Everything about

Jul

Det sker

Offentlig omvisning i udstillingen “Willumsens verden”

Tag med en af museets dygtige omvisere på en omvisning i udstillingen Willumsens verden. Udstillingen har i 2021 fået tilføjet et nyt kapitel med en nyiscenesættelse af Willumsens værker fra 1890’erne i den store reliefsal.

Händels ’Messias’ med Roskilde Domkirkes Drengekor

Oplev Roskilde Domkirkes Drengekor opføre G.F. Händels berømte oratorie 'Messias' (del I. og II.) torsdag d. 16. december i Roskilde Domkirke. Udover Drengekoret medvirker domkirkens barokensemble under ledelse af Egil Kolind. Læs mere og køb billetter her

Lysfest og vintermarked på Vikingebopladsen 

Når året går på hæld, og dagene atter bliver længere, fejrer vikingerne lysets komme. I vikingetiden foregik det i festligt lag hos høvdingen i langhuset med varm suppe og med masser af dejlig mjød. I dag fejrer de moderne vikinger også lysfesten – måske er der ikke helt så megen mjød, men der er varm suppe og solhvervstale. Lørdag d. 11. dec. kl. 12.30 – 17.00 

Julekoncert med Roskilde Domkirkes Pige- og drengekor

Oplev årets julekoncert med Roskilde Domkirkes Pigekor og Roskilde Domkirkes Drengekor. Korene ledes af Christa Brix Hauser og Egil Kolind. Overskuddet fra koncerten går til korenes rejseaktiviteter samt til et lokalt velgørende formål. Koncerten foregår 11. december kl. 19.00. Læs mere og køb billetter her

Julekoncert med VIVA kammerkor på Willumsens Museum

Lad julefreden sænke sig sammen med VIVA kammerkor onsdag den 8/12 klokken 19.00. Kom og lyt til en perlerække af skøn julemusik, når koret synger julen ind.

Tadre Mølles julemarked

Det hyggeligste julemarked er tilbage - Markedsboderne vil bugne med håndlavede og unikke produkter, og man kan købe gløgg, vafler og andet mundgodt. Der er værksteder til børnene, åbent i Café Maries Minde og hestevognsture i Tadre Skoven.

Juleværksted på Willumsens museum

Endelig er det igen tid til familiesøndag på Willumsens Museum. Og denne gang kan du oven i købet tage en julegave med hjem. Kom og vær med, når museets dygtige undervisere åbner det kreative værksted for børn og deres familier.

Jul på Færgegården

I de to første weekender i december kan man udforske, opleve og smage på juletraditionernes historie på Frederikssund Museum, Færgegården. Vær med til at plyndre et juletræ, lav et kalenderlys, gå på jagt efter gårdbonissen og hyg jer med at klippe gammeldags julepynt. Smag på den historiske jul, lav smagsprøver på æbleskive-fyldte æbleskiver og pebernødder i en gryde over bålstedet.

Kør med veterantoget på juletur

Hedeland Veteranbane bliver en hyggelig julefornøjelse, når toget iklædes julerier og weekenderne kører til Rubjerg Station, hvor man kan hente årets juletræ og andet julestads. Der er julestue med gløgg, æbleskiver og andet godt. Turen tager ca. 20 min. hver vej.

Julemarked i Lützhøfts Købmandsgård

Stemningen er mættet med dejlige dufte og specielle varer i den gamle købmandsgård. Tag familien med til gammeldags julestemning med julemarked d. 4. december, hjemmelavede æbleskiver, lav en garnnisse anno 1930 i nisseværkstedet, få en tur med hestevognen rundt i byen og se de pyntede juletræer som den gang Lise Nørgaard var barn!
Jul på Selsø Selsø

Julehygge på Selsø Slot

Kom til julehygge på Selsø Slot. Vi starter med at høre historier om julen i gamle dage og danse om juletræet. Bagefter går vi ned i det stemningsfyldte køkken, hvor der vil være ild i pejsen, varm glögg (med og uden alkohol) og æbleskiver – samt mulighed for at lave lidt julepynt. Billetpris inkl. et glas gløgg eller varm saft og to æbleskiver: 100 kr. for voksne 50 kr. for børn.

Guidet julevandretur

Skøn guidet julevandretur i nationalpark Skjoldungernes Land på både Skjoldungestien og Fjordstien og med besøg på Økologisk landbrug til frokost.

Julegaveværksted: Lav en julegave og design dit eget gavepapir og julekort

Vi sætter materialer frem , så I kan lave den bedste julegaver. Vi glæder os til at julehygge med jer i vores værksted. Tirsdage: 14-18 onsdag, fredag og lørdag: 10-14

Kunstsmedjens vinterudstilling på Musicon

Find inspiration til julegaven hos KunstSmedjens kunstnere. Oplev den hyggelige stemning i Roskildes nye, urbane bydel Musicon.

5 kunstnere i november – Find nye ideer til Jul

Gunhilds galleri og Lyndby Kulturforening inviterer til en spændende udstilling med fem lokale kunstnere, og køb julegaven, fx malerier af Gunhild Rasmussen og glaskunst af Skak Snitker.

Alle Tiders Jul i Sagnlandet Lejre

Fejr Jól og Jul med Sagnlandet Lejres og oplev hvordan højtiden blev fejret af fortidens vikinger og landbotidens småfolk. Kom til Alle Tiders Jul med både julerier fra tip-tip oldemors barndom og midvinterfejringer hos vikingetidens konger. 27.-28. nov., 4.-5. dec. og 11.-12. dec. kl. 11.00-16.00

Julemarked i Lejre By i det gamle mejeri

Besøg det hyggelige julemarked med hyggelige juleboder i det gamle Mejeri fra. Kl. 10:00 - 16:00 med gratis adgang. Juletræet tændes kl.13.00, spejderne sælger juletræer i baggården. JuleCafé i julebaggården med Gløgg/æbleskiver, Kaffe/The/Varm kakao & Kage.

Julemarked med kunst og kunsthåndværk – Tine Refsgaard

Kom til et stemningsfuldt julemarked på Sillemosegård i Nørre Hvalsø med kunst og kunsthåndværk og find inspiration til julegaven.

Juletræstænding i Frederikssund

Juletræet tændes på Torvet i Frederikssund fredag d. 26. november. Kom til Frederikssund og oplev hyggelig juletræstænding hvor også borgmesteren holder tale.

Hvid jul på Herthadalen

I november & december måned inviterer Herthadalen i skoven. Julen er lysenes fest, og midt i skovens omfavnende vintermørke, tænder Herthadalen for lyset med 20.000 smukke julelys. Der findes både Julemenu til frokost og aften samt åben gårdbutik med juletræssalg, varm hvid gløgg/kakao & æbleskiver.

Jul i Sct. Hans Have

Kom og nyd lækkerier fra caféen og julegrønt fra gartneriet. Sct. Hans Have har både adventskranse, juledekorationer og masser af grønkål. Butikken bugner af jule- og fairtrade varer, der kan bruges som enten kalendergaver eller julegaver. Varm jer på dejlig suppe og andre julelækkerier i cafeen.
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×