Slå stalddøren op til økologiske smagsoplevelser

Vil du også hellere købe dine grøntsager dér, hvor de gror, end nede i supermarkedets grøntafdeling? Fjordlandet er Københavns forhave, ikke engang en times kørsel fra storbyen, og herude kan du få økologiske kvalitetsprodukter, direkte fra marken og stalden: Alt fra jordbær til gris, hjortegrillpølser og kvædepilsner. Vi viser vej til nogle af områdets bedste gårdbutikker.

1. JORDBÆR, GEDER OG FRISKTAPPET MÆLK

Svanholm Cafébutik

For enden af den smukkeste linde-allé langt ude på landet i Hornsherred finder man det berømte storkollektiv Svanholm. Det 51 år gamle bo- og arbejdsfællesskab er i dag kendt for økologisk landbrug – og for sin hyggelige cafébutik. Her serveres kaffe, kage og småretter, og du kan købe lokale produkter og kollektivets egen avl. Du kan f.eks. tappe mælk fra hanen, leveret direkte fra de flotte Jersey-køer i stalden. Det er bl.a. Svanholm, der leverer mælk til de lækre Hansen-is, der produceres i det smukke gamle mejeri i Lyngerup bare fire kilometer væk.

Om sommeren kan du plukke dine egne jordbær i marken. Den perfekte udflugt for børnefamilien, for man kan også klappe geder og besøge stalden med de nuttede kalve. Årets højdepunkter er øko-dagen om foråret, hvor køerne kommer på græs, og efterårets høstmarked.

Køer på Svanholm

Køer på Svanholm

 

2. ØLHUNDENS ØKOFAVORIT

Herslev Bryghus

Alene navnet sætter gang i mundvandet  hos denne verdens øl- entusiaster, men stedets lækre gårdbutik har meget andet at byde på: Frokost, bygget op omkring dagens høst, mel fra markerne, eddike lavet på øl og udskæringer af Angus-kvæg er bare nogle af lækkerierne. Alt er lavet af små producenter i Herslev og omegn. Øllen er naturligvis hjemmelavet – var det f.eks. noget med en økologisk landøl eller kvædepilsner? Ingredienserne kommer selvfølgelig fra gårdens egne marker. På gården i de idylliske omgivelser ved Store Kattinge Sø og Roskilde Fjord inviteres der jævnligt til events som weekendbrunch, ølsmagning, fællesspisning  – og hold nu fast – ølyoga, hvor anstrengelserne involverer øl.

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus

3. GRØNTSAGER FRA STALDDØR OG LÆKKERT KØD

Stensbølgård

Charmen ved supermarkedets grøntafdeling blegner en smule, når du først har købt dine økologiske grøntsager i stalddøren på Stensbølgård. Her får du nemlig de vidunderligste omgivelser med i købet. Det økologiske landbrug ligger i idylliske Hornsherred mellem Roskilde Fjord og Isefjord, og i gårdbutikken sælges et stort udvalg af egenproduktionen: Honning fra bistaderne, grøntsager, grillpølser og hængt og modnet oksekød fra eget opdræt. Gårdens malkekøer leverer økologisk mælk til de berømte Hansens Flødeis, der også produceres på den lille halvø. Stensbølgård inviterer hvert år til bl.a. høstmarked og økodag, hvor man kan se ”køerne danse” af glæde over at komme på græs igen.

Solsikker fra Stensbølgård

Solsikker fra Stensbølgård

4. Udegrise og friske grøntsager 

Selsø-Øko

Tag familien under armen, kom tæt på dyr og marker og oplev lidt af livet på landet hos Selsø-Øko. Den hyggelige og Danmarks måske mindste gårdbutik byder på både kød fra egne frilandsgrise, friske grøntsager samt hjemmelavede marmelader og syltede bær. Selsø-Øko leverer deres lækre, økologiske produkter til både restauranter og cafeer i Frederikssund og omegn og i København.

Selsø Øko Høstmarked

Selsø Øko

5. Masser af hønserier

Hegnsholt

Familien på Hegnsholt glæder sig til at byde jer velkommen til den hyggeligste dag på landet. Gå en tur i det naturskønne område – der er flere ruter, så der er noget for alle. Kom tæt på gårdens mange grise, høns og får og deres dyrebørn. Besøg den lille gårdbutik med et stort udvalg af gårdens egne produkter.

Æg fra Hegnsholt

Æg fra Hegnsholt

6. Æblemjød er gudedrik

Snoremark

Snoremark er et professionelt mjødbryggeri, der brygger dessertvine, som kan tilfredsstille selv kræsne ganer. Bryggeriet har vundet flere priser for sine gyldne dråber. Tag en rundtur på bryggeriet med smagninger af de forskellige dessertvine og hør nogle af de gode historier, der knytter sig til bryggeriet og produkterne. Der er også mulighed for at presse sin egen honning, som man kan få med hjem på glas. I juli og august er der også mulighed for tilkøb af picknickkurv fra Restaurant Grundsmag, som I kan nyde sammen med en mjøddrink eller en alkoholfri sommergløgg.

Snoremark Mjødbryggeri

 

 

Smag på Fjordlandet

Find smagsoplevelser i Fjordlandet.

Hansens Ismejeri og Café - Jægerpris ved Frederikssund - Hansens Flødeis - butik

Hansens Ismejeri og Café

Du kender sikker Hansens Is, men vidste du at de fremstiller deres lækre is på det smukke Hornsherred Mejeri ved Jægerspris?
Bunker af Vin i Roskilde - naturvin - events - vinsmagning - vinsalg

Bunker af Vin

Bunker af Vin - Oplev en Roskilde bunker fra 40’erne, hvor Andreas og Stefan både opbevarer, sælger og byder på smagning af vin. Man er velkommen i bunkeren hver lørdag formiddag fra kl. 11.00 -14.00
Godis Grønt i Lejre Fjordlandet

Godis Grønt

Friske økologiske grøntsager Godis Grønt - en grøn oase ved Lejre Station
LangeLinie Vin ved Frederikssund - Pilegaard - vingård - bæredygtighed - vinbutik - rundvisning - vinsmagning

LangeLinie Vin

Rundvisning hos LangeLinie vin lige udenfor Frederikssund – oplev vingården og marken incl. vinsmagning når der arrangeres for grupper på min. 6 personer.

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er dejlig, økologisk mad, lækre produkter og selvfølgelig - masser af lækker øl!
Caseus Ost & Delikatesser Roskilde bymidte - bageri - sandwich- mad ud af huset

Caseus Ost & Delikatesser

Caseus Ost & Delikatesser – Sælger fantastiske smagsoplevelser og har et stort og udsøgt udvalg af oste, pølser og friskbagt brød fra eget bageri.
Svanholm Storkollektiv-økologisk landbrug-gårdbutik og café-rundvisning-overnatning trætelte shelter-Fjordstien cykel-Frederikssund-Hornsherred-Fjordlandet

Svanholm Storkollektiv

Besøg Danmarks største kollektiv. Her deler de alt, beslutter alt ved konsensus og producerer lækre, økologiske produkter i fællesskab - og du er mere end velkommen!
Stensbølgård økologisk landbrug og gårdbutik-stalddørssalg-Kyndeløse-Hornsherred-Lejre-Fjordlandet-lokale produkter

Stensbølgård Økologisk Landbrug og Gårdbutik

Stensbølgård, et økologisk landbrug og gårdbutik
Røde Port i Roskilde - Bistro - Bryghus - Bottleshop - mikrobryggeri

Røde Port Bryghus

Mikro-bryghuset Røde Port i Roskilde byder på en stor sanselig oplevelse og man kan booke en ølsmagning og smage på øl der allerede er i produktion.

Mikkel Friis-Holm Chokolade

Friis-Holm producerer verdensklasse chokolade! Friis-Holm Chokolade er sat i verden af Mikkel Friis-Holm med det formål at lave verdens bedste chokolade.
Snoremark-økologisk gård-mjød-cider-lokale råvarer-Roskilde-Fjordlandet-oplevelser-bryggeri-honningevents-for børn

Snoremark

Den økologiske gård Snoremark i Roskilde venter spændende oplevelser med mjød og cider produceret på lokale råvarer.
Just Coffee-kafferisteri-baristakurser-økologi-bæredygtighed-Roskilde-Fjordlandet

Just Coffee

Just Coffee i Roskilde er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri, der importerer specialkaffe af høj kvalitet ud fra bæredygtige principper.
Hegnsholt økologisk landbrug - lejre - gårdbutik lokale fødevarer og gaver - fritgående høns får grise - restprodukter - gåture take away

Hegnsholt 

Hegnsholt i Lejre har kærlighed til dyr, mennesker og natur. Her kan I opleve gårdens økologiske dyr på tæt hold og handle lokale råvarer i gårdbutikken.
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×