Istidsruten – cykelrute

Prøv cykelruten, Istidsruten – hele turen eller sløjfen gennem Lejre – og kom med på en tur gennem den tidligste Danmarkshistorie

På Istidsruten kan du opleve, hvordan istidens formgivning af landskabet skaber en helt unik historiefortælling, bundet af en cykelrute på 280 kilometer. Her kan du bevæge dig i de unikke spor fra dengang landet blot var en bunke grus og sten, transporteret med isen fra nordlige himmelstrøg.

En historie, der fortælles gennem landskabet. På nært hold oplever du, hvordan hvordan Istiden for ca. 20.000 år siden har formet landskabet omkring Fjordlandet. Bevæg dig i de unikke spor fra dengang landet blot var en bunke grus og sten, transporteret med isen fra nordlige himmelstrøg. På turen passerer du klostre, købssteder, godser, kulturhistorie og fortidsminder.

Ruten er opdelt i etaper, og det er også muligt at cykle en en lille rundtur/ en “sløjfe” gennem Lejres smukke istidslandskab.

Ruten gennem Lejre starter og slutter ved Lejre station, så det er let at tage cyklen med i toget.

Læs artiklen om istidsruten nedenfor

 

Længde: 280 kilometer – opdelt i etaper/ 40 kilometer

 

https://storyhunt.dk/da/tours/harald_hildetand

Istidsruten er ideel til en cykelferie, en dagsudflugt eller en aftentur med den tohjulede – året rundt.

Istidsruten er en tur gennem den helt tidlige Danmarkshistorie med et storslået landskab, der vækker en stærk følelse af frihed og samhørighed med naturen. Kør ned til stranden over moser og enge eller gennem stille skove og besøg de mange hyggelige byer, som giver mulighed for både tiltrængte pauser og kulturelle oplevelser.

Sagnlandet Lejre-stenalder-jernalder-vikingetid-husmandsliv-aktiviteter-for børn-Herthadalen-frilandsmuseum-Fjordlandet-roskilde guides-dødislandskab-ledreborg

Vikinger i horisonten

Istidsruten er rig på oplevelser, og undervejs på ruten, er der indrettet virtuelle overraskelser med spændende fortællinger om istiden, og om livet for de første danskere. Uanset hvor du befinder dig på ruten, er du heller aldrig langt fra fordybelse og information om de natur- og kulturoplevelser, der præger landskabet.

To etaper går gennem Fjordlandet med masser af spændende oplevelser som Sagnlandet Lejre, der er et stemningsfuldt og spændende udflugtsmål for hele familien. Her findes huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid og 1800-tallet, samt arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. Det hele i 43 hektar enestående natur med bakker, skove, søer og enge.

Sagnlandet Lejre-stenalder-jernalder-vikingetid-husmandsliv-aktiviteter-for børn-Herthadalen-frilandsmuseum-Fjordlandet-stenalderkano
Ledreborg Slot og Slotspark på Ledreborg Allé ved Lejre - barokanlæg - rundvisninger - træklatring - events - møder

Du kommer også igennem Nationalpark Skjoldungerens land. Her har mennesker levet siden tidernes morgen og efterladt sig spor. Og det er ikke så sært. For nationalparken rummer enestående natur, kulturhistorie og nogle af de smukkeste landskaber i Danmark. Besøg for eksempel de store midtsjællandske løvskove, hvor man kan forsvinde ind i dybet ad de mange stier, og gøre ophold på de gode lejrpladser.

Du må heller ikke snyde dig selv for at opleve Tempelkrogen, hvor der er gennemført et prisvindende naturgenopretningsprojekt, som har betydet, at området har fået genrejst vandstanden i en del af den gamle Elverdamsdal. Eller Tadre Mølle, den sidste vandmølle i Elverdamsdalen.

Tadre Mølle-kulturhistorisk museum-naturcenter-Hvalsø-Lejre-Elverdamsdalen-Fjordlandet-ROMU-Nationalpark Skjoldungernes Land-aktiviteter-for børn-sheltere-butik

Læs mere om etaperne gennem Fjordlandet her:

Etape 2 – Lejre- Holbæk

Etape 3 – Lejre – Sorø

Andre seværdigheder på ruten er Danmarks første UNESCO-certificerede geopark, Geopark Odsherred, Naturpark Åmosen, Brorfelde Observatorium og Museum Vestsjælland.

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×