Oplev Danmarkshistorien i Efterårsferien

Tag på en spændende tidsrejse i Fjordlandet og oplev de historiske steder i Lejre, Roskilde og Frederikssund.

Vi har samlet unikke oplevelser for voksne i efterårsferien i denne guide:

Oplev danmarkshistorien i Efterårsferien

Tag på en spændende tidsrejse i Fjordlandet og oplev de historiske steder i Lejre, Roskilde og Frederikssund.

Vi har samlet unikke oplevelser for voksne i efterårsferien i denne guide:

1. Drag tilbage til vikingernes verden

Lejre og Roskilde er hjemsted for de myteomspændte sagnkonger Skjoldungerne og de berejste vikinger.

Besøg Lejre Museum, Sagnlandet Lejre og Vikingeskibsmuseet i efterårsferien;

1. Drag med tilbage til vikingernes verden:

Lejre og Roskilde er berømte som værende hjemsted for de myteomspændte sagnkonger Skjoldungerne og de berejste vikinger.

Besøg Lejre Museum, Sagnlandet Lejre og Vikingeskibsmuseet, og kom tæt på sagnene om kongemagtens fødsel, rekonstruktionen af en af Danmarks største skibssætninger; Kongehallen eller bliv klogere på de skibe som var essensen af vikingetiden. Med dem blev de skandinaviske lande skabt:

Rundvisninger på

Lejre Museum:

Besøg Lejre Museum og kom med på særrundvisningen ”Odin, Hugin og Munin” og hør om da en lille detaljerig sølvfigur dukker op af mulden ved udgravningen af Kongehallen i Gl. Lejre og blev tolket til at være den nordiske gud, Odin.

Rundvisninger på

Lejre Museum:

Besøg Lejre Museum og kom med på særrundvisningen ”Odin, Hugin og Munin” og hør om da en lille detaljerig sølvfigur dukker op af mulden ved udgravningen af Kongehallen i Gl. Lejre og blev tolket til at være den nordiske gud, Odin.

Lejre Museum visitfjordlandet efterårsferie

Hvornår: Tirs. d. 18. okt. kl. 14.30 / ons. d. 19. okt. kl. 14.30 / tors. d. 20. okt. kl. 14.30

Rundvisningerne er henvendt voksne. Tilmelding på forhånd er ikke nødvendig. Entré: 60 kr.

Rundvisninger på

Vikingeskibsmuseet:

Kom med på rundvisning på Vikingeskibs-museet og bliv klogere på historien om Skuldelev 5: det originale skib i Vikingeskibs-hallen, Helge Ask i havnen og rekonstruktion på værftet. Hør om essensen af eksperimental arkæologi

Rundvisninger på

Vikingeskibs-museet:

Kom med på rundvisning på Vikingeskibs-museet og bliv klogere på historien om Skuldelev 5: det originale skib i Vikingeskibs-hallen, Helge Ask i havnen og rekonstruktion på værftet. Hør om essensen af eksperimental arkæologi

Vikingeskibsmuseet visitfjordlandet efterårsferie

Hvornår: Hver dag i uge 42, fra lør. d. 15. okt. – søn. d. 23. okt. kl. 14.00.

Rundvisningerne er henvendt voksne. Tilmelding på forhånd er ikke nødvendig (kræver entrébillet).

Sagnkongefestival i

Sagnlandet Lejre:

Besøg Sagnlandet Lejre til Sagnkongefestival og vikingemarked og mød købmænd med handelsvarer fra nær og fjern, krigere med skinnende våben og kyndige håndværkerne. Gå også på opdagelse i vikingernes store kongehal.

Sagnkongefestival i

Sagnlandet Lejre:

Besøg Sagnlandet Lejre til Sagnkongefestival og vikingemarked og mød købmænd med handelsvarer fra nær og fjern, krigere med  våben og håndværkerne. Gå også på opdagelse i vikingernes store kongehal.

Kongehallen sagnlandet visitfjordlandet efterårsferie_ole Mallin

Hvornår: Hver dag i uge 42, fra lør. d. 15. okt. – torsdag d. 27. okt. kl. 10.30 – 15.30

Tilmelding på forhånd er ikke nødvendig (kræver entrébillet).

Efterårsferie for børn:

Drag også til vikinge-oplevelser med hele familien, hvor børnene kan få hyggelige oplevelser. Læs om efterårsferien for børn her

2. Efterårsferie med danmarkshistoriens ‘glemte’ dronninger:

Danmarkshistorien er fuld af beretninger om mænd og deres liv og gerninger…

Men i Fjordlandet kan I gå på opdagelse i historierne om især to stærke kvinder; den første kvindelige regent Margrete 1. og Grevinde Danner

2. Danmarks-historiens ‘glemte’ dronninger:

Historien er fuld af beretninger om mænd, deres liv og gerninger. Men i Fjordlandet kan I gå på opdagelse i historien om især to stærke kvinder; den første kvindelige regent Margrete 1. og Grevinde Danner

Roskilde Domkirke

I Roskilde Domkirke kan I komme tæt på de mange dronninger i danmarkshistorien som ofte er glemt i historie-bøgerne. Danmark har haft 50 dronninger og den første kvindelige regent Margrete 1. (1353-1412) var hersker af hele Norden, efter hun i 1397 samlede Danmark, Norge og Sverige i Kalmarunionen.

Roskilde Domkirke-UNESCO verdensarv gotisk arkitektur-kongegrave-omvisninger-for børn-Fjordlandet-Dronning Margrethe 1.-Roskile Guides

Domkirken er UNESCO verdensarv og gravkirke for 40 af Danmarks konger og dronninger. Se Margrete 1.’s sarkofag på den fornemmeste placering i domkirken og bliv klogere på historien om den magtfulde og fascinerende middelalder-dronning på et besøg i Roskilde Domkirke.

Efterårsferie for børn: Tag børn eller børnebørn med på tidsrejse og hjælp ‘De Glemte Dronninger’ ud af glemmebogen.

Læs mere om børnenes efterårsferie

Omvisninger i Roskilde Domkirke: Særrundvisninger i Domkirken med Roskilde Guides: Søndag d. 2. okt. kl. 13.15 samt søndag d. 23. okt. Kl. 13.15 – Læs mere og køb billetter her

Jægerspris Slot

Besøg Jægerspris Slot, som var Kong Frederik d. 7. og Grevinde Danners sommer- og jagtslot. Grevinde Danner (Louise Rasmussen) blev gift med Frederik i 1850. Aristokratiet og det højere borgerskab var ikke begejstrede for ægteskabet, da hun var ikke fin nok… Men de elskede hinanden og trodsede modviljen.

Efter kongens død åbnede grevinde Danner børnehjem og museum på slottet for at være “til gavn for fattige og efterladte piger”, børnehjemmet som den dag i dag stadig ligger på Jægerspris Slot. Besøg museet i slottet og se også hvordan den mode- og stilbevidste Grevinde indrettede sig.

Café og Slotspark: På slottets område ligger den hyggelige Cafe Danner med øko kaffe, the, kager og frokost. Slotsparken er også et besøg værd med plads til fine gåture. Her finder I også grevindens grav.

Jægerspris slot i fjordlandet efterårsferie

Åbningstider i uge 42: Mandag d. 15. okt. – Søndag d. 23. okt. kl. 11.00 – 16.00

4. Besøg de gamle slotte og herregårde:

Spol også tiden tilbage når I besøger Selsø Slot eller Ledreborg slotspark som er to flotte og helstøbte historiske byggerier og fine minder om den danske slots- og herregårdskultur.

4. Efterårsferie på de gamle slotte og herregårde:

Spol tiden tilbage med et besøg på Selsø Slot, Egholm Slot eller i Ledreborg slotspark, som alle er flotte og helstøbte historiske byggerier og en påmindelse om den danske slots- og herregårdskultur.

Rundvisninger på:

Selsø herregård

Kom med rundt på Herregårds-museet Selsø Slot og få historierne om det liv der har udspillet sig særligt i 17- og 1800 tallet. Hør om bygningen og de fantastiske barokke empire tapeter.

efterårsferie på selsø slot

Selsø Slots ‘tornerosesøvn’:

Slottet kan dateres helt tilbage til middelalderen, men blev i 1829 forladt til forfald… Alt inventaret blev solgt på auktion, nøglen blev drejet om, og Selsø Slot indledte en tornerosesøvn, som varede i næsten 150 år…

Hør hele den spændende historie på de guidede rundvisninger:

Søndag d. 16. okt., onsdag d. 19. okt. og søndag d. 23. okt. kl. 14.00.

Køb billetter til omvisningerne her

Selsø Slot - efterårsferie i fjordlandet

Efterårsferie for børn:

Drag også til Selsø med familien, hvor der er børnevenlige arrangementer Læs om efterårsferien for børn her

Park, skove og træklatring

Ledreborg Slot

Gå på opdagelse i Ledreborgs slotspark, der er blevet genskabt som et imponerende barokanlæg. Parken er åben for offentligheden hele året ml. kl. 11.00 – 16.00 og koster 25 kr.

Ledreborg Slot visitfjordlandet lejre efterårsferie

Barokanlæg & symmetri

Ledreborg Slot i Lejre ligger smukt for enden af Ledreborg Allé. Slottets tilhørende slotspark er en flot og restaureret i streng symmetri og barokstil. Ledreborg er et af Danmarks fineste eksempler på det 18. århundredes bygnings- og landskabs-arkitektur. Slottet er bygget i 1745 af Lensgreve Johan Ludvig Holstein-Ledreborg, og har været i familiens eje i 250 år.

Ledreborg Flyhigh visitfjordlandet efterårsferie

Ledreborg Slot kan også opleves fra trætoppene – nemlig i svævebaneparken Fly High. I uge 42 holder parken åbent onsdag – fredag. Læs mere om Ledrebog Fly High

En dør på klem til:

Egholm Slot

Egholm er en af Danmarks ældste herregårde, som kan dateres tilbage til middelalderen. Besøg Egholm slot i efteråret og kom med på rundvisninger

egholm slot visitfjordlandet

“En dør på klem…”

På rundvisningen vil Rikke Falck vise rundt i de private stuer på Egholm Slot.

Turen går også ned under jorden for at se rasterne fra det første Egholm. Rundvisningerne foregår i den private del af Egholm slot, som normalt ikke er åben for offentligheden.

Rundvisning på Egholm slot:

Onsdag d. 5. oktober kl. 19.00

Læs mere og køb billet til rundvisningen her

Egholm Museum - Lejre - Hornsherred - Fjordlandet - Egholm Slot skov park - Våbenmuseum - modstandsbevægelsen udstilling

Efterårsferie for børn:

Drag også til Egholm med familien, hvor der er børnevenlige arrangementer Læs om efterårsferien for børn her

3. Efterårsferie med håndværk, sysler og hestekræfter som da far var barn:

Spol tiden tilbage til “de gode gamle dage” med et besøg på de mange håndværkssteder og museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund. I efterårsferien kan I opleve de gamle teknikker, hjemmelavede lækkerier, syslerier og køretøjer med hestekræfter!

3. Efterårsferie med håndværk, sysler og heste-kræfter:

Spol tiden tilbage til “de gode gamle dage” med et besøg på de mange håndværkssteder og museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund.
I efterårsferien kan I opleve de gamle teknikker syslerier og køretøjer med hestekræfter!

Lützhøfts Købmandsgård

Besøg Lützhøfts Købmandsgård – en autentisk købmandsbutik i hjertet af Roskilde, indrettet som den så ud i 1920’erne.

Lützhøfts Købmandsgård

Spol tiden tilbage i Lützhøfts Købmandsgård – en autentisk købmandsbutik i hjertet af Roskilde, indrettet som den så ud i 1920’erne.

Fjordlandet luthøftskøbmandsgård efterårsferie i roskilde

I efterårsferien er der åben for æblepres og hestevognskørsel! Derudover er der  “Æblefest” for børn Læs mere om efterårsferien for børn her

Den gamle købmandsgård har åbent i uge 42 fra lørdag d. 15 – 23. oktober kl. 10.00-16.00

Hedelands Veteranbane

Kør med veterantoget i Hedeland naturpark i efterårsferien og oplev kombinationen af natur og nostalgi i Hedelands Veteranbane.

Hedelands Veteranbane

Kør med veterantoget i Hedeland naturpark i efterårsferien og oplev kombinationen af natur og nostalgi i Hedelands veteranbane.

Hedeland veteranbane efterårsferie i fjordlandet

En tur i veteranbanen er ikke kun for børn; voksne kan nyde naturen fra toget og tage ud og samle havtorn.

Toget afgår 4 gange dagligt i efterårsferien

Se køreplanen for uge 42 her

Den gamle Tadre Mølle

Besøg Tadre Mølle i Hvalsø, som stammer fra 1300-tallet og stadig er funktionsdygtig. Se udstillingen om møllens historie og gå en tur i Elverdamsdalens natur.

Tadre Mølle

Besøg Tadre Mølle i Hvalsø, som stammer fra 1300-tallet og stadig er funktionsdygtig. Se udstillingen om møllens historie og gå en tur i Elverdamsdalens natur.

Nyde lækre kager, frokost og drikkevarer i Café Maries Minde. Børn kan afprøve gammeldags teknikker i møllens værksteder. Læs mere om efterårsferien for børn

Tadre Mølle er åben i uge 42 fra lørdag d. 15 – 23. oktober kl. 12.00-16.00

5. Oplev historien gennem vilde våbensamlinger

Besøg Egholm Museum i efteråret og kom med på rundvisninger i Egholm Museums 2. verdensskrigs-udstilling eller få mulighed for at se Egholm Park og Slot i mørket

5. Oplev historien gennem vilde våbensamlinger

Besøg Egholm Museum i efteråret og kom med på rundvisninger i Egholm Museums 2. verdensskrigs-udstilling eller få mulighed for at se Egholm Park og Slot i mørket

Rundvisning i 2. verdenskrigs-udstilling:

På museet kan man opleve en unik våbensamling, uniformer og hverdagseffekter fra 1600-tallet til og med 2. Verdenskrig.

Her I vil høre om livet under besættelsen i Danmark og historien om hvordan Reinhard Heydrichs Mercedes er endt på Egholm. Kom helt tæt på kampvognene mm. som Ole Falck har samlet gennem et langt liv.

Rundvisning på Egholm museum:

Torsdag d. 6. oktober kl. 19.00

Pris: 120kr. Læs mere og køb billet her

Våbenmuseet har åbent i uge 42: lørdag d. 15. okt. – 23. okt. kl. 10.00 til 16.00

Efterårsferie for børn og barnlige sjæle

Denne aften i efterårsferien vil du få mulighed for at se Egholm Park og Slot i mørket.

vinterferiepå egholm slot

Kun udstyret med lommelygter og satinlys vil vi finde vej gennem mørket og kigge på parkens gravsten og slotsruin samt de mørke stuer.

Vi starter ved porten ind til slottet. Vi slutter i den forladte jagtstue med en kop varm kakao

Mørkevandring i efterårsferien:

Torsdag d. 20. oktober fra kl. 19.00

Pris 80 kr. Læs mere og køb billet her

6. Pop, rock og ungdomskultur

Træd indenfor i bandet TV-2s lydstudie. Studiet der op gennem 90’erne og starten af 00’erne, var base og kreativt værksted for TV-2. Nu får I mulighed for at komme helt tæt på!

RAGNAROCK

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur kan man tage en tur ned af memory lane i TV-2s lydstudie ”Have a Cigar”, som det bandet har stillet til rådighed for museet.

Studiet er blevet skilt ad og flyttet fra Aarhus til Roskilde, hvor der er blevet genskabt som en del af museet.

Køb billet til særomvisning + entré til museet i efterårsferien (pris: 160kr) her 

RAGNAROCK tv2 lydstudie visitfjordlandet efterårsferie

Hør Steffen Brandt fortælle de bedste anekdoter fra studiet.

Og lav jeres eget lydmix af TV-2s numre på udstillingens touch-skærme.

6. Pop, rock og ungdomskultur

Træd indenfor i bandet TV-2s lydstudie. Studiet der op gennem 90’erne og starten af 00’erne, var base og kreativt værksted for TV-2. Nu får I mulighed for at komme helt tæt på!

RAGNAROCK

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur kan man tage en tur ned af memory lane i TV-2s lydstudie ”Have a Cigar”, som det bandet har stillet til rådighed for museet.

Studiet er blevet skilt ad og flyttet fra Aarhus til Roskilde, hvor der er blevet genskabt som en del af museet.

Køb billet til særomvisning + entré til museet i efterårsferien (pris: 160kr) her 

RAGNAROCK tv2 lydstudie visitfjordlandet efterårsferie

Hør Steffen Brandt fortælle de bedste anekdoter fra studiet.

Og lav jeres eget lydmix af TV-2s numre på udstillingens touch-skærme.

Hør Steffen Brandt fortælle de bedste anekdoter fra studiet.

Og lav jeres eget lydmix af TV-2s numre på udstillingens touch-skærme.

Du kommer også med på en rejse gennem lydindspilningens historie, i jagten på den fede lyd. Fra de rå og knitrende optagelser på toiletter og i garager, til den finpudsede lyd i de helt store pladestudier.

Guide

Efterårsferien for børn

Guide

Efterårsferien for børn

Guide

Smag på Fjordlandet i efterårsferien

Mere inspiration til oplevelser i Roskilde, Lejre og Frederikssund:

Andelslandsbyen Nyvang

Besøg oplevelsescenteret Nyvang hvor børn og barnlige sjæle kan få del i det fantastiske liv i andelsbyen

Andelsbyens nyvang efterårsferie på sjælland (1)

I Nyvang kan I opleve livet i en andelslandsby i midten af 1900-tallet. Et oplevelsescenter, hvor I kan røre, gøre og lege dig gennem historien.

Hvornår: Uge 42 Lørdag d. 15 – 23. oktober kl. 10.00-16.00

  • I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.
    Læs Fjordlandets Private Policy
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
  Tilmelding til nyhedsbrev
Tilmeld dig Fjordlandets nyhedsbrev

I nyhedsbrevet deler vores rejseeksperter deres bedste tips og råd til events, tilbud og ture i Fjordlandet.

×