Dét for børn i Fjordlandet

Tag familien under armen og oplev livet ved fjorden og den enestående, varierede natur i Nationalpark Skjoldungernes Land. Følg i kongernes fodspor helt fra vikingernes tid og besøg Fjordlandets historiske købstæder. Smag de lækre, lokale fødevarer og se, hvor maden kommer fra.

Fjordlandet er Danmarks historie, fællesskaber, fjordliv og græs på knæerne – for hele familien.

Ud i naturen

Nynne Sørgaard fra Nationalpark Skjoldungernes Land guider dig her til gode oplevelser med børn i nationalparkens unikke natur.

1. Leg i og ved fjorden

Spring i fjorden

Har du prøvet alle de gode badesteder i Fjordlandet?

Der er gode badesteder hele vejen rundt langs fjorden, fx den lille strand ved Gershøj, den populære ved Vigen Strandpark, den gode badebro ved Herslev Strand og mange andre steder. Find de kendte og nye badesteder på listen her.

Byg en båd af bark

Tag ud til Roskilde Fjord og send hjemmebyggede både afsted mod fjerne kyster. Find et godt stykke bark og bor en pind ned som mast. Sæt sejl med et blad og pynt med blomster, fjer og skaller.

2. Natureventyr

Tag de 3-8 årige med på Natureventyr – der er 10 spændende eventyr i Fjordlandet.

Natureventyr er skrevet unikt til udvalgte områder, og de er frit tilgængelige i appen ”Natureventyr”. Hvert eventyr er fortalt som en skattejagt, hvor hvert kapitel er placeret langs en rute, og handlingen tager udgangspunkt i ting, som du kan se, høre og røre ved langs ruten. Undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og udfordringer.

3. Oplev fjorden

Lån en robåd

Ved Kattinge Værk lige vest for Boserup Skov har Nationalpark Skjoldungernes Land lagt en lille samling ro-joller. Lån en jolle og sejl en tur ud i Kattinge Vig.

Eller en kajak

Ved Gershøj Havn og Møllekrogen kan du kvit og frit låne en nationalpark-kano til en tur ud på fjorden i sommerhalvåret. Find instruktioner, redningsveste og årer på stedet.

4. Sjov på Skjoldungestierne

Prøv trækfærgen

Tag til Svogerslev sø og fang Skjoldungestien. Hvor stien krydser Kornerup Å ligger en trækfærge, som fører dig over åen. Det er en sjov tur, der foregår med tovtrækning. Gå turen til Hesselbjerggård, måske ser du nogle søde dyr på vejen.

Følg den snoede spang

Tag til Rørmosen ved Roskilde og følg Skjoldungestien ind gennem det urørte skovområde på en eventyrlig og legende spang. En spang er en slags træbro, og denne snor sig med små afstikkere, der gør det spændende at opleve den vilde natur med vandhuller, summende insekter om sommeren og masser af fuglekvidder.

5. Sov i naturen

Naturen opleves meget forskelligt om dagen og om natten. Du kan selv planlægge en nat under åben himmel i din sovepose. Tag børnene med ud og sov under stjernerne, på sheltertur eller i skoven i en hængekøje. Tag dej med til snobrød, find brænde i skovbunden og hyg jer med lygter i mørket.

6. Saml ting i naturen

Naturen er et skatkammer

Du kan finde alt fra farverige svampe og modne bær til julepynt og ramsløg. I både Boserup Skov og Bidstrupskovene må du gå frit rundt i skovbunden og samle en hel kurvfuld af lækkerier. Husk dog kun at spise det, du ved, hvad er.

Find dun og svingfjer

Roskilde Fjord er et vigtigt område for fugle. I sensommeren fælder svanerne svingfjer, og du kan være heldig at finde svanefjerene langs kysten. Mens svanerne venter på at nye fjer vokser ud, kan de ikke flyve, og derfor skal vi passe godt på dem.

Tag på troldejagt

Vild med vikinger?

Bliv klogere sammen

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×