Alt om

Vinter

Vintertid i Fjordlandet med oplevelser i Lejre, Roskilde og Frederiksund i vinteren.
Kong vinter trækker frakken på og gør naturen og kulturen i Fjordlandet til en enestående oplevelse.

Vi har samlet inspiration og guides til jeres vinterlige oplevelser i Fjordlandet

Det sker

Vær kreativ: Farveværksted på Vikingeskibsmuseet

Find jeres kreative side frem i farveværkstedet, hvor vi arbejder med vikingetidens farver. Her blandes de farvestrålende pigmenter til maling og I kan farvelægge smukke vikingemotiver med de hjemmelavede malinger. Farveværkstedet har åbent hver dag i Vinterferien fra kl. 14.00 til 15.30.

Familierundvisning på Vikingeskibsmuseet

Tag med på familie-rundvisning i vinterferien, hvor I kommer med på togt med stormanden 'Ottar' på hans rejse fra Norge til Hedeby i Danmark. Hvad mon han har med i sit store handelsskib? Bliv en del af historien om vikingernes togter, som fortælles af museets guide. Rundvisningerne starter kl. 11.00.

Vær fortidsdetektiv på Vikingeskibsmuseet

Når man skal finde ud af noget om fortiden, må man ofte kigge på de ting, fortidens mennesker har efterladt sig - for man kan jo ikke spørge nogle, der levede for 1000 år siden... Køb opdagelseshæftet (25kr) i Museumsbutikken og start rejsen rundt på Vikingeskibsmuseet. Når alle 10 poster er fundet og alle opgaver er løst får børnene en præmie for veludført togt!

Brus for børn – workshop med æblebrus

Inviter børnene med ud på det lokale gårdbryggeri, hvor de kan smage på og lære om Herslev Bryghus Brusserie, som består af både æble, ingefær, kvæde og kirsebær. På workshoppen ”Brus for børn” forklares hele processen i fremstillingen og de smager på det hele undervejs og får 1 æble brus og 1 kupon til en lækker snack fra caféen. Læs mere og køb billet

Ølsmagning & Mad “Skål for Kål”

Kom med til en hyggelig ølsmagning og rundtur mellem bryggeriets tanke - helt tæt på brygningen af Herslevs øl. Denne ølsmagning inkluderer sæsonens kål og parre 2 ud af 6 øl til retter med kål. Vi skåler for kålen.

Fællesspisning “Mad der varmer” på Herslev Bryghus

Fællespisning på gårdbryggeri – På Herslev spiser vi sammen ca en gang om måneden - altid økologisk og hjemmelavet mad. Hver fællesspisning har nyt tema, denne dag “Mad der varmer”. Maden bliver serveret kl. 18 og du er velkommen fra kl 17.30. Køb billet her:

‎Øl, mad og vandretur

Herslev Bryghus har gjort madpakken og vandreturen klar til dig - De har lavet 3 forskellige gå-ruter i nærområdet: 3km, 5 km og 12 km - Få et printet kort med fra cafeen, hvor der også er sandwich, øl og friskbagt brød til turen eller nyd frokosten efter vandreturen. Åbent: ons - søn kl. 11.00-17.00

Den medicinske Flora Danica på Lejre Museum

Kom med til foredrag og bliv klogere på de plantearter vi møder i naturen. Igennem historien har man brugt dem som folkemedicin til at kurere skavanker. Men hvordan bliver naturmedicin brugt i dag? Køb billet her:

Helbredende urter og overtro på Lejre Museum

Kom med til spændende foredrag om Helbredende urter og overtro – om planterne i Gammel Kongsgaards have. Med Anne Murmann Hansen fra Den Medicinske Urtehave ved Steno Museum, Aahus Universitet. Køb billet her:

Foredrag m. Adrian Hughes

Foredrag på Roskilde Museum; "Min morfar var Mads Andersen-Skjern – en familiehistorie om Korsbæk på vrangen". Danmarkshistorisk beskrivelse af et nyrigt overklasseliv hvor formuepleje kommer før familierelationer.

F*YOGA på Færgegården

Giv dig selv et åndehul fra hverdagen! F*YOGA er en blanding af meditation, yoga og levende historiefortælling om fjordens dyr og deres fascinerende liv og kulturhistorie. Med yogainstruktør og historiefortæller Anna Bove. Køb billet:

F*yoga for hele familien på Frederikssund Museum

F*YOGA er en sammentrækning af ”fjord” og ”yoga”, og er et mix af meditation, yoga og levende historiefortælling. Lad hele familien geare ned med hyggelig fordybelse i vinterferien. Læs mere og køb billetter her:

Kunst- og ordbanko på Willumsens Museum

Få en hyggelig og måske udbytterig aften, når der er kunst- og ordbanko. Der er en lang række flotte præmier på højkant, fra bøger og kunstartikler til entré til museet. Læs mere og køb billet her:

Offentlig omvisning i Willumsens verden

Tag med en af museets dygtige omvisere på en omvisning kl. 14.00 i udstillingen 'Willumsens verden'. Der er i 2021 tilføjet et nyt kapitel med en nyiscenesættelse af Willumsens værker.

Baristatræning hos Just Coffee

Du vil få praktisk viden om espressoens tilblivelse og mulighed for at steame mælk til forskellige typer kaffe. Hvis du har en latte-art-entusiast gemt i dig kan du få et par begynder-tricks!

Baristatræning hos Just Coffee

Du vil få praktisk viden om espressoens tilblivelse og mulighed for at steame mælk til forskellige typer kaffe. Hvis du har en latte-art-entusiast gemt i dig kan du få et par begynder-tricks!

Baristatræning hos Just Coffee

Du vil få praktisk viden om espressoens tilblivelse og mulighed for at steame mælk til forskellige typer kaffe. Hvis du har en latte-art-entusiast gemt i dig kan du få et par begynder-tricks!

Kaffesmagning hos Just Coffee

Bliv introduceret til den økologiske kaffes verden. Just Coffee vil give en introduktion til viden om kaffeproduktionen, især før og efter høst samt smage kaffe fra forskellige dele af verden, med forskellige ristningsprofiler.

Kaffesmagning hos just Coffee

Bliv introduceret til den økologiske kaffes verden. Just Coffee vil give en introduktion til viden om kaffeproduktionen, især før og efter høst samt smage kaffe fra forskellige dele af verden, med forskellige ristningsprofiler.

Herthadalen og Gordon P. Henriksen: “En middag i Fisk”

Kom med på Restaurant Herthadalen til ”En middag i fisk” med Gordon P. Henriksen. Her skal vi smage på fire af retterne og et par cocktails fra Gordon P. Henriksens bog ”Et liv i fisk”.

Kulturstrøgets Lysfest

Traditionen tro samler Kulturstrøget hele Roskilde i lysets tegn i den sidste uge af januar, hver aften fra kl. 17.00 - 22.00. Oplev laserlys på Roskilde Kloster, coronarefleksioner i Rådhuskælderens have eller træd i pedalerne og vær med til at lyssætte Byens Hus i en interaktiv lysinstallation.

Sider

Vinterferie på Fjordlandets attraktioner

Besøg Lejre, Roskilde og Frederikssund og oplev en spændende og hyggelig vinterferie på de mange attraktioner og museer i Fjordlandet

Årets største begivenheder

Årets største begivenheder i Fjordlandet. Roskilde, Lejre og Frederikssund har events og begivenheder hele året rundt

Mountainbiking i Fjordlandet

Prøv kræfter med de mange gode og udfordrende mountainbike spor i Roskilde, Lejre og Frederikssund

Kunst i Fjordlandet

Kunst berører, udfordrer og udvikler - i Fjordlandet er der mange muligheder for at opleve gallerier, kunstnere, kunst-begivenheder året rundt og spændende kunstmuseer.
Ole Malling

Vinter i Fjordlandet

Vinter i Fjordlandet. Når Kong Vinter giver Fjordlandet vinterfrakke på, venter der mange friske ture og aktiviteter udendørs
Anders Rugbjerg Hoppe

Coronakuller? Miniguide til Fjordlandet med kids

Er du og dine børn også ved at få coronakuller derhjemme? Vi har lavet en miniguide klar, så I kan komme ud og blive luftet og få brændt noget energi af.
Salvadparken

Guide til 10 unikke naturoplevelser i Fjordlandet

Her får du 10 tips til skønne og unikke naturoplevelser i Fjordlandet.

Romantik til valentinsdag

Vil du have inspiration til en anderledes Valentine med din kæreste, så se noget af det Fjordlandet byder på af sjove, spændende, unikke, idylliske og sanselige oplevelser for to.

Vandreferie

Storslået natur, plads til leg og fordybelse, blåt vand, eventyrlige skove - Find vandreture til din ferie i Fjordlandet.

Oplevelser

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er et økologisk bryggeri og her kan du slå dig ned ved langbordene med en frisk fadøl og en økologisk, hjemmelavet frokost. I Bryghusets gårdsalg kan du få hele udvalget af øl og bryghuset afholder jævnligt rundvisninger, smagninger og øl-yoga.

Hegnsholt

Hegnsholt i lejre har kærlighed til dyr, mennesker og natur. Her kan I opleve gårdens økologiske dyr på tæt hold og handle lokale råvarer i gårdbutikken.

Kælkebakker i Fjordlandet

Oplev Fjordlandet med kælk. I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes kælkebakker for hele familien.
Fiskeri ved solnedgang VisitFjordlandet

De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Guide til de bedste fiskepladser i Fjordlandet, Lejre, Roskilde og Frederikssund. Find også inspiration til børnevenlige fiskesteder
Runde Rie @Thomas Damgaard Trold_Foto Lisbet Lücke Larsen Foto Lisbet Lücke Larsen

Kan I finde Runde Rie? Gå på troldejagt i Roskilde!

Savner I inspiration til en vandretur i Fjordlandet? Gå på troldejagt ved Lynghøjsøerne i Roskilde og find Thomas Dambos unikke Runde Rie

Vinterbadning i Fjordlandet

Flere er begyndt at hoppe i vandet i de kolde vintermåneder og vinterbadning i Fjordlandet er også muligt med gode badesteder eller badeklubber

Sankt Laurentius Kirkeruin

Sankt Laurentius i Roskilde er 1000 års historie samlet på ét sted!

Kitekollektivet – Kitesurfing i Fjordlandet

Hos Kitekollektivet udbydes kitesurfing i Fjordlandet både private kurser, makker-, gruppe-, og holdundervisning

Tine Refsgaard

Tine Refsgaard byder velkommen til en særlig kunstoase i sit galleri ”Musik Ord Billeder” på Sillemosegård i Hvalsø

Galleri Malmstrup

Velkommen til Galleri Malmstrup

Kunstsmedjen på Musicon

KunstSmedjen på Musicon i Roskilde er et kunstværksted, kunstneratelier, galleri, kunstskole og scene for musik og performance

Galleri Koé

Velkommen til Galleri Koé ved den kendte Roskilde-kunstner Henri Koé. Galleri Koé er stedet for abstrakt billedkunst.

Kunstmaler Carsten Bruun

Carsten Bruun udtrykker gennem sin kunst og i sine fine malerier, de ting vi måske har for travlt til at få øje på i hverdagen. Besøg ham i hans lille atelier i Skibby og oplev en verden af tingenes rene natur i smukke farver

Glasgalleriet

Velkommen til Glasputeriet ved Skak Snitker - med arbejdende værksted, udstilling og butik i det gamle gasværk på Roskilde Havn.

Atelier HBH-Art

Velkommen til Atelier HBH-Art. Arbejdende værksted for billedkunstneren Helle Borg Hansen

Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst arbejder med lydkunst, performancekunst, videokunst og andre kunstformer, der har været med til at forny opfattelsen af kunst i de sidste årtier. Museet har ingen fast adresse, men møder gæsterne, der hvor de er.

Spillestedet Gimle

Oplev musik og kultur på Spillestedet Gimle, som er Roskildes regionale spillested og ungdomskulturhus.

Outdoor Adventures

Outdoor Adventures står klar med guidede vandre- og kajakture med overnatning i Nationalpark Skjoldungernes Land, med Lokale guider eller oplevelser på egen hånd? Lej paddleboard, kajak og telt
Tadre Mølle_Møllehus

Tadre Mølle

Tadre Mølle er den sidste af i alt 13 vandmøller, der tidligere fandtes i Elverdamsdalen.
RAGNAROCK-NAT MVRDV Ossip van Duivenbode

RAGNAROCK – Museet for pop, rock og ungdomskultur

Oplev Roskilde og det kulturhistoriske samtidsmuseum med fokus på musik og ungdomskultur på RAGNAROCK
Interiør Lützhøfts Købmandsgård

Lützhøfts Købmandsgård

Spol tiden tilbage til "de gode gamle dage" med et besøg på Lützhøfts Købmandsgård, som er en gammel købmandsbutik indrettet som den så ud i 1920'erne.
Roskilde Museum

Roskilde Museum

Kom tæt på historien om en af Danmarks ældste og mest betydningsfulde byer når I besøger Roskilde Museum i centrum af Roskilde
Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke – UNESCO Verdensarv

Oplev UNESCO Verdensarv og kom tæt på hele 40 kongelige grave i Roskilde Domkirke
Frederikssund_Museum_færgegården

Frederikssund Museum Færgegården

Oplev og lær om menneskets samspil med fjorden i den gamle færgegård.
Selsø Slot Foto: Flemming Kirstein

Den glemte herregård – Selsø Slot

Selsø Slot er et flot og helstøbt historisk byggeri og et fint minde om den danske herregårdskultur.
Frederikssund_J.F.Willumsens_museum

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne.
Egholm Museum Hans Ole Madsen

Egholm museum

Egholm Slot Våbenmuseum rummer en unik samling af våben, uniformer og historiske effekter fra 1600-tallet til og med 2.verdenskrig
Lejre Museum Museumskoncernen ROMU

Lejre Museum

Lejre Museum ligger omgivet af et smukt kuperet og historisk rigt naturområde. Området er berømt som hjemsted for Danmarks først konger Skjoldungerne, og det berømte heltekvad “Beowulf”.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Oplev originale vikingeskibe, se skibe blive bygget eller stævn ud på fjorden som en ægte viking

Mad og drikke

Café Knarr – Ny Nordisk Vikingemad

PÅ cafeen kan du få Ny Nordisk Vikingemad! Caféen er en del af Vikingeskibsmuseet og du kan her få spændende mad så hold øje med den sæsonaktuelle menu her
Grundsmag Spisehus i Roskilde

Grundsmag Økologisk spisehus

Grundsmags spisehus i hjertet af Roskilde laver ærlig og god mad af de bedste økologiske råvarer

Raadhuskælderen

Raadhuskælderen ligger 50 meter fra Roskilde Domkirke og serverer smørrebrød, frokosttallerkner, bøffer, salater, sandwich og dagens fisk.

Conditoriet

Besøg det hyggelige og passionerede bageri i Roskilde hvor du kan købe lækre kager, godt brød, en sandwich og få en god kop kaffe. Husk det er muligt at bestille online.

Pipers Hus

Pipers Hus ligger midt i naturskønne omgivelser i Byparken. Restauranten byder på god og ærlig mad, lavet fra bunden og med masser af kærlighed.

Sannes Kaffe

Sannes kaffe i Frederikssund tilbyder kaffe, the, chokolade og andre delikatesser

Sct. Hans Have

Sct. Hans Have er en rekreativ have, et mødested med cafe og gartneri og et udflugtsmål tæt på både Roskilde by, Boserup Skov og Roskilde Fjord.

Restaurant Vigen

Restaurant Vigen ligger smukt placeret lige ud til Roskilde Fjord og serverer gourmet mad frokost og aften
Restaurant Herthadalen Restaurant Herthadalen

Restaurant Herthadalen

For enden af Danmarks længste allé, ligger Herthadalen smukt gemt i skoven i Nationalpark Skjoldungernes Land. Herthadalen har en kompromisløs tilgang til lokale råvarer, kvalitet og økologi.

Florentz Café & Brasserie

Florentz Cafe & Brasserie ligger i hjertet af Roskilde by og byder på cafeklassikere krydret med lækre aftenretter

Producenter

Just Coffee

Just Coffee i Roskilde er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri, der importerer specialkaffe af høj kvalitet ud fra bæredygtige principper.

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er dejlig, økologisk mad, lækre produkter og selvfølgelig - masser af lækker øl!

Hegnsholt 

Hegnsholt i lejre har kærlighed til dyr, mennesker og natur. Her kan I opleve gårdens økologiske dyr på tæt hold og handle lokale råvarer i gårdbutikken.

Overnatning

Lindegaarden Bed & Breakfast

Et unikt sted i en fantastisk natur og med sin helt egen personlighed

Bautahøj

Bautahøj, ude, men hjemme,- Bautahøj skaber rammerne til dit møde, der sikrer dig det allerbedste udbytte. Ro, nærvær, natur, god plads & smil er nøgleordene.

Skjalm Hvide Hotel, restaurant og mødested

Skjalm Hvide hotel er ligger i det naturskønne Hornsherred i Fjordlandet.

Scandic Roskilde Park

Velkommen til Scandic Roskilde. Det oplagte valg til forretning og fritid i Fjordlandet. Tæt på Roskilde by med unik beliggenhed og flot udsigt over park og sø.

Danhostel Roskilde

Vandrerhjemmet ligger attraktivt i byens unikke havnemiljø, tæt på grønne områder og Roskilde bymidte.

Comwell Hotel Roskilde

Comwell Hotel Roskilde ligger med en fantastisk udsigt over Roskilde Fjord og med den skønneste natur lige uden for hoveddøren.

Artikler

Transport – kom til, fra og rundt i fjordlandet

Sådan kommer du rundt i fjordlandet i bil, med bus, på cykel eller med offentlig transport. Guide til leje af bil og cykler i Lejre, Roskilde og Frederikssund

Lokale anbefaler: Gode fiskespots i Fjordlandet med børn

VisitFjordlandet har bedt den lokale fiskeentusiast, Anders Rugbjerg Hoppe , om at komme med lidt gode steder at tage ungerne med hen på fisketur.

10 tips til vinteraktiviteter i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode vinteraktiviteter i nationalparken for både børn og voksne.

Vikingernes ”Royal Arena” – Danmarks største Kongehal

I Sagnlandet Lejre står et majestætisk bygningsværk, som et omvendt vikingeskib, og vidner om Kongeriget Danmarks begyndelse.

Fjordlandet – stedet hvor sagaerne og eventyrerne begynder

Følg i vikingernes fodspor i Fjordlandets historiske købstæder og i den enestående, varierede natur, hvor skjoldungekongerne for mange år siden boede og levede. Kom langt væk fra hverdagen – kun et vikingekast fra hovedstaden.
Ragnarock Roskilde

Oplev 70 års musik i lyd, lys og billeder

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur. Museet ligger i bydelen Musicon i Roskilde, ca. 30 minutters kørsel fra København
Sagnlandet Lejre Sagnlandet Lejre

På vikingeeventyr i Fjordlandet

Fjordlandet er proppet med ægte vikingehistorie, men hvor skal du begynde, og hvad skal du vise dine børn? Vi viser vej til vikingeland.
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×