Nationalparken Skjoldungernes Land

Lindegaarden Bed & Breakfast

Et unikt sted i en fantastisk natur og med sin helt egen personlighed

Naturekspressen (Skibby aktive)

Hop ombord på den rullende Naturekspres og kom med ud i naturen og på nogle af Fjordlandets attraktioner.

Gratis Sightseeing bus

Kør med Fjordlandets Sightseeing bus hele sommeren. Der er 3 ruter som du og familien kan vælge mellem

Hesteofringen før og efter – heldagstur inkl frokost på Gershøj kro

Kom med på heldagstur fra Roskilde Museum til en mark ved Kirke Hyllinge, og hør fortællingen om, da en kunstnergruppe med Bjørn Nørgaard i spidsen under en skelsættende begivenhed ofrede en hest, dissekerede den og fyldte indvoldene på syltetøjsglas. Turen er inkl. frokost, kaffe og kage på Gershøj Kro

Fuglenes ABC – ekskursion til Eskildsø

Følg med Ornitolog Bjarne Bo Jensen på en skøn formiddagstur til Eskildsø og oplev Fuglenes ABC.

GAFFA PÅ GRÆS – Herslev Bryghus

GAFFA arrangerer to dages musikfest med forrygende toner, dejlige naturøl og mad fra lokale producenter i rå og smukke omgivelser omkring gårdbryggeriet Herslev Bryghus! Med en unik lokation og et stærkt program kan gæsterne nyde et udsnit af tidens mest anmelderroste og innovative musik. Læs mere:

Guidet oplevelsestur i kajak med overnatning i luksus telt

Tag med på en unik oplevelsestur i kajak fra Vigen Strandpark og rundt i Fjordlandet - for begyndere og let øvede og med unik oplevelse i overnatning i 4 personers tipier ved Hesselbjerggaard. Se mere og køb billet her

Solnedgangs tur på Roskilde fjord med dampskibet S/S Skjelskør

ONSDAGE: Tag på solnedgangstur med det 107 år gamle kulfyret dampskib S/S Skjelskør. Dampskibet sejler på Roskilde fjord forbi Kronprinsesse Marys Bro videre forbi Kølholm og Hyldeholm. Der vendes ved Østby havn hvor stævnen vesndes mod Frederikssund igen. Afgang og ankomst: Nordkajen 14A, 3600 Frederikssund. Find billetter her

Husmandsfamilierne indtager Krikkebjerghuse

Krikkebjerghuse er rekonstruktioner af huse fra 1800-tallet. Måske kan du endda kende det ene af husene fra ”Før frosten,” når du besøger Sagnlandet Lejres fortidsfamilier. I landbohusene hjælper fortidsfamilierne med at fodre dyrene, historisk madlavning (sødgrød, kartofler med dyppelse og mere) og nogle af syslerne, der hørte tiden til. Frem til d. 7. august er der fortidsfamilier i landbohusene hele ugen.

Jernalderlandsbyen Lethra blomstrer med aktivitet

Hele sommeren og frem til 12. august blomstrer det med liv i Jernalderlandsbyen Lethra i Sagnlandet Lejre. Bondehuset, Langhuset, Fiskerhuset og Høvdingehuset har nemlig besøg af fortidsfamilier, der prøver kræfter med livet i jernalderen. Familierne er med i formidlingen og bliver selv inddraget i projekterne med håndværk og håndarbejde. Kom forbi og spørg et moderne menneske, hvordan det er, at leve i jernalderen!

Fly-high TIL-TOPS Ledreborg

Velkommen til Fly-High Til-Tops. Danmarks største svævebane park - alt sammen i Ledreborg Slots fantastisk skønne park.

Nationalpark Kayaking

Kom med på en 2-timers kajaktur i Nationalpark Skjoldungernes Land med fokus på naturoplevelser, fælleskab og dyrelivet. Det hele foregår på Roskilde Fjord, som er en stor del af Nationalparken,. Kajakturene foregår hver mandag kl. 19.00 til 21.00 fra juni- september. Læs mere og køb book din tur her:

Stævn ud på fjorden i et vikingeskib

Der er en eksklusiv oplevelse, når I stævner ud på Roskilde Fjord sammen med Vikingeskibsmuseets dygtige sejladsinstruktører. Sommersejlture finder sted dagligt. At komme ud at sejle koster 120,00 DKK i tillæg til entrébilletten og turen varer ca. 50 min. inkl. introduktion til skib, roning og sejlads. Billetter til sejlture købes på museet efter først-til-mølle princippet.

Sov i telt i nationalparken

Vil du opleve naturen helt tæt på? Så kan vi anbefale at prøve en overnatning i telt sammen med Outdoor Adventures. Her får I en helt særlig oplevelse når I falder i søvn under nattens funklende stjernehimmel og fuglene synger morgensang, kun for jer!

Outdoor Adventures

Outdoor Adventures står klar med guidede vandre- og kajakture med overnatning i Nationalpark Skjoldungernes Land. Lokale guider tager dig med på oplevelse i naturen og unikke besøg hos lokale steder. Vil du på oplevelse på egen hånd har de paddleboards, kajak og telt du kan leje.

Nationalpark Skjoldungernes Land

Oplev Nationalpark Skjoldungernes Land til fods, på cykel eller fra fjorden. Tag cyklen rundt gennem det bakkede landskab eller sejl ud på fjorden i en Nationalpark-kano.

Fjordlandets guide for børn i sommerferien

Fjordlandet er fyldt med oplevelser for børn og familier i sommerferien. Lejre, Roskilde og Frederikssund har mange skønne oplevelser. Læs mere i vores guide for børn i sommerferien

Snup en dukkert i Fjordlandet

Sommeren er over os - find de bedste strande og badesøer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner hvis I vil ud og svømme.

Cykeloplevelser

Cykelruter i Fjordlandet - Prøv turcykling, landevejscykling, MTB og familievenlige ruter
LystfiskeriVisitFjordlandet

De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Nogle af Fjordlandets allerbedste fiskepladser finder du her. Der findes selvfølgelig mange flere, som alt afhængig af vejrforhold og vandstand også er et besøg værd.

Vinterbadning i Fjordlandet

Flere er begyndt at hoppe i vandet i de kolde vintermåneder. Denne side er til dig der drømmer om at springe ud som vinterbader og til dig der søger information om gode badesteder eller badeklubber i Fjordlandet.
Anders Rugbjerg Hoppe

Coronakuller? Miniguide til Fjordlandet med kids

Er du og dine børn også ved at få coronakuller derhjemme? Vi har lavet en miniguide klar, så I kan komme ud og blive luftet og få brændt noget energi af.
Smukke vandreture

Vandreferie

Storslået natur, plads til leg og fordybelse, blåt vand, eventyrlige skove - Find vandreture til din ferie i Fjordlandet.

Det sker

Søg inspiration til ture, oplevelser og begivenheder for familien i Fjordlandet som dækker Frederikssund, Roskilde og Lejre

Lokale anbefaler: Gode fiskespots i Fjordlandet med børn

VisitFjordlandet har bedt den lokale fiskeentusiast, Anders Rugbjerg Hoppe , om at komme med lidt gode steder at tage ungerne med hen på fisketur.

10 tips til vinteraktiviteter i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode vinteraktiviteter i nationalparken for både børn og voksne.

Vikingernes ”Royal Arena” – Danmarks største Kongehal

I Sagnlandet Lejre står et majestætisk bygningsværk, som et omvendt vikingeskib, og vidner om Kongeriget Danmarks begyndelse.

Fjordstien: Fjordlandets smukkeste cykel og vandrerute

Fjordstien - Spring på cyklen, og udforsk en af Sjællands smukkeste cykel- og vandreruter til lyden af fjordens liv og historisk vingesus.
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×