Sommer i Fjordlandet

– stedet hvor sagaerne og eventyrerne begynder

Følg i vikingernes fodspor i Fjordlandets historiske købstæder og i den enestående, varierede natur, hvor skjoldungekongerne for mange år siden boede og levede. Når de altså ikke begav sig ud i verden på vikingetogt fra Roskilde Fjord. Fjordlandet er Danmarks historie, fællesskaber, fjordliv og græs på knæerne. Kom langt væk fra hverdagen – kun et vikingekast fra hovedstaden.

Følg i vikingernes fodspor i Fjordlandets historiske købstæder og i den enestående natur denne sommer.

Vi guider dig til unikke oplevelser, fantastiske overnatningsmuligheder, og unikke smagsoplevelser. Se med her, hvad du skal opleve, hvor du skal sove, og hvad du skal spise når du besøger os i Fjordlandet

Er du mere til afslapning og lækker mad, så kan Roskilde Fjord også nydes fra skibsdækket på stemningsfulde M/S Sagafjord. Båden er oprindelig en norsk passagerfærge fra 1950´erne, men som nu danner rammer for en helhedsoplevelse for alle sanser på fjorden.

Kan du ikke få nok af vikingehistorien og vand, så tag forbi Vikingeskibsmuseet i Roskilde, hvor fem originale vikingeskibe er udstillet, og hvor det er muligt at sejle på fjorden i kopier af skibene.

Historiske herregårde og moderne kollektiver

Det er naturligvis ikke kun vikingehistorien, der kommer til live i Fjordlandet, men også de mange herregårde i området. Et af dem er Selsø Slot – den glemte herregård. Den kan dateres tilbage til middelalderen, men blev i 1829 forladt til forfald, da dens sidste ejer døde. I 1972 blev herregården forpagtet af et ægtepar, som restaurerede den, så den i dag står som en gylden tidslomme. Har du en lille ornitolog gemt i maven, må du ikke snyde dig selv for en tur i naturreservatet ved slottet. Ved Selsø Sø kan du opleve det 500 hektar store fuglereservat Møllekrogen, hvor fuglelivet er ualmindeligt varieret og rigt. En oplevelse for både store og små.

Det 800 år gamle gods, Svanholm, er ligeledes et besøg værd. Siden 1978 har Svanholm fungeret som storkollektiv og huser i dag 90 voksne og 60 børn, som arbejder for en bæredygtig og social levevej. Som besøgende kan du lære mere om deres måde at leve på med fællesøkonomi og -køkken, økologi og bæredygtighed. Besøg deres økologiske landbrug, køb frugt og grønt med hjem, og slap af i den hyggelige cafébutik.

Smag på Fjordlandet

Hvor end du kører hen, finder du lækre gårdbutikker, og områdets gårde er netop kendte for at levere varer til nogle af Københavns bedste restauranter. Læg vejen forbi den idylliske by Herslev, som i disse år er ved at udvikle sig til et sandt gastronomisk epicenter. Her finder du Herslev Bryghus med de eftertragtede naturøl. Du kan også besøge den nyåbnet chokoladefabrik, som chokoladeverdensmesteren Mikkel Friis-Holm står bag. Følg råvarerne fra jord til bord, og nyd resultaterne i deres spisehus eller deltag i deres succesevents øl-yoga, pop-up middage, den årlige oktoberfest  eller ølsmagning. Velbekomme.

Trænger du til at blive kølet lidt ned, så tag et smut til Hansens Ismejeri ved Jægerspris og prøv deres iscafe. Her kan du få alle dine isdrømme opfyldt – om det gælder ispinde dyppet i lun chokolade, frisklavet isbøffer eller softice med frisk iscreme pyntet med hjemmelavet karamel- eller chokoladesauce – så er der vist noget for alle aldre.

Overnatning i Fjordlandet

Spisesteder og lokale råvarer

Fjordlandet bugner med unikke smagsoplevelser

Det Sker –  Sommer 2021

Følg i vikingernes fodspor i Fjordlandets historiske købstæder og i den enestående, varierede natur, hvor skjoldungekongerne for mange år siden boede og levede. Når de altså ikke begav sig ud i verden på vikingetogt fra Roskilde Fjord.

Tag et kig her på siden, hvis du mangler inspiration til ture og oplevelser i Fjordlandet:

Få inspiration til flere sommeroplevelser:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×