Roskilde Museum

Kom tæt på historien om en af Danmarks ældste og mest betydningsfulde byer

Dyk ned i Danmarkshistorien

På Roskilde Museum kan du opleve fortællingen om byen og egnens kulturhistorie set gennem unikke arkæologiske fund og spændende nyere genstande. Du kommer også tæt på historien om en af Danmarks ældste og mest betydningsfulde byer – en historie af national betydning.

Roskilde Museum i Sankt Ols Stræde 3 midt i Roskilde By, holder til i to af byens markante historiske huse – Sukkerhuset og Liebes Gård. På museet kan du opleve fortællingen om byen og egnens kulturhistorie set gennem unikke arkæologiske fund og spændende nyere genstande. Du kommer også tæt på historien om en af Danmarks ældste og mest betydningsfulde byer – en historie af national betydning.

Udstillingen “Roskilde – Magt og Mennesker” er Roskilde Museums nye, faste udstilling.

Træd ind i fortællingen om Roskilde. Byen, der engang var en af de mest magtfulde i Nordeuropa,men også skulle igennem hårde tider og nedtur.For så at rejse sig igen.Følg sporene fra fortiden, Kom tæt på de mennesker, der levede her, rigdommen og den stærke tro. Det er historien om en usædvanlig by, der har sat sine tydelige aftryk på det Danmark, vi kender i dag.

Museets tilbyder udover udstillinger et spændende og varieret arrangements program for alle aldersgrupper og interesser hele året rundt. Oplev bl.a. foredrag, børneaktiviteter, filmaftener, historiske saloner m.m. På museet finder du også en hyggelig butik med spændende gaver.

Udover hovedudstillingen i Sankt Ols Gade og på Lejre Museum, omfatter museet en række specialafdelinger: DomkirkemuseetLützhøfts KøbmandsgårdHåndværksmuseetOtto Lund’s Eftf. H. J. Sloth Nielsen, Tadre Mølle og Sankt Laurentius kirketårn og ruin.

Besøg Roskilde Museum Museumsbutik

Den fine museumsbutik på Roskilde Museum er nu åben for gæster. I museets butik finder du et spændende udvalg af varer lige fra historiske smykker og legetøj til bøger, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte.

Åbningstider: kl. 10-16 (også weekenden) og onsdag kl. 10-21

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×