Smag på sommeren i Fjordlandet

Oplev og smag på Fjordlandet hele sommeren. Her får du gode idéer til events, besøg på gårdbutikker og spisesteder i Lejre, Roskilde og Frederikssund.

1

Sommer i Sct. Hans Have

Tag på udflugt i de rekreative naturomgivelser i den unikke grønne oase Sct. Hans Have, som ligger i gå afstand fra Roskilde Havn. Her får I hyggelige stunder hver weekend.

1

Sommer i
Sct. Hans Have

Tag på udflugt i de rekreative naturomgivelser i den unikke grønne oase Sct. Hans Have som ligger i gå afstand fra Roskilde Havn. Her får I hyggelige stunder hver weekend.

Besøg cafeen, gartneriet og butikken

Besøg Sct. Hans Have og nyd et kulinarisk eventyr i hjertet af naturen. Deres café serverer mad, kager og forfriskende lemonade – alt sammen af lokalt dyrkede, økologiske råvarer. I det økologiske gartneri finder du spiselige planter, mens butikken tilbyder nøje udvalgt kunsthåndværk og design. En smagfuld oase for alle.

Sct. Hans Have i Roskilde - rekreativ have - café - gartneri - mødested - butik

Begivenheder

2

Sommer på Restaurant Kalvø

Velsmag med en fremragende udsigt: Nyd en kulinarisk oplevelse ved Roskilde Fjord på Retaurant Kalvø

Nyd en unik oplevelse ved Roskilde Fjord på Restaurant Kalvø i Frederikssund. Med fokus på solide råvarer og godt håndværk, har stedet tiltrukket gæster i over 100 år. Nyd din mad med en smuk udsigt over vand, havn og skov.

3

Herslev Bryghus

Oplev den danske sommer på Herslev Bryghus som byder på kvalitets øl, dejlig frokost og skønne naturomgivelser – og har åbent hele sommeren.

3

Det lokale
Bryghus i
Herslev

Oplev den danske sommer på Herslev Bryghus som byder på kvalitets øl, dejlig frokost og skønne naturomgivelser – og har åbent hele sommeren

Herslev Bryghus er et økologisk gårdbryggeri med nyt spisehus, gårdbutik, kig til produktion og en masse skønne naturomgivelser. Der er plads til hele familien.

Lokal forankring og kvalitet er topprioritet på Herslev Bryghus og kan smages i både maden og øllet. Der afholdes løbende rundvisninger, fællesspisning og koncerter – hold øje med deres eventkalender.

Herslev Bryghus er et økologisk gårdbryggeri med nyt spisehus, gårdbutik, kig til produktion og en masse skønne naturomgivelser. Der er plads til hele familien.

Lokal forankring og kvalitet er topprioritet på Herslev Bryghus og kan smages i både maden og øllet. Der afholdes løbende rundvisninger, fællesspisning, øl-yoga og koncerter – hold øje med eventkalenderen.

Øl og frokost på Herslev Bryghus

Begivenheder

4

Langelinie Vin

Kom med på spændende rundvisninger i vinmarken i Frederikssund hos Langelinie Vin.

Vinsmagning og rundvisning i vinmarkerne

Oplev LangeLinie Vin, en perle for vin-elskere lige udenfor Frederikssund. Her kan du udforske vinmarkerne, der plejes ansvarligt og udelukkende med håndkraft. Her finder du 2700 vinstokke med forskellige druesorter. Som en del af rundvisningen smages der selvfølgelig også på de prisvindende vine fra Frederikssund.

Rundvisninger med vinsmagning arrangeres for grupper på min. 6 personer, for 150 kr. pr. person.

Langelinie Vin

Langelinievej 12,
3600 Frederikssund

Det sker hos Langelinie Vin

5

Sommer i Skoven hos Herthadalen

Med et besøg på Restaurant Herthadalen får I lov til at nyde en sommer-menu på terrassen! Menuen er lavet med kærlighed og af lokale råvarer bl.a. fra ‘Herthamarken’

5

Frokost i
skoven
H
erthadalen

Med et besøg på Restaurant Herthadalen får I lov til at nyde en sommer-menu på terrassen! Menuen er lavet med kærlighed og af lokale råvarer bl.a. fra ‘Herthamarken’

Planlæg en tur forbi til sommerfrokost i skoven sammen med familien eller vennerne og nyd en gåtur rundt om Knapsø og køb lækkerier med hjem fra Gårdbutikken…

Traditionen tro holder Herthadalen åbent i restauranten til sommer med en lækker frokost-menu af råvarer fra lokalområdet samt grønt fra Herthamarken.

6

Helt ÆRLIGT issulten? 

Besøg Cafe ÆRLIGT på havnen i Frederikssund, og smag deres hjemmelavede is!

6

Helt ÆRLIGT issulten? 

Besøg Cafe ÆRLIGT på Frederikssund
Havn og smag deres udsøgte
hjemmelavede is!

Kom forbi ÆRLIGT og smag på en is der er noget helt (S)ÆRLIGT. 

Nyd sommeren hos ÆRLIGT på havnen i Frederikssund, hvor de laver deres egen is på rene råvarer og økologisk fløde fra Thise.

De bruger frisk frugt, bær og Callebaut chokolade, alt er håndlavet fra bunden og det kan smages.

Cafe ærligt hjemmelavet is

7

Gourmet på Skoemagerkroen

Skoemagerkroen inviterer til sommer i deres historiske omgivelser værende Danmarks ældste kgl. post og diligence kro som emmer af charme, varme og nærvær.

7

Gourmet på
Skoemagerkroen

Skoemagerkroen inviterer til sommer i deres historiske og smukke omgivelser

Skoemagerkroen-Lejre-Visit Fjordlandet-kg. priviligeret post-og dilligencekro-værelser-naturhytter-gourmetophold-selskaber-take away-wellness-gastromøder-forår
Møde Skoemagerkroen

Sankt Hans Aften

Du kan gøre Sankt Hans helt særlig ved at fejre den med en 4-retters aftenmenu hos Skoemagerkroen.

Gourmetophold

Der serveres friskbrygget kaffe, sødt ved ankomst samt aperitif og snacks før middagen, som består af en 6-retters signaturmenu af egne og lokale råvarer. Middagen ledsages af udvalgte vine. Herefter kan I nyde en cocktail inden I går til ro for natten. Når I vågner kan I nyde en lækker morgenmad.

Prisen er 2795,- pr. person og inkluderer altså følgende:

 • Friskbrygget kaffe og sødt ved ankomst
 • Aperitif og snacks før middagen
 • 6-retters signaturmenu med tilhørende vinmenu af 6 glas vin
 • Kaffe, avec og sødt
 • Overnatning i dobbeltværelse eller naturhytte
 • Serveret morgenmad, juice og kaffe
Møde Skoemagerkroen

8

Butik & Café Dejlighed

Oplev Ejbys hyggelige Butik og Café Dejlighed med en af Danmarks skønneste udsigter til “Dejligheden”

8

Butik & Café
Dejlighed

Oplev Ejbys hyggelige café og butik Dejlighed med en af Danmarks skønneste udsigter til “Dejligheden”

Her serveres kaffe, kage, tapas og is i landlige omgivelser og rolig atmosfære.

Gå på opdagelse i området

Når du besøger Butik & Café Dejlighed kan du gå en dejlig tur langs kysten. Strandstien bugter sig og her kan man blandt andet se den gamle lille fiskerhavn Ejby Havn og det skønne lille strandhus “Røghuset”. Her er en uspoleret autentisk stemning der vidner om de gamle dages fisker liv.

9

Gourmet på Svogerslev Kro

Besøg den gamle kro og få kulinariske oplevelser ud over det sædvanlige.

9

Gourmet på
Svogerslev
Kro

Besøg den gamle kro og få kulinariske oplevelser ud over det sædvanlige.

Svogerslev Kro er grundlagt ved kongelig resolution omkring år 1756 og gennemgik i 2021 en stor renovering og nu er Svogerslev kros restaurant tro mod kroens historie, men også med et menukort der har en moderne, ny skandinavisk profil. Masser af frisk fisk, godt dansk kød og de allerbedste grøntsager.

Særlige events på Svogerslev Kro

Henover sommeren kan du nyde godt af en række events på Svogerslev Kro. Heriblandt:

 • Asparges festival
 • Sankt Hans
 • Fransk weekend
 • Skaldyrsweekend
 • Luksussommerbrunch

For at se aktuelle events kan du følge med i kroens eventkalender.

10

Råvarer og økologi hos Hegnsholt

Et af de oplagte steder at få fyldt sine råvare-hylder op er hos Hegnsholt ved Lejre.

10

Råvarer
& økologi:
Hegnsholt

Fyld jeres råvare-hylder op
hos Hegnsholt i Lejre

Her finder I en stor og skøn gårdbutik, som rummer stort set alt hvad hjerter begærer inden for fødevarer; fx gårdens egne frisklagte æg, økologisk kød, charcuteri og pølser fra egne lam og grise og meget mere.

I kan også gå en tur rundt om foldene og besøge gårdens dyr.

Hegnsholt økologisk landbrug - lejre - gårdbutik lokale fødevarer og gaver - fritgående høns får grise - restprodukter - gåture take away - rundvisning

Begivenheder

11

Hansens Ismejeri – den lokale og gammeldags is-producent

Få alle dine is-drømme opfyldt – smag på lækker is eller vær med til at lave din egen.

11

Hansens Ismejeri – den lokale og gammeldags is-producent

Få alle dine is-drømme opfyldt – smag på lækker is eller vær med til at lave din egen.

Oplev autentisk dansk flødeis lavet efter Hans Hansens traditionelle metoder. Deres isblanding modnes langsomt af frisk mælk og fløde på det smukke gamle Mejeri ved Jægerspris.

Vælg blandt et fabelagtigt udvalg af isbægre, ispinde, isvafler og håndlavede islagkager – meget mere end supermarkedet tilbyder. Nyd også hånddyppede ispinde med drys, iscreme eller vaffel med kugler.

Hansens Ismejeri og Café - Jægerpris - Frederikssund - Hansens Flødeis

Begivenheder

12

M/S Sagafjord

Tag på en unik sejlende restaurantoplevelse på Roskilde Fjord med M/S Sagafjord.

Tag på cruise med M/S Sagafjord
Oplev Roskilde Fjord ombord på M/S Sagafjord, hvor du kan nyde en lækker menu baseret på lokale råvarer i sæson. Med afgang fra Roskilde Havn og med mulighed for forskellige rundture kan du nyde en lækker menu mens du sejler forbi historiske steder som Roskilde Domkirke, Vikingeskibsmuseet og Selsø Slot.

Unikke events ombord M/S Sagafjord
M/S Sagafjord byder på en bred vifte af spændende events. Oplev blandt andet hyggelige fællesspisninger, vinsmagninger og stemningsfulde koncerter. Hold øje med Sagafjords kalender for at se aktuelle events ombord på skibet.

M/S Sagafjord

Vindeboder 18,
4000 Roskilde

13

Restaurant Fasaneriet

Nyd lækker mad og fantastisk udsigt på Restaurant Fasaneriet – det perfekte stop på turen i Nationalpark Skjoldungernes Land.

Restaurant Fasaneriet Lejre Lederborg golfbane nationalpark skjoldungernes land-Fjordlandet-udeservering-julefrokost

Det perfekte stop på turen i Nationalpark Skjoldungernes Land

Nyd lækker mad med udsigt på Restaurant Fasaneriet. Med sæsonens friske råvarer tilbydes der velsmagende retter i en lys, åben atmosfære med panoramaudsigt over golfklubbens baner og det imponerende Ledreborg slot. På solskinsdage kan måltidet nydes på den store terrasse under parasollerne.

Med sin placering i Nationalpark Skjoldungernes Land er restauranten det perfekte sted for gæster hos Ledrebord Palace Golf Club, vandrere på Skjoldungestien og cyklister i området.

Restaurant Fasaneriet

Skottehusvej 12
4320 Lejre

14

Svanholm Storkollektiv

Besøg Svanholm hele sommeren og køb lækre varer i gårdbutikken og caféen.

14

Svanholm
Gårdbutik

– Kollektiv, økologi, gårdbutik og café.

Her sælges eget okse- og lammekød, Svanholm kaffe udviklet sammen med Just Coffee, Svanholm æblemost, Hansens Flødeis, hjemmebagte rugbrød, speltbrød, honning og i grøntbutikken findes årstidens grøntsager, mælk og æg. Det hele er selvfølgelig økologisk.

Svanholm Storkollektiv-økologisk landbrug-gårdbutik og café-rundvisning-overnatning trætelte shelter-Fjordstien cykel-Frederikssund-Hornsherred-Fjordlandet

15

Comwell Hotel Roskilde

Nyd sommeren på Comwells barterrasse, med den skønneste udsigt over Roskilde Fjord.

Lækker mad med skøn udsigt

Her kan du nyde lækre cocktails, konditorens kage og kaffe, burgere og fadøl, rejemadder og rosé – og meget mere. Comwell Roskilde er mere end bare et hotel.

Ud over skønne spisemuligheder og overnatning tilbyder de også en række aktiviteter, der gør dit ophold unikt. Hyg dig med havespil og brætspil.

Comwell Roskilde

Vestre Kirkevej 12
4000 Roskilde

12. Røde Port

Bistro, bryghus og bottleshop

11. Røde Port

Bistro, bryghus og bottleshop

Besøg det lokale Røde Port i centrum af Roskilde og nyd udsøgte “ugens ret”, og deltag i påskens øl-banko d. 16. april. 

Vidste du, at Røde Port for nyligt har modtaget et fint diplom af Danske Øl-entusiaster Roskilde? For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø. Læs mere om diplomet til Røde port her på facebook

Røde Port har åben tirsdage – lørdage og du kan booke bord her

Læs mere om Øl banko på Røde Ports facebook her

Det’ for børn:

Kom helt tæt på historien,
når I besøger Fjordlandet…

Det’ for børn:

Kom helt tæt på historien…

Aktiv Sommer i
Fjordlandets natur:

Tag på vandretur, familieudflugt
eller sejl i kajak på fjorden

 • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
  Læs Fjordlandets Private Policy
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×