Frederikssund

Yndige slotte, hyggelige havne, vikingespil, et storkollektiv og storslået natur finder du i den nordligste del af Fjordlandet

Danmarkshistorien i Fjordlandet

Oplev Danmarkshistorien på tætteste hold i efterårsferien i Fjordlandet. Find oplevelser i Roskilde, Lejre og Frederikssund i børnenes efterårsferie

Kitekollektivet

Hos Kitekollektivet udbydes der både private kurser, makker-, gruppe-, og holdundervisning i kitesurfing

Kronprinsesse Marys Bro – Fjordforbindelsen Frederikssund

Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord

Naturekspressen (Skibby aktive)

Hop ombord på den rullende Naturekspres og kom med ud i naturen og på nogle af Fjordlandets attraktioner.

Baisikili

Baisikeli betyder cykel på swahili - og det er samtidig navnet på en cykelbutik, hvor du kan leje en cykel til en tur rundt i Fjordlandet.

Bautahøj

Bautahøj Kursuscenter leverer gastronomi på højt niveau og service i verdensklasse.

DCU Camping, Kulhuse

Helt oppe på spidsen af Hornsherred ligger denne hyggelige campingplads, der ligger fredeligt i den skønneste natur og lige ned til en dejlig sandstrand.

Snake City Jazzfestival

Svingende jazzrytmer og en forrygende atmosfære i Slangerup er, hvad der venter dig, når Snakecity Jazzfestival hvert år finder sted i august måned!

La Apparizione, Virtual Reality kunstværk af Christian Lemmerz

I Christian Lemmerz´ virtual reality værk La Apparizione møder man den korsfæstede Jesus Kristus; en plaget gylden krop, løst fra korset og frit svævende i det dybeste mørke. Anbefalet fra 16 år.

Atelier 1, Maiken Hejnfelt

Velkommen til atelier1.dk v/ Maiken Hejnfelt – Arbejdende værksted og galleri i Frederikssund

Skulptør og billedkunstner Inge Prier

Jeg maler, fordi jeg ikke kan lade være og oplever en indre glæde, når det jeg søger opstår.

Kunstmaler Carsten Bruun

Carsten Bruun udtrykker gennem sin kunst og i sine fine malerier, de ting vi måske har for travlt til at få øje på i hverdagen. Besøg ham i hans lille atelier i Skibby og oplev en verden af tingenes rene natur i smukke farver

Atelier HBH-Art

Velkommen til Atelier HBH-Art. Arbejdende værksted for billedkunstneren Helle Borg Hansen

Hesteofringen før og efter – heldagstur inkl frokost på Gershøj kro

Kom med på heldagstur fra Roskilde Museum til en mark ved Kirke Hyllinge, og hør fortællingen om, da en kunstnergruppe med Bjørn Nørgaard i spidsen under en skelsættende begivenhed ofrede en hest, dissekerede den og fyldte indvoldene på syltetøjsglas. Turen er inkl. frokost, kaffe og kage på Gershøj Kro
Kunstner Helle Borg Hansen, HBH art Helle Borg Hansen

Kunstrunden – Åbne Døre

Besøg nogle af Fjordlandets dygtige kunstnere og få en snak om kunst, inspirationskilder og de enkelte værker og måske finde dit nye kunstværk. Kunstrundens ÅBNE DØRE er en unik mulighed for at gå på opdagelse i kunstnerens univers.

Jægerspris Slot særudstilling: Frederik 7.s skotske rejse

Oplev årets særudstilling om Frederik den Syvendes skotske rejse på Jægerspris Slot

Familiedag i Vikingernes Verden i Frederikssund

Frederikssund Vikingerne byder efteråret velkommen med en dag, hvor der inviteres til hygge og aktiviteter for hele familien. Vikingerne har sørget for både leg og læring, for børn, voksne og barnlige vikingesjæle. Og hele Bopladsen summer af liv.

Allehelgen på færgegården – Gys og folketro!

Ved du, hvordan man forhindrer en død i at gå igen? Hvordan man gør hekse så blide som kattekillinger? Eller beskytter sig mod de lumske trolde i skoven? NEJ?? Så må du hellere komme til Allehelgen på Færgegården, hvor vi fortæller om sagn og folketro i efterårsferien!

Efterårsferie på Svanholm Storkollektiv

Besøg Svanholm i efterårsferien, hvor der i den gamle kostald lige ved siden af gårdbutikken er mulighed for at deltage i sjove aktiviteter: skær græskar eller lav kastanjedyr. Gårdbutikken og café vil være åben alle dage 10-17.

Fiske- og skaldyrsaften på Bautahøj

Besøg Bautahøj og få en herlig 7 retters menu med hummer, krabber, østers og andre lækkerier fra havet. Oplevelsen indeholder også overnatning i dobbeltværelse samt stor morgenbuffet.

Mød Jan Vogel i børnehjemsmuseet på Jægerspris Slot

Den forsømte barndom – et børnehjemsbarn fortæller! I foråret udkom Jan Vogels bog “Fra svigt mod anerkendelse: Den forsømte barndom”. I bogen fortæller forfatteren om sin opvækst på Danners børnehjem på Jægerspris Slot i årene 1952-1969. Mød forfatteren på Jægerspris Slot kl. 14.30

Fjordlandet Open

Stor fiskekonkurrence i Fjordlandet! Den 8.-10. oktober 2021 afholdes tolvte udgave af fiskekonkurrencen, Fjordlandet Open, hvor alle kan deltage uanset erfarings niveau.

West Side Story – sing a long på Parkteatret

Kom og syng med på evergreens som ’Maria’, ’Tonight’ og ’America’ i sing-a-long-versionen af den elskede Leonard Bernstein-musical West Side Story på Parkteatret. Sangerinde Nanna Schou Dreier vil få hele salen til at swinge. Sangteksterne vises på skærmen undervejs, så alle har mulighed for at synge med!
Frederikssund Vikingespil Frederikssund Vikingespil

Frederikssund Vikingespil

Besøger du Frederikssund i slutningen af juni og starten af juli, kan du overvære det årlige vikingespil, som opføres på friluftsscenen lige ved Vikingebopladsen. Vikingespillet er en forrygende oplevelse for både børn og voksne!

Overnat i shelter i Svanholms skov

Overnat ved Svanholm i shelter med direkte adgang til naturstier i skoven. På pladsen er 2 sheltere, hver med plads til 5 sovende, og du har også mulighed for at slå dit eget telt op. Der findes en overdækket spiseplads, samt brænde til fri afbenyttelse. På pladsen er et gammeldags »das« og vand i vandhanen.

Trætelt i Svanholms skove

Få en oplevelse tæt på naturen i Svanholms gamle bøgeskove. Vi har sat jeres trætelt op på forhånd, så I skal bare komme med jeres sovegrej. Teltene er i spadsereafstand fra en lysning med das, vand, bålsteder, brænde og overdækkede spisepladser.

Driving Miles på Parkteatret

Driving Miles er fortællingen om den legendariske jazzmusiker Miles Davis og den norske chauffør Svein Åge. Forestillingen er akkompagneret af live jazzmusik.

Rundvisning på Svanholm (september)

Hør fortællingen om Svanholm storkollektiv, det økologiske landbrug og kom hele godset rundt. Rundvisningerne foregår hver søndag fra maj til og med september. Pris 120 kr. pr. deltager inkl. kaffe og Hansens Flødeis, lavet på Svanholms mælk.

Offentlige omvisninger på Willumsens Museum

Hver søndag kan du tage med en af museets dygtige omvisere på en omvisning i udstillingen Willumsens verden. Der er to omvisninger; klokken 14 og klokken 15. Varigheden er cirka 30 minutter,

Switchstance Bay, Virtual Reality kunstværk

Kom ind i Rejsestalden, tag VR brillerne på og oplev Erik Parkers farverige og frodige naturlandskab. Men undervejs forvandler det tegneserieagtige univers sig (måske?) til et glimt ind i en klima-katastrofisk fremtid.
Frederikssund_Selsø_øko_gårdbutik

Selsø Øko

Selsø Øko er muligvis Danmarks mindste gårdbutik – men det bliver den ikke mindre hyggelig af. Gården er den tidligere Østby Gl. Skole hvor der sælges økologiske grøntsager, bær og dyr.

Hansens Ismejeri og Café

Lækre, lokale og kolde fristelser - Hos Hansens IsCafé få du alle dine isdrømme opfyldt!

Bed and Breakfast Nordensbjerg

Ferielejlighed på 38 m2 med eget køkken og bad i annex på mindre gård i St. Havelse, beliggende i naturskønne omgivelser med udsigt over Roskilde Fjord, åbne marker samt kig til Frederiksborg Slot i Hillerød.

Nyvangsgården B&B

Midt I naturskønne omgivelser med udsigt over Jægerspris Bugt i Isefjorden finder du Nyvangsgården. Her tilbydes en afslappet ferie på landet med meget plads. Man kan overnatte på enkeltværelser, i lejligheder, eller udenfor i medbragt telt.

Vigdis Garage B&B

Lejlighed med egen indgang fra carport, indeholdende: Soveværelse med 2 senge. Stue med dobbelt sovesofa, kabel TV, trådløs internet, (plads til gæsteseng). Rejseseng (barn) og høj barnestol. Fuldt udstyret køkken. eget toilet og badeværelse.

Skjalm Hvide Hotel, restaurant og mødested

Familiedrevet hotel i det naturskønne Nordsjælland. Vi holder fester, huser gæster, og så smiler vi så meget vi kan

Sannes Kaffe

Sannes kaffe i Frederikssund tilbyder kaffe, the, chokolade og andre delikatesser

Oscar Biludlejning

Oscar Biludlejning er en dansk kæde af lokale biludlejere, som tilbyder biludlejning fra 249 kr. pr. dag. I Fjordlandet finder du udlejningskontorer i Roskilde, Frederikssund, Lejre og Jægerspris.

Sannes Kaffe

Sannes kaffe byder på bærerdygtigt Kaffe, te, chokolade, dansk design og andre spændende udviklingsprojekter i den tredje verden. Afvikler også intimkoncerter med danske kunstnere.

Bautahøj

Overnat på Bautahøj, som byder på en smuk beliggenhed med udsigt over Isefjorden og en restaurantoplevelse i særklasse. Naturen omkring giver en dejlig oplevelse med natur og velvære i centrum

Rastepladser i Frederikssund

Frederikssund Kommune har fire rastepladser til autocampere.
Roskilde Camping

Med Autocamper i Fjordlandet

Find et hyggeligt sted at overnatte i Fjordlandet med Autocamper .

Bybjerggaard kro og hotel

Hos Bybjerggaard finder du både skøn overnatning og lækkker mad i smukke omgivelser.

Outdoor Adventures

Outdoor Adventures står klar med guidede vandre- og kajakture med overnatning i Nationalpark Skjoldungernes Land. Lokale guider tager dig med på oplevelse i naturen og unikke besøg hos lokale steder. Vil du på oplevelse på egen hånd har de paddleboards, kajak og telt du kan leje.

POP-UP beds i Fjordlandet

POP UP BEDS er sjove, anderledes og unikke overnatninger - glampingtelte, spejderhytter, shelters, trætophytter og meget andet.
Kajak på Fjorden

Fjordlandet Outdoor

Velkommen udenfor. Fjordlandet Outdoor byder på lokale oplevelser til lands og til vands og altid med lokale guider! Så vil ud i den fantastiske natur nationalparken tilbyder, så kom med os!
Parkteatrets cafe

Café Parkteatret

Få en dejlig kop friskbrygget kaffe, croissanter, blommetrifli og andet hjemmebag i de hyggelige funkisomgivelser i Parkteatret.
Gerlev Rosenpark

Gerlevparken

En imponerende samling af 5.500 rosenplanter og smukke træer.
Bondegårdsferie på Nordgården

Bondegårdsferie på Nordgården

Ferie på landet i ægte Morten Korch stil.
Frederikssund_Svanholm_café_butik_mad_øko

Café og butik på Svanholm

Besøg Svanholms hyggelige café og butik med dejlige økologiske produkter.
Vikingeboplads marked

Frederikssund Vikingeboplads

Et hyggeligt udendørs museum med små nedgravede vikingehuse og et flot langhus. Museet er et frilandsmuseum med gratis adgang.
Frederikssund_Kulhuse_Camping

DCU Camping i Kulhuse

Helt oppe på spidsen af Hornsherred ligger denne hyggelige campingplads der udmærker sig ved stedets stilhed og dejlige strand.
Frederikssund_færgelunden_overnatning

Færgelunden

Færgelundens Motel & Kursuscenter ligger idylisk placeret midt i Færgelundes skov, og med dejlig udsigt over fjorden.

Egeborg Bed and Breakfast

Egeborg er en stor landejendom, beliggende helt op af Roskilde Fjord med værelser og hytter. Oplev ægte landidyl i et af Danmarks smukkeste naturområder med mulighed for gåture i området. Der er 300 meter til badebro og hyggelig havn.
Frederikssund_Overnatning_B&B

Selsø Øko Bed and Breakfast

Charmerende lille lejlighed med plads til fire overnattende. Lejligheden har eget køkken og bad samt egen indgang og ligger i den charmerende Østby Gamle skole som også fungerer som økologisk landsted.
Hansens Is Hansens Is

Hansens Ismejeri og Café

Du kender sikker Hansens Is, men vidste du at defremstiller deres lækre is på det smukke Hornsherred Mejeri ved Jægerspris?
Frederikssund_Museum_færgegården

Frederikssund Museum, Færgegården

Oplev og lær om menneskets samspil med fjorden i den gamle færgegård.
Frederikssund_Svanholm_Jordbær_Barn

Svanholm Storkollektiv

Besøg Danmarks største kollektiv. Her deler de alt, beslutter alt ved konsensus og producerer lækre, økologiske produkter i fællesskab - og du er mere end velkommen!
Frederikssund_Jægerspris_Slot

Jægerspris Slot

Besøg det gamle, charmerende jagtslot, som blev Frederik VII og Grevinde Danners bolig.
Selsø Slot Foto: Flemming Kirstein

Den glemte herregård – Selsø Slot

Selsø Slot er et flot og helstøbt historisk byggeri og et fint minde om den danske herregårdskultur.
Frederikssund_J.F.Willumsens_museum

Willumsens Museum

Museet er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne. Oplev maleri, skulptur og keramik af symbolisten og ekspressionisten J.F. Willumsen, samt et udvalg af ældre værker fra hans private kunstsamling. Museet har løbende særudstillinger med nutidens kunstnere.

Nationalpark Skjoldungernes Land

Oplev Nationalpark Skjoldungernes Land til fods, på cykel eller fra fjorden. Tag cyklen rundt gennem det bakkede landskab eller sejl ud på fjorden i en Nationalpark-kano.

Frederikssund

Frederikssund ligger i den nordligste del af Fjordlandet og du kan opleve naturskønne områder, landsbyidyl, slotte og herregårdmuseet Selsø Slot

Efterårsferie i Fjordlandet

Efterårsferie i Fjordlandet. Oplevelser for børn og voksne i Roskilde, Lejre og Frederikssind i efteråret

Fjordlandets bedste cykelruter

Få inspiration til Fjordlandets bedste og naturskønne cykelruter i lejre, Roskilde og Frederikssund. Få dem også direkte på Naviki

Særlige særudstillinger i Fjordlandet

Oplev og opdag Frederikssund, Roskilde og Lejre i maj måned. I denne guide får du masser af gode idéer til særudstillinger på Fjordlandets attraktioner.

Sensommer, musik og forestillinger

Sensommer i Fjordlandet: Vi guider til musik- og kulturoplevelser i Lejre, Roskilde og Frederikssund hen over sensommeren

Tag ud og oplev sensommeren i Fjordlandet

Snør skoene og drag ud i sensommeren i Fjordlandet - Vi har samlet en guide til aktive og sjove udendørs oplevelser udenfor skolernes sommerferie
Frederikssund_Toldboden_Restaurant_Mad

Spisesteder i Frederikssund

Få et samlet overblik over de mange spisesteder I Frederikssund.

Sensommer i Kongerigets vugge

Sommerferien går på hæld, men det betyder ikke færre oplevelser Roskilde, lejre og Frederikssund. Drag tilbage i tiden og oplev sensommeren i Fjordlandet!

Kunst i Fjordlandet

Kunst berører, udfordrer og udvikler - i Fjordlandet er der mange muligheder for at opleve gallerier, kunstnere, kunst-begivenheder året rundt og spændende kunstmuseer.

Museumsbutikker i Fjordlandet

TING MED HISTORIE – Vi guider her til de bedste museumsbutikker i Fjordlandet.

Transport – kom til, fra og rundt i fjordlandet

Sådan kommer du rundt i fjordlandet i bil, med bus, på cykel eller med offentlig transport. Guide til leje af bil og cykler i Lejre, Roskilde og Frederikssund
LystfiskeriVisitFjordlandet

De bedste fiskesteder i Fjordlandet

Nogle af Fjordlandets allerbedste fiskepladser finder du her. Der findes selvfølgelig mange flere, som alt afhængig af vejrforhold og vandstand også er et besøg værd.

Cykeloplevelser

Cykelruter i Fjordlandet - Prøv turcykling, landevejscykling, MTB og familievenlige ruter

Snup en dukkert i Fjordlandet

Sommeren er over os - find de bedste strande og badesøer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner hvis I vil ud og svømme.
Smukke vandreture

Vandreferie

Storslået natur, plads til leg og fordybelse, blåt vand, eventyrlige skove - Find vandreture til din ferie i Fjordlandet.

Fjordlandets guide for børn i sommerferien

Fjordlandet er fyldt med oplevelser for børn og familier i sommerferien. Lejre, Roskilde og Frederikssund har mange skønne oplevelser. Læs mere i vores guide for børn i sommerferien

Guide til Sankt Hans bål i Fjordlandet

Sankt Hans Aften i Fjordlandet

Vinterbadning i Fjordlandet

Flere er begyndt at hoppe i vandet i de kolde vintermåneder. Denne side er til dig der drømmer om at springe ud som vinterbader og til dig der søger information om gode badesteder eller badeklubber i Fjordlandet.

Top 6 kælkebakker

Oplev Fjordlandet med kælk. I Lejre, Frederikssund og Roskilde findes kælkebakker for hele familien.
Lejre_ Herslev_gårdbutik_øl_mad

Smag på Fjordlandet

Find smagsoplevelser i Fjordlandet.

Gratis Sightseeing bus

Kør med Fjordlandets Sightseeing bus hele sommeren. Der er 3 ruter som du og familien kan vælge mellem

Det sker

Søg inspiration til ture, oplevelser og begivenheder for familien i Fjordlandet som dækker Frederikssund, Roskilde og Lejre
Køb billet til Roskilde Kloster sommerrundvisninger

Book oplevelser i Fjordlandet

Book billetter til omvisninger, guidede ture og andre arrangementer i Fjordlandet

Lokale anbefaler: Gode fiskespots i Fjordlandet med børn

VisitFjordlandet har bedt den lokale fiskeentusiast, Anders Rugbjerg Hoppe , om at komme med lidt gode steder at tage ungerne med hen på fisketur.

10 tips til vinteraktiviteter i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode vinteraktiviteter i nationalparken for både børn og voksne.
Frederikssund_Gerlev_kro_overnatning

Gerlev Kro

På Gerlev Kro finder du et godt måltid og en hyggelig overnatning.
Anders Rugbjerg Hoppe

Coronakuller? Miniguide til Fjordlandet med kids

Er du og dine børn også ved at få coronakuller derhjemme? Vi har lavet en miniguide klar, så I kan komme ud og blive luftet og få brændt noget energi af.
Skjalm Hvide Hotel

Skjalm Hvide Hotel

Skjalm Hvide Hotel ligger smukt tæt på Frederikssund og Slangerup. Hotellet har i alt 54 værelser heraf 2 suiter og 2 ferielejligheder. Derudover har hotellet en hyggelig restaurant samt selskabs- og konferencefaciliteter.
Frederikssund_Gerlev_Kro_restaurant_mad

Gerlev Kro

Den hyggelige Gerlev Kro i Hornsherred hvor du kan nyde skøn mad alle ugens dage hele året rundt
Jørhs Kaffelab

Jøhrs kaffelab

Jørhs kaffeLab er en hyggelig, lille, lokal café i centrum af Jægerspris.
Chefs Cafe Chefs Cafe

Chéfs Café

Chéfs Café er en hyggelig, lille café i hjertet af Frederikssund. Hos Chéfs kan du få lækker mad af økologiske og lokale råvarer. Maden er altid hjemmelavet og lavet fra bunden.
Spis i Fjordlandet

Spisesteder i Fjordlandet

Find de gode og unikke smagsoplevelser i Fjordlandet
Frederikssund_Toldboden_Frokost_mad_havn

Restaurant Toldboden

Restaurant Toldboden ligger har smukt med udsigt til Frederikssund Havn. Her får du høj gastronomi med klassiske og nye danske retter i en spændende nye fortolkninger.
Cafe Danner Jægerspris

Café Danner

Hyggelig Café beliggende smukt i i slotsgården ved Jægerspris Slot

Bliv turismepartner i Destination Fjordlandet

Gennem et partnerskab med VisitFjordlandet, får du både promovering af din egen virksomhed, og du bliver en vigtig del af udviklingen af destinationen og den generelle markedsføring for området.

10 gode efterårsoplevelser i Nationalpark Skjoldungernes Land

Her får du 10 tips til gode efterårsoplevelser i nationalparken for både børn og voksne.
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×