Frederikssund

Yndige slotte, hyggelige havne, vikingespil, et storkollektiv og storslået natur finder du i den nordligste del af Fjordlandet

Fjordforbindelsen Frederikssund

Fjordforbindelsen Frederikssund - Kronprinsesse Marys Bro

Naturekspressen (Skibby aktive)

Hop ombord på den rullende Naturekspres 

Baisikili

Baisikeli betyder cykel på swahili - og det er samtidig navnet på en cykelbutik, hvor du kan leje en cykel til en tur rundt i Fjordlandet.

Bautahøj

Bautahøj Kursuscenter leverer gastronomi på højt niveau og service i verdensklasse.

DCU Camping, Kulhuse

Helt oppe på spidsen af Hornsherred ligger denne hyggelige campingplads, der ligger fredeligt i den skønneste natur og lige ned til en dejlig sandstrand.

Snake City Jazzfestival

Svingende jazzrytmer og en forrygende atmosfære i Slangerup er, hvad der venter dig, når Snakecity Jazzfestival hvert år finder sted i august måned!

Atelier 1, Maiken Hejnfelt

Velkommen til atelier1.dk v/ Maiken Hejnfelt – Arbejdende værksted og galleri i Frederikssund

Skulptør og billedkunstner Inge Prier

Jeg maler, fordi jeg ikke kan lade være og oplever en indre glæde, når det jeg søger opstår.

Kunstmaler Carsten Bruun

Carsten Bruun udtrykker gennem sin kunst og i sine fine malerier, de ting vi måske har for travlt til at få øje på i hverdagen. Besøg ham i hans lille atelier i Skibby og oplev en verden af tingenes rene natur i smukke farver

Atelier HBH-Art

Velkommen til Atelier HBH-Art. Arbejdende værksted for billedkunstneren Helle Borg Hansen

Særlige særudstillinger i Fjordlandet

Oplev og opdag Frederikssund, Roskilde og Lejre i maj måned. I denne guide får du masser af gode idéer til særudstillinger på Fjordlandets attraktioner.

Hesteofringen før og efter – heldagstur inkl frokost på Gershøj kro

Kom med på heldagstur fra Roskilde Museum til en mark ved Kirke Hyllinge , og hør fortællingen om, da en kunstnergruppe med Bjørn Nørgaard i spidsen under en skelsættende begivenhed ofrede en hest, dissekerede den og fyldte hestens indvolde på syltetøjsglas, og som siden har stået på kunstmuseer i København og Århus. Turen er inkl. frokost på Gershøj Kro samt kaffe og kage.

Fjordlandets bedste cykelruter

Få inspiration til Fjordlandets bedste og naturskønne cykelruter i lejre, Roskilde og Frederikssund. Få dem også direkte på Naviki

Fiske- og skaldyrsaften på Bautahøj

Besøg Bautahøj og få en herlig 7 retters menu med hummer, krabber, østers og andre lækkerier fra havet. Oplevelsen indeholder også overnatning i dobbeltværelse samt stor morgenbuffet.
Frederikssund Vikingespil Frederikssund Vikingespil

Frederikssund Vikingespil

Besøger du Frederikssund i slutningen af juni og starten af juli, kan du overvære det årlige vikingespil, som opføres på friluftsscenen lige ved Vikingebopladsen. Vikingespillet er en forrygende oplevelse for både børn og voksne!

Overnat i shelter i Svanholms skov

Overnat ved Svanholm i shelter med direkte adgang til naturstier i skoven. På pladsen er 2 sheltere, hver med plads til 5 sovende, og du har også mulighed for at slå dit eget telt op. Der findes en overdækket spiseplads, samt brænde til fri afbenyttelse. På pladsen er et gammeldags »das« og vand i vandhanen.

Trætelt i Svanholms skove

Få en oplevelse tæt på naturen i Svanholms gamle bøgeskove. Vi har sat jeres trætelt op på forhånd, så I skal bare komme med jeres sovegrej. Teltene er i spadsereafstand fra en lysning med das, vand, bålsteder, brænde og overdækkede spisepladser.

Snake City Jazzfestival

Der er musik for alle når Snake City Jazzfestival løber af stablen! Oplev masser af voksen-jazz, børne-jazzkoncerter, sjov underholdning for børn og barnlige sjæle, loppestader og meget mere.

Sommermarked på Selsø Slot

Herregårdenes Dag på Selsø Slot fejres med et sommermarked d. 15. august kl. 10.00-16.00. Her kan du møde lokale producenter, kunstnere og kunsthåndværkere, og bliv inspireret eller køb alverdens fine ting på markedet. Man kan høre klassisk cello-musik og besøge museet, hvor der denne dag er gratis adgang. Sommermarkedet finder sted på græsplænen, omkranset af 300 år gamle lindetræer, foran Selsø Slot.

Den Store Kagedag på Selsø Slot

Vær med til en hyggelig dag for hele familien til ’Den Store Kagedag’ på Selsø Slot. Måske vil du endda selv prøve kræfter som konditor derhjemme og selv deltage med en kage i den store konkurrence.

Smag på fjorden – sanketur under overfladen

Besøg Frederikssund Museum og kom med ud og sank dyr og planter i det lave vand sammen med naturvejleder Thomas J.J. Johansen - ligesom som vores forfædre gjorde det. Tilbage på museet tilberedes og smages på fangsten, mens vi dykker ned i dens biologi og kulturhistorie.

Mød dyrene i fjorden

Rør, prøv, lugt, se og smag dig gennem fjordens maritime kulturhistorie sammen med Færgegården alle onsdage, torsdage og lørdage i juli. Hør fx fortællinger om de dyr, som museets medarbejdere har fanget i fjorden eller tilbered en fisk over bål efter gamle opskrifter.

Familiesøndag på Willumsens Museum

18. juli er der Grafisk trykkeværksted for familien på Willumsens museum

Familiesøndag på Willumsens Museum

4. juli er der Drager på programmet! Kom og lav din egen hånd-drage, eller tegn med kul og pasteller fantasidyr og skøre skabninger.

Tegneworkshop – Parkteatret

Lær at tegn Yakari og hesten Lille Torden med den lokale tegneserietegner Theis Christiansen. Tegneworkshoppen er for alle uanset niveau og vil finde sted i caféen efter filmen.

Kold før 12 på Parkteatret

En forestilling om at være ung, forvirret og fortvivlet og hverken vide, hvad man skal gøre af sig selv, eller hvordan man skal være en god veninde.

Overtro og spøgelseshistorier på Selsø – børneomvisninger

Hver onsdag i sommerferien kan I tage med på en guidet omvisning i børnehøjde - gennem de smukke rum på Selsø Slot og hør gamle fortællinger om stedet og dets tidligere beboere, der vækkes til live i Riddersalen og kælderkøkkenet. Køb billetter her:

Sommertur til Selsø Slot med NaturEkspressen

Hver onsdag i sommerferien (uge 26-32) kører den traktortrukkede vogn "NaturEkspressen" til Selsø Slot og retur. - så hop ombord fra Skibby og kør med på en smuk tur gennem fjordlandskabet ud til sommeraktiviteter på Selsø Slot. Køb billet her:

Kunst, krop og Yoga på Willumsens Museum

Henover sommeren er det muligt at tilmelde sig gratis yoga i det fri med kyndig vejledning af Louise Spange-Edske fra Lo-Yoga.

Mission afværg det onde – Sankt Hans for hele familien

Vær’ med når der tændes bål og fejres Sankt Hans i Færgegårdens museumshave. Kom til en hyggelig Sankt Hans på picnictæppet med medbragt madpakke. Bålet tændes kl. 21.00, og der er meget at opleve for hele familien indtil da. Museet har nemlig brug for din hjælp til at gennemføre mission ”afværg det onde”

Trylle Workshop – Parkteatret

Lær at tryl som Buster, når Parkteatret efter filmen får besøg af tryllekunstner Lars U. Han vil lære jer forskellige trylletricks, som I kan gå og blamere jer med resten af sommeren. Der vil også være mulighed for at deltage i et lille show.

Kunst, krop og Yoga på Willumsens Museum

Henover sommeren er det muligt at tilmelde sig gratis yoga i det fri med kyndig vejledning af Louise Spange-Edske fra Lo-Yoga.

Årets Vikingespil – “Amled”

Amled er en dramatisk fortælling om familie, forræderi og kærlighed. Amled er vikingehistorie, eventyr og spektakel midt på den smukke friluftsscene i Frederikssund. Fortællingen byder på storslåede kampe, udspekulerede fjender, snarrådige helte og komik for folk i alle aldre.

Fru Strid – en familieforestilling om at se verden med nye øjne

Fru Strid er en kvinde, der lægger sig ud med alle omkring sig. Men en dag går hendes briller itu og modsat alle andre, møder byens brillemand Fru Strid med venlighed...

Udstilling: La Apparizione

Virtual Reality kunstværk af Christian Lemmerz kan du opleve i kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris. Der er gratis entré til udstillingen.

Offentlige omvisninger på Willumsens Museum

Hver søndag kan du tage med en af museets dygtige omvisere på en omvisning i udstillingen Willumsens verden. Der er to omvisninger; klokken 14 og klokken 15. Varigheden er cirka 30 minutter,

Jægerspris Slot særudstilling: Frederik 7.s skotske rejse

Oplev årets særudstilling om Frederik den Syvendes skotske rejse på Jægerspris Slot

Alkymistens Laboratorium – Willumsens Museum

Oplev en sanselig kunstudstilling for børn og voksne på Willumsens Museum. Alkymistens Laboratorium giver mange spændende sanseindtryk og har mange fine detaljer, som sætter gang i tankerne, og mulighed for at lege med former og farver.
Frederikssund_Selsø_øko_gårdbutik

Selsø Øko

Selsø Øko er muligvis Danmarks mindste gårdbutik – men det bliver den ikke mindre hyggelig af. Gården er den tidligere Østby Gl. Skole hvor der sælges økologiske grøntsager, bær og dyr.

Hansens Ismejeri og Café

Lækre, lokale og kolde fristelser - Hos Hansens IsCafé få du alle dine isdrømme opfyldt!

Bed and Breakfast Nordensbjerg

Ferielejlighed på 38 m2 med eget køkken og bad i annex på mindre gård i St. Havelse, beliggende i naturskønne omgivelser med udsigt over Roskilde Fjord, åbne marker samt kig til Frederiksborg Slot i Hillerød.

Nyvangsgården B&B

Midt I naturskønne omgivelser med udsigt over Jægerspris Bugt i Isefjorden finder du Nyvangsgården. Her tilbydes en afslappet ferie på landet med meget plads. Man kan overnatte på enkeltværelser, i lejligheder, eller udenfor i medbragt telt.

Vigdis Garage B&B

Lejlighed med egen indgang fra carport, indeholdende: Soveværelse med 2 senge. Stue med dobbelt sovesofa, kabel TV, trådløs internet, (plads til gæsteseng). Rejseseng (barn) og høj barnestol. Fuldt udstyret køkken. eget toilet og badeværelse.

Rundvisning på Svanholm

Hør fortællingen om Svanholm storkollektiv, det økologiske landbrug og kom hele godset rundt. Rundvisningerne foregår hver søndag fra maj til og med september. Pris 120 kr. pr. deltager inkl. kaffe og Hansens Flødeis, lavet på Svanholms mælk.
Jægerspris slot
Frederikssund_Museum_færgegården
.F. WILLUMSENS MUSEUM

Skjalm Hvide Hotel, restaurant og mødested

Familiedrevet hotel i det naturskønne Nordsjælland. Vi holder fester, huser gæster, og så smiler vi så meget vi kan

Sannes Kaffe

Sannes kaffe i Frederikssund tilbyder kaffe, the, chokolade og andre delikatesser

Oscar Biludlejning

Oscar Biludlejning er en dansk kæde af lokale biludlejere, som tilbyder biludlejning fra 249 kr. pr. dag. I Fjordlandet finder du udlejningskontorer i Roskilde, Frederikssund, Lejre og Jægerspris.

Sannes Kaffe

Sannes kaffe byder på bærerdygtigt Kaffe, te, chokolade, dansk design og andre spændende udviklingsprojekter i den tredje verden. Afvikler også intimkoncerter med danske kunstnere.

Bautahøj

Overnat på Bautahøj, som byder på en smuk beliggenhed med udsigt over Isefjorden og en restaurantoplevelse i særklasse. Naturen omkring giver en dejlig oplevelse med natur og velvære i centrum

Rastepladser i Frederikssund

Frederikssund Kommune har fire rastepladser til autocampere.

Bybjerggaard kro og hotel

Hos Bybjerggaard finder du både skøn overnatning og lækkker mad i smukke omgivelser.

Outdoor Adventures

Outdoor Adventures står klar med guidede vandre- og kajakture med overnatning i Nationalpark Skjoldungernes Land. Lokale guider tager dig med på oplevelse i naturen og unikke besøg hos lokale steder. Vil du på oplevelse på egen hånd har de paddleboards, kajak og telt du kan leje.

POP-UP beds i Fjordlandet

POP UP BEDS er sjove, anderledes og unikke overnatninger - glampingtelte, spejderhytter, shelters, trætophytter og meget andet.
Kajak på Fjorden

Fjordlandet Outdoor

Velkommen udenfor. Fjordlandet Outdoor byder på lokale oplevelser til lands og til vands og altid med lokale guider! Så vil ud i den fantastiske natur nationalparken tilbyder, så kom med os!
Parkteatrets cafe

Café Parkteatret

Få en dejlig kop friskbrygget kaffe, croissanter, blommetrifli og andet hjemmebag i de hyggelige funkisomgivelser i Parkteatret.

Felthotel på Egholm Slot

Få en unik oplevelse og prøv at overnatte i et ægte krigstelt med feltsenge og lune tæpper.
Gerlev Rosenpark

Gerlevparken

En imponerende samling af 5.500 rosenplanter og smukke træer.
Bondegårdsferie på Nordgården

Bondegårdsferie på Nordgården

Ferie på landet i ægte Morten Korch stil.
Frederikssund_Svanholm_café_butik_mad_øko

Café og butik på Svanholm

Besøg Svanholms hyggelige café og butik med dejlige økologiske produkter.
Vikingeboplads marked

Frederikssund Vikingeboplads

Et hyggeligt udendørs museum med små nedgravede vikingehuse og et flot langhus. Museet er et frilandsmuseum med gratis adgang.
Frederikssund_Kulhuse_Camping

DCU Camping i Kulhuse

Helt oppe på spidsen af Hornsherred ligger denne hyggelige campingplads der udmærker sig ved stedets stilhed og dejlige strand.
Frederikssund_færgelunden_overnatning

Færgelunden

Færgelundens Motel & Kursuscenter ligger idylisk placeret midt i Færgelundes skov, og med dejlig udsigt over fjorden.

Egeborg Bed and Breakfast

Egeborg er en stor landejendom, beliggende helt op af Roskilde Fjord med værelser og hytter. Oplev ægte landidyl i et af Danmarks smukkeste naturområder med mulighed for gåture i området. Der er 300 meter til badebro og hyggelig havn.
Frederikssund_Overnatning_B&B

Selsø Øko Bed and Breakfast

Charmerende lille lejlighed med plads til fire overnattende. Lejligheden har eget køkken og bad samt egen indgang og ligger i den charmerende Østby Gamle skole som også fungerer som økologisk landsted.
Hansens Is Hansens Is

Hansens Ismejeri og Café

Du kender sikker Hansens Is, men vidste du at defremstiller deres lækre is på det smukke Hornsherred Mejeri ved Jægerspris?
Frederikssund_Museum_færgegården

Frederikssund Museum

Oplev og lær om menneskets samspil med fjorden i den gamle færgegård.
Frederikssund_Svanholm_Jordbær_Barn

Svanholm Storkollektiv

Besøg Danmarks største kollektiv. Her deler de alt, beslutter alt ved konsensus og producerer lækre, økologiske produkter i fællesskab - og du er mere end velkommen!
Frederikssund_Jægerspris_Slot

Jægerspris Slot

Besøg det gamle, charmerende jagtslot, som blev Frederik VII og Grevinde Danners bolig.
Selsø Slot Foto: Flemming Kirstein

Den glemte herregård – Selsø Slot

Selsø Slot er et flot og helstøbt historisk byggeri og et fint minde om den danske herregårdskultur.
Frederikssund_J.F.Willumsens_museum

Willumsens Museum

Museet er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne. Oplev maleri, skulptur og keramik af symbolisten og ekspressionisten J.F. Willumsen, samt et udvalg af ældre værker fra hans private kunstsamling. Museet har løbende særudstillinger med nutidens kunstnere.

Nationalpark Skjoldungernes Land

Oplev Nationalpark Skjoldungernes Land til fods, på cykel eller fra fjorden. Tag cyklen rundt gennem det bakkede landskab eller sejl ud på fjorden i en Nationalpark-kano.

Frederikssund

Frederikssund ligger i den nordligste del af Fjordlandet og du kan opleve naturskønne områder, landsbyidyl, slotte og herregårdmuseet Selsø Slot

Fjordlandets guide for børn i sommerferien

Fjordlandet er fyldt med oplevelser for børn og familier i sommerferien. Lejre, Roskilde og Frederikssund har mange skønne oplevelser. Læs mere i vores guide for børn i sommerferien

Guide til Sankt Hans bål i Fjordlandet

Sankt Hans Aften i Fjordlandet

Snup en dukkert i Fjordlandet

Sommeren er over os - find de bedste strande og badesøer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner hvis I vil ud og svømme.

Lokale anbefaler: Gode fiskespots i Fjordlandet med børn

VisitFjordlandet har bedt den lokale fiskeentusiast, Anders Rugbjerg Hoppe , om at komme med lidt gode steder at tage ungerne med hen på fisketur.

10 tips til vinteraktiviteter i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode vinteraktiviteter i nationalparken for både børn og voksne.
Frederikssund_Toldboden_Restaurant_Mad

Spisesteder i Frederikssund

Få et samlet overblik over de mange spisesteder I Frederikssund.

Kunst i Fjordlandet

Kunst berører, udfordrer og udvikler - i Fjordlandet er der mange muligheder for at opleve gallerier, kunstnere, kunst-begivenheder året rundt og spændende kunstmuseer.
LystfiskeriVisitFjordlandet

De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Nogle af Fjordlandets allerbedste fiskepladser finder du her. Der findes selvfølgelig mange flere, som alt afhængig af vejrforhold og vandstand også er et besøg værd.

Museumsbutikker i Fjordlandet

TING MED HISTORIE – Vi guider her til de bedste museumsbutikker i Fjordlandet.

Take away guide – Spis ude derhjemme

Her er en liste over de spisesteder som har indført take-away så i kan nyde smagen af den lækre lokale mad fra Fjordlandet

Vinterbadning i Fjordlandet

Flere er begyndt at hoppe i vandet i de kolde vintermåneder. Denne side er til dig der drømmer om at springe ud som vinterbader og til dig der søger information om gode badesteder eller badeklubber i Fjordlandet.
Jørhs Kaffelab

Bliv turismepartner i Destination Fjordlandet 2021

Gennem et partnerskab med VisitFjordlandet, får du både promovering af din egen virksomhed, og du bliver en vigtig del af udviklingen af destinationen og den generelle markedsføring for området.
Anders Rugbjerg Hoppe

Coronakuller? Miniguide til Fjordlandet med kids

Er du og dine børn også ved at få coronakuller derhjemme? Vi har lavet en miniguide klar, så I kan komme ud og blive luftet og få brændt noget energi af.

Top 6 kælkebakker

Oplev Fjordlandet med kælk. I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes kælkebakker for hele familien.
Roskilde Camping

Med Autocamper i Fjordlandet

Find et hyggeligt sted at overnatte i Fjordlandet med Autocamper .
Smukke vandreture

Vandreferie

Storslået natur, plads til leg og fordybelse, blåt vand, eventyrlige skove - Find vandreture til din ferie i Fjordlandet.
Lejre_ Herslev_gårdbutik_øl_mad

Smag på Fjordlandet

Find smagsoplevelser i Fjordlandet.

10 gode efterårsoplevelser i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode efterårsoplevelser i nationalparken for både børn og voksne.
Køb billet til Roskilde Kloster sommerrundvisninger

Book oplevelser i Fjordlandet

Book billetter til omvisninger, guidede ture og andre arrangementer i Fjordlandet

Det sker

Søg inspiration til ture, oplevelser og begivenheder for familien i Fjordlandet som dækker Frederikssund, Roskilde og Lejre
Skjalm Hvide Hotel

Skjalm Hvide Hotel

Skjalm Hvide Hotel ligger smukt tæt på Frederikssund og Slangerup. Hotellet har i alt 54 værelser heraf 2 suiter og 2 ferielejligheder. Derudover har hotellet en hyggelig restaurant samt selskabs- og konferencefaciliteter.
Spis i Fjordlandet

Spisesteder i Fjordlandet

Find de gode og unikke smagsoplevelser i Fjordlandet
Jørhs Kaffelab

Jøhrs kaffelab

Jørhs kaffeLab er en hyggelig, lille, lokal café i centrum af Jægerspris.
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×