smukke omgivelser.

Cafe Florentz

Florentz Cafe & Brasserie ligger i hjertet af Roskilde by og byder på cafeklassikere krydret med lækre aftenretter

Restaurant Vigen

Restaurant Vigen ligger smukt placeret lige ud til Roskilde Fjord og serverer gourmet mad frokost og aften

Comwell Hotel Roskilde

Comwell Roskilde ligger med en fantastisk udsigt over Roskilde Fjord og med den skønneste natur lige uden for hoveddøren.
Aske Jørgensen

Roskilde Camping

Roskilde Camping er en familiecampingplads, der ligger i naturskønne omgivelser direkte ned til badestrand med blåt flag ved Roskilde Fjord.

Book overnatning med kajak-oplevelse på Comwell (august)

Få en unik oplevelse med en luksus overnanting på Comwell Roskilde krydret med en skøn oplevelse i havkajak på Roskilde Fjord. Efter en dag på vandet kan du se frem til sauna og en 4-retters middag på Comwell Roskilde efterfuldt af overnatning og skøn morgenmad dagen efter.

Roskilde Kongrescenter

Roskilde Kongrescenter er byens mødested for kultur, idræt og erhverv. I kongrescenteret kan du opleve et væld af koncerter, stævner, messer, foredrag og shows. Se hvad der sker i Roskilde Kongrescenter her

Galleri Blå i Roskilde

I Galleri Blå i Roskilde har der gennem tiden været udstillinger af både begyndere, viderekomne og genier. Galleriet rummer også et antikvariat for psykologisk, filosofisk og spirituel litteratur.

Galleri Malmstrup

Velkommen til Galleri Malmstrup

Kunstsmedjen på Musicon

KunstSmedjen på Musicon i Roskilde er et kunstværksted, kunstneratelier, galleri, kunstskole og scene for musik og performance

Galleri Koé

Velkommen til Galleri Koé ved den kendte Roskilde-kunstner Henri Koé. Galleri Koé er stedet for abstrakt billedkunst.

Vævestuen Roskilde

På Vævestuen væves stof i naturmaterialer på en gammel dansk væv, som bliver syet til moderne beklædning.

Berit Sundberg

Det er i stilheden man finder sig selv – og det er præcis sådan jeg har det, når jeg maler. Så er der plads til, at de kreative tanker kan komme op til overfladen og ned på lærredet.

Atelier og galleri BAGHUSET

Atelier og galleri BAGHUSET er et arbejdende værksted og består af Sonja Nisgaard, Kirsten Fagerli, Søren Andersen og Kirsten Adrian.

Glasgalleriet

Velkommen til Glasputeriet ved Skak Snitker - med arbejdende værksted, udstilling og butik i det gamle gasværk på Roskilde Havn.

Kathe Rasmussen Kathekunst

I det farvede glas kan jeg udtrykke mig gennem smukke farver og spændende former. I vinduesglas arbejder jeg med det rene, naturlige udtryk.

Kunstnerværkstedet Roskilde

26 kunstnere har atelierplads og galleri i det arbejdende værksted. Der arbejdes med billedkunst, akvarel, Ikoner, keramik, skulpturer, glas, filt, papir, pileflet mv.

Særlige særudstillinger i Fjordlandet

Oplev og opdag Frederikssund, Roskilde og Lejre i maj måned. I denne guide får du masser af gode idéer til særudstillinger på Fjordlandets attraktioner.

Sct. Hans Have

Sct. Hans Haves café, gartneri og butik har åbent lørdag, søndag og helligdage kl. 12:00-17:00

Hesteofringen før og efter – heldagstur inkl frokost på Gershøj kro

Kom med på heldagstur fra Roskilde Museum til en mark ved Kirke Hyllinge , og hør fortællingen om, da en kunstnergruppe med Bjørn Nørgaard i spidsen under en skelsættende begivenhed ofrede en hest, dissekerede den og fyldte hestens indvolde på syltetøjsglas, og som siden har stået på kunstmuseer i København og Århus. Turen er inkl. frokost på Gershøj Kro samt kaffe og kage.

Fjordlandets bedste cykelruter

Få inspiration til Fjordlandets bedste og naturskønne cykelruter i lejre, Roskilde og Frederikssund. Få dem også direkte på Naviki

Billedkunstner Charlotte Hjelholt

Maleri, tekstiler og undervisning - i malerierne er naturen den gennemgående inspirationskilde.

Fuglenes ABC – ekskursion til Eskildsø

Følg med Ornitolog Bjarne Bo Jensen på en skøn formiddagstur til Eskildsø og oplev Fuglenes ABC.

Smag på nordens vin – og rundvisning

Denne rundvisning og smagning hos Snoremark har fokus på de to genskabte mjød fra bronzealderen og den arkæologiske viden om mjød og betydningen gennem historien. Der er selvfølgelig også smagsprøver på rundvisningen.

Kunst på Kulturstrøget – En alternativ gåtur i Roskilde bymidte

Gå en alternativ tur i Roskilde bymidte! Tag på opdagelse i Roskilde og bliv klogere på den del af Roskilde bymidte, som kaldes for "Kulturstrøget" - Artiklen introducerer et udvalg af de i alt 20 offentlige kunstudsmykninger på Kulturstrøget i Roskilde.

Romantik og stjernekig – Hedeland Veteranbane by Night

Natten mellem den 12. og 13. august vil Jorden bevæge sig igennem en sky af sand, grus og småsten og det betyder at mulighederne er store for at se disse små meteorer brænde op i atmosfæren som stjerneskud! Kom med på en spændende og romantisk oplevelsestur med Hedelands Veteranbane og Lars Occhionero, museumsinspektør og astrofysiker ved Kroppedal Museum, som vil guide og fortælle om stjernehimmelen.

Klap en bi og lav honning

Få en unik oplevelse med familien eller venner, og besøg bigården hos Snoremark. Få udleveret en fyldt honningtavle, og lån udstyr til selv at presse honning. I får også udleveret honningglas, så I kan hjembringe honninghøsten.

Opera Hedeland

Opera Hedeland er Danmarks største permanente udendørsscene og danner hvert år ramme om store operaoplevelser. I år præsenteres "RIGOLETTO" og tilbyder d. 6. 13. og 14. august 2021.
Kajaktur med guide i roskilde fjord Amfibius

Fjordtur med guide i kajak

Sct. Hans have og Amfibius giver jer nu muligheden for at komme med på Roskilde Fjord i stabile kajakker. Kajakkerne har plads til 2-3 voksne eller 2 voksne og 2 børn. Efter en kort instruktion i roning og sikkerhed begiver I jer ud på Roskilde Fjord i et tempo der tilpasses vejret og deltagerne

Vægtergang i Roskilde by

Onsdage og lørdage kan du følge gadevægteren - datidens nattepoliti - når han går sin runde i Roskildes historiske gader. Iført uniform og med en lanterne i hånden skruer vægteren tiden tilbage til før 1907. Vær klar kl. 20, hvor vægteren traditionen tro starter med sin sang på klokkeslettet. Køb billetter her:

Rundvisning og smagning hos Snoremark

Disse rundvisninger hos Snoremark har fokus på de to genskabte mjød fra bronzealderen og den arkæologiske viden om mjød og betydningen gennem historien. Der er selvfølgelig også smagsprøver på Snoremark på rundvisningen.

Omvisning: Hegnet er væltet! Roskilde Festival 50 år

Kom med på en omvisning i særudstillingen "Smattens Magi" på RAGNAROCK. De guidede ture gennem 50 års magiske øjeblikke giver fortællingen om en festival, der aldrig har stået stille, og som har sat spor i smatten foran Orange og hos tusindevis af mennesker. Køb billetter her:

Skab med festivalskrald på RAGNAROCK

Slip kreativiteten løs og giv det gamle skrald liv igen. Måske kan det laves om til legetøj? Et mobilcover? Hårpynt? I værkstedet på RAGNAROCK er der bunker af telte, campingstole og teltstænger indsamlet på campingområdet efter Roskilde Festival.

Familieomvisning i “Smattens Magi”

Kom til Roskilde i Juli og oplev børnevenlige familieomvisninger i RAGNAROCK's særudstilling om Roskilde Festival; "Smattens Magi". Omvisningen varer ca. 45. min. og starter kl. 11.00

Kajaktur for de morgenfriske

Tag med på denne kajaktur for de morgenfriske. Mini kursus i kajakroning og opvarmning på græsplænen med udsigt til den smukke fjord. Herefter afsted i kajak i solens morgenstråler. Der er morgenbrød og stempelkaffe inkl. i prisen! Find billetter her:
DGI Stjerneløb Hyggeturen

DGI Stjerneløbet i Roskilde – Hyggeruten for alle

Tag hyggeturen til årets Stjerneløb og støt en god sag, mens du cykler. Invitér familie og venner med på en 18 km hyggelig cykeltur ud på de små veje i og omkring Roskilde, hvor det handler om at hygge sig og samle penge ind til velgørenhed. Stjerneløbet i år fejrer, at Tour de France Grand Depart starter fra Roskilde om et år.
Stjerneløbet i Roskilde

DGI Stjerneløbet i Roskilde

Kom med til cykelfest og støt en god sag, mens du cykler. Til Stjerneløbet i år er det lagt op til gul cykelfest for at fejre, at der er et år til, at Tour de France Grand Depart starter i Roskilde. Så tag dine cykelvenner med til en dag på landevejen, hvor det handler om at køre sikkert og samle penge ind til velgørenhed.

Smag på nordens vin – og rundvisning

Denne rundvisning hos Snoremark har fokus på de to genskabte mjød fra bronzealderen og den arkæologiske viden om mjød og betydningen gennem historien. Der er selvfølgelig også smagsprøver på rundvisningen.

BørneTour Roskilde

Tour de France kommer til Roskilde næste sommer, men allerede lørdag den 3/7 kan børn og unge tage forskud på festlighederne, og få en smagsprøve på cykelsporten, når BørneTour Roskilde afvikles! Alle i alderen 7-15 år kan være med, uanset cykeltype og fart, og der er præmier til alle deltagere på dagen.

Klap en bi og lav honning

Få en unik oplevelse med familien eller venner, og besøg bigården hos Snoremark. Få udleveret en fyldt honningtavle, og lån udstyr til selv at presse honning. I får også udleveret honningglas, så I kan hjembringe honninghøsten
Roskilde Kloster

Roskilde Kloster sommerrundvisninger

Kom med på sommerrundvisning på Roskilde Kloster udvalgte onsdage i sommerferien. Roskilde Kloster er en lille kulturhistorisk perle midt i Roskildes travle centrum med et unikt, historisk bygningskompleks og en stor parklignende have samt en hel speciel kulturhistorie.

Byg Roskilde Festival i LEGO

RAGNAROCK gentager LEGO-successen og står klar med modellen af Orange Scene og bunker af LEGO klodser. RAGNAROCK inviterer jer til at fylde pladsen ud med personlige Roskilde-camps og glade festivalgæster i LEGO.

Klap en bi og lav honning

Få en unik oplevelse med familien eller venner, og besøg bigården hos Snoremark. Få udleveret en fyldt honningtavle, og lån udstyr til selv at presse honning. I får også udleveret honningglas, så I kan hjembringe honninghøsten.

Smag på nordens vin – og rundvisning

Denne rundvisning og smagning har fokus på de to genskabte mjød fra bronzealderen og den arkæologiske viden om mjød og betydningen gennem historien. Der er selvfølgelig også smagsprøver på Snoremark på rundvisningen.

Rundvisning & ølsmagning på Herslev Bryghus

Kom med på en rundtur på Herslev Bryghus, mellem bryggeriets tanke, kommer I helt tæt på brygningen af Herslevs øl. Her får I historien om Herslev Bryghus, I bliver klogere på bryggeprocessen og så får I selvfølgelig lov til at smage de dejlige øl. Køb billetter her:

Mjødsmagning og rundvisning på Snoremark

Denne rundvisning og smagning hos Snoremark har fokus på de to genskabte mjød fra bronzealderen og den arkæologiske viden om mjød og betydningen gennem historien. Der er selvfølgelig også smagsprøver på rundvisningen.

GIMLE BRINGER UD – “SOM OS”

I samarbejde med WHY Food and Cocktails Gin&Tonic minifestival præsenterer "Gimle bringer ud" bandet Som Os. Som Os giver sit bud på den kontemporære folkemusik og i mødet mellem de traditionelle toner, jazzens rå æstetik og en populærmusikalsk tilgang skabes nye toner. Læs mere her:

Sankt Hans på Herslev Bryghus

Sankt Hans Fest på Herslev Bryghus – med bål, live-musik, taler, kolde fadøl og fællesmiddag! Læs mere og køb billetter her:
Nadia Xenia Olsen

Kan I finde Runde Rie?

Besøg Lynghøjsøerne og tag på Interaktiv troldejagt med 5 poster
Kajaktur med guide i roskilde fjord Amfibius

Fjordtur med guide i kajak

Sct. Hans have og Amfibius giver jer nu muligheden for at komme med på Roskilde Fjord i stabile kajakker. Kajakkerne har plads til 2-3 voksne eller 2 voksne og 2 børn. Efter en kort instruktion i roning og sikkerhed begiver I jer ud på Roskilde Fjord i et tempo der tilpasses vejret og deltagerne.

Øl Yoga på Herslev Bryghus

Tag en øl i hånden – eller på hovedet – og efterhånden i blodet, mens du dyrker yoga. Du er garanteret sved på panden og et godt grin. Køb billetter her:

Vikingeskibe og museumsmysteriet

Børn i alle aldre kan være med i MuseumsMysteriet, som er et digitalt spil, som fører jer rundt mellem vikingeskibene og igennem historien om vikingernes vilde rejser. Medbring en smartphone og brug MuseumsMysteriet via app’en Useeum

Scandic Roskilde Park

Velkommen til Scandic Roskilde. Det oplagte valg til forretning og fritid. Her er du tæt på Roskilde bymidte og kan nyde den unikke beliggenhed med en flot udsigt over park og sø.

Rundvisning & ølsmagning på Herslev

Kom med på en rundtur på Herslev Bryghus, mellem bryggeriets tanke, kommer I helt tæt på brygningen af Herslevs øl. Her får I historien om Herslev Bryghus, I bliver klogere på bryggeprocessen og så får I selvfølgelig lov til at smage de dejlige øl. Køb billetter her:

Byg båd-værksted på Vikingeskibsmuseet

Besøg Vikingeskibsmuseet i Roskilde og byg din egen båd i det kreative værksted som er for både børn og voksne! Sommerferie-aktiviteterne foregår udendørs og I kan let lade jer inspirere af de rigtige bådebyggere, mens I konstruerer og bygger jeres egen båd.

Yoga for alle i Sct. Hans Have

På tirsdage kl. 17:30-18:45 til og med september kan man dyrke yoga i Sct. Hans Have. Klæd dig efter vejret og gerne i flere lag. Hvis det regner, rykker vi under halvtaget. Tag et tæppe med til afspænding og evt. egen måtte (ellers kan du låne en).

Nationalpark Kayaking

Kom med på en 2-timers kajaktur i Nationalpark Skjoldungernes Land med fokus på naturoplevelser, fælleskab og dyrelivet. Det hele foregår på Roskilde Fjord, som er en stor del af Nationalparken,. Kajakturene foregår hver mandag kl. 19.00 til 21.00 fra juni- september. Læs mere og køb book din tur her:
Bobler

Bobler

Boblerne omkring os findes i mange former - nu også som coronabobler. Museet for Samtidskunst har fyldt Roskilde med bobler af kunst. 14 kunstnere har skabt kunstværker til byen; fra en roterende hæk ved havnen til grusskulpturer på Musicon. Alle er en boble i sig selv, en verden du kan blive opslugt af – så længe det varer.

Vægtergang i Roskilde by

Følg gadevægteren - datidens nattepoliti - når han går sin runde gennem Roskildes historiske gader. Iført uniform og med en lanterne i hånden skruer vægteren tiden tilbage til før 1907. Vær klar kl. 20, hvor vægteren traditionen tro starter med sin sang på klokkeslettet. Køb billetter her:

Gratis rundvisninger på Vikingeskibsmuseet

I juni kan man komme med på guidede rundvisninger på Museumsøen, hvor man går tæt på museets 5 rekonstruerede vikingeskibe -rundvisningen starter kl. 12.00 og foregår i weekenderne

GAMES – det er kun en udstilling, hvis du ikke spiller med…

På Museet for Samtidskunst kan du opleve udstillingensrækken GAMES. Henover udstillingens fire runder kan du lade dig suge ind i rollespillernes alternative universer. GAMES sætter trumf på overlappet mellem kunst og spil.

Musicon Mikrobryggeri

Det lille lokale bryggeri i Roskilde brygger lækre unikke øl. Besøg Musicon-bydelen i Roskilde og besøg det lille lokale bryggeri

Just Coffee

Just Coffee er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri i Roskilde.

GetSpirits

Det lokale romdistilleri i Roskilde har rom, gin, snaps.

Dyssegården

Gårdbutikken på Dyssegaarden – sælges kød fra dyr på friland.
Lejre_Valnødlund_gårdbutik

Gårdbutikken Valnødlund

I gårdbutikken finder du et stort udvalg af økologiske produkter. Blandt nogle af produkterne er kaffe, saft, nødder og marmelade. Du kan også købe frugt og grønt.

Snoremark

På den økologiske gård Snoremark venter spændende smagsoplevelser med mjød og cider produceret på lokale råvarer.

Sov i telt i nationalparken

Vil du opleve naturen helt tæt på? Så kan vi anbefale at prøve en overnatning i telt sammen med Outdoor Adventures. Her får I en helt særlig oplevelse når I falder i søvn under nattens funklende stjernehimmel og fuglene synger morgensang, kun for jer!

Ågerup B&B

B&B Aagerup tilbyder et dobbeltværelse i eget hjem i den charmerende gamle del af landsbyen Ågerup. Fremragende som udgangspunkt for gåture eller cykelture i de grønne omgivelser over markerne og langs de gamle stier i landsbyen. 8 km fra Roskilde centrum (15 min.). 25 km til København centrum (35 min)

Bed & Breakfast Strandengen

Tre værelser på førstesalen i pragtfuld stor villa i stille kvarter i Roskilde tæt ved Vikingeskibsmuseet. 2 dobbeltværelser på 1. sal samt 1 familieværelse på 1. sal med stor balkon med spiseplads.

Dåstrup Bed & Breakfast

Dåstrup Bed and Breakfast ligger i hyggelige og praktiske omgivelser i centrum af Dåstrup, Viby Sj. Kun 15 minutters kørsel nordpå når man Roskilde centrum, og ligeledes kan du nemt nå til Lejre og få naturskønne oplevelser. Dåstrup B&B har 5 værelser og gæsterne har adgang til den hyggelige have og det autentiske og hyggelige gårdmiljø hvor roserne blomstrer og fuglene kvidrer.

Toget fløjter afgang! Hedeland Veteranbane kører hver søndag!

Hedelands Veteranbane fører jer tilbage i tiden. Hver søndag hele sommeren kører Veteranbanen og der er afgang fra kl. 10.30 og hvert 45. minut indtil kl. 15.30. Børn i alle aldre kan være med - så tag picnickurven med, stå af og nyd legeplads og naturen i Hedeland.

Museet for Samtidskunst

På Museet for Samtidskunst kan du opleve lydkunst, performancekunst, videokunst og andre kunstformer, der har været med til at forny opfattelsen af kunst i de sidste årtier.
Interiør Lützhøfts Købmandsgård
Roskilde Museum
RAGNAROCK-NAT MVRDV Ossip van Duivenbode

‘Smattens magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival’

I ”Smattens Magi” finder I svar på, hvorfor Roskilde Festival efter godt 50 år stadig er ung, vild og vital; hvorfor publikum er det reelle hovednavn, og hvordan det på forunderlig vis lykkes for 30.000 frivillige at skabe Nordens største musikbegivenhed!

Hedelands Veteranbane

Tag på tur med det smukke gamle veterantog i Hedeland. Hver søndag hele sommeren kører Veteranbanen og der er afgang 10.30 og 11.00, herefter hvert 45. minut indtil 15.30. Besøg også museet og bliv klogere på Danmarks industribaner gennem tiderne.

Skänk – Øl, vin & Madbar

I centrum af Roskilde ligger den hyggelige bar Skänk, som byder på god øl og vin men også lækkert charcuteri og oste og en masse gode snacks til den lille sult

Oscar Biludlejning

Oscar Biludlejning er en dansk kæde af lokale biludlejere, som tilbyder biludlejning fra 249 kr. pr. dag. I Fjordlandet finder du udlejningskontorer i Roskilde, Frederikssund, Lejre og Jægerspris.

Spillestedet Gimle

Oplev musik og kultur på Spillestedet Gimle, som er Roskildes regionale spillested og ungdomskulturhus.

Conditoriet

Besøg det hyggelige og passionerede bageri i Roskilde hvor du kan købe lækre kager, godt brød, en sandwich og få en god kop kaffe. Husk det er muligt at bestille online.
Kaffekilden Roskilde

Kaffekilden

Kaffekilden har åbent helt til kl. 21.00 og er et oplagt mødested i Roskilde. Her får du fantastisk kaffe, morgenmad, glutenfrie kager og cafeen har det økologiske bronzemærke. Man er velkommen til at nyde dagens avis eller til at sidde og arbejde på sin computer.
Paradis is Roskilde

ParadIS Roskilde

Skøn lille isbutik, som åbnede i 2007. Paradis har egen isproduktion i bagbutikken i Roskilde og laver frisk is hver morgen, som sælges fra butikken i Algade og fra det røde ishus på Roskilde Havn
Prop Vinbar i Roskilde

Prop vinbar

Besøg den hyggelige vinbar i hjertet af Roskilde. Man kan sidde i baren indenfor eller nye kaffe, vin eller Tapas udenfor i den hyggelige gamle gård. Åben på hverdage 12:00 – 21:00 og weekend 12 - 22.00/24.00
GÆV Cafe i Roskilde

GÆV

Gæv er en hyggelig lille café beliggende i den kreative bydel Musicon i Roskilde. Her serveres friske sandwich, økologiske supper og lækker gourmet-is
Restaurant Mumm i Roskilde

Restaurant Mumm

Restauranten er en lille, intim og eksklusiv aften-restaurant med fokus på de gode danske råvarer, gerne lokale og årstidsrelaterede.
Grundsmag Spisehus i Roskilde

Grundsmag

Grundsmags spisehus laver ærlig og god mad af de bedste økologiske råvarer, de kan finde. Her hyldes det naturlige og det nære, og det kan smages i maden og ses i de fine lyse lokaler i Roskilde centrum.
Djalmars Vinbodega_foto Anders Husa

Djalmas Vinbodega

Djalmas Vinbodega er en afslappet vinbar, hvor du ikke behøver at vide alt muligt om vin for at få lov at være. Her kan gæsterne prøve sig lidt frem, skænke selv og bare slappe af med et godt glas vin.

Lærkevang ved Roskilde

Hyggelig plads på et lille landsted nær Roskilde.

Autocamper stellplads i Hedeland

Smuk beliggenhed i det naturskønne Hedeland nær Roskilde.

Autocamper i Jyllinge Havn

Oplev den specielle stemning med fiskere, fiskerskure, huse og fiskenet i et miljø, der har tilpasset sig fiskeriet på Roskilde Fjord gennem tiderne.

Outdoor Adventures

Outdoor Adventures står klar med guidede vandre- og kajakture med overnatning i Nationalpark Skjoldungernes Land. Lokale guider tager dig med på oplevelse i naturen og unikke besøg hos lokale steder. Vil du på oplevelse på egen hånd har de paddleboards, kajak og telt du kan leje.

POP-UP beds i Fjordlandet

POP UP BEDS er sjove, anderledes og unikke overnatninger - glampingtelte, spejderhytter, shelters, trætophytter og meget andet.
Kajak på Fjorden

Fjordlandet Outdoor

Velkommen udenfor. Fjordlandet Outdoor byder på lokale oplevelser til lands og til vands og altid med lokale guider! Så vil ud i den fantastiske natur nationalparken tilbyder, så kom med os!
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×