Lokale produkter fra Fjordlandet

Lejre, Roskilde og Frederikssund byder på unikke smagsoplevelser og en lang række spændende lokale producenter giver jer økologiske kvalitetsprodukter, direkte fra marken og stalden.Hop en tur i bilen eller i de gode travesko og besøg de hyggelige gårdbutikker og lokale madproducenter og tag den lækre, autentiske smag med dig hjem.

1. Local By Me

Rabalderstræde 1 Musicon, 4000 RoskildeLocal By Me Cafe og butik

LOCAL BY ME er din “gårdbutik i byen”. Besøg det unikke sted som både er butik og cafe og placeret i den spændende bydel Musicon i Roskilde. Her laves mad fra bunden af produkter som er lokale og økologiske. Du finder bl.a. Østagergård, Friis-Holm Chokolade, Herslev Bryghus, Snoremark, Skarø is og mange flere. Når du køber produkter med hjem fra LOCAL BY ME støtter du flere små producenter i nærområdet.

Læs mere om Local By Me her

 

2. GetSpirits

Ringstedvej 73, 4000 Roskilde

Det lokale rom- og gindestilleri i Roskilde Getspirits er alle produkter lavet fra bunden, gæret, destilleret, lagret og tappet på flaske i destilleriet. Her kan I få en spændende smagsoplevelse med håndlavet dansk gin og rom. Der er en verden til forskel.

Læs mere om GetSpirits her

 

3. GodisGrønt

Blæsenborgvej 9, 4320 Lejre

Hos GodisGrønt sælger de økologiske grøntsager, som de selv dyrker i Lejres skønne muld. En stor del af deres produktion går til restauranter. Hos GodisGrønt kan du blive en del af deres medlemsbaserede KundeBonde-ordning. Her køber du en andel af den økologiske grøntsagsproduktion på forhånd, og får de friskeste grøntsager leveret i sæsonen.

Tilmeld dig kundebonde her

 

4. Hegnsholt

Lejrevej 52, 4320 Lejre

Hegnsholt i Lejre har kærlighed til dyr, mennesker og natur. Her kan I opleve gårdens økologiske dyr på tæt hold og handle lokale råvarer i gårdbutikken. Her bliver de økologiske grise fodret med restprodukter. Og selvfølgelig er der masser af æg. Gå en tur ned til grisene og hønsne og medbring madpakke.

Læs mere om Hegnsholt her

 

5. Herslev Bryghus

Kattingevej 16, Herslev, 4000 RoskildeHerslev Bryghus
Besøg Herslev Bryghus og de mange events over foråret og sommeren, eller besøg deres hyggelige butik med alle de lækre øl!

Det er også muligt at købe øko-bryg online fra Herslev Bryghus. Vælg mellem klassiske humlebryg, unikke fadlagrede eller kast dig ud i at prøve sourbeers på vildgæret hø…! Bestil hjemme fra og hold gourmet-aften med Danmarks bedste økologiske craft bryg.

Læs mere om Herslev Bryghus her

 

6. Just Coffee

Frederiksborgvej 551, Jyllinge, 4000 Roskilde

Just Coffee er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri. De importerer grøn kaffe som er både økologisk certificeret, købt efter bæredygtige principper og af høj kvalitet.

Læs mere om Just Coffee i Roskilde her

7. Ryegaard Rejsestald

Gaardbutikken har et stort udvalg af fødevarer, delikatesser, brugskunst og blomster. Butikken fungerer som udsalgssted for små erhvervsdrivende. De har kun nye kvalitetsvarer, og et stort udvalg i fair trade produkter samt økologi.

Se mere på deres hjemmeside her

 

8. Snoremark

Gundsølillevej 52 Tågerup, 4000 Roskilde

Snoremark Mjødbryggeri er et lille mikrobryggeri nær Roskilde, hvor lokal honning trylles om til spændende vine alene produceret på lokale råvarer som æbler, hyben havtorn, mjødurt og kvan.

Mjøden er halvsøde/halvtørre og kan bedst sammenlignes med sauterne, muscat og lyse portvine. Foruden mjød producerer Snoremark en klassisk engelsk cider, økologisk æblegløgg og ginlikør. Besøgende er også velkomne til at kigge ned i æbleplantagen og til fårene.

Læs mere om Snoremark her

 

9. Steensbølgård

Smedevej 18, Kyndeløse, 4070 Kirke Hyllinge

Steensbølgård har masser af friske æg, friskt, forårsgrønt som lilla broccoli, salater og kålskud.

I gårdbutikken er der fyldt op med kylling fra Gothenborg, og selvfølgelig masser af krogmodnet oksekød fra egne dyr.

Se mere om Steensbølgaard her

 

10. Langelinie Vingård

Langelinievej 12, 3600 Frederikssund

Midt i det åbne, rolige og bølgede landskab udenfor Frederikssund, bor Helle Hjorth og Jan Hansen på den hvidkalkede ejendom Pilegaard.

Vingården og markerne passes og plejes skånsomt efter de bedste bæredygtige principper, og alt arbejde med vinstokkene foregår udelukkende ved håndkraft.

I dag er Pilegaardens kostald ombygget til en vinbutik, hvor du kan finde hvid- rosé, orange og mousserende vine.

Læs mere om Langelinie Vin her

 

11. Svanholm Storkollektiv

Svanholm Gods 4A, 4050 Skibby

Hos Svanholm kan besøge den hyggelige cafe og gårdsalg og købe økologiske varer. Der kan du bl.a. finde kartofler, hvidkål, blomstrende rosenkål, gule beder, græskar, gule løg, peberrod, julesalat og en bakke mikrogrønt. Derudover kan man handle udvalgte Svanholmvarer via deres webshop

Læs mere om Svanholm

 

12. Hansens Ismejeri og Café

Landerslevvej 5, 3630 Jægerspris

Hos Hansens Ismejeri i Jægerspris kan man gå på opdagelse is isens verden og selvfølgelig få lækre, lokale og kolde fristelser i det gamle mejeri! Køb fx. en hånddyppet ispind med drys, en iscreme eller en vaffel med kugler.

MÆLKEVEJEN FRA KO TIL IS:

Fra Hansens Flødeis mejeri kan brødrene Anders og Rasmus se over på skoven ved Svanholm. Derovre går de 120 økologiske jerseykøer som leverer mælk til Hansens is.

Læs mere om Hansens is her

 

13. Søegaard Gartneri

Har åben i gårdbutikken, som ligger i den nordlige del af Roskilde nærmere bestemt Ågerupvej 14a i Ågerup.Søegaard Gartneri er et familie ejet gartneri, som idag ejes af Betty og Jacob Søegaard. Hovedproduktionen idag er Agurker, og har været det siden 1958. Søegaard sælger agurker og andre grøntsager samt andre varer i den lille gårdbutik.

Læs mere om de lokale producenter i Fjordlandet:

Godis Grønt i Lejre Fjordlandet

Godis Grønt

Friske økologiske grøntsager Godis Grønt - en grøn oase ved Lejre Station
Caseus Ost & Delikatesser Roskilde bymidte - bageri - sandwich- mad ud af huset

Caseus Ost & Delikatesser

Caseus Ost & Delikatesser – Sælger fantastiske smagsoplevelser og har et stort og udsøgt udvalg af oste, pølser og friskbagt brød fra eget bageri.
Just Coffee-kafferisteri-baristakurser-økologi-bæredygtighed-Roskilde-Fjordlandet

Just Coffee

Just Coffee i Roskilde er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri, der importerer specialkaffe af høj kvalitet ud fra bæredygtige principper.

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er dejlig, økologisk mad, lækre produkter og selvfølgelig - masser af lækker øl!

Mikkel Friis-Holm Chokolade

Friis-Holm producerer verdensklasse chokolade! Friis-Holm Chokolade er sat i verden af Mikkel Friis-Holm med det formål at lave verdens bedste chokolade.
Bunker af Vin i Roskilde - naturvin - events - vinsmagning - vinsalg

Bunker af Vin

Bunker af Vin - Oplev en Roskilde bunker fra 40’erne, hvor Andreas og Stefan både opbevarer, sælger og byder på smagning af vin. Man er velkommen i bunkeren hver lørdag formiddag fra kl. 11.00 -14.00
Røde Port i Roskilde - Bistro - Bryghus - Bottleshop - mikrobryggeri

Røde Port Bryghus

Mikro-bryghuset Røde Port i Roskilde byder på en stor sanselig oplevelse og man kan booke en ølsmagning og smage på øl der allerede er i produktion.
Hegnsholt økologisk landbrug - lejre - gårdbutik lokale fødevarer og gaver - fritgående høns får grise - restprodukter - gåture take away

Hegnsholt 

Hegnsholt i Lejre har kærlighed til dyr, mennesker og natur. Her kan I opleve gårdens økologiske dyr på tæt hold og handle lokale råvarer i gårdbutikken.
Hansens Ismejeri og Café - Jægerpris ved Frederikssund - Hansens Flødeis - butik

Hansens Ismejeri og Café

Du kender sikker Hansens Is, men vidste du at de fremstiller deres lækre is på det smukke Hornsherred Mejeri ved Jægerspris?
LangeLinie Vin ved Frederikssund - Pilegaard - vingård - bæredygtighed - vinbutik - rundvisning - vinsmagning

LangeLinie Vin

Rundvisning hos LangeLinie vin lige udenfor Frederikssund – oplev vingården og marken incl. vinsmagning når der arrangeres for grupper på min. 6 personer.
Svanholm Storkollektiv-økologisk landbrug-gårdbutik og café-rundvisning-overnatning trætelte shelter-Fjordstien cykel-Frederikssund-Hornsherred-Fjordlandet

Svanholm Storkollektiv

Besøg Danmarks største kollektiv. Her deler de alt, beslutter alt ved konsensus og producerer lækre, økologiske produkter i fællesskab - og du er mere end velkommen!
Snoremark-økologisk gård-mjød-cider-lokale råvarer-Roskilde-Fjordlandet-oplevelser-bryggeri-honningevents-for børn

Snoremark

Den økologiske gård Snoremark i Roskilde venter spændende oplevelser med mjød og cider produceret på lokale råvarer.
Stensbølgård økologisk landbrug og gårdbutik-stalddørssalg-Kyndeløse-Hornsherred-Lejre-Fjordlandet-lokale produkter

Stensbølgård Økologisk Landbrug og Gårdbutik

Stensbølgård, et økologisk landbrug og gårdbutik
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×