Særlige særudstillinger i Fjordlandet

Oplev og opdag Frederikssund, Roskilde og Lejre og de mange attraktioner. I denne guide får du masser af gode idéer til særudstillinger på Fjordlandets attraktioner.

Opdateret: 10. juni  2021

1. SMATTENS MAGI – 50 ÅRS AFTRYK AF ROSKILDE FESTIVAL

Det er ufatteligt, at det kan lade sig gøre. Flere end 100.000 mennesker samlet en gang om året på en lille plet på kloden kaldet Dyrskuepladsen. Flere end 100.000 mennesker, der for en stund skaber Danmarks femte største by i et magisk inferno af musik, kærlighed og fest. Tag med dybt ind i Roskilde Festivalens hjertekamre på Ragnarock – Museet for pop, rock og ungdomskultur! I kan komme på omvisninger, lave jeres helt egne festivalplakater, og meget mere.

Åbningstider: Tirs-Søn: 10:00 – 17:00, Ons: 10:00 – 21:00

2. Frederik den Syvendes skotske rejse på Jægerspris Slot

I sommeren 1844 rejste Danmarks 36-årige kronprins Frederik (7.) til Skotland og Færøerne. På Færøerne skulle kronprinsen aflægge statsbesøg, men forinden tog han sig tid til en privat rejse gennem Skotland.

I samarbejde med Carl-Thomas von Christierson og Kaj Larssen, St. Andrew Society of Denmark, fortæller museet historien om kronprins Frederiks eventyrlige rejse gennem Skotland.

Åbningstider: tirs-søn kl. 11.00 – 16.00

3. Fortidsminder i Frederikssund – Fokus med kameralinsen og fokus med opmærksomheden

Frederikssund Museum, Færgegårdens nye særudstilling ”På sporet af fortiden – vis os dit fortidsminde” er en fotoudstilling skabt af borgerne i Frederikssund Kommune.

Inden sommerferien 2020 udskrev museet og Dansk Naturfredningsforening i fællesskab en fotokonkurrence. Med deltagernes blik og bidrag gennem de forskellige fotos, sætter særudstillingen fokus på fortidsminderne i den lokale baghave.

Åbningstider: tirs-søn kl. 11.00 – 15.00

4. Ny udstilling fortæller historien om slaget, som Christian 4 helst ville glemme …

Vikingeskibsmuseet i Roskilde viser særudstillingen ‘I Røg og Brand – Slaget i Femern Bælt 1644’ frem til 1. marts 2022.

Udstillingen præsenterer resultatet af flere års marinarkæologiske undersøgelser, der har kortlagt de gruopvækkende hændelser, der bliver begyndelsen til enden på Danmarks magt i Østersøen. Fortællingen understøttes af en visuel iscenesættelse af et imponerende maleri fra søslaget, der viser skibenes sidste timer. Der er indlånet genstande fra: Nationalmuseet, Landesmuseum Schleswig-Holstein, Femern A/S samt Køge Maritime Modelbyggerlaug.

Åbningstider: man-søn kl. 10.00 – 17.00

5. En sanselig kunstudstilling for børn og voksne

Alkymistens Laboratorium giver mange spændende sanseindtryk og har mange fine detaljer, som sætter gang i tankerne, og mulighed for at lege med former og farver. Hvad gemmer en alkymist i sine skuffer? Hvilke planter kan helbrede og hvilke er giftige? ? Alkymistens Laboratorium inviterer børn og voksne på en opdagelsesrejse ind i alkymiens forunderlige verden.

Familiesøndage på Willumsen
Kom og vær med, når museets dygtige undervisere åbner det kreative værksted for børn og deres familier kl. 10.30-14.30. Museets kreative værksted omdannes i disse timer til et fantastisk familieværksted. Her er både hjælp og inspiration at hente når I skal være kreative!

Åbningstider: tirs-søn kl. 10.00 – 17.00

6. På Lejre Museum har de fået selskab af en mystisk herre fra vikingetiden…

Under udgravningen af Danmarks største kongehal i Lejre fandt arkæologerne en mystisk grav fra vikingetiden. Nu bliver graven for første gang udstillet på Lejre Museum, hvor besøgende inviteres ind i gåden om ’Skelettet i kongehallen’.

Åbningstider: Tirs – søn: kl. 11.00 – 16.00

7. Oplev den nye udstilling om 2. verdenskrig på Egholm

Der er blevet plads til kampvogne, en ambulance, en tysk bunker, Reinhard Heydrick´s flotte Mercedes, radioer og en masse små effekter.

De er alle opstillet i små udstillinger, som hver især giver en historie. Derudover, er der mere end 100 mannequindukker med til at formidle historierne.

Åbningstider: Tor, lør og søn: kl 10.00 – 16.00

8. Gå på opdagelse i ny udstilling om en fars modstandskamp på Roskilde-egnen

Oplev særudstillingen ’Grethe – en våbenmodtagelse’ med den svenske kunstner Anna Kristensen, der gik på opdagelse i sin fars historie som modstandsmand syd for Roskilde. I udstillingen indgår dokumentarisk materiale med en film, kort, gamle og nye fotos, breve, avisudklip og en række malerier.

Åbningstider: Man-Søn: kl. 10:00-16:00 / Ons: kl. 10:00-21:00

9. Det er kun en udstilling, hvis du ikke spiller med…

Udstillingsrækken GAMES sætter trumf på overlappet mellem kunst og spil. Hen over udstillingens fire runder kan du lade dig suge ind i rollespillernes alternative universer. Gennem samarbejder med en lang række kunstnere og spilcommunities, udforsker Museet for Samtidskunst spil og kunst ud fra en ide om, at de to har meget tilfælles, når det kommer til at skabe nye og ukendte verdener. Fx bliver publikum under GAMES  inviteret ind i et rollespil om magt…

Åbningstider: Tirs, tors, fre: kl. 12-17 /Ons: kl. 12-20 /Lør- Søn: kl. 11-16

Det sker i Fjordlandet:

Find flere oplevelser i Fjordlandet

Sensommer, musik og forestillinger

Sensommer i Fjordlandet: Musik- og kulturoplevelser

Sensommer i Fjordlandet

Sommerferien går på hæld, men det betyder ikke færre oplevelser Roskilde, lejre og Frederikssund. Drag tilbage i tiden og oplev sensommeren i Fjordlandet!

Gratis Sightseeing bus

Kør med Fjordlandets Sightseeing bus hele sommeren. Der er 3 ruter som du og familien kan vælge mellem
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×