Kom ud og oplev vinteren

Tag familien med ud i naturen i Fjordlandet

VisitFjordlandet guider her til steder, der er oplagte til vinterbadning, vandreture, kælketure og hyggelige ture ud i naturen i Nationalpark Skjoldungernes Land!

Kom ud og oplev vinteren

Tag familien med ud i naturen i Fjordlandet

Det’ for børn:

– Find inspiration til at tage ud i naturen på egen hånd og lav aktiviteter med familien:

Med børn på vandretur:
På jagt efter dyrespor

Med børn på vandretur:

Ta’ på jagt efter dyrespor

Tag på jagt efter dyrespor i fjordlandet
Tag på jagt efter dyrespor i fjordlandet

Vintervandretur med børnene kan være sjov hvis i skal kigge efter spor i jordbunden eller sneen i skoven eller parken.

Alting forandrer sig i naturen, når årstiden skifter. Tag en vinter-vandretur hvor I skal kigge efter spor og se hvor mange dyrespor I kan finde. Se pdf med dyrenes fodspor i linket

Guide til vintersjov:
Kælkebakker

Guide til vintersjov:

Kælkebakker i Fjordlandet

Når frosten kommer og sneen lægger sig som et hvidt lag på Fjordlandets bakker, er der rig mulighed for at få en skøn dag med kælken.

I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes kælkebakker for hele familien. Vi har samlet en lille guide over 6 familievenlige kælkebakker.

Top-10 aktiviteter i:
Nationalparkens natur

Top-10 aktiviteter i

Nationalparkens natur

Vinteren er over os, og National-park Skjoldungernes Land bugner med vinteraktiviteter for store og små og deres forældre.

Læs guiden til vinterlige natur-oplevelser for børn og voksne i Nationalparken. Med appen ‘Nationalpark Skjoldungelandet’ finder I bålpladser og faciliteter.

Guide til Fjordlandet: Vandreture for alle

Ganske tæt på København, nærmere betegnet Fjordlandet, kan I opleve unik natur, masser af frisk luft og mærke historiens vingesus.

Snør traveskoene, fyld mad og vand i rygsækken – og forsvind ind i en af nationalparkens dybe skove, gå på opdagelse i herregårdslandskabet eller tag turen rundt langs fjorden!

Tryk på linket og se en guide til 12 gode vandreture i Fjordlandet

… Eller læs med nedenfor hvor vi både guider til en unik tur til Gundsømagle Naturreservat med børnene og til den hyggelige app “Natureventyr”, som er udviklet af Nationalparken, Roskilde kommune og Lejre kommune. 

Gå på opdagelse i:

Gundsømagles Rørskov

– et fantastisk udflugtssted for hele familien!

Den 800 m. lange trampesti og den ca. 300 meter lange gangbro i Rørskoven er enestående i Danmark og giver en unik mulighed for at opleve rørskovens fugleliv på nært hold. Tilmed er den bygget så man oplever en fornemmelse af at ’blive væk’ i naturen!

gundsoemagle-soe-normann-lindgaard-sloth
gundsoemagle-soe-normann-lindgaard-sloth

Gundsømagle sø et et fuglereservat, som ejes og drives af Fugleværnsfonden.

Her kan i gå på opdagelse på den lange trampesti og den 300 meter lange og unikke gangbro, hvor der flere steder er opsat små bænke, hvis I vil gøre et hvil. Broen forbinder naturreservatets to fugletårne, hvorfra I kan kigge på naturen fra stedets to fugletårne. Oplev blandt andet skægmejser, fiskehejrer og rørhøge.

For cyklister; Cykelstien “Jyllingesløjfen” føre dig forbi Gundsømagle Sø og Fuglereservat.

Gå et eventyr med:

‘Natureventyr’-appen

Nationalpark Skjoldungerne har i samarbejde med Lejre og Roskilde Kommune udviklet en række eventyr, som kan opleves på egen hånd i naturen via appen ”Natureventyr”.

Natureventyr med Nationalparken
Gå et natureventyr i fjordlandet

I appen kan du se, hvor ruterne begynder, og i takt med at du går ruten, vil kapitlerne låse sig op.

I appen ”Tidslommen” er der netop udgivet et istids-eventyr, som du kan høre langs en rute i Bidstrup Skovene og er målrettet de 5-10 årige.

Oplev Sjællands første Nationalpark

– Fjordlandets er en del af Nationalpark Skjoldungernes Land, som dækker Roskilde, Lejre og Frederikssund.

nationalpark skjoldungernes land roskilde lejre og frederikssund

Guide:
Vinterbadning

Man kan vinterbade overalt langs Roskilde fjord og Isefjord samt i en del badesøer i Fjordlandet!

Vandretur på: Skjoldungestien

Sarah Green er rejseblogger (SarahintheGreen) og har i samarbejde med Fjordlandet gået på Skjoldungestien

Vandretur på skjoldungestierne i fjordlandet lejre (1)

Tag hyggen udenfor: Æbleskiver over bål

Tag fx en gryde og en bålpande med til en shelter- eller bålplads eller med ud i haven. Medbring også kakao, pandekagedej og evt. skumfiduser og varm det hele over bål.

Det sker i vinteren:

26. jan - 26. feb

Besøg slotsparken ved Jægerspris Slot

Selvom museet har vinterlukket kan I med børnequizzen Snapshot Royale få familiehygge og frisk luft. Quizzen foregår nemlig i slotsparken, og det er gratis at være med. I kommer rundt i parken – 10 steder med ti historier – og quizzen følger med undervejs. QR-kode til quiz finder I foran slottet. I skal bruge en smartphone for at se quizzen.
1. feb

Foredrag: Lise Nørgaard -stjernejournalist fra Roskilde

Livet igennem så Lise Nørgaard sig først og fremmest som journalist, og hun ville især huskes for sin journalistiske indsats. Hør journalist Henrik Denman fortælle om Lise Nørgaard som journalist, hendes journalistik og særlige journalistiske talent. Hun var elev og reporter på Roskilde Dagblad, siden som forbrugerjournalistisk drivkraft på Politiken, dernæst som brevkasseredaktør og chef på ugebladet Hjemmet og til sidst som stjerneskribent på Berlingske Tidende.
2. feb

Rockgiganter og Mikrobryg: VOLBEAT

Glæd dig til en aften fuld af rock og røverhistorier! Den 2. februar kan du nemlig opleve Anders Kjølholm og Steffen Jungersen i en Talk om et af de største bands Danmark har født – VOLBEAT. Læs mere og køb billetter her:
2. feb

Vinaften hos Langelinie Vin

Kom med til en aften med dansk vin. Langelinie Vin fortæller lidt om livet som vinbønder i Danmark. I skal smage på 4 af deres vine, produceret af druer, som de dyrker på deres vingård i Frederikssund.
7. feb

Foredrag: Ulvejagt – Corfitz Ulfeldt

Historien om Corfitz Ulfeldt er et væsentligt stykke Danmarkshistorie. Corfitz blev både sit lands ambassadør, diplomat, kongens højre hånd og sit lands forræder. Kom til foredrag på Roskilde Museum og hør forfatter Lisbeth Weitemeyer fortælle underholdende og medrivende om Corfitz Ulfeldt og hans turbulente liv. 7. Februar 2023 kl. 19.-21.00. Læs mere og køb billetter her:
Kunst, krop og Yoga på willumsens museum
8. feb

Kunst, krop og Yoga på Willumsens Museum

Kom med til en times blid Hatha-yoga i udstillingssalene blandt Willumsens kunst. Louise fra Lo-Yoga guider dig kyndigt igennem sessionen, og alle er velkomne til at være med. Medbring en måtte og behageligt tøj. Efterfølgende kan man nyde en kop kaffe eller kold juice i caféen, samt besøge udstillingen. Pris: 125kr og foregår kl. 9.00 - 10.00
11. feb - 19. feb

Vinterferie på restaurant Kalvø

Fra lørdag 11/02 til søndag 19/02 byder restaurant kalvø både frokost og aften på vinterferiemenu. Læs hele menuen og book bord her:
13. feb - 26. feb

Byg Roskilde Festival i lego

Kom forbi RAGNAROCK i vinterferien og se modellen af Orange Scene i museets foyer. Her kan du bygge dig selv i LEGO og placere din figur foran Orange Scene, eller bygge din helt egen festlige LEGO-camp, og giv LEGO-figurerne en uforglemmelig oplevelse på festivalen. Alle dage i uge 7 og 8

Mere inspiration til vinterferien?

– Læs også:

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×