Roskilde Kloster

Roskilde Kloster er det første adelige jomfrukloster i Danmark. Klostret ligger på det sted, hvor Sortebrødremunkene byggede deres kloster i 1200-tallet, kun 5 minutters gang fra Roskilde Station og Roskilde Domkirke.

Roskilde Kloster – En kulturhistorisk perle i hjertet af Roskilde

Munkekloster, herregård, adeligt jomfrukloster, kulturinstitution og velgørende stiftelse. Roskilde Kloster har en helt unik historie og meget at byde på.

I dag fremstår klosteret som et helstøbt, muromkranset bygningskompleks, der er fredet i sin helhed. Roskilde Kloster udgør en enestående helhed af bygninger, have, gårdsplads og mure, som afgrænser klosterområdet og skaber en enestående tidslomme, som indbyder til fordybelse og ro. Roskilde Kloster ligger som en unik, kulturhistorisk oase midt i Roskilde by. Klosteret er i dag en stiftelse med to hovedformål, dels udlejning af boliger til ældre medborgere på rimelige vilkår og dels formidling af klosterets enestående kulturarv.

Der er mange muligheder for rundvisninger og arrangementer på Roskilde Kloster. Gruppebesøg kan arrangeres hele året og i påsken og i skolesommerferien er der offentlige rundvisninger for individuelle gæster.

Alle rundvisninger er med klosterets egne guider, som kender klosteret og dets historie ind og ud. I sommerhalvåret starter rundvisningerne med en kort tur gennem klosterets have, – hvis vejret tillader.

Rundviseren beretter om klosterets spændende historie, om Sortebrødreklosteret, herregården Sortebrødregård, oprettelsen af Roskilde adelige Jomfrukloster og helt frem til i dag, hvor klosteret fungerer som en selvejende, almenvelgørende stiftelse. Guiden fortæller sjove og spændende historier om klosterlivet, de adelige jomfruer og det nutidige Roskilde Kloster. Man ser Riddersalen med de unikke loftsmalerier, Klosterkirken med det nyrestaurerede alter og prædikestol samt de fine stuer.

Køb billetter til sommerens onsdags-rundvisninger på Roskilde kloster her

Roskilde Kloster

Roskilde Kloster

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×