Tour de France-ruten, regional rute 27

Hop på cyklen og afprøv Tour De France ruten og udforsk Nationalpark Skjoldungernes Land, verdensarv, vikinger og hyggelige gårdbutikker.

I 2022 kører Grand Depart-rytterne langs Danmarks smukkeste fjorde og Sjællands fantastiske kyst 

Etape 2 starter i smukke, historiske Roskilde, kører gennem det bakkede istidslandskab i Lejre, fortsætter gennem Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Korsør og slutter i Nyborg.

Hop selv på cyklen og afprøv ruten. Tour de France-feltet fik lov at køre over Storebælt, men du må hoppe i toget fra Korsør til Nyborg. Det er let at finde tilbage til ruten fra stationen.

Starten i Roskilde

I den historiske middelalderby Roskilde kan I sejle ud på fjorden fra Vikingeskibsmuseet, besøge tidligere dronninger og konger i Roskilde Domkirke, og opleve Danmarks Rockmuseum RAGNAROCK. Kør gennem Nationalpark Skjoldungernes Lands unikke landskab, ned ad den Danmarks længste Allé, Ledreborg Allé, gennem det bakkede istidslandskab i Lejre, og lær om vikinger og sagnkonger på Lejre Museum og i Sagnlandet Lejre.

Langs fjord og skov

Turen fortsætter forbi langs fjord og gennem skov, og tæt på ruten finder du Brofelde Observatorium, smukt beliggende i istidsbakkerne, langt væk fra lysforureningen andre steder. Her kan du kan gå på opdagelse i naturvidenskabens vidunderlige verden. Eller tag en tur i tidsmaskinen til midten af 1900-tallet i oplevelsescenter Nyvang.

Prøv kræfter med bjergetapen

Ruten går langs Istidsruten, og fører jer gennem UNESCO Global Geopark Odsherreds storslåede istidslandskab. Der skal gang i benene på bjergspurterne ved Asnæs Indelukke, Høve Stræde og Kårup Strandbakke.

Kør langs Sjællands fantastisk kyst

Nyd den smukke natur på Røsnæs og tag en lille de-tour til Kalundborg og se Nordeuropas eneste 5-tårnede centralkirke eller digternes by, Sorø.

Spring på toget i Korsør og stå af i Nyborg. Herfra finder du let tilbage til ruten og kører det sidste stykke.

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×