Sensommer i Fjordlandet!

Fjordlandets guide til oplevelser i sensommeren for alle aldre

Guide:

Sensommer på museerne

Drag tilbage i tiden og besøg de spændende attraktioner i Fjordlandet

Gæster i Roskilde Domkirke

Sejl ud på fjorden i Vikingeskibe, besøg UNESCO verdensarv, tag med på sanketur i fjorden eller udforsk fortiden i Sagnlandet Lejre!

Guide:

Aktive oplevelser 

Aktive oplevelser i naturen med familien kan sagtens være et tiltrængt pusterum!

Tag op i trætoppene i Ledreborg, dyrk udendørs yoga i Sct Hans Have, sejl i kajak i på Roskilde Fjord eller tag ud med Hedeland Veteranbane

“Golden Days” i Fjordlandet:

I forbindelse med Golden Days festivalens tema “Queens” i september, kan man på en række af Fjordlandets attraktioner få spændende historier om de mange kvindelige personligheder som har præget Danmarkshistorien. Se arrangementerne her under:

Golden Days på Jægerspris Slot

Golden Days på jægerspris slot

I forbindelse med Golden Days festivalens tema “Queens” i september, kan man på Jægerspris Slot høre fortællingen om grevinde Danners liv, som er en utrolig rejse fra samfundets bund til top.

Danners ukuelige arbejde for de svageste i samfundet var enestående og fik et langt efterliv. Gå i grevinde Danners fodspor på Jægerspris Slot, hvor hun boede fra 1854 til 1874.

Deltag i rundvisninger d. 11. og 13. september

Golden Days i Roskilde Domkirke

Golden Days i Roskilde Domkirke

Under den imponerende kuppel i et kongeligt gravkapel i Roskilde Domkirke, vil forfatter Louise Langhoff Koch fortælle om enevældens dronninger og den pragtfulde facade i 1700-tallet. Hvem var de, de kvinder, der blev giftet ind i den danske kongerække, og hvad tænkte de egentlig? Arrangementet foregår i samme gravkapel, hvor den danske enevældes dronninger er begravet. Roskilde Domkirkes Pigekor optræder under arrangementet.

Dato: d. 16 september kl. 19.00 – 20.00

Golden Days på Roskilde bibliotek

Golden Days i Roskilde bibliotek

Deltag i en spændende debataften om “Fremtidens dronninger: En debataften om køn før og nu” på Roskilde bibliotek. Med historiker Gry Jexen og kunstner Gudrun Hasle. Til foredraget vil det blive vendt, hvordan det historiske kønsperspektiv, interessen for glemte eller oversete kvindeskikkelser og særligt, hvordan man i fremtiden kan skabe en mere konstruktiv forståelse for køn, lighed imellem dem og for kvinder i fremtiden.

Foredraget foregår d. 13. september kl. 19:00 – 21:00

Golden Days på Roskilde Kloster

Roskilde adelige Jomfrukloster blev grundlagt i 1699 af de to handlekraftige adelskvinder, Margrete Ulfeldt og Berte Skeel. I forbindelse med Golden Days festivalens tema “Queens”, kan man på Roskilde Kloster komme på spændende rundvisninger og høre om disse kloge kvinder i historien, som har tilknytning til klosteret.

Deltag i rundvisninger d. 7. og 14. september.

Golden Days på Willumsens Museum

I forbindelse med Golden Days festivalens tema “Queens” i september, kan man på Willumsens Museum udforske den spændende nye udstilling MAMA MIA hvor museet har inviteret billedkunstneren Stense Andrea Lind-Valdan (f. 1985) til at kuratere udstillingen. Her tages Willumsen under kærlig behandling i en sanselig, feministisk anlagt og original kuratering.

Udstillingen varer indtil 23. oktober

Udvalgte oplevelser til sensommeren i Fjordlandet:

Høstmarkeder i Fjordlandet

Høstmarkeder i fjordlandet (4)

Find vej til lækre, ofte økologiske, fødevarer direkte fra marken, når der afholdes høstmarkeder forskellige steder i området

Store Hestedag

Store Hestedag 2022

Kom til Dyrskuepladsen i Roskilde og få spændende oplevelser for hele familien med shows og konkurrencer til årets Store Hestedag 3. – 4. september

“Ord over Fjord”

ord over fjord

Ord over Fjord festivallen fylder den 9. og 10. september Willumsens Museum med litteratur, ord, teater, performance, kunst og kreativitet. Det hele er gratis. Festivalen arrangeres af Frederikssund Bibliotekerne og afholdes i år på Willumsens Museum

Aktive udendørsoplevelser i Fjordlandet:

“Fjordens Dag” d. 11. sep.

Fjordens dag på Herslev strand

Kom til Fjordens Dag søndag d. 11. september – hele 4 steder i Fjordlandet er der oplevelser og aktiviteter for børn og voksne. Besøg fx Roskilde Havn, Jyllinge Havn, Gershøj Havn og Herslev Strand. Her kan man fx sejle ud på fjorden, i båd, på SUP board, i kajak eller blive klogere på livet i vores fjord.

Ro en tur på Roskilde Fjord

Ro en tur på Roskilde fjord i jolle

Tag til Kattinge vig og benyt jer af Nationalparkens to egnstypiske joller til en rolig rotur i den lille vig! Det er gratis at låne jollerne og du kan benytte dem frem til slut oktober, hvor de tages op for vinteren.

Den flydende lejrplads

Nu kan du sejle ud på Roskilde Fjord og overnatte i en flydende bivuak ved Møllekrogen. Den flydende lejrplads muliggør en overnatning ude på Roskilde Fjord til lyden af fugleskrig og bløde bølgeskvulp. Den flydende lejrplads skal du booke indtil d. 15. oktober, hvor den tages ind for vinteren

Vandreruter i Fjordlandet

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove eller gå ud langs fjorden.

Cykelferie i Fjordlandet

cykel i fjordlandet

Cykeloplevelser er der nok af i Roskilde, Lejre og Frederikssund. Naturen byder på både familievenlige og mere avancerede cykelruter!

Naturens oplevelser

Efteråret nærmer sig med hastige skridt, og vi har allerede nu samlet en hyggelig guide til naturoplevelser for hele familien.

Fantastiske Fortællinger fra Fjordlandet

Du kender måske allerede byerne Roskilde, Lejre og Frederikssund, som ligger i det område på Sjælland, der kaldes Fjordlandet. Men vidste du fx, at det var her, Danmarks første konger levede? Og ved du, hvorfor de danske vikinger har kæmpet og skålet i mjød i netop de her byer?

Med podcasten i ørerne kan du både høre og nærmest se og føle de spændende historier om steder, du måske selv får lyst til at opleve efterfølgende.

Podcasten er særligt for børnefamilier med børn i alderen +8 år.

Fantastiske Fortællinger fra Fjordlandet

Du kender måske allerede byerne Roskilde, Lejre og Frederikssund, som ligger i det område på Sjælland, der kaldes Fjordlandet. Men vidste du fx, at det var her, Danmarks første konger levede? Og ved du, hvorfor de danske vikinger har kæmpet og skålet i mjød i netop de her byer?

Med podcasten i ørerne kan du både høre og nærmest se og føle de spændende historier om steder, du måske selv får lyst til at opleve efterfølgende.

Podcasten er særligt for børnefamilier med børn i alderen +8 år.

Efterårets oplevelser i Fjordlandet:

7. okt

Smagfuld aften på Comwell Roskilde

En festaften med ni serveringer og smag for skillingen! Køkkenchefen disker op med ni kulinariske serveringer, hvor der bliver skabt en intim og hyggelig madoplevelse, og hvor årstidens råvarer og økologi er i højsædet
27. okt

Strik, drik – hyg & snak

Pak strikketøjet sammen og kom til strikkeaften i 3 timer hos Local By Me. Om du er hardcore strikker eller nybegynder betyder ikke spor. Her er lagt op til en hyggelig aften i strikketøjets tegn. I billetten er en valgfri Søbogård most. Bemærk vi sidder ved 4 personers borde. Find billet her :
19. okt - 23. okt

Fly-High Til-Tops på Ledreborg

Fly-High Til-Tops på Ledreborg i Lejre har hele efterårsferien åbent og aktiviteter i træerne for hele familien! Hos Fly-High på Ledreborg kan I nemlig prøve kræfter med en 400 meter lang svævebane! Læs mere, book tid og kursus til et par timer i trækronerne her
15. okt - 27. okt

Vikingemarked i Sagnlandet Lejre

Besøg Sagnlandet Lejre til Sagnkongefestival og vikingemarked hver dag i efterårsferien og mød købmænd krigere og kyndige håndværkerne. Besøg også Danmarks største Kongehal.
17. nov

Strik, drik – hyg & snak

Pak strikketøjet sammen og kom til strikkeaften i 3 timer hos Local By Me. Om du er hardcore strikker eller nybegynder betyder ikke spor. Her er lagt op til en hyggelig aften i strikketøjets tegn. I billetten er en valgfri Søbogård most. Bemærk vi sidder ved 4 personers borde. Find billet her :
2. sep - 30. sep

Golden Days på Willumsens Museum

I forbindelse med Golden Days festivalens tema “Queens” i september, kan man på Willumsens Museum udforske den spændende nye udstilling MAMA MIA hvor museet har inviteret billedkunstneren Stense Andrea Lind-Valdan (f. 1985) til at kuratere udstillingen. Her tages Willumsen under kærlig behandling i en sanselig, feministisk anlagt og original kuratering. Udstillingen varer indtil 23. oktober
1. okt

Kom og fejr Mjødens Dag

Mjød er historisk set nordens gyldne vin og Mjød er vores signaturdrik i de nordiske lande. Ud over at smage på mjød er der også mulighed for at blive klogere på mjødens tilblivelse, historie, mytologi og naturligvis også om bierne, der sørger for honningen til den gode mjød. På Mjødens Dag kan man smage mere end 40 forskellige mjød fra syv forskellige mjødbryggerier. Køb billetter her
28. sep

Langbordsmiddag på Willumsens Museum

Kom med når kok, opskriftudvikler og madskribent Carsten Kyster i samarbejde med Willumsens Museum og Visit Fjordlandet inviterer til den første af efterårets langbordsmiddage i museets Café Ferdinand. Langbordsmiddagen består af en 8 retters menu med base i grøntsager og fermenterede lækkerier fra Fjordlandet. Menuen henvender sig til både børn og voksne.
17. okt - 21. okt

Æblefest i den gamle købmandsgård

Tiden er sat 100 år tilbage på Lützhøfts Købmandsgaard og i kan tage en pose æbler og en flaske med og presse æbler, bygge et fuglehus, køre i gammeldags hestevogn eller lave æbletryk på et viskestykke med sjove æbleformer. Efterårsferie- aktiviteterne foregår hver dag kl. 11.00-15.00
17. okt - 21. okt

Allehelgen på Færgegården

Besøg Frederikssund Museum og oplev en efterårsferie fyldt med gys, gengangere og grumme væsener i anledning af Allehelgen. Løs opgaver med fortidens tips og tricks og vind kampen mod de onde væsener. Alle dage kl. 11.00-14.30: hver time begynder en tur i museumshaven. Tilmelding sker her:
15. okt - 23. okt

Den lille mejerist – Hansens Is i børnehøjde

Vær med til at lave din egen is hos Hansens Is! Hvem laver isen, hvor kommer den fra og hvordan? Et børne arrangement hvor I leger ”den lille mejerist” Få viden i børnehøjde og lav en isbåd som dyppes i chokolade og drys. Læs mere og køb billetter:
18. okt - 23. okt

Skoemagerkroens Smørrebrødsfestival

I efterårsferien slår Skoemagerkroen dørene op for en udsøgt smørrebrødsfestival. Kokkene sammensætter smagfulde smørrebrødsstykker, som kan nydes i naturskønne omgivelser. Smørrebrødsstykkerne er særligt udvalgt fra frokostmenuen af lokale råvarer. Bordreservation muligt fra 12:00 – 14:45. Pris: 350,- pr. pers. Læs mere og book billet:

Overnatningssteder i Fjordlandet:

Vil du læse mere?

Inspirerende artikler:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×