Himmelske Dage

Himmelske Dage er en kirkefestival, som foregår i Roskilde i Kr. Himmelfart fra torsdag d. 26. – søndag d. 29. maj. Himmelske Dage byder på omkring 300 arrangementer for børn, unge og voksne rundt omkring i Roskilde. Læs meget mere her på siden.

Roskilde Domkirke, Palægården, Sct. Hans Have, Byparken, Musicon, m.fl.

Roskilde Domkirke, Palægården, Sct. Hans Have, Byparken, Musicon, m.fl.

Himmelske Dage

Himmelske Dage er en kirkefestival, der samler folk fra hele landet, som deler den samme interesse og engagement i kirken og fællesskabet. Foruden de fastsatte programpunkter er Himmelske Dage også en hyggelig anledning til at mødes om en kop kaffe og hyggeligt samvær i en festlig og inspirerende atmosfære.

Arrangementerne foregår i bl.a. Roskilde Domkirke, Palægården, Byparken, Sct. Hans Have, Musicon, og Byparken.

Fx bliver pladsen omkring Domkirken fyldt med liv, når Mulighedernes Marked tilbyder et virvar af oplæg, workshops og events! Med et armbånd til alle fire dage får man også gratis entre på Roskilde Museum og Lützhøfts Købmandsgård og rabatter på overnatning på Scandic Roskilde Park.

Læs hele programmet som pdf her

Programmet er opdelt i følgende temaer: Debatter og talks, Andagter og gudstjenester, Musik og koncerter, Kunst og teater, Ånd og natur, Tro på tværs, Børn og Unge

Læs det store festival-magasin her

Det trykte program udleveres gratis til deltagere med armbånd til alle fire himmelske dage.

Debatter

– På Himmelske Dage kan du opleve talks og debatter om verden og Danmark

Nogle af verdens klogeste tænkere, forfattere og aktivister kommer til Roskilde under Himmelske Dage!

Så i Kristi himmelfartsferien får du nu mulighed for at opleve nogle af disse globale personligheder for første gang på dansk jord.

Mød for eksempel

 • Stjernehistorikeren Tom Holland, som står bag den anmelderroste bog ”Herredømmet” om kristendommens indflydelse på vestlig kultur.
 • Klimaambassadøren og Desmond Tutus efterfølger på posten som Ærkebiskop af Cape Town, Thabo Makgoba, som skal tale om ulighed og klimaforandringer.
 • Hartmut Rosa, tysk filosof og ophavsmanden til ”resonansbegrebet” – en analyse af vores moderne liv og trang til at kontrollere og dirigere vores tilværelse. Rosa optræder på Himmelske Dage ad flere omgange blandt andet i samtale med Svend Brinkmann.
 • Marilynne Robinson, bestseller-forfatter og Pulitzerpris-modtager, der skal tale om tro og litteratur med udgangspunkt i Robinsons Gilead-bøger.
 • Global kristendom i det 21. århundrede: Debat om kristendommens fremtid med deltagelse af teolog Miroslav Volf, pastor Mimii Brown fra Tanzania og Kardinal Cristóbal Romero.

Vigtige stemmer i debatten i Danmark om samfund og tro besøger også Himmelske Dage!

Oplev danske talks og debatter, der spænder fra samtaler om demokratiet til etiske diskussioner om livet og døden.

Oplev for eksempel:

 • De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, og hele Danmarks færdselsbetjent, Vlado Lentz, fra Kanal 5’s ”Politijagt” fortælle om troens betydning i deres liv
 • Samtale mellem den norske psykiater Finn Skårderud og højskolelærer Christian Hjortkjær om ”et samfund i krise”.
 • Debat om udviklings- og nødhjælp med de chefer for kristne hjælpeorganisationer. Paula Larrain er ordstyrer.
 • Bidrager de danske samfundsinstitutioner til demokratisk dannelse? Det diskuterer Pelle Dragsted, biskop Thomas Reinholdt Rasmussen og forstander på Krogerup Højskole, Rasmus Meyer.
 • Erik Bjergager, Kristeligt Dagblad, Anders Jerichow, Politiken, Klaus Wivel, Weekendavisen m.fl. diskuterer de danske mediers dækning af konflikten i Israel/Palæstina

Det bliver himmelsk, også for børn!

Himmelske dage for børn og deres familier

Planlæg at tage hele familien med på Himmelske dage 2022 i Roskilde – en perlerække af tilbud og oplevelser er tilrettelagt og netop tiltænkt børnefamilien:

Et kreativt børnehus hvor kun fantasien sætter grænser, Familielejr-camping, teater og tryllekunst, hoppeborge, kæmpe show med kendte kunstnere som børnene kender, morgenandagt og ulvetime, koncert med børnekor, gudstjenester og meget mere…

”Himmelrummet” er et tilholdssted i Børnekultur-huset “Algade 31” midt på strøget i Roskilde

Dørene er åbne i dagtimerne fra torsdag til lørdag.

Her kan børn deltage i sjove og kreative aktiviteter, og forældre kan få et pusterum og finde information om byen og programmet.

Himmelske dage for de unge

– Arrangementer på Roskilde Festival Højskole: om klima, køn, identitet, yoga, musik og meget mere…

For de unge

Kom med til workshops om menneskerettigheder, klimaaktivisme og upcycling.

Eller lær mere om økoteologi, forholdene i Palæstina, køn og identitet.

Hver dag er der brunch, yoga, taizé, hygge og musik.

Himmelske dage får besøg fra efterskoler, højskole og ungdoms-organisationer. Der vil hver dag være aktiviteter, oplevelser og plads til, at du som ung kan sætte dine egne projekter i gang…

Himmelske Dage får nemlig et særligt sted til de unge – på Roskilde Festival Højskole i Musicon, som er åbent for alle, der kommer forbi!

Musik og koncerter

På Himmelske Dage i Roskilde kan du opleve et stort udvalg af musik og koncerter i alle genrer!

Store koncerter i Byparken

 • Oh Land (d. 26. maj)
 • MAGT (d. 27. maj)
 • KOPS (d. 27. maj)
 • Hymns From Nineveh (d. 28 maj)
 • Sigurd Barrett (d. 28. maj)

Fest i Palægården:

 • 100 år med fællessang: Hits fra Højskolesangbogen
 • CONF3SSIONS (fra Melodi Grand Prix)
 • Húsakòrið – Det færøske kor i Danmark

Gospel:

 • Gråbrødre Gospel i Sankt Hans Have (d. 27. maj)
 • Gospel-workshop med en Danmarks bedste gospelinstruktører (d. 28 maj)
 • Gospelkoncert med Roskilde Gospel Choir (d. 27. maj)

Kirkekoncerter:

 • Ur-opførsler og danske sommersange med Roskilde Domkirkes Børne-, junior- og pigekor
 • Marcel Duprés: ”Le Chemin de la Croix”
 • Dobbelt jubilæumskoncert – Værker af Cesar Frank & Per Nørgård

Udvalgte arrangementer:

26. maj - 29. maj

Himmelske dage

Kom til Roskilde og oplev over 400 events og fire dage med inspiration og stof til eftertanke! Himmelske Dage vil med temaet GRIB FREMTIDEN udfordre deltagere til at møde fremtiden med håb
26. maj

Eksistenssamtale med Svend Brinkmann og Hartmut Rosa

Til Himmelske dage kan du møde Svend Brinkman som er psykolog, professor, forfatter og kendt fra P1-programmet Brinkmanns Briks, og mød sociolog Hartmut Rosa til en debat om hvad der tæller i tilværelsen – om den nødvendige åbenhed over for alt det i tilværelsen, vi ikke kan kontrollere og forudberegne.
26. maj

Klimadebat med Clement Kjersgaard

”Grib fremtiden” lyder det på Himmelske Dage 2022 – men fremtiden er i den grad præget af klimaforandringernes konsekvenser for vores liv på Jorden. Clement Kjersgaard er ordstyrer for en debat om klimaet, fremtiden og menneskets indsats. Det er vores fremtid, der er på spil. Intet mindre. Derfor spørger vi: ”Hvem redder verden”?
26. maj

Oh Land i Byparken

På Himmelske Dage i Roskilde kan du opleve Oh Land i Byparken når hun deler ud af sin vilde kreative energi, når hun og hendes legesyge musik sætter festen i gang på Himmelske Dage
26. maj

Aftenrundvisning på Gråbrødre Kirkegård

På rundvisningen med Kirkegårdsleder Rasmus Christoffersen handler det på denne aftenrundvisning om kirkegården som er omgærdet med både mystik, tabuer og en god portion uhygge, når den besøges om natten. Hør om kirkegårdens rolle- Rundvisningen starter ved kapellet og varer ca. en times tid.
26. maj - 28. maj

Himmelske Dage i Sct. Hans Have

Besøg Sct. Hans have under Himmelske Dage og oplev og deltag bl.a. i meditationskoncert, pilgrimsvandring for kærestepar, workshops, Bøn i Bevægelse meditationer, Kropsbøn, oplæg om pilgrimsspor, sansevandringer, sakral dans og meget mere. Fra d. 26. maj – 28. maj.
27. maj

Gospelkoncert med Roskilde Gospel Choir

Kom til Himmelske Dage i Roskilde og oplev bl.a. Gospelkoncert med Roskilde Gospel Choir i Roskilde Baptistkirke fredag d. 27. maj kl. 19.00. Læs mere om himmelske dage og hele det spændende program:
27. maj

Satiregruppen MAGT i Byparken

Oplev Satiregruppen MAGT til Himmelske Dage i Byparken i Roskilde. MAGT leverer nærværende, gennem-musikalsk underholdning, der er kendetegnet ved kreative tekster, smukke harmonier og charmerende levering. De er garant for en knivskarp og underholdende optræden. Kl. 16:30-18:00
27. maj

Rundvisning på Gråbrødre Kirkegård

Rundvisning på en af de ældste kirkegårde i Roskilde ved tidligere kirkegårdsleder Henning Lektonen – med fokus på kirkegårdens historie, de historiske 41 ÅND OG NATUR gravsten, de mennesker, der ligger begravet og kirkegårdens betydning som begravelsesplads kontra de historiske og kulturelle værdier.
27. maj - 28. maj

Kirkeyoga på Musicon

Få en god start på dagen til Himmelske Dage i Roskilde. Tag afslappet tøj på og besøg "Søjlepladsen" på Musicon og deltag i Kirkeyoga med yogainstruktør Rie Frilund Skårhøj.
28. maj

Hymns of Nineveh i Byparken

Kom til Himmelske Dage i Roskilde og oplev bl.a. Hymns of Nineveh i Byparken lørdag d. 28. maj kl. 20.00. Læs mere om himmelske dage og hele det spændende program:
28. maj

Jeg så engang et billede af det evige med Thure Lindhardt

På Himmelske Dage i Roskilde kan du opleve en blanding af oplæsning, foredrag, og skuespil. Grundtvig fortalt og fortolket af skuespiller Thure Lindhardt og med Søren Gemmer som pianist.

 • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
  Læs Fjordlandets Private Policy
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×