Die Eiszeit-Route

Probieren Sie die Eiszeit-Route auf einer Tour durch die früheste Geschichte Dänemarks

Die Eiszeit-Route

Eine Geschichte, die die Landschaft selbst enthüllt. Sie erleben hautnah, wie die Eiszeit vor etwa 20.000 Jahren die Landschaft um das Fjordland formte.

Bewegen Sie sich in den einzigartigen Spuren aus der Zeit, als das Land nur ein Haufen Kies und Steine war, der aus den nördlichen Gefilden vom Eis transportiert wurde.

Unterwegs passiert man Klöster, Kaufstellen, Gutshöfe, Kulturgeschichte und Denkmäler der Vergangenheit.

Die Route durch Lejre beginnt und endet am Bahnhof von Lejre, daher ist es einfach, das Fahrrad im Zug mitzunehmen.

Læs artiklen om istidsruten nedenfor

 

Länge: 280 kilometer– in Etappen unterteilt

 

Istidsruten er ideel til en cykelferie, en dagsudflugt eller en aftentur med den tohjulede – året rundt.

Istidsruten er en tur gennem den helt tidlige Danmarkshistorie med et storslået landskab, der vækker en stærk følelse af frihed og samhørighed med naturen. Kør ned til stranden over moser og enge eller gennem stille skove og besøg de mange hyggelige byer, som giver mulighed for både tiltrængte pauser og kulturelle oplevelser.

Istidsruten

Vikinger i horisonten

Istidsruten er rig på oplevelser, og undervejs på ruten, er der indrettet virtuelle overraskelser med spændende fortællinger om istiden, og om livet for de første danskere. Uanset hvor du befinder dig på ruten, er du heller aldrig langt fra fordybelse og information om de natur- og kulturoplevelser, der præger landskabet.

To etaper går gennem Fjordlandet med masser af spændende oplevelser som Sagnlandet Lejre, der er et stemningsfuldt og spændende udflugtsmål for hele familien. Her findes huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid og 1800-tallet, samt arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. Det hele i 43 hektar enestående natur med bakker, skove, søer og enge.

Sagnlandet Lejre-stenalder-jernalder-vikingetid-husmandsliv-aktiviteter-for børn-Herthadalen-frilandsmuseum-Fjordlandet-stenalderkano
Ledreborg Slot og slotspark

Du kommer også igennem Nationalpark Skjoldungerens land. Her har mennesker levet siden tidernes morgen og efterladt sig spor. Og det er ikke så sært. For nationalparken rummer enestående natur, kulturhistorie og nogle af de smukkeste landskaber i Danmark. Besøg for eksempel de store midtsjællandske løvskove, hvor man kan forsvinde ind i dybet ad de mange stier, og gøre ophold på de gode lejrpladser.

Du må heller ikke snyde dig selv for at opleve Tempelkrogen, hvor der er gennemført et prisvindende naturgenopretningsprojekt, som har betydet, at området har fået genrejst vandstanden i en del af den gamle Elverdamsdal. Eller Tadre Mølle, den sidste vandmølle i Elverdamsdalen.

Tadre Mølle-kulturhistorisk museum-naturcenter-Hvalsø-Lejre-Elverdamsdalen-Fjordlandet-ROMU-Nationalpark Skjoldungernes Land-aktiviteter-for børn-sheltere-butik

Læs mere om etaperne gennem Fjordlandet her:

Etape 2 – Lejre- Holbæk

Etape 3 – Lejre – Sorø

Andre seværdigheder på ruten er Danmarks første UNESCO-certificerede geopark, Geopark Odsherred, Naturpark Åmosen, Brorfelde Observatorium og Museum Vestsjælland.

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×