Lejre

Lejre er Danmarkshistorie, unik natur og masser af lækre økologiske fødevarer.

Danmarkshistorien i Fjordlandet

Oplev Danmarkshistorien på tætteste hold i efterårsferien i Fjordlandet. Find oplevelser i Roskilde, Lejre og Frederikssund i børnenes efterårsferie

Glamping i Herslev – Little Sweden

Lækkert glamping telt i Herslev. Her er alt, hvad du har brug for til et skøn ophold.

Naturekspressen (Skibby aktive)

Hop ombord på den rullende Naturekspres og kom med ud i naturen og på nogle af Fjordlandets attraktioner.
Restaurant Herthadalen Restaurant Herthadalen

Restaurant Herthadalen

For enden af Danmarks længste allé ligger Restaurant Herthadalen, midt i i skoven og med udsøgt udsigt over den lille Knapsø i den smukke Nationalpark Skjoldungernes Land.

Hegnsholt 

I gårdbutikken på Hegnsholt finder du økologisk kød og æg fra fritgående, økologiske dyr i små flytbare huse.

Tine Refsgaard

Tine Refsgaard byder velkommen til en særlig kunstoase i sit galleri ”Musik Ord Billeder” på Sillemosegård i Hvalsø

Gunhilds Galleri

Velkommen til atelier, galleri og unik sommerfuglehave. Børnene kan også tegne og male imens de voksne besøger galleriet. Gunhilds Galleri designer tilmed etiketter for mikrobryggeriet Hornbeer.
Atelier HeNoChBa

Atelier HeNoChBa

Værkstedet og de faste udstillinger byder på maleri, grafik og tegning - placeret naturskønt på Skjoldungestien med en smuk udsigt fra skulpturparken.

Efterårsferie-sjov på Tadre Mølle

Gå på opdagelse i naturen ved Tadre Mølle, prøv kræfter med bagning af møllens eget mel og lav egne kreationer med brug af naturens skattekammer. Most æbler, gå i træværkstedet og tag familien med en tur langs trampestien.

Hygge for børn og voksne på Lindegaarden

Åårrhh...det' for børn! Tag en voksen med på besøg på Lindegaarden til en hyggelig dag med historiefortælling, gongmeditation, yoga, pandekager og snobrød på bål og god tid til at hygge og lege.
Restaurant Herthadalen Restaurant Herthadalen

Herthadalen åbner 7. maj

Med genåbning af restauranten d. 07. Maj, kommer en ny forårsmenu, der kan bookes bord i weekenden til hhv aften (fredag & lørdag) samt frokost (lørdag & søndag).

Guidet vandretur ad Gudernes Stræde til Egholm Slot

Tag med på en skøn, guidet vandretur i Nationalpark Skjoldungernes Land med storslået natur med både skove, enge og søer og med nedslag i de historiske og forhistoriske minder, som turen går forbi undervejs.

Yoga, mad og gongmeditation – Lindegaardens B&B

I balance med krop og åndedræt, ro og velvære, brug af alle sanser. Kom til yoga, vegetarisk økologisk mad og gongmeditation på Lindegaarden.

Kom til sensommermarked på Lindegaarden

Kom til sensommermarked på Lindegaarden, hvor du finder hyggelige boder med træ, sølv, uld og grøntsager. Der er åbent i Mortem Bizar, og du kan nyde bålmad, øl og den gode stemning.

Antechamber på Ledreborg

Antechamber samler tretten lokale og internationale kunstnere til en kollektiv forestilling og banket inden for det barokke i det indre af Ledreborg Slot.

Lejre Kunstforenings 8. biennale

Oplev værker af 23 vidt forskellige kunstnere. Åben fredag-lørdag-søndag i perioden. Se åbningstider på hjemmesiden.

Husmandsfamilierne indtager Krikkebjerghuse

Krikkebjerghuse er rekonstruktioner af huse fra 1800-tallet. Måske kan du endda kende det ene af husene fra ”Før frosten,” når du besøger Sagnlandet Lejres fortidsfamilier. I landbohusene hjælper fortidsfamilierne med at fodre dyrene, historisk madlavning (sødgrød, kartofler med dyppelse og mere) og nogle af syslerne, der hørte tiden til. Fra uge 32 og frem til uge 37 er fortidsfamilierne i landbohusene i weekenden (fredag til søndag).

Fly-high TIL-TOPS Ledreborg

Velkommen til Fly-High Til-Tops. Danmarks største svævebane park - alt sammen i Ledreborg Slots fantastisk skønne park.

Mikkel Friis-Holm Chokolade

Friis-Holm producerer verdensklasse chokolade! Friis-Holm Chokolade er sat i verden af Mikkel Friis-Holm med det formål at lave verdens bedste chokolade.

Ryegaard og Trudsholm Godser

Velkommen til Ryegaard og Trudsholm Godser. Her kan du overnatte i seks meters højde helt alene i skoven - i eksklusive omgivelser i Trætophytterne i Ryegaard Dyrehave.

Ryegaard Rejsestald

Gaardbutikken har et stort udvalg af fødevarer, delikatesser, brugskunst og blomster. De har kun nye kvalitetsvarer, og et stort udvalg i fair trade produkter samt økologi.
Æg fra Hegnsholt Hegnsholt

Hegnsholt

Økologisk kød og æg fra dyr i små flytbare huse. Dyrene fodres især med græs og restprodukter som daggammelt brød, grøntsagsrester og mask.

Godis Grønt

Hos GodisGrønt sælges økologiske grøntsager, som dyrkes i Lejres skønne muld. Hos GodisGrønt kan du blive en del af det medlemsbaserede KundeBonde-ordning. Her køber du en andel af den økologiske grøntsagsproduktion på forhånd, og får de friskeste grøntsager leveret i sæsonen.

Stensbølgård

Et bredt udvalg af friskhøstede økologiske grøntsager og krydderurter - lige fra marken.
Lejre_Mannerup_Møllegård_mælk_gårdbutik_køer

Mannerup Møllegård

Oplev smagen af økologisk frisktappet mælk, direkte fra de røde køer på Mannerup Møllegård

Gårdsalg hos Hornbeer

Bryggeri med stort sortiment, stor personlighed​ og stor smag

Bomgården – Den lille økologiske gård

Bomgården er en økologisk besøgsgård med gårdbutik og webshop, hvor man kan købe lækkert økologisk kød og andre økologiske produkter.
Daniel Overbeck

Solbakken Naturistcamping

Solbakken Naturistcamping ligger i et fredet område direkte ud til Isefjorden, Solbakken er ideel for både dagsbesøg, weekendophold og ferier.

Oscar Biludlejning

Oscar Biludlejning er en dansk kæde af lokale biludlejere, som tilbyder biludlejning fra 249 kr. pr. dag. I Fjordlandet finder du udlejningskontorer i Roskilde, Frederikssund, Lejre og Jægerspris.

Ostedgården ved Lejre

Hyggelig bondegård centralt placeret - tæt på mange attraktioner og skøn natur.

Autocamper i Gershøj Havn

Vågn op til den smukkeste udsigt over Isefjorden.
Roskilde Camping

Med Autocamper i Fjordlandet

Find et hyggeligt sted at overnatte i Fjordlandet med Autocamper .

Glamping ved Særløse Overdrev

Glampingtelt helt tæt på naturen og med let adgang til masser af naturoplevelser i Nationalpark Skjoldungernes Land, bla. Særløse Overdrev og Avnsø badesø.

Svenskebakken Bed and Breakfast

Her vågner du op til fuglefløjt. Kom ud og nyd naturen på denne smukke, kuperede del af Sjælland. Hyggeligt, nyistandsat gæstehus tæt ved havn, skov og å. Mulighed for at låne kano.

Hvalsø Spisehus

Lækre, enkle retter lavet fra bunden med ca. 80% økologi. Dagens ret skifter hver dag og du kan spise den i vores hyggelige lokaler eller tage den med hjem.

Sneppegårdens Bed and Breakfast

Hyggelige værelser i naturskønne og rolige omgivelser. Kæledyr er velkommen.

Hotel Osted

Hotellet er et betjeningsfrit hotel med 23 velindrettede værelser og 2 lejligheder tæt på Fjordlandets mange attraktioner.

Trætophytterne i Ryegaard Dyrehave

I trætophytten kommer I helt tæt på skoven og naturen i den fredede Ryegaard Dyrehave, hvor der er mulighed for masser af dejlige gåture.

Outdoor Adventures

Outdoor Adventures står klar med guidede vandre- og kajakture med overnatning i Nationalpark Skjoldungernes Land. Lokale guider tager dig med på oplevelse i naturen og unikke besøg hos lokale steder. Vil du på oplevelse på egen hånd har de paddleboards, kajak og telt du kan leje.

POP-UP beds i Fjordlandet

POP UP BEDS er sjove, anderledes og unikke overnatninger - glampingtelte, spejderhytter, shelters, trætophytter og meget andet.

Lejre Bed and Breakfast

Bed and Breakfast - Lejre ligger i Særløse midt mellem Lejre og Hvalsø. Stedet ligger smukt ved en lille sø og tilbyder privat, B&B lejlighed.

Bed and Breakfast Drejergaarden

Drejergården ligger i det smukke, bakkede terræn mellem Hvalsø og Lejre og tilbyder fire dejlige dobbeltværelser.
Kajak på Fjorden

Fjordlandet Outdoor

Velkommen udenfor. Fjordlandet Outdoor byder på lokale oplevelser til lands og til vands og altid med lokale guider! Så vil ud i den fantastiske natur nationalparken tilbyder, så kom med os!
Borrevejle Camping Borrevejle Camping

Borrevejle Hyt’otel og Camping

Borrevejle Camping er en moderne, velbeliggende campingplads kun ca. 40 km fra København.
Tadre Mølle_Møllehus

Tadre Mølle

Tadre Mølle er den sidste af i alt 13 vandmøller, der tidligere fandtes i Elverdamsdalen.
Ledreborg Slot

Ledreborg Slot og slotspark

Ledreborg Slot ligger smukt for enden af Danmarks længste Allé, i en park i barokstil og omkranset af skov .
Gershøj Kro Gershøj Kro

Gershøj Kro og Strandhotel

Gershøj Kro og Strandhotel - et sted med nærvær, ro og dejlig mad. Her vægtes høj kvalitet og maden bliver lavet fra bunden med respekt for de friske råvarer. Stilen er dansk-nordisk med et moderne tvist. Maden nydes få meter fra strandkanten. Der er også mulighed for at overnatte i et af de fine værelser med udsigt over fjorden.
Lejre_ Herslev_gårdbutik_øl_mad

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er dejlig, økologisk mad, lækre produkter og selvfølgelig - masser af lækker øl!

Nationalpark Skjoldungernes Land

Oplev Nationalpark Skjoldungernes Land til fods, på cykel eller fra fjorden. Tag cyklen rundt gennem det bakkede landskab eller sejl ud på fjorden i en Nationalpark-kano.
Egholm Museum Hans Ole Madsen

Egholm museum

Egholm Slot Våbenmuseum rummer en unik samling af våben, uniformer og historiske effekter fra 1600-tallet til og med 2.verdenskrig
Lejre Museum Museumskoncernen ROMU

Lejre Museum

Lejre Museum ligger omgivet af et smukt kuperet og historisk rigt naturområde. Området er berømt som hjemsted for Danmarks først konger Skjoldungerne, og det berømte heltekvad “Beowulf”.
Sagnlandet Lejre Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre er et enestående smukt og spændende udflugtsmål med huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid samt arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. Her kan du bogstaveligt talt røre ved historien.

Lejre

Lejre er Danmarkshistorie, unik natur og masser af lækre økologiske fødevarer.

Efterårsferie i Fjordlandet

Efterårsferie i Fjordlandet. Oplevelser for børn og voksne i Roskilde, Lejre og Frederikssind i efteråret

Fjordlandets bedste cykelruter

Få inspiration til Fjordlandets bedste og naturskønne cykelruter i lejre, Roskilde og Frederikssund. Få dem også direkte på Naviki

Særlige særudstillinger i Fjordlandet

Oplev og opdag Frederikssund, Roskilde og Lejre i maj måned. I denne guide får du masser af gode idéer til særudstillinger på Fjordlandets attraktioner.

Sensommer, musik og forestillinger

Sensommer i Fjordlandet: Vi guider til musik- og kulturoplevelser i Lejre, Roskilde og Frederikssund hen over sensommeren

Tag ud og oplev sensommeren i Fjordlandet

Snør skoene og drag ud i sensommeren i Fjordlandet - Vi har samlet en guide til aktive og sjove udendørs oplevelser udenfor skolernes sommerferie

Sensommer i Kongerigets vugge

Sommerferien går på hæld, men det betyder ikke færre oplevelser Roskilde, lejre og Frederikssund. Drag tilbage i tiden og oplev sensommeren i Fjordlandet!

Kunst i Fjordlandet

Kunst berører, udfordrer og udvikler - i Fjordlandet er der mange muligheder for at opleve gallerier, kunstnere, kunst-begivenheder året rundt og spændende kunstmuseer.

Museumsbutikker i Fjordlandet

TING MED HISTORIE – Vi guider her til de bedste museumsbutikker i Fjordlandet.

Cykeloplevelser

Cykelruter i Fjordlandet - Prøv turcykling, landevejscykling, MTB og familievenlige ruter

Transport – kom til, fra og rundt i fjordlandet

Sådan kommer du rundt i fjordlandet i bil, med bus, på cykel eller med offentlig transport. Guide til leje af bil og cykler i Lejre, Roskilde og Frederikssund
LystfiskeriVisitFjordlandet

De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Nogle af Fjordlandets allerbedste fiskepladser finder du her. Der findes selvfølgelig mange flere, som alt afhængig af vejrforhold og vandstand også er et besøg værd.

Snup en dukkert i Fjordlandet

Sommeren er over os - find de bedste strande og badesøer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner hvis I vil ud og svømme.
Smukke vandreture

Vandreferie

Storslået natur, plads til leg og fordybelse, blåt vand, eventyrlige skove - Find vandreture til din ferie i Fjordlandet.

Fjordlandets guide for børn i sommerferien

Fjordlandet er fyldt med oplevelser for børn og familier i sommerferien. Lejre, Roskilde og Frederikssund har mange skønne oplevelser. Læs mere i vores guide for børn i sommerferien

Guide til Sankt Hans bål i Fjordlandet

Sankt Hans Aften i Fjordlandet

Vinterbadning i Fjordlandet

Flere er begyndt at hoppe i vandet i de kolde vintermåneder. Denne side er til dig der drømmer om at springe ud som vinterbader og til dig der søger information om gode badesteder eller badeklubber i Fjordlandet.

Top 6 kælkebakker

Oplev Fjordlandet med kælk. I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes kælkebakker for hele familien.

Det sker

Søg inspiration til ture, oplevelser og begivenheder for familien i Fjordlandet som dækker Frederikssund, Roskilde og Lejre
Lejre_ Herslev_gårdbutik_øl_mad

Smag på Fjordlandet

Find smagsoplevelser i Fjordlandet.

Gratis Sightseeing bus

Kør med Fjordlandets Sightseeing bus hele sommeren. Der er 3 ruter som du og familien kan vælge mellem
Restaurant Fasaneriet Restaurant Fasaneriet

Restaurant Fasaneriet

Restauranten servere enkle og velsmagende menuer, som tager udgangspunkt i sæsonens råvarer. Nyd den skønne udsigt over Ledreborg Palace Golfklubs fantastiske anlæg. Der er også mulighed for at nyde maden i solen på terrassen.
Køb billet til Roskilde Kloster sommerrundvisninger

Book oplevelser i Fjordlandet

Book billetter til omvisninger, guidede ture og andre arrangementer i Fjordlandet
Solbakken Naturistcamping Solbakken Naturistcamping

Solbakken Naturistcamping

Solbakken Naturistcamping er en trestjernet naturistpark på ca. 7 ha, hvor du har de bedste muligheder for at nyde weekends og ferier som naturist. Pladsen ligger ved Isefjorden kun en times kørsel fra København.

Lokale anbefaler: Gode fiskespots i Fjordlandet med børn

VisitFjordlandet har bedt den lokale fiskeentusiast, Anders Rugbjerg Hoppe , om at komme med lidt gode steder at tage ungerne med hen på fisketur.
Skoemagerkroen Skoemagerkroen

Skoemagerkroen

Skoemagerkroen bygger på stolte traditioner med dansk gastronomi, afslappet service og gæstfrihed, der er forankret i det lokale. Kombinér middagen med natur og en overnatning i historiske rammer.

10 tips til vinteraktiviteter i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode vinteraktiviteter i nationalparken for både børn og voksne.
Herslev Bryghus Herslev Bryghus

Herslev Bryghus

Herslev Bryghus er et økologisk gårdbryggeri og cafe ved Roskilde Fjord. Her er bla. øl, lokale produkter, kaffe og lammeskind, og lækker frokost af lokale varer.
Herthadalen

Restaurant Herthadalen

Restaurant Herthadalen ligger smukt gemt i Ledreborg skov i Nationalpark Skjoldungernes Land.
Anders Rugbjerg Hoppe

Coronakuller? Miniguide til Fjordlandet med kids

Er du og dine børn også ved at få coronakuller derhjemme? Vi har lavet en miniguide klar, så I kan komme ud og blive luftet og få brændt noget energi af.
Spis i Fjordlandet

Spisesteder i Fjordlandet

Find de gode og unikke smagsoplevelser i Fjordlandet

Istidsruten – en tur gennem den tidligste Danmarkshistorie

Spring på cyklen, og udforsk en af Sjællands smukkeste cykel- og vandreruter til lyden af fjordens liv og historisk vingesus.

Fjordlandets smagekasse fra Herthadalen

Ved køb af en af Fjordlandets smagekasser støtter du mellem 10-15 lokale producenter i ét køb.
Birthesminde Birthesminde

Bliv turismepartner i Destination Fjordlandet

Gennem et partnerskab med VisitFjordlandet, får du både promovering af din egen virksomhed, og du bliver en vigtig del af udviklingen af destinationen og den generelle markedsføring for området.

10 gode efterårsoplevelser i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode efterårsoplevelser i nationalparken for både børn og voksne.

Tag på Roadtrip i Fjordlandet

Følg i vikingernes fodspor i Fjordlandets på en roadtrip rundt i områdets enestående, varierede natur, hvor skjoldungekongerne for mange år siden boede og levede. Vi har ladet Aske Jørgensen begive sig ud på en 3-dages roadtrip fra syd til nord - gennem Roskilde, Lejre og Frederikssund.

Varm op til Tour de France i Fjordlandet

Lørdag den 2. juli 2022 kører Grand Depart-rytterne 2. etape gennem Fjordlandet. Grib selv cyklen og kør i verdensmester Mads Pedersens hjulspor og udforsk Sjællands eneste nationalpark, Skjoldungernes Land, verdensarv og hyggelige gårdbutikker.

Vikingernes ”Royal Arena” – Danmarks største Kongehal

I Sagnlandet Lejre står et majestætisk bygningsværk, som et omvendt vikingeskib, og vidner om Kongeriget Danmarks begyndelse.
Vinter I Bidstrupskovene Foto: Ole Malling Ole Malling

Fjordlandet – stedet hvor sagaerne og eventyrerne begynder

Følg i vikingernes fodspor i Fjordlandets historiske købstæder og i den enestående, varierede natur, hvor skjoldungekongerne for mange år siden boede og levede. Kom langt væk fra hverdagen – kun et vikingekast fra hovedstaden.

Sommerhusferie i Fjordlandets smukke efterårsfarver

Sommerhusferie er en skøn måde at opleve Fjordlandet på og der findes mange sommerhuse i Fjordlandet, som du kan leje, i skønne områder langt fra storbyens stress og jag, men alligevel tæt på København.
Lokale producenter Visitfjordlandet

Lokale produkter fra Fjordlandet

Visitfjordlandet bugner af lokale producenter og lokale råvarer. Se deres åbningstider her
Sagnlandet Fortidsfamilier

Besøg vikingetidens og sagnenes land

Mellem kongehaller, gravhøje og bakkede landskaber formet under den sidste istid mærker du historiens vingesus. Oplev historiske fund, myter og smuk natur i fodsporene efter Danmarks første kongeslægter.

Fjordstien: Fjordlandets smukkeste cykel og vandrerute

Fjordstien - Spring på cyklen, og udforsk en af Sjællands smukkeste cykel- og vandreruter til lyden af fjordens liv og historisk vingesus.
Sagnlandet Lejre Sagnlandet Lejre

På vikingeeventyr i Fjordlandet

Fjordlandet er proppet med ægte vikingehistorie, men hvor skal du begynde, og hvad skal du vise dine børn? Vi viser vej til vikingeland.
Birthesminde Birthesminde

Slå stalddøren op til … økologiske smagsoplevelser

Vil du også hellere købe dine grøntsager dér, hvor de gror, end i supermarkedets grøntafdeling? Under en times kørsel fra København finder du Fjordlandet og her kan du få økologiske kvalitetsprodukter, direkte fra marken og stalden
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×