“Det sker”

Her finder du vinterens begivenheder i Fjordlandet

25. nov - 31. dec

Rundvisning på Vikingeskibsmuseet

På Vikingeskibsmuseet kan I opleve fem originale vikingeskibe, der blev bygget for omtrent 1000 år siden, og på de daglige rundvisninger afslører museets dygtige guider ny viden om vikingernes skibe og søfart. Vikingeskibene har afsløret mange ukendte sider af vikingernes imponerende kunnen inden for både skibsbygning og søfart – uden skibe, ingen vikingetid! Rundvisningerne er hver dag på dansk kl. 13.00.
26. nov - 18. dec

Hvid jul på Restaurant Herthadalen

I november & december måned inviterer Herthadalen til “Hvid Jul & Lysfest” i skoven. Indendørs forvandler vi restauranten til en hvid vinterdrøm med et funklende hav af julelys samt snehvide kunst- & blomsterinstallationer. Udendørs vil knitrende bål, oplysende fakler samt funklende lyskegler, forvandle skoven til et levende lysunivers. Der findes både Julemenu til frokost og aften samt åben gårdbutik med juletræssalg, varm hvid gløgg/kakao & æbleskiver.
26. nov - 23. dec

Tag juletoget gennem Roskilde

Tag med det hyggelige juletog gennem Roskildes julepyntede gader og stræder. Billetter købes kontakt eller via MobilePay ved toget.
28. nov - 25. dec

Julefrokost på Herslev Bryghus

Traditionen tro kan du få julefrokost og autentisk gårdhygge på Herslev Bryghus i Taproom og café. Åbent fra 12:00 til 17:00 og i åbningstiden vil det være muligt at få julefrokost. Retterne er klassiske og går formidabelt i spænd med de økologiske juleøl. Råvarerne er lokale og dyrket i Fjordlandet. Det er hjemmelavet, kærligt og ærligt
28. nov - 24. dec

Julefrokost på Svogerslev Kro

Spis en særlig julemenu i hyggelige omgivelser nær Roskilde, eller tag den med hjem. Svorgerslev Kro byder indenfor til hygge med en skøn julemenu i de lune krostuer, eller som nem og dejlig julemenu ud af huset, som du kan spise derhjemme. Menuen skal serveres for minimum 4 personer og skal forudbestilles
28. nov - 18. dec

Julefrokost hos Vigen

De sidste 4 søndage frem til jul tilbyder restaurant Vigen juleanretning med ankomst kl. 12.00 og kl. 16.00. Se menuen og book jeres bord her:
28. nov - 18. dec

Jul I Bidstrup skov – Gå-selv- rute og saml gran og lav kranse

Tag familien under armen og kom ud og oplev vinter skovens hyggelige stemning når Nationalpark Skjoldungernes land inviterer til julehygge i Boserup Skov. Medbring en gren-saks til at klippe pyntegrønt til julens dekorationer. Der er også halm så du kan binde en adventskrans, medbring blot ståltråd. Følg Ruten når I kommer til P Pladsen for enden af skovvejen.
28. nov - 31. dec

Juletur i Boserup Skov

Fra Boserupgård Naturcenter starter der en rundtur omkring naturcenteret. For at gå ruten skal i følge en snor igennem trækronerne. Undervejs hænger 12 skilte med opgaver for de mindste, mellemtrin og alle de andre. Hvis man løser gåden er der måske en lille præmie at få ved Boserupgaard Naturcenter i deres åbningstid. Turen kan gennemføres hele dagen
28. nov - 31. dec

Vikingeskibsmuseet holder juleåbent alle juledage

Tag hele familien med på Vikingeskibsmuseet i julen – der er åbent alle dage 10 – 16. Sæt strøm til de gode fortællinger om vikingerne og deres skibe. Lyt til museets audioguide, der er tilrettelagt, så både børn og voksne er underholdt og får en masse spændende viden. I kan også løse de digitale gåder i MuseumsMysteriet og hjælpe med at stoppe en drilsk museumstyv.
28. nov - 31. dec

Gå på jule-skattejagt på Vikingeskibsmuseet

På Vikingeskibsmuseet skal familien arbejde sammen for at hjælpe den nordiske krigsgud Tyr med at genfinde sit tabte mod. Find løsningerne på opgaverne i jule-skattejagten, mens I har det sjovt sammen og lærer om vikingernes skibe og maritime liv.
Børn i alle aldre kan deltage, men de yngste skal nok have hjælp af forældrene.
3. dec - 11. dec

Julekugleværksted på RAGNAROCK

Kom forbi RAGNAROCK og dekorer din egen unikke og personlige julekugle, som passer til lige netop dit juletræ. Datoer: 3-4 december kl. 11-16 og 10-11 december kl. 11-16.
7. dec

Julekoncert på Willumsens Museum

Syng julen ind sammen med VIVA kammerkor onsdag den 7/12 klokken 19.00. Kom og lyt til en perlerække af dejlige julenumre og fællessange. I vil blive mødt af klassiske satser i dejlige flerstemmige arrangementer. Der vil være mulighed for at nyde et glas gløgg og lidt julelækkerier i caféen inden koncerten.
9. dec

Julemiddag med live-musik hos Grundsmag

Sharedinner med skønne juleretter hos Grundsmag i Roskilde - retterne er lavet fra bunden af de bedste økologiske råvarer. Efter maden er der liveband, hvor bandet spiller funkede julesange, som skaber stemning og lægger op til dans. Middagen er kl. 18.30-21 og koster 585 kr. Læs hele menuen og køb billetter her:
10. dec - 11. dec

Jul på Selsø Slot

Besøg Selsø Slot og få æbleskiver og gløgg/varm saft i middelalderkøkkenet. Riddersalen prydes af et stort juletræ og historielæsning og sunget sange (Kl. 13-14). Uden for Slottet, ved madpakkehuset, er der mulighed for at binde julekranse. Priser: 100kr/voksne og 50kr/børn billetprisen er inkl entre, varmt at drikke og æbleskiver
10. dec - 11. dec

Jul på Færgegården

Til Jul på Færgegården kan du opleve julen, som den har føltes, duftet og smagt før i tiden, når vi lørdag d. 10. og søndag d. 11. december inviterer til et par hyggelige juledage på den idylliske Færgegård. Gratis 0-18 år, 50 kr. for voksne
10. dec - 11. dec

Julecafé i Sct Hans Have

Hver weekend frem til jul byder Caféen i Sct Hans Have på finurlige julefrokost-anretninger, julekager, honning-hjerter, ris a la mande og Sct. Hans Have's druegløgg brygget på egne druer. Put dig i lune tæpper – under stjernerne og foran brændeovnen – og nyd caféens lækre julemenú og roen i haven.
10. dec - 11. dec

Julemarked i Sct. Hans Have

Hver weekend frem til jul byder haven indenfor til julemarked i de smukke drivhuse: Find små økologiske juletræer, dekorationer og kugler, træfugle, flag og fair trade julepynt. Find årets julegaver, som du ikke finder andre steder f.eks. keramik fra lokale designere og nye talenter. Nyd dagen foran brændeovnen – og caféens lækre julemenú, julegodter og helt særlige druegløgg.
10. dec - 11. dec

Juletog ud i Hedelands Naturpark

Kør med Hedelands Veteranbanes juletog alle lørdage og søndage i december Der er afgang fra Hedehusgården. Toget kører til Rubjerg Station, hvor man kan hente årets juletræ og andet julestads. De gule Spejdere fra Hedehusene holder julestue med gløgg og æbleskiver. Det bliver rigtig julehyggeligt! 3/12 og 4/12 + 10/12 og 11/12 + 17/12 og 18/12 med afgang kl. 10:35 - 11:00 – 11.30 - 12:00 - 12:30 - 13:10 - 13.40 - 14:10 - 14:40 - 15:10.
10. dec - 11. dec

Runeristning i Sagnlandet

Prøv kræfter med yngre Futhark og lav din egen rune amulet i Sagnlandet Lejres båldal. Foregår d. 10-11 december kl. 13.00 til 14.00
10. dec - 11. dec

Hør hvordan vikingerne fejrede Jól og midvinterfester

Sæt jer godt til rette på bænkene i Kongehallen og gør jer klar til fordybelse. Hver dag under juleåbent i Sagnlandet Lejre fortæller vikingerne om datidens traditioner. Hør blandt andet hvad vikingetidens kristne missionærer gerne ville have navngivet højtiden, hvorfra ordet Jul egentlig kommer, og hvorfor det – også i Vikingetiden – er vigtigt at tage godt imod gæster. Foredraget er kl. 14.00, tager 20 min. og foregår 10-11 dec.
11. dec

Julekoncert i kapellet med Bryan Rice

Bryan Rice inviterer til ´Ønsketid´. Repertoiret består af sange, som Bryan forbinder med julen og som alle bringer en god historie med sig. Ønsketid er en koncert, der emmer af bjældeklang og smukke juleminder. Efter koncerten kan du opleve roen i Sct. Hans Haves nye skovhave, der ligger lige ved siden af kapellet. Der er 2 koncerter: kl. 13.00 og kl. 15.30
11. dec

Hyggelig julecafé advents-søndage

Butik og Café Dejlighed byder på stemningsfulde adventsdage, alle søndage i advent 12.00-16.00. Orangeriet er pyntet op til jul. Her finder du smukke kranse, juleblomster, juletræer og vintage julepynt.  Nyd julens gode smage. Gårdcaféen byder på ris a’la mande, julekager, juleboller, hjemmelavede æbleskiver og varme drikke.  De søde julepiger laver ponytrækning for børn foran caféen mellem 14.00-15.00. 
15. dec

Händels ’Messias’ med Roskilde Domkirkes Drengekor

Oplev Roskilde Domkirkes Drengekor opføre G.F. Händels berømte oratorie 'Messias' (del I. og II.) torsdag d. 15. december Kl. 19.00 i Roskilde Domkirke. Udover Drengekoret medvirker domkirkens barokensemble under ledelse af Egil Kolind. Læs mere og køb billetter her
17. dec

Juletræstur med Naturekspressen

Skab den skønneste juletradition og tag med Naturekspressen til Østskoven d. 17. december og køb årets juletræ! Vælg selv, om du vil købe et fældet træ eller selv fælde dit juletræ. Herefter kører Naturekspressen jer til Bredagergård hvor I får serveret æbleskiver, gløgg og kakao. Afgang: kl. 09.30 fra Skibby Bymidte v/Netto. Hjemkomst: ca. kl. 13.30. Læs mere og køb billetter her:
17. dec - 18. dec

Julecafé i Sct Hans Have

Hver weekend frem til jul byder Caféen i Sct Hans Have på finurlige julefrokost-anretninger, julekager, honning-hjerter, ris a la mande og Sct. Hans Have's druegløgg brygget på egne druer. Put dig i lune tæpper – under stjernerne og foran brændeovnen – og nyd caféens lækre julemenú og roen i haven.
17. dec - 18. dec

Juletog ud i Hedelands Naturpark

Kør med Hedelands Veteranbanes juletog alle lørdage og søndage i december Der er afgang fra Hedehusgården. Toget kører til Rubjerg Station, hvor man kan hente årets juletræ og andet julestads. De gule Spejdere fra Hedehusene holder julestue med gløgg og æbleskiver. Det bliver rigtig julehyggeligt! 3/12 og 4/12 + 10/12 og 11/12 + 17/12 og 18/12 med afgang kl. 10:35 - 11:00 – 11.30 - 12:00 - 12:30 - 13:10 - 13.40 - 14:10 - 14:40 - 15:10.
18. dec

Offentlig omvisning på Willumsens Museum

Tag med en af museets dygtige omvisere på en omvisning i udstillingen Willumsens verden. Udstillingen har i 2021 fået tilføjet et nyt kapitel med en nyiscenesættelse af Willumsens værker fra 1890’erne i den store reliefsal.
18. dec

Hyggelig julecafé advents-søndage

Butik og Café Dejlighed byder på stemningsfulde adventsdage, alle søndage i advent 12.00-16.00. Orangeriet er pyntet op til jul. Her finder du smukke kranse, juleblomster, juletræer og vintage julepynt.  Nyd julens gode smage. Gårdcaféen byder på ris a’la mande, julekager, juleboller, hjemmelavede æbleskiver og varme drikke.  De søde julepiger laver ponytrækning for børn foran caféen mellem 14.00-15.00. 
27. dec

Guidet julevandretur

Kom med på en skøn guidet julevandretur i nationalpark Skjoldungernes Land på både Skjoldungestien og Fjordstien og med besøg på økologisk Hesselbjerggaard landbrug til frokost. Turen er guidet og ca. 17 km lang. Kr. 225,- kr. pr. person.
30. dec

Nytårsbobler, Østers & Kaviar

Bunker af Vin gentager succesen fra sidste år og popper bobler til smagning, åbner dåsen med sneglekaviar og andet hyggeligt. Kom forbi til et glas på den sociale facon og/eller køb dine allerede afkølede nytårsbobler og andet godt i det underjordiske. Der er ikke så meget krudt hernede, men vinen kan vi da levere. Åben fra kl. 14.00-18.00.
11. jan

Keramikworkshop for børn og voksne

Keramikworkshop på Willumsens Museum giver jer en introduktion til at skabe jeres egne genstande i keramik. Kurset foregår over to gange med praktisk arbejde og introduktion til Willumsens værker og passion for at udvikle glasurer og teknikker. Det koster 850,- kroner at deltage på kurset. Workshoppen er tilrettelagt så alle kan være med. Børn op til 12 år kan deltage på kurset, gratis i følge med en voksen. Kurset foregår d. 11. januar og 1. februar.
27. jan - 27. jan

Kulturstrøgets Lysfest

Traditionen tro samler Kulturstrøget hele Roskilde i lysets tegn til LYSFEST. I 2023 bliver det en dag frem for en hel uge og datoen er fredag d. 27 januar 2023. Lysfest med mørklægning og energibesparelse!
7. feb

Foredrag: Ulvejagt – Corfitz Ulfeldt

Historien om Corfitz Ulfeldt er et væsentligt stykke Danmarkshistorie. Corfitz blev både sit lands ambassadør, diplomat, kongens højre hånd og sit lands forræder. Kom til foredrag på Roskilde Museum og hør forfatter Lisbeth Weitemeyer fortælle underholdende og medrivende om Corfitz Ulfeldt og hans turbulente liv. 7. Februar 2023 kl. 19.-21.00. Læs mere og køb billetter her:
Kunst, krop og Yoga på willumsens museum
8. feb

Kunst, krop og Yoga på Willumsens Museum

Kom med til en times blid Hatha-yoga i udstillingssalene blandt Willumsens kunst. Louise fra Lo-Yoga guider dig kyndigt igennem sessionen, og alle er velkomne til at være med. Medbring en måtte og behageligt tøj. Efterfølgende kan man nyde en kop kaffe eller kold juice i caféen, samt besøge udstillingen. Pris: 125kr og foregår kl. 9.00 - 10.00

Find mere inspiration til oplevelser og aktiviteter i Fjordlandet denne vinter:

Opdag naturen i Vinterferien

Kom ud i naturen i Vinterferien og oplev Fjordlandet og Nationalpark Skjoldungernes Land

Kom ned i gear i vinterferien

Kom ned i gear i børnenes vinterferie og besøg Lejre, Roskilde og Frederikssund med hele familien og oplev hygge og fordybelse i vinterferien.

Vinterferie på Fjordlandets attraktioner

Besøg Lejre, Roskilde og Frederikssund og oplev en spændende og hyggelig vinterferie på de mange attraktioner og museer i Fjordlandet

Årets største begivenheder

Årets største begivenheder i Fjordlandet. Roskilde, Lejre og Frederikssund har events og begivenheder hele året rundt

Outdoor oplevelser

Oplev smuk og varieret natur når du besøger fjordlandet på vandretur, cykelferie eller bare vil en tur i skoven

Julegaver fra Fjordlandet

Giv en gave man aldrig glemmer! - Giv en oplevelse fra Fjordlandet som julegave. Find unikke oplevelser, som er meget mere end bare en gave

Jul på museerne

Jul på museerne i Fjordlandet- Besøg Lejre, Roskilde og Frederikssund og oplev den eventyrlige jul på de mange attraktioner og museer.

Jul i Fjordlandet

Julen i Fjordlandet. Tag familien med til de skønne og unikke juleoplevelser i Roskilde, Lejre og Frederikssund. Her får du inspiration til julemarkeder, julefrokoster, julehygge og museums-oplevelser

Transport – kom til, fra og rundt i fjordlandet

Sådan kommer du rundt i fjordlandet i bil, med bus, på cykel eller med offentlig transport. Guide til leje af bil og cykler i Lejre, Roskilde og Frederikssund
20. juli 2021/by Louise Faber

Mountainbiking i Fjordlandet

Prøv kræfter med de mange gode og udfordrende mountainbike spor i Roskilde, Lejre og Frederikssund

Kunst i Fjordlandet

I Roskilde, Lejre og Frederikssund findes gallerier, kunstnere, kunstmuseer og events året rundt

Vinter i Fjordlandet

Vinter i Fjordlandet. Der venter mange friske ture og hyggelige, udendørs aktiviteter for hele familien i Roskilde, Lejre og Frederikssund.

Lokale anbefaler: Børnevenlige fiskesteder

VisitFjordlandet har bedt den lokale fiskeentusiast, Anders Rugbjerg Hoppe, om at komme med lidt gode steder at tage ungerne med hen på fisketur.
5. februar 2021/by Louise Faber

Coronakuller? Miniguide til Fjordlandet med kids

Er du og dine børn også ved at få coronakuller derhjemme?
Vi har lavet en miniguide klar, så I kan komme ud og blive luftet og få brændt noget energi af.

10 vinteraktiviteter i Nationalparken

Her får du 10 tips til gode vinteraktiviteter i Nationalparken som dækker Roskilde, Lejre og Frederikssund. Guiden handler om aktiviteter i skoven og er for børn og voksne.
25. november 2020/by Anne

Vikingernes ‘Royal Arena’– Kongehallen

I Sagnlandet Lejre står et majestætisk bygningsværk, som et omvendt vikingeskib, og vidner om Kongeriget Danmarks begyndelse.
29. maj 2020/by Anne

Fjordlandet – stedet hvor sagaerne begynder

Følg i vikingernes fodspor i Fjordlandets historiske seværdigheder og i den varierede natur. Tag på dagstur fra hovedstaden til Roskilde, Lejre og Frederikssund
29. maj 2020/by Louise Faber

Guide til unikke naturoplevelser i Fjordlandet

Her får du tips til skønne og unikke naturoplevelser i Fjordlandet.
14. apr

Romantik til Valentine

14. februar er valentinsdag og i Roskilde, Lejre og Frederikssund er der romantiske oplevelser for to

Oplev 70 års musik i lyd, lys og billeder

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur. Museet ligger i bydelen Musicon i Roskilde, ca. 30 minutters kørsel fra København
7. juni 2019/by Louise Faber

På vikingeeventyr i Fjordlandet

Fjordlandet er proppet med ægte vikingehistorie, men hvor skal du begynde, og hvad skal du vise dine børn? Vi viser vej til vikingeland.
22. februar 2019/by Thomas Mahler

Vandreferie

Storslået natur, plads til leg og fordybelse, blåt vand, eventyrlige skove - Find vandreture til din ferie i Fjordlandet.
  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×