Kør i Mads Pedersens fodspor – tour de france ruten

Lørdag den 2. juli 2022 kørte Grand Departs 2. etape gennem det naturskønne Fjordland - et unikt område omkring Roskilde Fjord og Isefjord. Grib selv cyklen og kør i verdensmester Mads Pedersens hjulspor og udforsk Sjællands første nationalpark – Skjoldungernes Land - verdensarv og hyggelige gårdbutikker.

I Fjordlandet kan vi godt forstå, at Grand Depart-rytterne lagde vejen forbi Københavns forhave i 2022. For med maleriske landskaber, udfordrende bakker og masser af kultur så har Fjordlandet, ifølge verdensmesteren i landevejscykling, Mads Pedersen, hele pakken.

Han har selv betrådt Fjordlandets veje utallige gange og trænet i bakkerne, da han selv er fra området.

Vi har bedt Mads udnævne sine top tre spots i Fjordlandet:

1. Munkholmbroen 
som ligger i smukke omgivelser i Hornsherred. Her er rig mulighed for gåture langs Isefjorden fx ud på spidsen af halvøen til Dejligheden, hvor man er omgivet af vand til begge sider. Tag en frisk badetur og slut dagen af med en forfriskende is i det lille ishus ved parkeringspladsen.

2. Ledreborg Slotspark 
gå en tur i den flotte symmetriske park og som Skjoldungestien også krydser igennem. Her kan du også klatre i trætoppene i deres Fly High svævebane og måske slutte besøget med en lækker frokost på restaurant Herthadalen, der blot ligger et stenkast derfra.

3. Lejrebageren 
er meget populær blandt de lokale og ikke mindst cykelryttere, som gerne kører en omvej for at tage et pitstop. Bageren ligger lige ned til Lejre å, og man kan hoppe på Skjoldungestien enten mod Osted eller mod Gl. Lejre.

Touren går også forbi Roskilde Domkirke, så Mads Pedersen måtte selvfølgelig også på brostenene, da han afprøvede ruten.

Masser af oplevelser på Fjordlandets Grand Depart-rute:

Fjordlandet byder med sin 1000-årige historie på seværdigheder og attraktioner i verdensklasse. Her er historien lettilgængelig og vælger du selv at cykle Grand Depart ruten i Fjordlandet, kan du både opleve den oldgamle og den helt nye: fra kongegrave og imponerende arkitektur i den 800 år gamle Roskilde Domkirke – optaget på UNESCO’s verdensarvsliste – til RAGNAROCKs interaktive udstillinger om pop, rock og ungdomskultur.

I de arbejdende værksteder på Vikingeskibsmuseet og i Sagnlandet Lejre er du selv med til at genskabe historie. I Sagnlandet Lejre kan du også blive blæst bagover af den netop indviede vikingehal Kongehallen. Et imponerede og ikonisk bygningsværk der med en længde på 61 meter og en loftshøjde på over 10 meter er Danmarks største vikinghal.

Lejre Museum i Gl. Lejre kan du undersøge oldtidsfund omgivet af et kuperet og historisk rigt naturområde.

Mads Pedersen susende på landevejen uden for Lejre

Griber du cyklen og kører ad Danmarks længste allé, Ledreborg Allé, ender du ved det smukke Ledreborg Slot med den overvældende slotspark.

Den historiske Ledreborg Allé med dens mange lindetræer er også en del af Grand Depart ruten.

Nationalpark Skjoldungernes Land omkredser mange af Fjordlandets attraktioner og er et unikt fjordlandskab med over 170 fredede kulturminder og mange muligheder for aktive oplevelser i nærkontakt med naturen; Oplev et stort udvalg af smukke cykelruter og vandreruter i alle sværhedsgrader.

Kører du mod nordvest rammer du unikke Hornsherred, hvor du fx kan nyde roen ved Tempelkrogen og udsigten over Isefjorden. Området her er også en del af den 390 km lange cykel- og oplevelsesrute, Istidsruten.

Har du brug for at slukke tørsten eller er du blot nysgerrig efter at smage på Fjordlandet, så er der også rig mulighed for at gøre stop ved Fjordlandets mange stemningsfulde gårdbutikker og spisesteder.

Under stjernehimlen i telt, på dobbeltværelse, enkeltværelse, suite eller egen lejlighed – mulighederne er mange. Fjordlandet byder på et stort udvalg af hoteller, kroer, sommerhuse, vandrerhjem, campingpladser og Bed & Breakfasts.

Bliv inspireret

H.A. Brendekilde, Jyllinge, måske 1926

I kunstnernes fodspor – langs Roskilde Fjord

I denne guide kan du gå i fodsporene på nogle af de kendte, danske kunstnere, som har boet i Fjordlandet
Kreativ sommer for voksne på willumsens museum

Guide: 12 timer i Frederikssund: Vikingespil og verdensklassekunst

Se vores guide til 12 timer i Frederikssund og omegn
Sommerferie i naturen i Fjordlandet (1)

Aktiv sommerferie

Udeliv & sommer i Fjordlandet. Fjordlandet byder på masser af aktive oplevelser til sommerferien i Danmark. I denne guide finder I inspiration til aktive udendørs oplevelser omkring Lejre, Roskilde og Frederikssund
72 timer i Hornsherred i Fjordlandet

Guide: 72 timer i Hornsherred: Nationalpark, slotte og lækre fødevarer

Guide: 72 timer i Fjordlandet Hornsherred og omegn
Skjoldungestierne - Nationalpark Skjoldungernes Land - Fjordlandet - Lejre Roskilde FrederikssundSarah Green

Sarah Green – Vandretur på Skjoldungestien

Sarah in the Green - Vandretur på Sjælland: Skjoldungestien - samarbejde med Sarah Green og VisitFjordlandet
Svanholm Storkollektiv-økologisk landbrug-gårdbutik og café-rundvisning-overnatning trætelte shelter-Fjordstien cykel-Frederikssund-Hornsherred-Fjordlandet

Sarah in the Green – Fjordstien på cykel

Fjordstien på cykel – fra Svanholm til Jægerspris Slot - samarbejde med Sarah Green og VisitFjordlandet
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×