Frederikssund Vikingespil

Besøger du Frederikssund i slutningen af juni og starten af juli, kan du overvære det årlige vikingespil, som opføres på friluftsscenen lige ved Vikingebopladsen. Vikingespillet er en forrygende oplevelse for både børn og voksne!

Frederikssund Vikingespil

Kalvøvej 26,
3600 Frederikssund

Frederikssund Vikingespil

Træd ind i Vikingernes Verden og bliv ført tilbage til de dramatiske historier fra vikingetiden i området omkring Danmarks smukkeste friluftsscene, hvor et væld af sjove og spændende aktiviteter venter for hele familien.

Siden 1952 har mere end 250 voksne og børn hvert år dannet rammen om det årlige vikingespil. Et skuespil, som veksler fra år til år og genskaber vikingetidens farver, mennesker og drama. Frederikssund Vikingespil er en uforglemmelig oplevelse for HELE familien med spænding og dramatik, drabelige fægtekampe, svær der gnistrer, kvinder der slås – krig og kærlighed, lyseffekter og fakkeloptog og ikke mindst de traditionsrige lurblæsere.

Frederikssunds vikinger har optrådt for et internationalt publikum, ligesom de har været indbudt til at gæsteoptræde i fx Island, Japan, Spanien, Skotland, England, Argentina, Syrien, Ungarn og Polen med særligt tilrettelagte vikingespil.

Udover vikingespillet kan du også opleve ægte markedsstemning og se vikingetiden vækket til live under vikingespillet, hvor alt bliver ligesom dengang, da vikingerne sejlede på Roskilde Fjord, gik i krig, handlede og ofrede til de nordiske guder. Der er mad og drikke og der er boder for enhver smag på det store vikingemarked, der har vundet ry som Danmarks hyggeligste familiemarked. Under vikingespillet er der masser af aktiviteter, som vil tiltale hele familien. Du kan blandt andet lære at skyde med bue og pil, male dit eget skjold, blive  undervist i fægtning af vikingespillets egne fægtere og du kan prøve kræfter med stammekast eller få en tur på vikingernes heste.

Vikingespillet foregår på Kalvøen (i byens sydvestlige del), hvor du også finder Frederikssund Vikingeboplads. Vikingebopladsen er et ‘frilandsmuseum’, som gratis kan besøges.

 

Familiedag og marked i efterårsferien

Kom til familiedag og marked i Vikingernes Verden i Frederikssund
Lørdag den 23. oktober 2021 fra kl. 11 til 16.

 

Frederikssund Vikingerne byder efteråret velkommen med en dag, hvor der inviteres til hygge og aktiviteter for hele familien. Vikingerne har sørget for både leg og læring, for børn, voksne og barnlige vikingesjæle. Og hele Bopladsen summer af liv.

Der er mulighed for at købe sværd, skjolde, smykker, skind, håndlavede trævarer, sten, stof, garn, honning, mjød og meget mere.

Der sælges kaffe, kage og pølser, øl og vand.

Børnene kan både male skjolde, prøve vikingernes lege, få trækture på Vikingespillets islandske heste, se fægterne kæmpe, og man kan dyste, som vikingerne gjorde det. Man kan også skyde med bue og pil.

Dagens program:

11:00 Markedet åbner

11:00 Vikingelege og skjoldemaling

11:30 Bueskydning

12:00 Trækture på Vikingespillets heste (pause kl. 13)

13:00 Fægteshow

13.30 Tovtrækning

14:00 Trækture på Vikingespillets heste (slut kl. 15)

16:00 Familiedagen og markedspladsen lukker

 

TAK FOR I ÅR: Årets Vikingespil 2021 – Amled

Fredag d. 18. jun. 2021 – søn. 11. jul. 2021

Amled er en dramatisk fortælling om familie, forræderi og kærlighed. Fortællingen byder på storslåede kampe, udspekulerede fjender, snarrådige helte og komik for folk i alle aldre. I Amled møder vi modige krigere, glemsomme goder, norner, en legesyge konge, en mjødbrygger, en skrap krovært, rotteunger, der piber i krogene, en kaoshungrende gud, en hanekylling samt mange flere spændende karakterer. Amled er vikingehistorie, eventyr og spektakel midt på den smukke friluftsscene i Frederikssund.

Er du interesseret i at vide mere om næste års Vikingspil, købe billetter samt læse om flere vikingeaktiviteter i Frederikssund, kan du læse mere på vikingespil.dk

Det sker på Frederikssund Vikingeboplads:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×