Lejre

Lejre er Danmarkshistorie, unik natur og masser af lækre økologiske fødevarer.

Kunst i Pinsen

Traditionen tro slår en mangfoldighed af udstillingsteder dørene op for alle kunstinteresserede i pinsedagene, d. 30. – 31. maj og d. 1. juni kl. 11-17. Såvel professionelle som amatører udstiller deres værker i værksteder, gallerier og private hjem overalt på Midt- og Vestsjælland og giver på den måde et helt særligt indblik i en masse kreative processer.

Fly-high TIL-TOPS Ledreborg

Velkommen til Fly-High Til-Tops. Danmarks største svævebane park - alt sammen i Ledreborg Slots fantastisk skønne park.

Mikkel Friis-Holm Chokolade

Friis-Holm producerer verdensklasse chokolade! Friis-Holm Chokolade er sat i verden af Mikkel Friis-Holm med det formål at lave verdens bedste chokolade.

Ryegaard og Trudsholm Godser

Velkommen til Ryegaard og Trudsholm Godser. Her kan du overnatte i seks meters højde helt alene i skoven - i eksklusive omgivelser i Trætophytterne i Ryegaard Dyrehave.

PICNIC: BOUILLABASSE

Hvis du elsker “Udeliv hele livet” og vil have en på opleveren – bortfør familie eller venner på tur ud-i-det-blå i det smukke landskab omkring Lejre i marts.

Ryegaard Rejsestald

Gaardbutikken har et stort udvalg af fødevarer, delikatesser, brugskunst og blomster. De har kun nye kvalitetsvarer, og et stort udvalg i fair trade produkter samt økologi.
Æg fra HegnsholtHegnsholt

Hegnsholt

Økologisk kød og æg fra dyr i små flytbare huse. Dyrene fodres især med græs og restprodukter som daggammelt brød, grøntsagsrester og mask.

Godis Grønt

Hos GodisGrønt sælger de økologiske grøntsager, som de selv dyrker i Lejres skønne muld. Hos GodisGrønt kan du blive en del af det medlemsbaserede KundeBonde-ordning. Her køber du en andel af den økologiske grøntsagsproduktion på forhånd, og får de friskeste grøntsager leveret i sæsonen.

Stensbølgård

Et bredt udvalg af friskhøstede økologiske grøntsager og krydderurter - lige fra marken.
Lejre_Mannerup_Møllegård_mælk_gårdbutik_køer

Mannerup Møllegård

Oplev smagen af økologisk frisktappet mælk, direkte fra de røde køer på Mannerup Møllegård

Gårdsalg hos Hornbeer

Bryggeri med stort sortiment, stor personlighed​ og stor smag

Bomgården – Den lille økologiske gård

Bomgården er en økologisk besøgsgård med gårdbutik og webshop, hvor man kan købe lækkert økologisk kød og andre økologiske produkter.

Lokale anbefaler: Gode fiskespots i Fjordlandet med børn

VisitFjordlandet har bedt den lokale fiskeentusiast, Anders Rugbjerg Hoppe , om at komme med lidt gode steder at tage ungerne med hen på fisketur.
Daniel Overbeck

Solbakken Naturistcamping

Solbakken Naturistcamping ligger i et fredet område direkte ud til Isefjorden, Solbakken er ideel for både dagsbesøg, weekendophold og ferier.

Oscar Biludlejning

Oscar Biludlejning er en dansk kæde af lokale biludlejere, som tilbyder biludlejning fra 249 kr. pr. dag. I Fjordlandet finder du udlejningskontorer i Roskilde, Frederikssund, Lejre og Jægerspris.
Boserup_Rikke Louise VintherRikke Louise Vinther

Nationalparkens kalender

I kalenderen her kan du finde udvalgte arrangementer, som foregår i hele Nationalpark Skjoldungernes Land.

Ostedgården ved Lejre

Hyggelig bondegård centralt placeret - tæt på mange attraktioner og skøn natur.

Autocamper i Gershøj Havn

Vågn op til den smukkeste udsigt over Isefjorden.

Glamping ved Særløse Overdrev

Glampingtelt helt tæt på naturen og med let adgang til masser af naturoplevelser i Nationalpark Skjoldungernes Land, bla. Særløse Overdrev og Avnsø badesø.

Svenskebakken Bed and Breakfast

Her vågner du op til fuglefløjt. Kom ud og nyd naturen på denne smukke, kuperede del af Sjælland. Hyggeligt, nyistandsat gæstehus tæt ved havn, skov og å. Mulighed for at låne kano.

Glamping ved Skoemagerkroen

Tilbring natten i et af de luksuriøse glampingtelte, som er hyggeligt indrettet med dobbeltseng og lys og varme i den skønne natur. Mulighed for ekstra opredning.

Hvalsø Spisehus

Lækre, enkle retter lavet fra bunden med ca. 80% økologi. Dagens ret skifter hver dag og du kan spise den i vores hyggelige lokaler eller tage den med hjem.

Sneppegårdens Bed and Breakfast

Hyggelige værelser i naturskønne og rolige omgivelser. Kæledyr er velkommen.

Gundested Campinghaver

Gundested Campinghaver er noget for dig, der søger unikke oplevelser, og har lyst til at bo i rolige omgivelser, hvor naturen og fordybelsen har første prioritet.

Hotel Osted

Hotellet er et betjeningsfrit hotel med 23 velindrettede værelser og 2 lejligheder tæt på Fjordlandets mange attraktioner.

Trætophytterne i Ryegaard Dyrehave

I trætophytten kommer I helt tæt på skoven og naturen i den fredede Ryegaard Dyrehave, hvor der er mulighed for masser af dejlige gåture.

Outdoor Adventures

Outdoor Adventures står klar med guidede vandre- og kajakture med overnatning i Nationalpark Skjoldungernes Land. Lokale guider tager dig med på oplevelse i naturen og unikke besøg hos lokale steder og ildsjæle. Vil du på oplevelse på egen hånd har vi paddleboards, kajakker og telt du kan leje. Vi glæder os til at byde velkommen udenfor

POP-UP beds i Fjordlandet

POP UP BEDS er sjove, anderledes og unikke overnatninger - glampingtelte, spejderhytter, shelters, trætophytter og meget andet.

Lejre Bed and Breakfast

Bed and Breakfast - Lejre ligger i Særløse midt mellem Lejre og Hvalsø. Stedet ligger smukt ved en lille sø og tilbyder privat, B&B lejlighed.

Bed and Breakfast Drejergaarden

Drejergården ligger i det smukke, bakkede terræn mellem Hvalsø og Lejre og tilbyder fire dejlige dobbeltværelser.
Kajak på Fjorden

Fjordlandet Outdoor

Velkommen udenfor. Fjordlandet Outdoor byder på lokale oplevelser til lands og til vands og altid med lokale guider! Så vil ud i den fantastiske natur nationalparken tilbyder, så kom med os!

Sommer Glamping ved Sonnerupgaard Gods

Det lille lejrområde er hyggeligt indrettet med bålplads med brænde, spiseplads med parasol og et super hyggeligt Glampingtelt.

Felthotel på Egholm Slot

Få en unik oplevelse og prøv at overnatte i et ægte krigstelt med feltsenge og lune tæpper.
Borrevejle CampingBorrevejle Camping

Borrevejle Hyt’otel og Camping

Borrevejle Camping er en moderne, velbeliggende campingplads kun ca. 40 km fra København.
Tadre Mølle_Møllehus

Tadre Mølle

Tadre Mølle er den sidste af i alt 13 vandmøller, der tidligere fandtes i Elverdamsdalen.
Ledreborg Slot

Ledreborg Slot og slotspark

Ledreborg Slot ligger smukt for enden af Danmarks længste Allé, i en park i barokstil og omkranset af skov .
Gershøj KroGershøj Kro

Gershøj Kro og Strandhotel

Gershøj Kro og Strandhotel - et sted med nærvær, ro og dejlig mad. Her vægtes høj kvalitet og maden bliver lavet fra bunden med respekt for de friske råvarer. Stilen er dansk-nordisk med et moderne tvist. Maden nydes få meter fra strandkanten. Der er også mulighed for at overnatte i et af de fine værelser med udsigt over fjorden.
Lejre_ Herslev_gårdbutik_øl_mad

Herslev Bryghus

Dejlig, økologisk mad, lækre produkter og selvfølgelig - masser af lækker øl!

Nationalpark Skjoldungernes Land

Oplev Nationalpark Skjoldungernes Land til fods, på cykel eller fra fjorden. Snør vandrestøvlerne og forsvind ind i en af nationalparkens store, dybe skove, tag cyklen rundt gennem det bakkede landskab eller sejl ud på fjorden i en Nationalpark-kano.
Egholm MuseumHans Ole Madsen

Egholm museum

Egholm Slot Våbenmuseum rummer en unik samling af våben, uniformer og historiske effekter fra 1600-tallet til og med 2.verdenskrig
Lejre MuseumMuseumskoncernen ROMU

Lejre Museum

Lejre Museum ligger omgivet af et smukt kuperet og historisk rigt naturområde. Området er berømt som hjemsted for Danmarks først konger Skjoldungerne, og det berømte heltekvad “Beowulf”.
Sagnlandet LejreSagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre er et enestående smukt og spændende udflugtsmål med huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid samt arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. Her kan du bogstaveligt talt røre ved historien.

Lejre

Lejre er Danmarkshistorie, unik natur og masser af lækre økologiske fødevarer.
Anders Rugbjerg Hoppe

Coronakuller? Miniguide til Fjordlandet med kids

Er du og dine børn også ved at få coronakuller derhjemme? Vi har lavet en miniguide klar, så I kan komme ud og blive luftet og få brændt noget energi af.

10 tips til vinteraktiviteter i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode vinteraktiviteter i nationalparken for både børn og voksne.

Museumsbutikker i Fjordlandet

TING MED HISTORIE – Vi guider her til de bedste museumsbutikker i Fjordlandet.
LystfiskeriVisitFjordlandet

De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Nogle af Fjordlandets allerbedste fiskepladser finder du her. Der findes selvfølgelig mange flere, som alt afhængig af vejrforhold og vandstand også er et besøg værd.

Vinterbadning i Fjordlandet

Flere er begyndt at hoppe i vandet i de kolde vintermåneder. Denne side er til dig der drømmer om at springe ud som vinterbader og til dig der søger information om gode badesteder eller badeklubber i Fjordlandet.
Ledreborg Allé_Vinter

Istidsruten – en tur gennem den tidligste Danmarkshistorie

Spring på cyklen, og udforsk en af Sjællands smukkeste cykel- og vandreruter til lyden af fjordens liv og historisk vingesus.

Take away guide – Spis ude derhjemme

Selvom du skal holde dig hjemme i disse dage pga. coronakrisen så kan du stadig få lov at nyde smagen af den lækre, lokale mad fra Fjordlandet. Her er en liste over de spisesteder som har indført take-away løsninger.

Fjordlandets smagekasse fra Herthadalen

Ved køb af en af Fjordlandets smagekasser støtter du mellem 10-15 lokale producenter i ét køb.

Kunst i Pinsen i Gunhilds Galleri

Velkommen til en udstilling med unika kunsthåndværk og malerier og Åben Have med dejlig forårsstemning i Gunhilds Galleri i Lejre. I haven finder du inspiration til hvilke blomster og planter, der tiltrækker bier og sommerfugle og giver diversitet i haven, såvel planter der kan være med til at give en nemmere have.

Top 6 kælkebakker

Oplev Fjordlandet med kælk. I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes kælkebakker for hele familien.
BirthesmindeBirthesminde

Bliv turismepartner i Destination Fjordlandet 2021

Gennem et partnerskab med VisitFjordlandet, får du både promovering af din egen virksomhed, og du bliver en vigtig del af udviklingen af destinationen og den generelle markedsføring for området.

10 gode efterårsoplevelser i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode efterårsoplevelser i nationalparken for både børn og voksne.
Sonnerupgaard GodsSonnerupgaard Gods

Sonnerupgaard Gods

Sonnerupgaard Gods tilbyder moderniserede værelser i smukke, historiske omgivelser. Gå en tur i den omkringliggende park eller tag en længere spadseretur i skovene. Godset ligger kun 40 minutter fra København.

Varm op til Tour de France i Fjordlandet og kør i verdensmester Mads Pedersens hjulspor

Lørdag den 2. juli 2022 kører Grand Depart-rytterne 2. etape gennem det naturskønne Fjordland - et unikt område omkring Roskilde Fjord og Isefjord. Grib selv cyklen og kør i verdensmester Mads Pedersens hjulspor og udforsk Sjællands eneste nationalpark, Skjoldungernes Land, verdensarv og hyggelige gårdbutikker.
Restaurant FasanerietRestaurant Fasaneriet

Restaurant Fasaneriet

Restauranten servere enkle og velsmagende menuer, som tager udgangspunkt i sæsonens råvarer. Nyd den skønne udsigt over Ledreborg Palace Golfklubs fantastiske anlæg. Der er også mulighed for at nyde maden i solen på terrassen.
Solbakken NaturistcampingSolbakken Naturistcamping

Solbakken Naturistcamping

Solbakken Naturistcamping er en trestjernet naturistpark på ca. 7 ha, hvor du har de bedste muligheder for at nyde weekends og ferier som naturist. Pladsen ligger ved Isefjorden kun en times kørsel fra København.
SkoemagerkroenSkoemagerkroen

Skoemagerkroen

Skoemagerkroen bygger på stolte traditioner med dansk gastronomi, afslappet service og gæstfrihed, der er forankret i det lokale. Kombinér middagen med natur og smagfulde oplevelser med en overnatning i historiske rammer på Skoemagerkroen. Med kun en halv times kørsel til København får du på kroen landlig idyl, i belejlig afstand til byen.
Herslev BryghusHerslev Bryghus

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er et økologisk gårdbryggeri og cafe ved Roskilde Fjord. Her er bla. øl, lokale produkter, kaffe og lammeskind, og lækker frokost af lokale varer.

Vikingernes ”Royal Arena” – Danmarks største Kongehal

I Sagnlandet Lejre står et majestætisk bygningsværk, som et omvendt vikingeskib, og vidner om Kongeriget Danmarks begyndelse.
Herthadalen

Restaurant Herthadalen

Restaurant Herthadalen ligger smukt gemt i Ledreborg skov i Nationalpark Skjoldungernes Land.
Vinter I Bidstrupskovene Foto: Ole MallingOle Malling

Fjordlandet – stedet hvor sagaerne og eventyrerne begynder

Følg i vikingernes fodspor i Fjordlandets historiske købstæder og i den enestående, varierede natur, hvor skjoldungekongerne for mange år siden boede og levede. Kom langt væk fra hverdagen – kun et vikingekast fra hovedstaden.

Sommerhusferie i Fjordlandets smukke efterårsfarver

Sommerhusferie er en skøn måde at opleve Fjordlandet på, og du behøver heldigvis ikke selv at eje et sommerhus. Der findes nemlig mange dejlige sommerhuse i Fjordlandet, som du kan leje, i skønne områder langt fra storbyens stress og jag, men alligevel tæt på København.
Sagnlandet LejreSagnlandet Lejre

Adventskonkurrence

Deltag i konkurrencen og vind hyggelige juleoplevelser i Fjordlandet
Sagnlandet LejreSagnlandet Lejre

HøstQuiz – Deltag og vind

Vind et sommerhusophold inkl. oplevelser og middag i Fjordlandet til en værdi af 11.500 DKK
Lokale producenterVisitfjordlandet

Lokale produkter fra Fjordlandet

Visitfjordlandet bugner af lokale producenter og lokale råvarer. Se deres åbningstider her
Sagnlandet Fortidsfamilier

Besøg vikingetidens og sagnenes land

Mellem kongehaller, gravhøje og bakkede landskaber formet under den sidste istid mærker du historiens vingesus. Oplev historiske fund, myter og smuk natur i fodsporene efter Danmarks første kongeslægter.
Frederikssund_cykelferieFrederikssund_cykelferie

Tag på Sjællands smukkeste cykeltur

Spring på cyklen, og udforsk en af Sjællands smukkeste cykel- og vandreruter til lyden af fjordens liv og historisk vingesus.
Sagnlandet LejreSagnlandet Lejre

På vikingeeventyr i Fjordlandet

Fjordlandet er proppet med ægte vikingehistorie, men hvor skal du begynde, og hvad skal du vise dine børn? Vi viser vej til vikingeland.
BirthesmindeBirthesminde

Slå stalddøren op til … økologiske smagsoplevelser

Vil du også hellere købe dine grøntsager dér, hvor de gror, end nede i supermarkedets grøntafdeling? Fjordlandet er Københavns forhave, ikke engang en times kørsel fra storbyen, og herude kan du få økologiske kvalitetsprodukter, direkte fra marken og stalden:
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×