Pontoppidanruten – cykelrute

Cykelruten Pontoppidan-ruten er en tur gennem den smukke halvø Hornsherred som den ser ud i dag. Selvom noget er ændret, står landskabet, kirken, præstegården og meget andet som i Pontoppidans tid.

Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) modtog i 1917 Nobelprisen i litteratur for ”sin autentiske skildring af dagliglivet i Danmark” bl.a. i novellesamlingen ”Fra hytterne” og romanen ”Det forjættede land”. Begge værker er tydeligt inspireret af dagligdagen blandt landbefolkningen og oplevelser i årene, hvor Pontoppidan boede i Østby med sin familie.

Cykelruten er en tur gennem den smukke halvø Hornsherred som den ser ud i dag. Selvom noget er ændret, står landskabet, kirken, præstegården og meget andet som i Pontoppidans tid. Pontoppidan-ruten går blandt andet forbi den postkortsmukke Selsø Kirke over Skibby og videre til Skuldelev.

Hold øje med 7 udvalgte steder, som beskrives i hans litterære produktion samt Genforeningsstenen på Kalvøen i Frederikssund. Ved alle syv steder finder du en pæl med en QR-kode, der giver dig adgang til spændende lydklip. Se også mere her


Længde: 22 kilometer

 

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×