Late Summer in Fjordlandet!

A guide to experiences in Fjordlandet for all ages

Guide:

Food experiences in Fjordlandet

Find taste experiences in Fjordlandet during late summer.

Find your way to local food producers or eat at one of the many restaurants.

Guide:

Museums and attractions

Go back in time and visit the fascinating attractions in Fjordlandet.

Gæster i Roskilde Domkirke

Set sail on the fjord in ‘viking ships’, visit UNESCO World Heritage, or explore the past in Lejre Land of Legends!

Guide:

Active outdoor experiences

Experience nature in Fjordlandet.

Tag op i trætoppene i Ledreborg, dyrk udendørs yoga i Sct Hans Have, sejl i kajak i på Roskilde Fjord eller tag ud til Hedeland Naturpark.

Høstmarkeder i Fjordlandet

Find vej til lokale fødevarer direkte fra marken, når der afholdes høstmarkeder. Tag børnene med på tur for at se, hvor maden kommer fra og kom helt tæt på dyrene.

“Golden Days” i Fjordlandet:

I forbindelse med Golden Days festivalens tema “På landet” i september, kan man på en række af Fjordlandets attraktioner få spændende historier om livet på landet som fænomen, fortælling, sted og værdi-båren slagmark. Se arrangementerne her under:

Golden Days på Jægerspris Slot

Golden Days på jægerspris slot

I forbindelse med Golden Days festivalens tema “Queens” i september, kan man på Jægerspris Slot høre fortællingen om grevinde Danners liv, som er en utrolig rejse fra samfundets bund til top.

Danners ukuelige arbejde for de svageste i samfundet var enestående og fik et langt efterliv. Gå i grevinde Danners fodspor på Jægerspris Slot, hvor hun boede fra 1854 til 1874.

Deltag i rundvisninger d. 11. og 13. september

Golden Days i Roskilde Domkirke

Golden Days i Roskilde Domkirke

Under den imponerende kuppel i et kongeligt gravkapel i Roskilde Domkirke, vil forfatter Louise Langhoff Koch fortælle om enevældens dronninger og den pragtfulde facade i 1700-tallet. Hvem var de, de kvinder, der blev giftet ind i den danske kongerække, og hvad tænkte de egentlig? Arrangementet foregår i samme gravkapel, hvor den danske enevældes dronninger er begravet. Roskilde Domkirkes Pigekor optræder under arrangementet.

Dato: d. 16 september kl. 19.00 – 20.00

Golden Days på Roskilde bibliotek

Golden Days i Roskilde bibliotek

Deltag i en spændende debataften om “Fremtidens dronninger: En debataften om køn før og nu” på Roskilde bibliotek. Med historiker Gry Jexen og kunstner Gudrun Hasle. Til foredraget vil det blive vendt, hvordan det historiske kønsperspektiv, interessen for glemte eller oversete kvindeskikkelser og særligt, hvordan man i fremtiden kan skabe en mere konstruktiv forståelse for køn, lighed imellem dem og for kvinder i fremtiden.

Foredraget foregår d. 13. september kl. 19:00 – 21:00

Golden Days på Roskilde Kloster

Roskilde adelige Jomfrukloster blev grundlagt i 1699 af de to handlekraftige adelskvinder, Margrete Ulfeldt og Berte Skeel. I forbindelse med Golden Days festivalens tema “Queens”, kan man på Roskilde Kloster komme på spændende rundvisninger og høre om disse kloge kvinder i historien, som har tilknytning til klosteret.

Deltag i rundvisninger d. 7. og 14. september.

Golden Days på Willumsens Museum

Golden Days på willumsens museum

I forbindelse med Golden Days festivalens tema “Queens” i september, kan man på Willumsens Museum udforske den spændende nye udstilling MAMA MIA hvor museet har inviteret billedkunstneren Stense Andrea Lind-Valdan (f. 1985) til at kuratere udstillingen. Her tages Willumsen under kærlig behandling i en sanselig, feministisk anlagt og original kuratering.

Udstillingen varer indtil 23. oktober

Udvalgte oplevelser til sensommeren i Fjordlandet:

Store Hestedag

Kom til Dyrskuepladsen i Roskilde og få spændende oplevelser for hele familien med shows og konkurrencer til årets Store Hestedag 2. – 3. september

“Ord over Fjord”

Ord over Fjord festivallen fylder den 9. september Willumsens Museum med litteratur, ord, teater, performance, kunst og kreativitet. Det hele er gratis. Festivalen arrangeres af Frederikssund Bibliotekerne og afholdes i år på Willumsens Museum

Oplev MAMMA MIA!

Den verdensomspændende hit-musical MAMMA MIA! kan opleves for første gang under åben himmel på dansk jord i Ledreborg Slotspark fra den 16. – 20. august 2023.

Musikalske oplevelser i sensommeren:

Rockgiganter & Mikrobryg

Den 12. september kommer ingen mindre end Franz Beckerlee på besøg i Ragnarock og deler ud af rocklegendariske fortællinger. Til Rockgiganter og Mikrobryg fortæller landets skarpeste musikformidlere om rockens allerstørste navne, mens det ultralokale Musicon Mikrobryg serverer et godt glas øl.

Skumringskoncert ved Roskilde Kloster

Kom med til gratis koncert d. 23 august med Den Kongelige Livgardes Musikkorps på Roskilde Kloster.

Den Kongelige Livgardes Musikkorps giver en række smagsprøver på sit formidable repertoire, og der skal nok også blive spillet en march eller to!

Koncert i Kapellet

Den 3. september kan du komme til koncert i kapellet i Sct. Hans Have med Sagild & Rowedder.

Med inspiration fra den tidlige Bossa Noacs både afdæmpede og komplekse kompositoriske udtryk og puritanske produktionsform, har Cecile Rowedder og Kim Sagild siden sommeren 2020 arbejde på en række originale titler skrevet af Kim Sagild.

Koncerter ved Rejsestalden

19. august: Koncert med Delta Blues Band. Forbered jer på et band der leverer et bredt udsnit af blues-genren: fra den originale delta blues form, over urbanblues og frem til soul, fusion og jazz.

08. september: Koncert med Søren Krogh Duo. Som koncertnavn er Krogh altid en stor musikalsk oplevelse, og han formår med sine historier og sange at komme hele vejen rundt.

Kunst og design i sensommeren:

Kunst & Vin

Den 2. og 3. september holder Gunhilds Galleri åbent med nye malerier og lækre smagsprøver på Holtensminde Vingaards hvidvin, rosé og bobler.

Oplev vild med vilje haven eller tag madkurven med og nyd et glas vin i skovhaven.

Musicon Designmarked

Den 2. og 3. september afholdes efterårsudgaven af det klassiske designmarked på Musicon, med over 100 stande inden for design, kunst, kunsthåndværk og delikatesser. På Søjlepladsen udenfor vil der være Street Food.

Stangdennis udstilling

Indtil den 1. september kan du opleve gadekunstneren Stangdennis’ spraglede og skøre univers fyldt med pindemænd og stangtennis på hans udstilling hos Rejsestalden.

Udstillingen i Rejsestalden er én af de helt sjældne gange, Stangdennis udstiller sine ”værker” – se det mens du kan!

Aktive udendørsoplevelser i Fjordlandet:

Vandreruter i Fjordlandet

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove eller gå ud langs fjorden.

Cykelferie i Fjordlandet

cykel i fjordlandet

Cykeloplevelser er der nok af i Roskilde, Lejre og Frederikssund. Naturen byder på både familievenlige og mere avancerede cykelruter!

Sensommer i Nationalpark Skjoldungernes Land

Storslået natur, plads til leg og fordybelse, blåt vand, eventyrlige skove, ture i kajak, rig kulturhistorie og uendelige muligheder for at vandre og fiske i den friske luft.

Den flydende lejrplads

Sejl ud på Roskilde Fjord og overnat i en flydende bivuak ved Møllekrogen. Den flydende lejrplads muliggør en overnatning ude på Roskilde Fjord til lyden af fugleskrig og bløde bølgeskvulp. Den flydende lejrplads skal du booke indtil d. 15. oktober, hvor den tages ind for vinteren

Fantastiske Fortællinger fra Fjordlandet

Du kender måske allerede byerne Roskilde, Lejre og Frederikssund, som ligger i det område på Sjælland, der kaldes Fjordlandet. Men vidste du fx, at det var her, Danmarks første konger levede? Og ved du, hvorfor de danske vikinger har kæmpet og skålet i mjød i netop de her byer?

Med podcasten i ørerne kan du både høre og nærmest se og føle de spændende historier om steder, du måske selv får lyst til at opleve efterfølgende.

Podcasten er særligt for børnefamilier med børn i alderen +8 år.

Fantastiske Fortællinger fra Fjordlandet

Podcast Visitfjordlandet Fjordlandets fantastiske fortællinger

Du kender måske allerede byerne Roskilde, Lejre og Frederikssund, som ligger i det område på Sjælland, der kaldes Fjordlandet. Men vidste du fx, at det var her, Danmarks første konger levede? Og ved du, hvorfor de danske vikinger har kæmpet og skålet i mjød i netop de her byer?

Med podcasten i ørerne kan du både høre og nærmest se og føle de spændende historier om steder, du måske selv får lyst til at opleve efterfølgende.

Podcasten er særligt for børnefamilier med børn i alderen +8 år.

Podcast Visitfjordlandet Fjordlandets fantastiske fortællinger

Experiences

Other experiences to enjoy in Fjordlandet…

Frederikssund Viking settlement

A free, open-air museum with Viking pit houses and an authentic long house.
Roskilde Museum-bymuseum-Sukkerhuset-Liebes Gård-oldtid-nutid-for børn-museumsbutik-café-Fjordlandet

Roskilde Museum

Roskilde Museum presents the city of Roskilde’s cultural history but also finds and artefacts from the area, dating from the Stone Age till today.
Glasgalleriet - glaspusteri Skak Snitker-Roskilde Havn-Rodkilde Gasværk-Fjordlandet-arbejdende værksted-butik

Glasgalleriet

Welcome to the glass gallery by Skak Snitker - with a working workshop, exhibition and shop in the old gasworks at Roskilde Harbor.

#visitfjordlandet

See what our guests experience

Go explore the wonder of danish nature 🌳✨😍

Have you ever visited Gundsømagle Lake and Nature reserve?

Immerse yourself in nature as you walk on the boardwalk through charming woodland and Zealand’s largest reed forest 🤩

📸 @sarahinthegreen 

#gundsømaglenaturreservat #gundsømaglesø #visitfjordlandet #opdagfjordlandet #fjordlandet #exploredenmark #hiking #vandretur #traveldenmark #opdagdanmark #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #visitroskilde #roskilde #danmarksnatur #gundsømagle #visitdenmark #bestofdenmark #travelinspiration #danmarksnatur #roskildefjord #isefjord #hikingadventures #outdoorexpereinces #friluftliv #naturoplevelser
#outdooradventures #hikingtrails

Go explore the wonder of danish nature 🌳✨😍

Have you ever visited Gundsømagle Lake and Nature reserve?

Immerse yourself in nature as you walk on the boardwalk through charming woodland and Zealand’s largest reed forest 🤩

📸 @sarahinthegreen

#gundsømaglenaturreservat #gundsømaglesø #visitfjordlandet #opdagfjordlandet #fjordlandet #exploredenmark #hiking #vandretur #traveldenmark #opdagdanmark #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #visitroskilde #roskilde #danmarksnatur #gundsømagle #visitdenmark #bestofdenmark #travelinspiration #danmarksnatur #roskildefjord #isefjord #hikingadventures #outdoorexpereinces #friluftliv #naturoplevelser
#outdooradventures #hikingtrails
...

The beautiful Selsø Castle, was abandoned in 1829 to decay. The key was turned and the castle began a thorn rose sleep, which lasted for almost 150 years.
The ghost stories and the many nooks and crannies make the castle something special, for both adults and children 👀 👨‍👩‍👧‍👦

Read more about Selsø Castle via the link in bio

#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet #visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund  
#beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark #exploredenmark #traveldenmark #selsøslot #selsøcastle #history #historicestate #storytelling #manorhouse #historicalsite #landscapes #ghost #thewhitelady #selsøhistory #castlephotography

The beautiful Selsø Castle, was abandoned in 1829 to decay. The key was turned and the castle began a thorn rose sleep, which lasted for almost 150 years.
The ghost stories and the many nooks and crannies make the castle something special, for both adults and children 👀 👨‍👩‍👧‍👦

Read more about Selsø Castle via the link in bio

#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet #visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund  
#beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark #exploredenmark #traveldenmark #selsøslot #selsøcastle #history #historicestate #storytelling #manorhouse #historicalsite #landscapes #ghost #thewhitelady #selsøhistory #castlephotography
...

𝐎𝐩𝐥𝐞𝐯 𝐇𝐨𝐫𝐧𝐬𝐡𝐞𝐫𝐫𝐞𝐝 𝐢 𝐝𝐢𝐭 𝐞𝐠𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨 𝐦𝐞𝐝 𝐏𝐮𝐜𝐡𝐭𝐨𝐮𝐫𝐬 🛵

Tag på en anderledes og sjov dagsudflugt i det smukke Hornsherred, hvor du kan opleve og udforske områdets spændende seværdigheder på en helt ny måde og samtidig have det rigtig sjovt sammen med familie, venner eller kolleger.

Læs mere om Puchtours her 👉 @puchtours 🛵

#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet #visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark #exploredenmark #traveldenmark  #puchmaxi #puch

𝐎𝐩𝐥𝐞𝐯 𝐇𝐨𝐫𝐧𝐬𝐡𝐞𝐫𝐫𝐞𝐝 𝐢 𝐝𝐢𝐭 𝐞𝐠𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨 𝐦𝐞𝐝 𝐏𝐮𝐜𝐡𝐭𝐨𝐮𝐫𝐬 🛵

Tag på en anderledes og sjov dagsudflugt i det smukke Hornsherred, hvor du kan opleve og udforske områdets spændende seværdigheder på en helt ny måde og samtidig have det rigtig sjovt sammen med familie, venner eller kolleger.

Læs mere om Puchtours her 👉 @puchtours 🛵

#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet #visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark #exploredenmark #traveldenmark #puchmaxi #puch
...

Hedelands Veteranbane fører dig tilbage i tiden og ud i naturen 🌿🚂 

Oplev det skønne naturområde Hedeland med @hedelandsveteranbane. En fantastisk oplevelse for både børn og voksne 😍

/
/
/
Get the perfect family trip in a combination of nostalgia and nature. Explore Hedeland Nature Park with its beautiful nature with @hedelandsveteranbane 🌿🚂 

#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet #visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark #exploredenmark #traveldenmark #hedeland #naturparkhedeland #hedelandveteranbane #veteranbane #hedelandsveteranbane #veterantog #trains_worldwide #dänemarkurlaub #dänemark #züge #familienaktivitäten #familienurlaub

Hedelands Veteranbane fører dig tilbage i tiden og ud i naturen 🌿🚂

Oplev det skønne naturområde Hedeland med @hedelandsveteranbane. En fantastisk oplevelse for både børn og voksne 😍

/
/
/
Get the perfect family trip in a combination of nostalgia and nature. Explore Hedeland Nature Park with its beautiful nature with @hedelandsveteranbane 🌿🚂

#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet #visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark #exploredenmark #traveldenmark #hedeland #naturparkhedeland #hedelandveteranbane #veteranbane #hedelandsveteranbane #veterantog #trains_worldwide #dänemarkurlaub #dänemark #züge #familienaktivitäten #familienurlaub
...

Roskilde Harbour lies at the bottom of Roskilde Fjord ⛵️🌅
 
In and around the harbour area you can follow in the footsteps of the Vikings, explore the fjord's nature, experience unique art, the idyllic fishermen's cultural environment, sample the gastronomy of the past and present and dance in the bright summer evenings ✨

📸 @ckla90 

#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet #visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark #exploredenmark #traveldenmark #roskildefjord #magicview #danmarksnatur #fjordview #exploredenmark #vandkantsdanmarks #dänemarkliebe #dänemark #uniquedestinations #sommerifjordlandet #udendørsliv #sommervibes #urlaubindänemark #summerexperience #summeractivities #sommerurlaub #sommerstimmung

Roskilde Harbour lies at the bottom of Roskilde Fjord ⛵️🌅

In and around the harbour area you can follow in the footsteps of the Vikings, explore the fjord`s nature, experience unique art, the idyllic fishermen`s cultural environment, sample the gastronomy of the past and present and dance in the bright summer evenings ✨

📸 @ckla90

#visitfjordlandet #fjordlandet #oplevfjordlandet #visitroskilde #visitlejre #visitfrederikssund #beautıfuldestınatıons #denmark #visitdenmark #govisitdenmark #baredanmark #bestofdenmark #exploredenmark #traveldenmark #roskildefjord #magicview #danmarksnatur #fjordview #exploredenmark #vandkantsdanmarks #dänemarkliebe #dänemark #uniquedestinations #sommerifjordlandet #udendørsliv #sommervibes #urlaubindänemark #summerexperience #summeractivities #sommerurlaub #sommerstimmung
...

Vil du læse mere?

Inspirerende artikler:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×