Miniguide til Fjordlandet med børn

VisitFjordlandet har lavet en miniguide, så I kan komme ud og blive luftet og få brændt noget energi af.

Rigtig god tur!

Bolund – Kæmpe sten og stenlabyrint

Når man kommer kørende langs med Roskilde Fjord, dukker Bolund pludselig op i horisonten. Der findes mange myter og sagn om den mystiske halvø ude i fjorden – bl.a., at en heks skulle have kastet stenen efter en trold i raseri!

Parker ved P-pladsen og gå ind i det indhegnede område, hvor der går køer fra forår til efterår.
Med kæmpestenen i sigte er der kun en vej frem. Gå på opdagelse langs med vandet og løb op på toppen af Bolund og nyd den fantastiske udsigt ud over Roskilde Fjord.

På venstre side af kæmpestenen er der lavet en fin stenlabyrint, og går man hele vejen rundt, kan man måske finde den hemmelige hule.

Gå på eventyr i Jægerspris Slotspark

Gå på opdagelse i  skovens dybe og stille ro.
Start turen i Grevinde Danners baghave – slotshegnet ved Jægerspris Slot. Her boede grevinden med sin mand, Kong Frederik den Syvende, midt i 1800-tallet. Skovene nær Jægerspris har siden 1300-tallet været ejet af Kongehuset, der har brugt området til jagt, dyrehold, tømmer og stutteri.

Fra Jægerspris Slot går turen videre ind i fortryllende Nordskoven, hvor Danmarks ældste træer vokser. Find Kongeegen, der er mindst 1500 år gammel!

I kan også tage videre til Kulhuse Havn og hoppe på den lille færge til Sølager. Jægerpris kan nåes i bil på blot 50 minutter fra København.

Gå på ægte troldejagt

Savner I inspiration til en vandretur i Fjordlandet? Gå på troldejagt og find Thomas Dambos unikke trolde.

I Fjordlandet gemmer sig hele tre trolde – Runde Rie, Glade Anders og Måne Mor – alle troldenes moder!

Kunstneren og skaberen af Runde Rie, Thomas Dambo, har skabet et interaktivt  univers, hvor man ledes fra post til post ved hjælp af koordinater på kobberplader.

Troldene er gemt godt, så I skal lede grundigt, for at finde troldene…

Læs mere her hvor vi guider de tre imponerende kæmpetrolde, som kunstneren Thomas Dambo har gemt på smukke spots i Fjordlandet

Saml sten eller fang en fisk ved Herslev Strand

Stil bilen ved parkeringspladsen ved Herslev Havn og gå ned til stranden. Hvis du går mod venstre er der en rigtig fin sti langs med vandet. Find sten til at tegne og male på eller saml muslinger og strandting til et fint standbillede.
Efter gåturen kan I lave bål og spise madpakker ved shelteren, der ligger lige ved p-pladsen ved havnen.
I kan også tage fiskestangen med og fange fisk eller krabber fra havnen.
Afslut evt. turen med lagersalg hos Herslev Bryghus der har åbent alle dage fra kl. 11.00-17.00

Husk: Husk at det er påkrævet for alle mellem 18 og 65 år at have et gyldigt fisketegn. Fisketegnet giver ret til at fiske i både ferskvand og saltvand.

Hammer Bakke Strand

Midgårdsormen i Boserup Skov

Få styrket og udfordret børnenes motorik på balancestien Midgårdsormen i Boserup Skov. Gå derefter ned til vandet og nyd udsigten. Hvis du går mod venstre kan du komme over til Boserup shelterplads, som også ligger lige ud til vandet. Tænd bål, lav varm kakao og nyd madpakken. Slip ungerne fri og lad dem rende rundt på opdagelse og bygge huler i krattet eller tag snittekniven frem.

Skal I have brændt lidt mere krudt af, så gå højre om, når I kommer ned til vandet og gå mod Lerskrænten. Når I kommer op på toppen, er der en fantastisk udsigt ud over Kattinge Vig og Ringøen og I kan gå på skrænten langs kysten.

Se vandreruter i Boserup Skov her

Bidstrup Skovene – masser af plads

Mange kender området ved Avnsø i Bidstrup Skovene, men i den 900 ha skov er der også rigtig mange andre fine stier og veje at gå og cykle.
Ved Ravnsholte Mark er der en superfin shelter, hvor man kan tage et hvil, tænde bål og lave snobrød. Bemærk, at shelteren ikke kan bookes.
Parkering for enden af Mortenstrupvej.

I Bidstrup Skovene er også kendt for sit mountainbike spor “Det hvide spor i samt en bane som er perfekt for børn at øve sig på.
Parker ved Avnstrupcentret.

Særløse overdrev
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×